mandag 12. desember 2011

Jeg har oppdaget One Note!

Man bruker de dataprogrammene man er vant til å bruke. De man kan. Og de man har bruk for. Noen ganger blir man tvunget til å prøve ut noe nytt. Noen ganger oppdager man faktisk at det nye er ålreit.

I jobbsammenheng bruker jeg mye Word. Litt Power Point. De må du liksom få til. Nå har jeg oppdaget noe som heter One Note. Og det er et ganske fiffig program. Det er som ei notatblokk, bare at det er på dataen. Eh, ja, men kan du ikke si at et word-dokument også er ei slags notatbok, tenker du nok? Nei! Word er litt sånn skikkelig. Med linjeavstand og marg og sånn.
Med One Note begynner du bare å skrive. Hvor som helst. Akkurat som du ville ha skriblet på et ark. I ei notisblokk. Du trenger ikke å fikle, finne fram, trykke, lagre. Du bare skriver. Du kan lett lage ditt eget digitale tankekart.

Hadde jeg vært student, ville jeg elsket One Note. Nå bruker jeg det til å skrive lister. For lister må man ha. Særlig nå rett før jul.

Jeg liker at man lett kan legge inn sånne avkrysningsbokser. Og stjerner og utropstegn og andre passende ikoner.


Jeg har ønskelistene fra ungene på et sånt notat. Og man kan få disse listene rett inn på mobilen - veldig praktisk og greit:)

Sjekk om du har dette på maskinen din, og prøv det ut! (Har du Office på maskinen, har du One Note. Hvis ikke, kan du finne en forenklet, gratis versjon her.)

Er du avhengig av listeskriving?

En leser ga meg tilbakemeldig om at hun hadde prøvd å laste ned Windows Live Fotogalleri herfra, men det gikk ikke. Trøbler du med noe av Microsofts programmer eller du har spørsmål, kan jeg anbefale Microsofts facebookside. Der får du gode og saklige svar på det meste innen data. (Og så har de en saftig julekalender gående;)

Ha en systematisk dag med eller uten lister!

24 kommentarer:

 1. Ja, som den listomanen jeg er, skal jeg jaggu fikse meg dette1 takk for tips!!!
  ;-)

  SvarSlett
 2. Takk for tips! Jeg har Office 2007 på maskinen, men ingen One Note. Får prøve gratisversjonen:)

  SvarSlett
 3. One Note har eg ikkje høyrt om. På jobbmaskina mi, som er mykje nyare enn denne gamle heimemaskin, er der mykje nytt og spanande å forske ut. Der er nok One Note, tenker eg!
  Grattis med ny header. Den var fin. Kunne kjenne att den "gamle" Pia i den,heldigvis ;)

  SvarSlett
 4. Lister er mer og mer viktig for meg!

  SvarSlett
 5. Lister er mer og mer viktig for meg!

  SvarSlett
 6. OneNote er genialt! Eg er sjølv lærar og brukar det flittig. Har oppretta ei notatblokk for kvar klasse og fag, og så er det jo berre å lage nye sider for prøvar, undervisningsopplegg o .l. Genialt!

  SvarSlett
 7. Det er liksom dagen for liste-tips i dag. Har fått et annet også i dag, nemlig. Om lister som kan deles med andre, hvor begge jobber på lista i real-time:

  http://eirinbjornstad.no/2011/12/12/til-kamp-mot-komplett-kaos/

  SvarSlett
 8. Lista mi er gule lapper klistra over hele den bittelillearbeidspulten min. Og du verden, for en feststemning det var da jeg reiv ned "skriftlig vurdering" lappen klokka 13.35 idag! Får man samme følelsen av One Note, er jeg solgt!

  SvarSlett
 9. Listelager jippi! Elsker LISTER! :-) Den der skal jeg sjekke ut. Praktisk den kan sendes rett til mobilen da. Takk, Pia! :-)

  SvarSlett
 10. Lister må vi ha! Iallefall jeg, og det er utrolig digg å krysse av etter hvert. Men One Note har jeg også, og skjønner ingenting av. Hva "skrive hvor som helst"? Du må vel åpne programmet først, slik som med word? Printeren min spør alltid om jeg ikke vil sende utskriften til One Note. Det gjorde jeg i begynnelsen noen ganger, og så dem aldri igjen. Kanskje det er du som har dem?! ;)

  Fin uke, du datakyndige!

  SvarSlett
 11. Jeg skriver lister, mest sånne nødvendige som glemsomme damer trenger. Før barn skrev jeg flere morsomme lister. Da hadde man tid til sånt, hehe.

  SvarSlett
 12. Jeg er HELT avhengig av listeskriving! Når det skjer alt for mye på en gang, og jeg føler meg som hakket før alzheimer (hihi også et ord med z)er det bare å sette i gang med lister... Og vips så ser jeg klart igjen!

  PS så fint det var blitt her på bloggen. Oversiktig og lekkert!!

  SvarSlett
 13. ELSKER lister...dette burde prøves! På den annen side, er fan av slike fine notatbøker med fine forsider...
  klem♥

  SvarSlett
 14. Du, gratulerer med ny header OG navnedag i dag, Pia!

  SvarSlett
 15. Er helt avhengig av lister - og spesielt nå i juletiden. Skal se nærmere på på One note :) Takk for tips.

  SvarSlett
 16. Pafrika: Jepp, dårlig forklart. Du må åpne OneNote. Men så begynner du bare å skrive der markøren er, om du skjønner. Du begynner ikke automatisk å skrive oppe til venstre. Og så trenger du ikke å lagre og sånn. Jeg er ingen ekspert, altså...

  Kine: Har jeg navnedag? Yeee!!!

  SvarSlett
 17. Stilig ny header Pia !!!

  ha ei fortsatt fin uke !!!


  Maren.

  SvarSlett
 18. Onenote er supert! Jeg bruker det ikke i jobbsammenheng, men privat er jeg fast "skribler"

  SvarSlett
 19. One Note er ukjent for meg, men jeg elsker lister. MÅ ha lister! Og særlig nå før jul og foran andre store begivenheter.

  SvarSlett
 20. Nå måtte jeg rett inn og teste, for dette hadde jeg jo faktisk på maskina. Og man trenger jo ikke lagre en gang jo! Kult.

  SvarSlett
 21. Ser både enkelt og genialt ut.

  Fantastisk kombinasjon.
  :)

  SvarSlett
 22. Jeg eeeelsker lister! Har nå fått herligheten inn på min Mac.
  Takk :-)

  SvarSlett
 23. SMaaaart! Jeg liker lister; man holder styr på ting! Kanskje jeg må prøve dette ;)

  SvarSlett
 24. Dette høres jo ut som et helt genialt program som til og med kanskje kan brukes av blinde. Personlig skriver jeg svært lite lister, så det har vel ikke vært noe savn. Det er likevel kjekt å vite at noe slikt finnes. Ha en fin tirsdag! :-)

  Cecilie

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails