torsdag 19. januar 2012

Før. Og nå

Nå som vi har en toåring som ikke akkurat sover så fryktelig godt eller lenge, tenker vi tilbake på de tider da vi i tillegg til en toåring også hadde en baby. Og en fireåring. Det må jo ha vært et reint helvete.

Men jeg husker liksom ikke at det var det. Jeg mener at det gikk rimelig greit. Det gikk i ett. Det var et eller annet, hele tida. Men man venner seg jo til sånt.


Og så glemmer man så fort. Okei, minnene dukker jo fram når jeg møter svettende mødre og fedre i barnehagen som henter et brølende barn og et spyende barn mens de bærer hylende baby i bæresele. Og dette er FØR de har vært i butikken og handla. (Sånt lærer man etterhvert - du drar ikke i butikken med mange barn rett etter barnehage og før middag. Kamikaze.) Men en del glemmer man. Og det er vel like så greit.


Nå begynner gutta å bli helt normale mennesker, som ofte noen ganger sitter helt i ro med en ipad eller ei bok. De klarer seg selv. De trenger ikke å løftes, pusses eller tørkes. Helt skjønt.


Til slutt må jeg benytte anledningen til å si til alle dere som jeg spiller wordfeud med (eller mot): Skulle dere oppleve at det en gang i blant kommer et helt elendig ord som sa eller eller noe lignende som kun gir fire poeng, så kan det være at dere spiller mot en av gutta. Dere trodde vel ikke at selveste JEG lissom legger ord som bare gir fire poeng og sånn?! Hellooo!

Ha en avslappet kveld med eller uten nettspill!

34 kommentarer:

 1. Herlig at vi mennesker er utstyrt sånn at vi glemmer det mest slitsomme!
  Fantastisk sofa du har! Og fine ungær :)

  SvarSlett
 2. Er fornøyd:) Både med sofa og ungær;)

  SvarSlett
 3. Eksakt hva jeg trengte å lese i dag. Mannen min kom nemlig hjem fra jobben og fortalte at en kollega hadde sagt at han måtte belage seg på at det blir verre ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes at ting går mye lettere når de starter på skolen. Det blir mye å følge opp, veldig mye kjøringer, full rulle om ettermiddagen. Men det at de sover, er selvstendige og klarer det meste sjøl hjelper veldig på, synes jeg:)

   Slett
 4. Du skriver så herlig :) Flotte barn og sofa, hvor har du kjøpt sistnevnte?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Kjøpt på Bohus! Sånn modulsofa har de ofte på tilbud, da slo vi til. Veldig fornøyd:)

   Slett
 5. Jeg er ikke helt overbevist angående wordfeuddelen av innlegget;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bla bla bla....
   (Okei, du har litt rett i dine mistanker...Men de har et par ganger spilt, altså...)

   Slett
  2. Ikke jeg heller, Surresilje

   Slett
 6. Er bildene oppstilt? Det der såg da bare så altfor harmonisk ut!
  Mine gutter spiller skytespill på ettermiddagene...

  SvarSlett
 7. Dette har jeg tenkt mye på. Ja, vi har jo bare ett eksemplar, ett fint et. Har prøvd å tenke over hvordan det var da vi måtte følge med henne, hjelpe, tørke, løfte, mate osv. men klarer ikke sette meg inn i det igjen. Nå er det så deilig naturlig at hun klarer seg sjøl, stikker bort til venninner ovs. Og enn så lenge kan jeg lure henne på fanget og stjele kos eller leie henne. Det setter jeg ekstra stor pris på om dagen for det tar nok brått slutt snart.

  Og ang. wf, om det kommer sånne enkle ord herfra, så er det selvfølgelig åtteåringen....eller mannen.

  SvarSlett
 8. Søsta har også akkurat kjøpt soffa på Bohus.
  Bare et par moduller mindre. Kjempefine altså.
  Vi kjøpte to svære soffaer for 7-8 år siden.
  Liggemennesker nemlig og ikke sittemennesker ;)
  Men kjenner at jeg savner en stressless. Uansett hvor stygge de er...

  Jeg merker kjempeforskjell på ungene de siste årene.
  Man har jo fått tid til seg selv jo. Ja, altså 6 - åringen
  tar trassalderen nå da, hater skolen og nekter å gjøre lekseleser.
  Men storesøster har roet seg. Hun hadde rakket i rævva fra hun var ett
  år, så det har vært deilig med litt mer ro fra den kanten de siste åra ;)

  Fremtiden vil vise om de blir like rolige som gutta her,
  eller værre som noen nevner over her...

  So long!

  SvarSlett
 9. hehe, er litt glad jeg bare har en. :-)

  Men dere har klart det bra dere da, ser jeg. :-)

  SvarSlett
 10. Lite søvn gir hukommelsestap. Og er årsaken til at verden stadig befolkes...hehehe, neida! Men joda. Snuppa vår er ett år nå, og jeg har glemt det meste som har skjedd hittil, allerede.. Vi kommer sikkert til å prøve og anskaffe oss enda et av disse trollene av noen små menneskebarn om et par år til :-D

  SvarSlett
 11. Tja hver alder sin sjarm? Har vært gjennom en fjortisperiode som verst, hehe. Men ellers så klarer en jo det meste når en må. Rolige er ikke mine da, som er snart 7 og 8, men ikke vokst fra kos heldigvis. Og du, Han eldste din var kjekk å spille med han.

  SvarSlett
 12. Fjerde forsøk på å skrive en kommentar. Nå prøver jeg å skrive en kort melding og så send...

  SvarSlett
 13. det funka, men jeg må være kjapp. mista en kommentar igjen. Nå prøver jeg for sjette gang. bra innlegg, herlige unger, herlige bilder, vanvittig herlig sofa.
  :)

  SvarSlett
 14. Har glemt det meste ;) Men nå er mine som gull :) Jeg skjønner egentlig ikke hvordan det er blitt så flotte store unger av de små knøttene som en gang var i magen min :)

  SvarSlett
 15. Jeg er nesten der.. Vel - en 3-åring og en baby i hvert fall. Travelt! :)

  SvarSlett
 16. Ja, av og til er det eit h... Men du har jo sagt at ting "går seg til", og akkurat det har trøysta meg mange gonger! :)

  SvarSlett
 17. Først- fin utsikt altså!

  Fin sofa også. Og takk for reklame. Husets mann jobber i Bohus..

  Og, viktig innlegg. Jo, det går seg til med barn. Småbarnsperioden er vanvittig intens, med to (eller tre! Gærning!). Det er ganske heavy med fritidsaktiviteter, bursdager, lekser også. Men vet du hva, jeg gruer meg mest til de runder alderen hvor de er oppe nesten like lenge som oss. Jeg trenger kveldene

  SvarSlett
 18. Som om jeg skulle skrevet det selv!
  Deilig med litt større barn som klarer det mest elementære selv...

  Men hver sin alder - hver sine utfordringer har jeg hørt ;)

  Ha en fin fin kveld!

  SvarSlett
 19. Synes at det er helt deilig at ungene vokser seg til og klarer det mest grunnleggende selv :)
  Klæm

  SvarSlett
 20. Og jeg lar bikkja spille litt innimellom...

  SvarSlett
 21. Mine 2 minste er snart 2 og 3.5 så de bedriver dagen med å slå hverandre i hodet med sabeltannartefakter og hyle så høyt de kan og begynne alle svar med NEI!!!!!!

  I tillegg til at de gir MIN tlf til sin far som ikke er Norsk og som legger masse ord på wf som gir 4 poeng.....

  Eller hadde jeg sagt at det var meg selv på morfin? Hmmm....

  Uansett er det affal ikke meg sånn vanlig da.... eh..... fin sofa!!!!

  SvarSlett
 22. Trur vi kanskje må ta en kamp igjen, jeg, det her høres spennende ut.
  Har og tenkt på det der med mathandel rett etter barnehage og skole og før middag. Ser stadig familiekrangel på butikken i den der tida som ser ut til å stamme fra lavt blodsukker og utslitte familiemedlemmer. Det må nesten bare gå galt!

  SvarSlett
 23. Kjenner jeg gleder meg litt! :)

  SvarSlett
 24. Har vært igjennom det samme - 0, 2 og 4 år gamle gutter.. men det gikk greit.
  Nå klarer de seg selv, nesten så jeg føler at jeg ser de litt for lite.. Og jeg har ikke helt klart å fylle ut tiden igjen heller - for hva gjorde vi før kaoset? Og er det ingen som trenger meg bittelitt nå..
  God helg!
  K

  SvarSlett
 25. Aaah... Ja, det er deilig med store barn. Å ha en femteklassing og en åttendeklassing er himmelrike. Egentlig.

  Men: hver alder sin..eeh..sjarm. Hormonsprutende tenåringsjenter er ikke stas bestandig. Spesielt ikke når lillesøster på 10 vet nøyaktig hvilke knapper hun skal trykke på for å få storesøster på snart 14 til å gå bananas...

  SvarSlett
 26. Hadde ikke blitt mange av oss hvis vi ikke glemte det som var vondt og/eller vanskelig. :) Fint når det er fint.

  SvarSlett
 27. Kan ikkje huske at det var så travelt når mine var små. Savner den tida. Det er litt andre utfordringar når ungane vert større: skule, lekse, venninnner/ikkje venninner, yrkesvalg, "eg kan ikkje, eg tør ikkje."
  Fin sofa, ja. :)
  Kva/kven skal eg skylde på i WF?
  alltid dårlege bokstavar, tapar alltid :)

  SvarSlett
 28. Jeg blir tidvis helt satt ut av å tenke på/ å se alt som ungene nå gjør selv, som den naturligste ting, hvis jeg sammenligner det med hvordan det var da de var helt små. For en kontrast! Og likevel gikk overgangen så umerkelig og selvsagt..

  Og jeg blir lykkelig langt inn i sjelen når jeg ser dem sitte slik som dine gutter gjør- med hvert sitt lesestoff! Det er toppen av idyll, i min bok!

  SvarSlett
 29. Veldig godt å tenke på! Glemmer av og til hvordan det var, og har en lei tendens til å klage litt på nå-situasjonen. Men da tenker jeg bare tilbake på slike episoder som du beskriver, og så har det jo faktisk blitt bedr/annerledes. Og sånn håper jeg det fortsetter... :-) Eller, jeg innser jo det at, magesjau-spying og vil-ikke-ligge-alene-i senga-mi-nattevandring etterhvert kan bli bytta ut med første-møte-med alkohol-spying og snike-seg-inn-lenge-etter-innetid-nattevandring.... Den tid, den sorg! :-) Flotte gutter forresten!

  SvarSlett
 30. Flott sofa!!! ser ut som noe for oss-og vi trenger ny, for vår er hoppet i stykker ;(
  jeg har nok også hatt hukommelsestap fordi vi har startet påan igjen, med nå to små på to og tre år, samt at vi har tilsammen fire store-klare seg selv- barn... noen ganger kan jeg ikke forstå hvorfor vi bestemte oss for dette her, mens andre ganger forstår jeg jo absolutt hvorfor!! men man har faktisk ikke ETT minutt for seg selv... Men det er jo det DET dreier seg om er det ikke? en hektisk, travel hverdag med mest mulig stappet innimellom av aktiviteter, sosiale sammenkomster og andre suksessfulle saker.. vi overgår oss selv både titt og ofte. Men noen ganger er det kanskje greit å være LITT praktisk, som å ta butikkturen en annen gang..Jeg har prøvd både `og og det ender med dårlig samvittighet ovenfor en eller annen.. isj...skrev nettopp et innlegg om det hos meg...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails