fredag 20. januar 2012

På plass!

Kaffemaskinen er på plass. Akkurat der den skulle være. Jeg bestemte meg for en Dolce Gusto. Den sto der så fristende og flott på Rema rett ved medisterpølsene. Trodde egentlig at jeg kjøpte en annen maskin enn det jeg gjorde. Men samma det. En Dolce Gusto er en Dolce Gusto.

Det der med å ta sensuelle, delikate interiørbilder funker liksom ikke helt for meg. Jeg prøver. Virkelig.

Fordeler ved denne vidundermaskinen:
1)Man tryller kjapt fram de lekreste kaffedrikker. Selv en åtteåring kan opptre som barista. Og det gjør han mer enn gjerne. Han har pusha kaffe siden jul og mannen går rundt med koffeinoppspilte øyne.
2) Man kan lage kakao på maskinen! Eller chococino, som vi sier. Eller du kan velge Nesquickkapsler.

Ulempe: Blir jo jæskli dyr kakao, spør du meg. Gutta har vært gira og kjørt på med den ene sjokodrikken etter den andre. Nå får vi snart innføre hverdag. Kakaostopp. Havrelefser og alt sånt.

Men jo, da, absolutt stas med kaffemaskin. Så får vi se hvor lenge stasen vil vare.

Har du også anskaffa deg en kaffemaskin? Og synes du den er vidunderlig?

Ha en gira dag med eller uten koffein!

36 kommentarer:

 1. Javisst har jeg skaffet meg kaffemaskin! Jeg er da en moderne og kvalitetsbevisst kvinne/blogger! Nå skal det sies at kaffemaskinen ble anskaffet først og fremst på mannens initiativ. Han har nemlig en ambisjon om å lære seg å drikke kaffe! Jepp, forstå det den som kan. Planen er å venne seg til kaffesmaken via caffe latte og cappucino. Vi gikk for Nespresso-maskin med melkeskummer. Om det var verdt investeringa? Tja. Gubbens iver har dalt... Jeg mekker meg nå noen kopper nå og da. Men kjekt å ha, som de sier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å ha, ja, men er spent om den fotsatt står på benken om et år eller to?

   Slett
 2. bildene komme liksom i andre rekka i dine innlegg, det e teksten som e viktig der, du skrive jo sååå morsomt:-)
  Grattis med ny kaffimaskin, så fiiin atte og det var bilde og!
  God helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg tenker vel også at teksten er viktigst;) God helg til deg og!

   Slett
 3. Deilig med kaffemaskin:) Har kaffemaskin seff;) Ønska meg i 50-årsgave avmannen min...og det fikk jeg:) Har hatt den i noen år og kan ikke greie meg uten:) Den heter DeLonghi Magnifica og er bra, synes jeg:) den har ikke kapsler, men er enkel å betjene allikevel:)
  God helg, Pia:)
  Trine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaffemaskin UTEN kapsler høres avansert ut! God helg:)

   Slett
 4. Jeg er bevisst på at når jeg først skal ha kaffe, skal jeg ha god kaffe. Har derfor valgt Zinzino kaffe og kaffemaskin, fra Belgia :-) Er ikke dyrere enn dolce gusto, og Paul Bocuse og Bernhard Loiseau går gode for kaffen til og med! (Loiseau kjører den kaffen på alle sine michelin-stjerne resturanter, faktisk)

  SvarSlett
 5. Har en Nespresso, men vidunderlig er den ikke. Den skal i hovedsak stå på kolonihagen. I perioder går jeg dønn lei av de kapslene og syns alle smaker likt om det er med eller uten koffein. Liker best nykvernede bønner, men kaffen skal helst være svart. God helg!

  SvarSlett
 6. Vi fikk kaffemaskin til jul. Nespresso Citiz & Milk. Jeg er ingen barista, men her får jeg deilig caffe latte, og det liker jeg. :) Dessuten slapp jeg å skuffe ungene som gjerne ville ha kaffemaskin som kunne lage kakao. For vi varmer melk på maskinen og har oppi opphakket kokesjokolade og litt sukker, og vips - kakao. :)

  SvarSlett
 7. Er mest misunnelig på riktig plassert stikkontakt. Jeg drikker bare te, og mannen foretrekker pulverkaffe. Til gjester lager jeg presskannekaffe, og etter ovasjoner nylig så skal jeg kjøpe mer Selskapskaffe på Martines landhandel.

  Jeg fungerer faktisk innebygd kommentarfelt for meg også.

  Er mer enn fornøyd med bildene dine.

  SvarSlett
 8. tataaa: http://vigdisalbum.blogspot.com/2011/09/bilkaffe.html
  HER har du virkelig et sensuelt interiørbilde... neida (ser nå at koppen min så bedre ut før. nå er den sprukket og fæl). men vet ikke om jeg noen gang fikk skrevet kommentar da du spurte om kaffemaskin. vi har iallefall samme. og er fornøyd. Treåringen har ikke testet den, og jeg har ikke funnet Nesquick-kapsler. Ellers har vi det bra. Det var dagens rapport fra kalde nord. over og ut.

  og god helg!

  SvarSlett
 9. Nice! ja, jeg har kastet meg på kaffekoppen og bestilt en sånn kapsel/ espressomaskin fra Electrolux. Veldig lekker og lager også bra kaffe, som jo er ganske vesentlig... Så da blir det bra når den snart kommer på plass :D Kos dere med alskens drikker og god fredag!

  SvarSlett
 10. Offcourse jeg har det! Og en helt lik til deg. Syns den passer supert inn på benken min, og alle som kommer på besøk får jo deilig velsmakende kaffe!!;)
  Enig i at det blir dyr kakao i lengden ja, og med fire barn i huset får vel kakaoen ben å gå på!;)
  God helg!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 11. Har en nespresso citiz her i huset. perfekt for meg som ikke drikker så mye kaffe. finner frem presskanna om det kommer storinnrykk her, eller om sviger mor er på besøk, for hun drikker gjerne 8 kopper alene ;)

  Sambo ønsker seg kakao-maskin, men han får nøye seg med pulver og kokende vann fra grohe-krana vår ;)

  SvarSlett
 12. ja jeg har Dolce Gusto! Digger den. Veldig! Ser litt anderledes ut enn din, min er rød og kjøpt på nettet. Fulgte med kaffe og sånn for et halt år påstår de, så nå må jeg roe meg litt.

  SvarSlett
 13. Herlig!
  Har ikke... men fåes de på Rema?? Gammaldags moccamaster her. Egner seg ikke til interiørbilde.

  SvarSlett
 14. Jo, kaffemaskin ja, den første kjøpte vi i 1984. Den laga fin espresso den, men etter noen års jevn bruk, gikk den hen og døde. Så har vi hatt biolettikanner noen år, men den vi hadde, funka ikke på induksjonsovnen vår. I Italia kjøpte vi en enkel Bioletti kaffemaskin, den kan gjøre to vesentlige ting, den lager nydelig espresso, og den kan lage melkeskum med steamer. Akkurat det vi trenger. Jeg skjønner ikke dette med at det skal være kapsler, har gått andre veien og kjøpt oss kaffekvern fra Bodum. Og tar det noe lengre tid? Muligens, kanskje 20 sek mer? Nå ble jeg litt gammelkjerringmoralistisk. Hehe, sannelig. Men jeg synes at noen driver og lurer oss, at det skal være så stort og dyrt og bar og kapsler. Det var nesten som da de lurte oss til at det ikke gikk an med rød saus uten at den var på pose. Bare tull, selvfølgelig. Men gratulerer med maskin, jeg synes bildet var fint jeg! Stå på, men pass på at gutten ikke drikker kaffen selv

  SvarSlett
 15. Joda, kaffemaskin er i hus. Vi var harde på den kaffien i starten, men som med det meste anna nytt, så har det normalisert seg :)
  God helg, Pia, og ta deg no ein kaffi du også ;)

  SvarSlett
 16. Jeg har hatt veldig lyst på kaffemaskin, men nå har jeg lært meg å bruke Aeropress-kanna. Med den lager jeg espresso, varmer opp melk i microen, legg til litt kanel og to suketter og det blir god kaffe latte. Billig og kjapt!
  Ellen :)

  SvarSlett
 17. Kaffemaskina er min hverdagshelt og livredder. Litt som oksygenmaskene som henger inne i fly.

  Grattis og slitan som de sier her borte :)

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 18. Kaffemaskin??? Nei.
  Og det kommer aldri inn hos meg heller. For jeg drikker ikke kaffe ;)

  SvarSlett
 19. Sikkert knallgod kaffe, men jeg (og mannen) er en tedrikkere. Lager kun kaffe når vi har selskap her jeg, og da sliter jeg, for jeg vet jo aldri om den blir god eller ikke.
  Stakkars mine besøkende....

  SvarSlett
 20. Vi har kaffemaskin, og har hatt den over et år nå, og den brukes nesten daglig. Så og si bare til vanlig svart kaffe. Min favoritt er cafe grande intenso.

  SvarSlett
 21. Kaffemaskin er topp. Her ble det Nespresso. Gleder meg til latten i morgen tidlig. Fin kveld

  SvarSlett
 22. bra stylet det der Pia!
  fin dybde og fargespill i kaffestillebenet!
  ha en fin helg:)
  klems&suss;)

  SvarSlett
 23. Morsomt at du spør. Nespressomaskinen ankom heimen for et par timer siden og står ennå innpakket. Har forresten også lurt på om de befinner seg på kjøkkenbenken et par år frem i tid.Ellers synes jeg du klarer deg bra som interiørblogger. Ser den fine tapeten og en skinnende blant kompyrtopp. Integrert?
  Fin helg!

  SvarSlett
 24. En slik skulle vi hatt, som vi også kunne laget kakao på! Mannen fikk en kaffemaskin av meg til jul, men det var bare kaffe å få på den, så ikke særlig interessant for resten av oss som ikke drikker kaffe :)
  God helg
  Digget tapeten på kjøkkenet!
  Klem

  SvarSlett
 25. Pøs på med kaffe utover kvelden så kan du spille wf hele natta!

  SvarSlett
 26. Har en annen variant av samme maskin og den funker fortreffelig :) Bare kos med den :))
  Klæm

  SvarSlett
 27. Vi ser jo den fine tapeten! Fikk Dolce Gusto til jul, og blir mer og mer fornøyd. Men helt billig er det ikke.

  SvarSlett
 28. Me er ikkje så avanserte, og eg likar ikkje kaffi ein gong, men om eg etter kvart får smaken på det, skal eg nok ynskja ei slik til jul ja:) Bør vel bli vaksen ein gong eg også, seier dei:P God helg!!

  SvarSlett
 29. Fikk kaffemaskin til jul i fjor(forfjor?). Den er brukt hver morgen, perfekt når en bare drikker en kopp kaffe om dagen i hjemmet. Resten inntas på jobben. Men skulle gjerne hatt mulighet for å lage kakao også.

  SvarSlett
 30. Hihi, tror nok det hadde blitt mye gooood og dyr sjokkodrikk her i huset også om vi hadde hatt en slik maskin;-)

  Herlig innlegg under her! Vi har to "store" og to små, og vi hadde jammen meg glemt hvor hektisk det var med to små...Phu! Og noen ganger når de eldste sysler med sitt eller er borte i helgene tenker jeg at vi kunne hatt det veldig fredlig og rolig..... Men tiden går jo fort og plutselig har vi fire "store" og savner småtassene. Da gjelder det å ikke ha glemt den litt strevsomme småbarnsperioden igjen, slik at vi begynner på nytt enda en gang;-)

  Gooood helg!

  SvarSlett
 31. HAr en slik jeg også og er strålende fornøyd.
  Men her hos oss går det ikke så veldig mye kaffe egentlig derfor var det et greit kjøp egentlig:)
  Håper du får en fantastisk helg.
  KLem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails