onsdag 28. desember 2011

Pynting av tre


Gutta begynner etterhvert å bli erfarne trepyntere. De har skjønt at julelys og glitter og kuler bør spres rundt på treet. Alt henges ikke lenger på ei grein.


Og jeg har ingen kvaler ved å slippe dem løs med et tre og fire kasser med pynt.


De startet veldig så rolig og jeg tenkte at "Jøss, dette kan jo bli et minimalistisk og delikat tre!"
Men så fant de den kassa jeg prøvde å gjemme bort, og da jeg så pyntegleden i øynene deres, fikk det bare stå til.


Da toåringen fant en kasse med gamle smekker som hun kjekt begynte å kaste inn i treet, grep jeg rolig inn. Ellers ble vi alle riktig så fornøyde med årets juletre. Og det står fortsatt. Har ikke begynt å drysse engang!

Står treet hos dere fortsatt?

Toåring har funnet fram et drammeglass og ei papirsmekke som hun gjerne vil pynte treet med, mens gutter i bakgrunnen lurer veldig på hvordan den siste kassa med juletrepynt klarte å forsvinne ned på boden. To ganger.

 Ha ei fortsatt fin jul med eller uten pynt!

23 kommentarer:

 1. Så koselige bilder!
  Vårt tre ble tatt i dag - dessverre... Det begynte å drysse før julaften og i dag kunne vi nesten blåse av nålene. ;)
  Edelgran er definitivt ikke alltid bra!

  SvarSlett
 2. :) her er all pynten og alle lys på framsida av treet, mor i huset låg jo i svime, og far er meir praktiker enn estetiker... men det funker likevel! Lillebror hadde lagt sin elsk på ei grein, men kva gjer vel det? Nydeleg tre hos dokke, og flinke barn! eg hiv ut treet første januar, eg blir så deppa over at jula er over, og må liksom pælme ut alt som minner om den fort... kanskje eg heller skulle gå til psykolog...? :)forresten; eg klarer nok ikkje å få treet ut åleine denne gongen...

  kos dokke vidare!

  e

  SvarSlett
 3. Her står treet fremdeles. Det FLOTTESTE treet vi noen gang har hatt - smalt, tett og helt til taket - dvs 1.70!!! Ulempen er at det begynte å drysse i det vi tok det inn, men hva gjør vel det når man har støvsugeren fremme nesten hver dag allikevel ;)

  Hils resten av gjengen.

  SvarSlett
 4. Jo, da, her står treet. Vi har et UEKTE tre... Vi bytter faktisk litt om fra år til år på å ha dette treet eller et ekte tre. Men jeg får slikt utslett på armer og hender av å håndtere ekte trær, så jeg foretrekker det uekte. Har noen ekte grankvister i en dekorasjon så det blir lukt nok :-). Men all stasen skal nok ryddes bort så snart nyåret er over!

  SvarSlett
 5. Jeg <3 juletreet vårt i år. Jeg gjorde det i fjor også - og året før. Og jeg som alltid lo av venninner som beholdt juletreet til 20. dag jul har liksom blitt omvendt. Nå er vel juletreet vårt mer et vintertre med tanke på pynt, så kanskje derfor det kan stå sin prøve over nyttår. For første år har ikke ungene juletre oppe eller på rommene sine. Vilde vurderte et, men prioterte ikke å rydde plass til det ;). Klemklem

  SvarSlett
 6. Treet står fortsatt, det! Vi satser på edelgran år etter år. Tåler alt, også at husfolket drar bort i fire dager. Vi har også erfarne pyntere. Bortsett fra en da. 2-åringen ville gjerne samle alt på ett sted! Så da ble det sånn, på hennes grein. ;-)

  SvarSlett
 7. Ja treet vårt står fortsatt . Men 1.nyttårsdag er det rett ut ;)
  Treet deres var veldig fint Pia !

  Fortsatt fin jul :)

  SvarSlett
 8. Her står juletreet og stråler fortsatt:)
  Vi går til innkjøp av edelgran år etter år og er veldig fornøyd. Det har ikke begynt å drysse enda:))
  Så¨får vi se hvordan det ser ut etter 4 dager uten vann. Nyttårs helgen skal altså feires borte i år.

  SvarSlett
 9. Smekker på juletreet, hva kan være galt med det???

  Du, er det greitt om jeg kopierer copyright teksten din (ikke det du sjøl har skrevet, men det om åndsverkloven) :))

  SvarSlett
 10. oh yeps.
  og det skal stå helt til påske.
  (pga de 7 hundrelappene det kostet oss)

  SvarSlett
 11. Bøllemamma: Bare kopier;)

  WB: Bør stå til påske, ja. Minst.

  SvarSlett
 12. Du har kommet så langt som til juletrepyntinga, ja? ;o)

  Jeg har hatt minimalt å gjøre med årets juletre. Ikke har jeg kjøpt det, ikke har jeg tatt det inn og kun to julekuler er hengt på av undertegnede (gjett hvilke...) Kjenner jeg er veldig fornøyd med det. Men min jobb blir nok å rydde det bort om et par dager.

  SvarSlett
 13. Mulig treet ble overpynta til slutt, men juletreteppet synes jeg var meget beskjedent...

  Bare jeg som roter på loftet så den ene eska vår kom aldri fram.

  SvarSlett
 14. Overpynta tre er bedre enn intet tre (som er tilfelle her i gården)!
  Syntes det ser riktig så flott ut jeg!

  Men du; har den langhåra klippet seg eller husker jeg en sønn som ikke tilhører deg (men en annen Pia som skriver blogg)?
  Skikkelig fine kids hvertfall (ref gårdsdagens innlegg)!

  SvarSlett
 15. Så flinke unger. Her står treet ennå, og treåringen går trofast rundt det og synger minst en gang om dagen. :-D Går så nålene skvetter det. :-D

  SvarSlett
 16. Jada ,men her kommer det kanskje an på når man tar det i hus. Om man pynter 1. des, skifter man da tre underveis? Sånn på Luciadagen kanskje, eller lar man det stå til det er avdrysset?

  Fikk plutselig noe å tenke på jeg!

  SvarSlett
 17. Høyrest klassisk ut det der;) Eg er tilhengjar av at borna får pynta, så får heller dei vaksne ta litt ansvar enten under eller etter, for at kulene er sånn ca likt spreidd over treet. SJølv om den nederste rada med juletrekuler kan vere ganske sjarmerande då;) Koselege bilete!

  SvarSlett
 18. Her står treet, og skal normalt stå til 13.dag jul (6.januar).

  Jeg er og alltid vært enehersker over treet, unntatt da ungene var 10 og 12 og jeg hadde brystbensbrudd.

  SvarSlett
 19. Et juletre skal IKKE være minimalistisk!
  Og treet må selvfølgelig stå et godt stykke (i alle fall ei uke eller to) inn i det nye året.
  Tips til de som er lei av juletreet allerede i mellomjula: Vent med å ta inn treet til lille julaften! Jeg har aldri skjønt vitsen med å pynte til jul tre uker for jula begynner...

  SvarSlett
 20. Her står juletreet minst til 13. dag jul, ofte lenger. Alt må være julepyntet så lenge at jeg får noia. Først da gjør det godt å få alt det røde bort.

  Mannen og ungene kjøper treet, og JEG pynter! Ungene har sine små trær på rommene som de dekorerer i allmasser.
  Her pynter vi (jeg) treet etter at ungene har lagt seg lillejulaften, og vi legger alle pakker under treet. Da er det ganske overveldene for ungene neste morgen, når de kommer inn i stua og ser det hele. Det liker vi alle :o) (Og så blir treet pyntet akkurat som jeg vil ha det...)

  Mye oppdatering på bloggfronten nå, siden det ikke har blitt blogging på meg på flere dager. Så derfor på etterskudd; Gratulerer med dagen som har vært! Herlig lesning :o)

  SvarSlett
 21. Kjekt at ungane vil pynte tre. Her er det meg og jenta som pyntar, ingen andre bryr seg.
  Og treet vert nok ståande til fyrste helga i januar.
  Men Pia, har du 5 kasser julepynt? Eg har berre to....

  SvarSlett
 22. Treet står og feller ikke en nål. Og er slett ikke minimalistisk pynta her heller. Enda jeg har pynta sjæl, med mannen i hus som lyspåsetter. Og evig diskusjon om norske flagg eller ikke. Ikke alle er vant til det fra sin barndom. Men jeg vinner hvert år. Noen få norske flagg må til. Og mannen gir seg, hvert år. Tradisjon!

  SvarSlett
 23. Syns treet ble fint :)
  Og smekker på juletre det var noe nytt :)

  Her er det en kunstig grangren i plast i en vase, det hang noen kuler der, men de har jeg nå fjernet.... Ville ha en roligere julepynt.. ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails