torsdag 16. februar 2012

Avhengig?

Jeg var så vanvittig heldig at jeg faktisk fikk time hos fastlegen min.  Og der satt jeg, med åpen munn mens jeg pustet tungt. (Nei, ikke fordi jeg er betatt av fastlegen min. )
(Altså, ikke noe galt om fastlegen. Men vi snakker en kvinne. På seksti. Ikke min tekopp, for å si det sånn)

Legen spurte om jeg ville ha Doktor Holthes. Hun kunne like gjerne ha tilbudt meg Søster Pettersen. Eller klippfisk. Jeg prøvde å se ut som et spørsmålstegn, og det er jo ikke alltid så lett. Men jeg har god mimikk, selv i feberrus. Så fastlegen forklarte at veldig mange foretrakk Doktor Holthes som hostedempende. Jeg hostet fram et Jøøhøøja, etterfulgt av et lite høflig Thøkk og så tuslet jeg videre til apoteket for å hente denne vidunderlige eliksiren.


Nå har jeg stått på kjøkkenet hver kveld og tyllet i meg mørkebrun væske. Ikke noe unormalt i det, for så vidt. Men nå frykter jeg at jeg har blitt avhengig. Jeg har snart kjørt i meg ei hel flaske med Doktor Holthes. Nå får det være nok. Ikke mer spiritus, benzoica og ammoniae.

Noen erfaringer med Doktor Holthe?

Ha en hes dag med eller uten mikstur!

18 kommentarer:

 1. hø?
  hvorfor har ikke jeg hørt om drH?
  her har jeg vært nødt å kverke ren sprit istedet.

  hjalp ikke, for å si det slik.
  fortsatt god bedring (til meg)
  (Og deg)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje DH er et lokalt brygg? Uansett - det river i halsen! God bedring til deg:)

   Slett
 2. Ingen erfaringer med dr.Holthe. Derimot fikk jeg noe effektivt i den 6.sykdomsuka høsten 2010. Men hva det het, det noterte jeg ikke.

  SvarSlett
 3. Lokalt brygg;) det er litt variasjoner i hva leger skriver ut, regner med denne brukes litt i området hos dere. Ligner litt på innholdet i cosylan, feks.

  SvarSlett
 4. Har aldri hørt om den dama jeg, men hvis hun hjelper så;)

  Trine:)

  SvarSlett
 5. For et Farmasøythjerte er det godt å se at det fortsatt finnes slikt "hjemmebrygg" i apotekhyllene! Åh så kos! :) og er jo bare anis spiritus, går vel fint det vel? :)

  SvarSlett
 6. Hm, dr Holthe har eg aldri høyrt om. Sikkert eit lokalt brygg ja. Cosylan blei min venn heller. ;)
  Luksus å få time hjå fastlegen ja!

  SvarSlett
 7. Den flaska har ikkje vore her i huset.
  Er du sjuk enno, altså?

  SvarSlett
 8. Denne rusen har jeg ikke hørt om en gang, men sikkert mulig å bli avhengig. Nå synes jeg det er på tide at du blir friske.

  SvarSlett
 9. Aldri hørt om.
  Men så blir jeg aldri sånn syk heller..
  Og det er kanskje litt heftig å gå til barn..?

  Fortsatt god bedring.

  SvarSlett
 10. Nope, aldri hørt om dama, og egentlig har jeg ikke hatt noen skikkelig forkjølelse/influensa siden våren -05, men da var jeg dryppende dårlig..
  Smaker den så godt altså? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den smaker ikke godt. Men den river i halsen, og jeg innbiller meg at den hjelper...

   Slett
 11. Ikke hørt om denne gitt,men satt nettopp og snakket om fastlegen like før jeg gikk inn hit, og han het Holthe:O))..snakk om sammenfall:O)
  Jeg fikk time en mnd etter jeg bestilte, så da jeg kom inn var den opprinnelige "lidelsen" over, men hadde med meg en liste over mye..tjoho:O)
  Ha en fin ferd mot helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 12. Ikke hørt om, Cosylan var min favoritt som barn. Aldri smakt mer en 1 testskje som voksen. Og ifl apotekvenner var det "fart" over Bergensk Brystbalsam som vistnok 35 % ,-) den gang da

  SvarSlett
 13. Aldri hørt om..samme som Cosylan???

  SvarSlett
 14. Ikke hørt om han jeg heller. Min mann er utdannet sjømann - eller nautiker som det så fint heter. Riktig god bedring.
  Hilsen Fru Holthe

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails