onsdag 7. desember 2011

Bare vis fingeren

Med fire barn og en (tilsynelatende) periodevis dement mann, er jeg ute etter praktiske løsninger i det nye huset.

En ting jeg har fått for meg må være noe genialt, er en fingeravtrykkslås. Altså at du bare legger fingeren din på låsen, og voila, døra åpnes. Du slipper å lete etter nøkler, du slipper å irritere deg over nøkler som er borte, du slipper å finne lure og trygge gjemmesteder for nøkler, sånn som under dørmatta.

Når jeg prøver å google fingeravtrykkslåser, kommer jeg inn i forum hvor slike løsninger diskuteres. Men det folk henger seg opp i, er sikkerheten. At banditter kan kutte av fingrene dine og sånn, og deretter komme seg inn i huset. Jeg driter i  er mindre opptatt av sikkerheten. Og hvor sannsynelig er det at folk står klare med kniven utafor døra vår, på hugget etter en eller annen fingertupp? Ja, da, jeg vet at noen av dere snusfornuftige snurper munnen sammen og tenker "Du skal ikke spøke om sånt!!", men jeg trenger jo ikke å tenke katastrofe hele tida. Jeg er ute etter det praktiske.

Her er en annen variant. Ikke bry dere om bilen og den tannlause, tyske ungen. Det er låsen jeg er opptatt av.

Dette må da være lurt? Eller? Og virker en sånn lås? I kulda, for eksempel?
Noen erfaringer?

Ha en praktisk dag med eller uten fingre!

40 kommentarer:

 1. Har ingen erfaring med slike låser, men løp og kjøp!!!! Dette må jo være i nærheten av genialt:)

  SvarSlett
 2. Ah genialt da! Jeg burde ha sånt på alt som jeg må låse meg inn og ut av;);) Men ja funker den i kulden skal tro???
  Jeg følger med i spenning for å se om noen har noe erfaring:)

  SvarSlett
 3. men hva med hvis feks noen skal inn til dere som faktisk får lov - hente noe, passe katten, vanne kaktusen etc. kan man programmere og av-programmere folk da, lett som en plett?

  SvarSlett
 4. Synes det høres genialt ut å slippe å lete gjennom veska etter nøkkelen, jeg altså. Men hvordan funker det hvis du skal ha håndverkere på besøk mens du er på jobb? Kan jo ikke akkurat legge en finger i postkassa heller?

  SvarSlett
 5. Man kan visst lett legge inn flere avtrykk - og lett slette dem. Men jeg har jo ikke prøvd dette ennå, selv om det virker fristende...

  SvarSlett
 6. Cecilie: Da tror jeg at en av oss ville vært til stede;)

  SvarSlett
 7. Aner ikke om den virker, men om noen hadde kutta av meg en finger tror jeg hadde vært VELDIG LITE opptatt av hva de skulle med den..om det så var for å komme inn i mitt hus... :-D (sorry, men ...) Virker jo genialt da?!

  SvarSlett
 8. Har ingen erfaring men dette syns jeg er genialt og kunne godt tenkt meg denne låsen selv

  SvarSlett
 9. Ja. Det høres jo genialt ut. Kjekt om noen har en nøkkel til en annen dør i huset kanskje. Sånn avansert teknologi kåler seg jo til innimellom. Og da oppstaår MULIGENS en litt LÅST situasjon.

  SvarSlett
 10. Her kan jeg kommentere (konstruktivt) :) Min venninne har dette på huset sitt. Ja, det er fancy og kult. Men du MÅ ha fjernåpner! De hadde dette i sitt forrige hus også. Og de holdt på å springe seg ihjæl til døra. Hun forbanna den åpneren stadig vekk! Feks om sommeren og ungene i nabolaget løp ut og inn hos hverandre. Hvis GUDFORBY den døra smekka igjen; da hadde de kjøret gående. Og det gjelder jo forsåvidt selv med fjernåpner. Da må du bort til åpneren hver eneste gang noen skal inn. Og du kan jo ikke la Gudoghvermansen registrere fingeravtrykket sitt.
  Nei vet ikke jeg.... Men VI kommer ikke til å gå for denne løsningen, vi gjør om inngangspartiet vårt. Jeg liker overhodet ikke løsningen. Og egentlig ikke venninna mi heller.

  SvarSlett
 11. hehe - jeg mener at hverken jeg eller Lise liker løsningen. Ikke at jeg ikke liker venninna mi ;)

  SvarSlett
 12. WOW! Så smart. Ante ikke at det gikk ann. Her på øya er vi temmelig slapp med låsing. Vi låser bare døra om natta og når vi reiser bort. Øya burde være et paradis for kriminelle.
  Ellen :)

  SvarSlett
 13. PS. jeg likte baderomsinnredninga. Særlig vasken. Knalltøff.
  Ellen :)

  SvarSlett
 14. Virker veldig praktisk det der. Kan kanskje være lurt å ha en annen dør/back up-løsning i tilfelle teknologien svikter sånn at man ikke blir utelåst fra eget hjem ;)

  Kan man velge å ha døren ulåst med dette også, eller blir det smekklås sånn at døren låser seg hver gang den lukkes?

  SvarSlett
 15. Du er ikke opptatt av å lære ungene å ta vare på en nøkkel og klare å låse seg inn, da? He he, neida, sikkert fancy detta.

  SvarSlett
 16. Ettersom det sikkert er lettere for de fleste i familien å ha med hendene enn huet ser jeg at dette kan ha mye for seg. Jeg har også sett på dette, men har blant annet hørt rykter om at ikke alle variantene takler kulde like godt. Men om jeg nå skulle være ekstremt egoistisk så ville jeg egentlig synes det var kjekt om dere installerte slik lås, for folkeopplysningens skyld. Jeg ville ha større tiltro til hva du skriver enn til hva reklamen påstår.

  SvarSlett
 17. Fru Storlien: Jeg var på gli her nå. Men så kom trine og spolerte det hele. (Hun er den eneste som er negativ. Og også den eneste med erfaring....)
  Men jeg synes fortsatt dette virker ålreit, jeg...
  Og Elisabeth: Vi snakker fire barn. Som alle drar ut og inn av huset til ulike tider. Ingen foreldre som følger opp nøkler her i gården...

  SvarSlett
 18. Hvis du fint greier deg med et par fingre?
  Så er jo dette flott.

  SvarSlett
 19. Åååå, fikk litt dårlig samvittighet, jeg nå. Men jeg mener fremdeles det er mainnskit. Ok - egentlig kjempelurt hvis dere og ungene var de eneste som skulle inn og ut. Og døra alltid skal være lukket.
  De skal ikke påvirkes av strømbrudd. For hva da med brann osv. Men de jeg har vært borti, kan ikke settes i "åpen" tilstand. Altså - du kan ikke velge å ha døra ulåst. Mulig det er nye låser på markedet, nå som tillater det?

  SvarSlett
 20. Ha ha, ikke ha dårlig samvittighet, Trine! Jeg spurte fordi jeg oppriktig ville ha erfaringer. For jeg synes dette virker genialt, men hvis det er såpass genialt - hvorfor er det nesten ingen som har dette? Noen ulemper må det jo være? Og de kom du med;)

  Men vi vurderer fortsatt å installere mainnskiten...;)

  SvarSlett
 21. Vi kjøpte dør med elektrisk låsekasse, med planer om å ha slik fingeravtrykslås, men har bare ikke kommet så langt at vi har kjøpt låsen enda.. Men døra er på plass, og jeg har trua på dette, så vi skal ha :)
  Og hvis noen uvelkomne vil inn er det vel ikke vanskeligere å skaffe seg nøkkelen enn pekefingeren!?!..

  SvarSlett
 22. Jeg vil tro at hovedgrunnen til at folk ikke velger det, er at det fremdeles er såpass mye mer kostbart enn vanlig låsesystem/nøkkel.

  SvarSlett
 23. Vi hadde forresten en sånn dør med 4 sifret kodelås på leiligheten, da vi bodde i Sør-Korea. Det blir jo litt samme greia. Men der var det jo bare vi og hushjelpen som skulle inn uansett. Og da var det superdupert. (men den kunne vi sette i ulåst tilstand når vi hadde selskaper e.l.

  SvarSlett
 24. Tror dette fungerer best i bedrifter, enn i private hjem.

  SvarSlett
 25. Denne vil jeg kommentere på!
  For 2 år siden instalerte vi kodelås i døren ( ville egentlig ha den med fingreavtrykk, men den var 3 ganger så dyr)
  Det er noe av det smarteste vi har gjort!
  Nå slipper vi at det plutselig står folk i gangen ( mange bare går inn til folk)
  Dem ringer på og vi går til døren og lukker opp.....vil ikke at barnas unger bare går inn til oss, eller noen andre for den saks skyld!
  Den går på batteri og sier ifra leeeeenge før den trenger å skifte ( vi har ikke skiftet batteri enda)
  ikke noe forskjell på temeraturen ute heller....de siste 2 årene har det vært ned mot -35 grader.

  Jeg har ingenting negativt å si ....ELSKER kodelåsen min :-)

  Lykketil!
  klem tone

  SvarSlett
 26. Stilig! Aldri prøvd, aldri hørt om, men vil veldig gjerne ha! Jeg er temmelig sikker på at jeg kan utrette verdensmirakler med den tiden som da ville vært frigjort fra nøkkel-leting:) Go for it! Hilsen en annen periodevis dement person.

  SvarSlett
 27. Synes dette virker genialt jeg:) Det er utrolig hvor mange nøkler våre 3 barn har "fjernarkivert" opp gjennom årene:)
  Go for it:)

  Trine:)

  SvarSlett
 28. Da vi bodde i Korea hadde vi kodelås. Det fungerte veldig bra! Man kan bytte kode så ofte man vil, og kan ha mellom 4-8 sifre, tror jeg... Samtidig får man med et par nøkkelkort man kan gi til naboen om han skal mate katten, og ikke vil oppgi koden til ham. Og, dersom naboen er slu og ikke vil gi tilbake kortet, kan man "nullstille" det kortet slik at det ikke lengre åpner døren. Veldig praktisk, og genialt å slippe å lete etter husnøkkelen hele tiden! :) Det ble tungvidt å komme hjem til Norge og måtte låse opp døra si igjen... ;)

  SvarSlett
 29. Er imponert over at slikt eksisterer!!

  SvarSlett
 30. Altså, hvis kjeltringene kan kappe av deg fingrene for å komme seg inn med sånn fingerlås, ja da kan de helt sikkert slå deg helseløs og stjele nøklene hvis du bruker sånn gammeldags nøkkelinnretning også. Så jeg syns du gjør rett i å drite i (?!) sikkerheten.

  Virker smart dette, syns jeg.

  SvarSlett
 31. Høres kult ut!

  Jeg stemmer ja.

  SvarSlett
 32. Hehehehe, jeg flirer meg i hjel av de to første kommentarene fra Trine :D Hohooo :D

  Men du, Pia - jeg skiter i hvilken lås dere skal ha - sjekk bloggen min i stedet - jeg har laga noe til deg!! Hohooo, baaare til deg! :D

  Smask!

  SvarSlett
 33. Jaaa, serr - jeg er over klemmestadiet nå! ;)

  SvarSlett
 34. Forresten, jeg skiter ikke helt i hvilken lås dere har likevel - for hvis dere skaffer dere en sånn fingeravtrykk lås, så får vi i alle fall vite hvordan den funker! Og DET kunne vært kjekt til en senere anledning :) KJØP!

  SvarSlett
 35. Spennende å se hva dere velger.. Fingertrykk lås har jeg aldri vært borte i.

  SvarSlett
 36. Synes dette hores kjempelurt ut. Saerlig om den kan settes i apen tilstand OG kanskje bruke kort til midlertidig besokende? Vi venter na alle i spenning etter a hore hva bestemmelsen ble og senere hva erfaringen tilsier! :-)

  SvarSlett
 37. Så smart, noe av det smateste man kan ha når man har distre tenåringer og et stk distre mor i huset.
  For er det noe jeg aldri har orden på så er det mobil, visa og nøkler.
  Genialt, genialt....

  SvarSlett
 38. smartfinger film , idex asa

  www.idex.no

  SvarSlett
 39. Sen tilbakemelding, men jeg skylder på julestress:-)
  Jeg bor i Sveits og ei vennine av meg har en slik. Hun er veldig fornøyd. Det eneste problemet er hennes 6-åring, hennes finger er for liten til låset. Så hun kan ikke bruke det.
  Men det finnes sikkert lås som kan fikse det også.

  Ha en fin søndag.

  -trine

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails