tirsdag 3. januar 2012

Should it stay or should it go?

Nei, nå får dere gi dere!

Siden begynnelsen av august har det flommet over med juletips, juleidyll, julesnakk, juletrender, julepynt, julepapir, julecupcakes og ribbefett. Så kommer endelig jula. Og så, SCHMOKK (lyd av jul som kastes ut), skal jula plutselig bort!

Jeg har så vidt fått rydda jula INN! Mener dere at den allerede skal UT?!
Dette ble et riktig så flott stilleben, om jeg selv får si det. Se bort fra litt skeive lys. Og så fikk en av sønnene virkelig satt sitt preg på veggen da han friskt og freidig blåste ut de røde lysene.

Nei, her må vi klore oss fast i gamle tradisjoner, og ikke glemme at jula varer helt til påske, femtende dags Knut kaster jula ut og hva nå sånt heter. Vårt tre drysser ikke. Våre julelys er ikke nedbrente. Vår adventsstjerne har ennå ikke tatt fyr. Våre tørre småkaker er ikke oppspist. Og vi har to klementiner igjen.

Ergo, jula får bli.

Litt til.


Eller så er det vel egentlig at vi ikke har hatt tid til å rydde bort noen jul. Til hælga, kanskje?

Har dere bryskt og hjerterått slengt jula ut?

Ha en pyntet kveld med eller uten julestemning!

59 kommentarer:

 1. Jula forsvinner ut i kveld! Etter nyttårsaften er det slutt for min del:) Jula tilhører Desember, i det minste sånn pynte-messig!

  SvarSlett
 2. 13. dag jul, jages jula ut er vel oldtids nå? Jeg er litt tradisjonsfast og holder på dette. Det er jo litt koselig å ha julepynt hjemme?
  Ps. På duker kan du bruke avispapir UTEN sverte (sånn du tuller blomsterbuketter i) og et strykejern for å få bort stearin. Kanskje det kan gå på veggen også? Papiret trekker til seg stearinen, men siden veggen er av tapet så går det kanskje ikke....
  Håper det ordner seg.
  Trol

  SvarSlett
 3. Jepp, her er jula ute! Då var eg snar, skal eg seia deg. Men fant faktisk ein bukk i trappa idag, ein slik heimelaga sak med pålimte hasselnøtter. Den var gløymt i ryddinga. Han får stå der og ta seg ut litt til.... (det er så trangt inni det kottet der han bur resten av året).

  SvarSlett
 4. Er det jul så er det jul! Og jeg er ukul ( prver meg på et dikt der) og lar jula stå til trettendedagen. Det er lys som skal brennes ned, kaker som skal spises, nøtter som skal knekkes. Jeg rekker ikke alt dette til lørdag, så kanskje det blir stående til tyvendedagen...Men da flytter muligens de andre ut...Hvor har du forresten fått tak i julekrybba - den var fin. Eller awesome, eller ok, jeg vil også ha sånn!

  SvarSlett
 5. Jepp, den ryker alltid ut siste fridag før jobb. Og det er deilig! Hvitt, åpent og friskt. Som humøret i januar.

  SvarSlett
 6. Anonym: Vi var inne på strykejerntanken. Men nå har mannen skrapt og skrapt, har fått bort det meste av rødfargen...

  SvarSlett
 7. eg og lillebror delte to appelsiner i kveld, tok på oss nivea solkrem, og fantaserte om ein kvikklunsj... det er snart påske pia... (slit litt med isen på vegane, sjølv om eg har piggsko, og piggar på krykkene) need to dream, you know...

  e

  SvarSlett
 8. Forresten, er dine lys fra Christiania GlasMagasin? Mine har akkurat samme fjonge vinkel...

  SvarSlett
 9. HARdt og brutalt kastet jeg jula på dør 1.nyttårsdag. Helt nydelig!

  SvarSlett
 10. Fru Storlien: Julekrybba kjøpte jeg fra en svensk nettbutikk for noen år siden. Men de har den også hos Royal Design til en litt stivere pris http://royaldesign.no/Alessi.aspx. Der har jeg handla noen nye figurer hvert år, for å supplere. Neste jul må jeg ønske meg sauene:)

  SvarSlett
 11. Fru Storlien: Lysene har vi hatt liggende en stund, ukjent opphav...

  SvarSlett
 12. JA - her er jula definitivt over for denne gang :) den røk ut i går...

  SvarSlett
 13. Jepp, hjerterått ble jula revet ned 2. januar her, vanligvis får treet bare stå til 1., så i år fikk det stå en hel dag ekstra :) Må innrømme at jeg savner lysene litt :)

  SvarSlett
 14. Her klorer jula seg fast! Jeg slipper den ikke ut før minst 13. dag jul. Og da griner jeg antagelig en skvett også! Så all støtte fra denne kanten :)

  SvarSlett
 15. Fineste julekrybba jeg har sett! Den var bare utrolig kul. Her er det litt sånn halvhjerta utrydding av jula. Gullet på 3 hjalp til i dag da hun druste all juletrepynten i gulvet (heldigvis landet mesteparten av tingene oppå ryggsekken til Skolegutten som da kunne briljere med hvor lurt det var at han aldri rydder den på plass der den skal være) så en Bambi måtte bøte med livet :( jaja. Der får jeg for min halvhjertede rydding. *♥*

  SvarSlett
 16. I år skal jeg ikke stresse. Jula får stå til lørdag, i alle fall. Og treet vårt er like fint, og det lukter godt!!

  SvarSlett
 17. Jepp, bryskt og hjerterått! Meen så begynner vi med pynting litt tidligere enn lillejulaften, som jeg var beinhard på før;
  All pynting på lille julaften (bortsett fra stjerna og adventslysene) og rydde bort 13. dag jul!
  Nå syns jeg det er godt å få alt ut til ferien er over :)

  SvarSlett
 18. Jeg tenker at jula varer helt til påske! Herregud, jeg har da betalt i dyre dommer for dette juletreet som fortsatt ikke ryr. Vi kan jo ikke kaste det ut før det begynner å bli brunt??
  Godt nyttår forresten!

  SvarSlett
 19. Jula blir litt til <3 Ut før uken er omme tenker jeg. Fin pynt! Jeg digger den julekrybba.

  SvarSlett
 20. Jula er ferdig...bryskt og hjerterått ;-) ...men det var vel mest for at vi HADDE tid til å kaste den ut...og har det ikke trettende dag...eller femtende eller når det nå er :-)

  SvarSlett
 21. å nei, du.
  juleinnlegg etter nyttår er no no i bloggland. ;)

  I dag har jeg kjøkka ut juletreet.
  Det føltes herlig!

  Jeg sikler fortsatt på å få se noen glossy bilder av det leker kjøkkenet ditt. Si ifra om du får ånden. Da blir det innlegg hos meg! :)

  Riktig godt nytt år til deg

  klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 22. Neihei, å rydde bort julepynten og pælme ut treet er såpass krevende at det må vi bruke helga til. Og når man først har betalt mange hundrelapper for en edel busk, så skal den jammen meg få være midtpunkt i stua så lenge det er liv i'n!

  SvarSlett
 23. Takk Pia! Jeg skjønner ikke dette hysteriet, hverken å starte jula alt for tidlig, og for massivt, tror jeg også, heller ikke å hive alt ut første juledag. Juletreet mitt er så nydelig i år i all sin ufullkommenhet, at det får stå til torsdag. Ellers er det bare noen småting som står utover, det går vel en etter en ut mot påske, tenker jeg

  SvarSlett
 24. Jula var jo så kort i år! Men vanligvis er den ute omtrent på denne tida. Fredag er planlagt utkastelsesdag.

  SvarSlett
 25. Du er ikke den eneste som har julestemning i stua fortsatt. Her er det også glade jul noen dager til. Og ettersom jeg har jobbhelg tør jeg nesten vedde på at juletreet blir med inn i neste uke også. ;)
  Gode ønsker til deg for det påbegynte året.
  KLEM

  SvarSlett
 26. Her står treet iallefall til helga. Men julegardiner er definitivt ut!!

  SvarSlett
 27. Her går juletreet vanligvis ut den 6.1 (13.dag), mens resten får stå noen dager til. Tar et og et rom og fyller en og en kasse.

  Men treet er så flott fortsatt, så det får nok stå over helgen.

  Flott at baksten smakte.

  SvarSlett
 28. Godt nytt åt!!

  Det ble så lite julefeiring hjemme i år siden vi har vært borte, så her får den stå litt til. Sier som deg - til helga kanskje?

  :)

  SvarSlett
 29. 1.nyttårsdag åkte julepynten ned i eskene igjen. Mest fordi vi holder på å flytte.

  Ps: Liker også julekrybben din.

  SvarSlett
 30. Jeg er skikkelig gammeldags; i desember er det advent og lilla. Julepynten er ikke på plass før lille julaften, men får stå til
  20.dag jul! Helt mot normalt gikk juletreet ut 1. januar denne gangen. Da hadde jeg støvsuga hver dag i ehle jula og treet så ut som det var 20. dag. Her knasker vi nøtter og kaker og gleder oss over det ekstra lyset i pynt og stæsj. Det blir da så mørkt og trist når pynten pakkes ned?

  SvarSlett
 31. Jula blir helt klart til helga. Trenger noen dager i fred og ro etter alt styret med jul for å nyte den. Hetty

  SvarSlett
 32. Jula blir helt klart til helga. Trenger noen dager i fred og ro etter alt styret med jul for å nyte den. Hetty

  SvarSlett
 33. ENIG!!!
  Jeg rett og slett MISLIKER å rydde ut den jula jeg jobba så hardt for å rydde inn. Og så blir det jo MEGATOMT og kaldt og superduper minimalistisk etterpå.

  Og så er jeg enig med Elisabeth.

  SvarSlett
 34. Jula skal ut i morgen, tror jeg :/ juletreet skal ut, filip har når drat og hengt nok i det (slitsomt).

  Kos deg med julekos.

  SvarSlett
 35. Skal faa staa til helga! Har vaert borte nesten hele jula,saa jeg koser meg fortsatt i mitt julehjem :-) dog jeg kloer BITTELITT i fingrene etter aa finne frem vinterpynten.... Eller resten av aaret-pynten r vel riktigere:-)
  Godt nyttaar!

  SvarSlett
 36. Her blir julen værende til omtrent 20. dag jul. Så lenge man har plasttre, er det jo ikke noe stress med nåledryss heller.

  Cecilie

  SvarSlett
 37. Her er kun juletreet igjen, og det står godt til Handyman kommer hjem til helga ;)
  Etter å ha hatt jul i hele desember er det godt å få kastet den ut når et nytt år starter :)
  Lykke til med utryddingen uansett når du måtte få ånden over deg ;)
  Klæm

  SvarSlett
 38. Jepp jepp, slengte ut jula, hardt og brutalt, i ettermiddag. Rart med det. Veldig koselig å pynte til jul. Deilig å få bort pynten igjen så snart nyttårsrakettene har stilnet.

  SvarSlett
 39. I år var vi raske. Tok det meste i går. Henger krans på døra og stjerne i kjøkkenvinduet fortsatt... Og ca tusen julekort på klesklyper på hyssingsnorer i kjøkkentaket, når jeg tenker meg om.... Så litt er det jo igjen. Jeg går ofte og gruer meg for å gå løs på den ryddinga - så nå bare hoppet vi i det. Var veldig klare for vanlig liv og vanlig hverdag her i huset. Og så er det så mye annet om dagen, at jeg trenger ikke flere oppgaver å skyve foran meg....
  Men du har vel flytta og rydda og sjaua nok for en stund - la nå alt bare stå!

  SvarSlett
 40. Jeg har ikke dryssende juletre, så det lille jeg har av julepynt, det har jeg faktisk vurdert om det skal få stå der det er til neste jul..... HAHAHA.... ;D Seriøst altså :)

  SvarSlett
 41. Her har jeg kasta ut hele jula. Og treet har jeg satt bak i hagen, men fot og glitter, dog uten kulene. :)

  SvarSlett
 42. Her blir jula værende til trettende dag jul :-) Jeg er ikke av dem som er flinkest til å få inn jula så tidlig, så jeg må få nyte de friske fargeinnslagene ei stund ;-)

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 43. Nei, jeg somler alltid med sånt.
  Påskepynten min (hekla egg og fugler) i greina over vedovnen fikk henge heilt til desember. Har som nyttårsforsett å få bort julepynten før sommerferien. :D
  Typisk det der med stearin på veggen. Når man har en drøss med unger, tar det ikke lang tid før den vite veggen ikke er hvit lenger.
  Ellen :)
  PS! Den julekrybba er bare utrolig flott.

  SvarSlett
 44. Her kommer jula seint i hus, og seint ut igjen også. Det blir stort sett nærmeste helg til 20.dag jul, sånn cirka. Må ha den så lenge at jeg blir drittlei. Først da er det godt å bli kvitt alt. Og da mener jeg ALT! Da skal det ikke være så mye som et rødt blomsterblad igjen!

  SvarSlett
 45. Vindskjeive stearinlys bør helt klart få bli. Sjøl har jeg et problem. Gardinene vi har er julegardiner, men vi har egentlig ikke noe å bytte det til. Så nå må jeg ta makkverket med å finne noe annet vi kan ha i vinduene (syns egentlig de fine røde gardinene fint kan henge fram til neste jul).

  SvarSlett
 46. Hah, i dag tenkte jeg nettopp det samme som deg, Pia! Synes nettopp jeg har fått strøket av lista det siste som skulle gjøres til jul - og så skal jeg allerede rydde det bort?? Nei, helt enig med deg - det haster ikke...lysene er jo så koselige! Egentlig burde jula feires i januar, når det er skikkelig kaldt og mørkt og ingen fridager er i sikte....Kos deg videre med jula, du som meg:-)

  SvarSlett
 47. Hei,

  Enig i at det er litt snodig at de som starter tidlig med jul i bloggverdene også er de første til å kvitte seg med julen.
  Anyway - vi har med stort hell fjernet rød stearin fra vegger og murpipe ved hjelp av strykejern og kjøkkenrull papir. Eldstemann kjørte en radiostyrt bil inn i to lysestaker med kubbelys så stearinen skvatt litt overalt.

  SvarSlett
 48. Du er ikkje aleine...her og får jula bli til helga, kanskje. Eg like lysa som lyser opp "haustmørket"(me har ikkje fåttvinter her på sørvestlandet).
  Nyt siste rest av jul :) godt nytt år,forresten :)

  SvarSlett
 49. JA! I går. Og det var skikkelig kjedelig arbeid, så det er berre til å utsette det!!

  SvarSlett
 50. Vi hadde ikke så mye jul her siden vi var borte hele jula, men har ryddet det lille som var bort - bortsett fra julestjerna. Blir så tomt og mørkt i det vinduet uten...

  ELSKER foresten den julekrybba! Fint å se en Jesus med et salig glis om munnen.. Eller er det en engel??

  :)

  SvarSlett
 51. Her oss oss er det jul i alle fall til 6. januar - men i år er det mulig vi blir nødt til å beholde juletreet utover våren siden Lillesøster simpelt hen elsker det og ikke ser for seg et liv uten lenger nå som hun har oppdaget at det faktisk er lov å drasse inn et digert tre og stæsje det med lys, glitter og alskens pynt. (Enten det eller så kan hun få et lite, fake et fra Clas Ohlson til å ha på rommet. De er kanskje på tilbud nå...)

  SvarSlett
 52. Her i huset kommer julen inn ca ved 1. søndag i advent og forsvinner lett ut igjen i romjulen eller 1. nyttårsdag. ;)

  SvarSlett
 53. Vel, siden vi bor i oppussingshelvete har vi ikke juletre i år. "Sitat, ungene til vennene sine: vi har ikke juletre, vi. Mamma sier vi ikke har plass" Vi har litt julepynt, som min mor i desperasjon var ute og hang opp for at ungene ikke skulle få varige sår i sjelen. Jeg er fint ferdig med jula, det er jeg stort sett hver nyttårsaften - og er klar for å hive ut det lille som er - men har bare ikke kommet så langt enda. Til helga, kanskje ;)

  SvarSlett
 54. Jepp, jula forsvant ut 2. januar. Alltid litt stusselig å rydde den vekk, men stua blir litt lysere, og jeg får lyst til å kjøpe noe nytt og friskt. Snart er det vår.... *krysser fingrene for en kort vinter*

  SvarSlett
 55. Det blir litt tomt og utrivelig når jeg kaster ut julen, men så har den kommet snikende sakte men sikkert siden første adventshelg, den pynten og jeg tar den ned før jeg blir lei.
  Og gleder meg til å henge den opp igjen.

  SvarSlett
 56. Jepp, jula forsvant ut 1. nyttårsdag. Rått og brutalt.

  SvarSlett
 57. Litt stusselig med julepynt her i år, siden jeg har bodd i litt renoverings-kaos. Men normalt kommer julepynten frem rundt 1.søndag i advent (ikke mye lilla å spore her, vi går rett på rødt!), og holdet til romjula eller evt 1.januar. Da har jeg hatt en måneds tid med jul, og er i grunn klar for å komme tilbake til "normalen".

  Digger julekrybba, den var skikkelig kul!!!

  SvarSlett
 58. Jula blir frem til helgen. Og de tre nissene på den høye hyllen der man nesten aldri kikker blir vel stående til St. Hans eller sånn.

  SvarSlett
 59. Ja her har det blitt rene og nakne flater igjen heldigvis! Like mye som jeg vil ha jula inn i advent vil jeg ha den ut etter nyttårsaften :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails