tirsdag 22. november 2011

Tid for kalender. Igjen

Nå er det i gang igjen. Dette styret med julekalender og jakten på de ultimate kalendergaver. Jeg skrev om dette i fjor. Og tenker det samme i år.

Jeg skjønner at man vil glede ungene sine. Og visst er det stas å se tindrende barneøyne og lubne små barnehender som river opp en liten innpakket blu-rayspiller klokka seks om morran den første desember.

Skal du hele tiden toppe det du ga forrige gang, sliter du. Ære være de ungene som fortsatt blir glade og takknemlige over å få en twist.

Ungene mine jubler ikke hvis de får en knapp, et glansbilde eller fire makaroni. Jeg prøver å prente inn i dem hvor heldige de er som vokser opp i Norge, hvor mye noen ytterst få har, og hvor ufattelig lite de fleste har. Men det når ikke helt inn.

Jeg har, som flere andre, valgt å kjøpe Redd Barnas julekalender i år. Det blir greit nok for ungene, det blir noe nytt, og ikke minst letter man samvittigheten bittelitt ved at man faktisk støtter Redd Barna.

Og du? Har du svidd av flere tusen på årets adventskalender? Og synes du virkelig det er en glede å pakke inn alle disse smådingsene?

Ha en overflødig dag med eller uten småpakker!

43 kommentarer:

 1. Hmm, har handla litt, men ikke gjort opp status. Utsetter og utsetter. Takk for tips om blue-rayspiller! ;o)

  SvarSlett
 2. Har også den Redd Barna kalenderen:) Gleder oss til å lage den sammen. Godt å slippe å finne 24 dill dall pakker.

  SvarSlett
 3. Heien du.
  Jeg er helt enig, bare tull med masse gaver.
  Jeg har de siste årene innført en felles presang til alle tre hver søndag i advent, funker fint,en film, et spill eller rett og slett en pepperkakedeig, så har de noe å gjøre på om søndagen, når jeg skal slappe av :O)

  Ha en fin kveld.
  Linda

  SvarSlett
 4. Flott tips! Skal huske på det til neste år. I år har vi (eller mannen) vært så heldig å vinne nye sykler til ungene (ja, jeg vet vi vinner mye, hihi), og siden de får disse til jul og vi ikke har brukt penger på julepresangene deres, skal de få julekalender i år. De er ikke bortskjemt med dette, og synes det er stas at de endelig skal få det :) I pakkekalenderen er det mye som vi ellers ville trengt å kjøpe, som nye sokker, strømpebukser, slips til jul osv, og noen småting utenom :)
  I fjor hadde vi singsangkortene. Det synes både ungene og jeg var kjekt! Ellers har vi hatt aktivitetskalender eller vanlig sjokoladekalender :)

  Men dette tipset synes jeg var supert!

  Klem Tonje

  SvarSlett
 5. Er i gang, men bruker ikke tusenvis av kroner. Prøver å finne tildels nyttige ting som de allikevel ønsker seg. Såpe, truser og blyanter ispedd med en og annen twistbit. Kjøpt kalenderposer på Nille, så slipper jeg unna pakking. Men kalenderen din er lur! Men samtidig vet jeg at jeg hverken har tid eller mulighet til å sitte og puslete hver dag i desember. Hilsen Tårnfrid;-)

  SvarSlett
 6. Eg trudde eg var ferdig med dette kalendergreiene i fjor, men då kom jenta i siste liten og sa at ho ville ha pakkekalender. Og det samme vil ho ha i år også.
  Denne kalenderen var super, men kanskje helst til mindre barn...?

  SvarSlett
 7. de 3 eldste deler en pakkekalender,
  med noen fellesgaver, hvor alle får,-da er det stort sett en aktivitet: bake eller gå og se juleforestilling, og på lørdagen får de sjokolade. Men ikke twist. Det river ikke så godt lenger..
  Og jeg er ferdig.
  Og vel så det.

  SvarSlett
 8. Vel, jeg har jo bare tvillingene, og de har jo ikke hatt så mange adventene akkurat (fire), så jeg synes det er superkoselig å lage pakkekalender. Det vil si, selve kalenderen er ferdig sydd av min mor, men jeg tenker ut ulike kombinasjoner av SingSang-kort, pepperkakebakeavtaler og hårstrikk/duplo/lipsyl/tyggis/sjokolade ut over de 48 posene. Pluss at jeg er blant dem som elsker brudd i rutinen, så jeg kjører på med alle unnskyldninger for feiring enten det er Halloween eller Thanksgiving eller advent eller farsdag eller andre ting :)

  SvarSlett
 9. Så fint å støtte redd barna! Må være ærlig å si at jeg ikke har sjekket ut dne så jeg vet ikke helt hva de er...så fortell meg gjerne det:)

  Vi startet pakkekalenderen for noen år siden med å bare gi "fornuftige gaver" som de trengte; sokker, truser, hårting, skoleting, osv... Ble jo litt dyrt selv om jeg handlet litt og litt hele høsten. For noen år siden gikk vi over til å ha aktiviteteskalender; vi gjør noe sammen (baker, går på juletrejakt i skogen, har låvefest med venner, ser på julefilm, pynter, drikker kakao...osv...her kan man finnes ingen begrensning). Så får de heller en gave på søndagene. Vi har spurt ungene hva de synes er kjekkest, og de sier høyt og tydelig at de vil ha aktiviteter i stedet for gotteri eller ting. Så da er jo saken grei syns jeg:)

  SvarSlett
 10. Mine får henholdsvis StarWarsLego kalender og Hello Kitty kalender med leker i. De tåler ikke melk så kan ikke ha noen sjokoladekalender for alle inneholder melk, så det var veldig enkelt å bli ferdig med kalenderene i år ;) Laget pakkekalender til eldstemann når han var liten, men da tok jeg en pose og puttet en gave i hver dag så jeg kunne fordele litt utover og slapp å handle inn/pakke inn hver dag. Veldig greit. *♥*

  SvarSlett
 11. Dette er et evig (men koselig) mas ;) I år ville podene ha legokalender og da ble det slik ;)
  Klæm

  SvarSlett
 12. Da jeg var liten, var jeg eneste som ikke fikk kalender i venninneflokken... ja, jeg hadde det fælt -not.

  Men - jeg pakker inn noen gaver til mine to, men det er blyanter, viskelær, sukkerfritt godteri (selvsagt ;-) og en haug med "gjøre" gaver, slike som vi ville gjort allikevel. Og de deler på en kalender, og jeg pakker to gaver inn i en pakke, for å pakke 48 småpakker frister ikke! Jeg sparer på lista over hva jeg gir dem fra år til år, og i år ble det mye av det samme som i fjor :-)

  SvarSlett
 13. Jeg har jo pakket 72 pakker fra minsten var (stor) baby - før det var det 24 på deling for de to store. Enkle og billige gaver, mye ting de ville fått uansett. Fargeblyanter, supplement til legokurvene, sokker og truser, godteri på lørdag. Men mye å ordne. For noen år siden lagde jeg selve kalendrene (etter mange år med pakker langs gardinstanga eller på en snor under bokhyllene) - og de er viktige. De venter vi på hvert år, ungene sjekker - "Vi skal vel ha kalendrene....?" Men i år blir det en vri på innholdet. (men det blir nok ganger 72 allikevel... - og jeg er ikke helt ferdig.) Jeg har slått meg litt til ro med at dette er noe jeg i ganske stor grad gjør for min egen del. Jeg vil ha kalendre til ungene og jeg vil lage dem selv, - litt på linje med at jeg vil strikke og bake brød og sånn... Og de synes jo det er fint.
  (og når de blir voksne kommer de til å skjønne at det faktisk var litt arbeid bak dette også, da blir de sikkert veeeldig takknemlige....)

  SvarSlett
 14. Heidi: Blu-ray, ja. Med bindestrek. Og uten e. Rett skal være rett.

  Dagdrømmeren: De singsangkortene er en god ide. Hadde nok ikke helt slått an hos gutta mine, men for mindre barn må det jo være supert;)

  hh: Satser jo på at gutta kan sitte og mekke dette sjøl;)

  SvarSlett
 15. Sånne nyttige ting som sokker og votter og viskelær er ålreit det. Vi har gjort det sånn tidligere. Men nå gidder jeg ikke lenger. Eller jeg tar meg ikke tid.

  SvarSlett
 16. Kalendermas ja, nei det har jeg droppet for flere år siden ;)

  Men her finn du mine tanker om det i ett eget innlegg: http://www.egedenne.com/2011/11/advent-kalender.html

  Og her er en invitasjon til ett lite prosjekt : http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

  SvarSlett
 17. Jeg forstår at folk synes det virker veldig materalistisk med slike pakkekalendere, men jeg klarer bare ikke å se det sånn. Jeg fikk pakkekalender i alle år jeg bodde hjemme, det samme gjorde mine 2 søsken. Ikke fikk vi bluray-spillere eller dyre, vildsomme ting, men jeg skal si det var stas å åpne kallenderen om det så bare var et klistremerke. Og jeg gledet meg like mye til juleaften for det. Ikke tror jeg at jeg har blitt mer utakknemlig enn folk flest heller!

  Og ja, for jammen meg er vi ikke takknemlige nå i etterkant også, selv om vi kanskje ikke forsto arbeidet som lå bak da! I 2009 laget jeg pakkekalender til mamma, for å si takk, med litt større og dyrere gaver - og hun ble så glad. Kanskje aller gladest da hun fikk vite at hun skulle bli mormor på selveste juleaften;) Et ultralydbilde tatt i uke 10 lå i pakke nr. 24!

  Jeg får bare si på ordentlig Pia-vis; ha en fin adventstid - med eller uten pakkekalender!

  SvarSlett
 18. Jeg har sett denne kalenderen, og synes det bra at det også finnes slike alternativ til de mange leke og pakkekalenderene.

  Jeg gjør som i fjor og pakker inn puslespillbrikker. En fin måte å visualisere nedtellingen til jul, og det er fortsatt verdsatt hos han som skal åpne kalenderen. I fjor kjøpte jeg papirposer på Nille til å putte puslespillbrikkene i, og det var så enkelt og greit at jeg tror jeg gjør det samme i år.

  SvarSlett
 19. Sissel: Jeg tror jeg fikk en twist i julekalenderen;)

  SvarSlett
 20. Nei, of course not :D
  Men hva jeg skal gjøre. Det må jeg nok blogge om selv???
  Selv om jeg føler at det allerede bugner over av julegreier rundt omkring.

  SvarSlett
 21. Flott med Redd Barna kalender!
  Det blir pakkekalender til mormorungen her, og ho er så lita så er fornøyd med en twist, syv rosiner ,en ballong, et viskelær, osv. osv.
  Så ja - jeg kommer til å pakke inn 24 pakker og syns det er gøy. Det går så lenge det bare er en :)

  SvarSlett
 22. Og ps ungene mine hadde blitt grisefornøyde om de hadde fått twist. DVS Anton. Waldemar hadde digget tre tørre pastadingser. Han kommer stadig hjem fra bhg med noen i lomma som han har sneiset i løpet av dagens kjøkkentjenese...

  SvarSlett
 23. Takk for tips! Håpar dei har den til neste år, for i år blir det nok pakkekalender her. Ti til sjuåringen, ti til toåringen og to til kvar av oss foreldra, som me knyter opp langs trappa til loftet;) Mest fornuftige ting som dei/me treng likevel.

  I januar kjøpte eg ein playmobil-julekalender til 50 kroner på salg, så plukkar nok ein del derifrå også;)

  SvarSlett
 24. Så barnslig som jeg er har vi kalender med pakker.De pakkes ikke opp, men legges i en bolle under og brukes om igjen neste år.

  Vi hadde selvsagt små gaver til å åpne da ungene bodde hjemme, men de åpnet hver sin dag.

  SvarSlett
 25. Jeg synes faktisk det er koselig med pakkekalender, men jeg prøver å være fornuftig i forhold til det jeg putter inni, og det blir ingenting storslagent eller råflott. Noe er hjemmelaget, noe er lapper med aktiviteter, og så har jeg funnet litt på Fretex, i tillegg til blyanter og viskelær og sånt:-)

  SvarSlett
 26. mine jenter hadde pakkekalener i fjor - falt IKKE i smak - de har i år en pet shop kalender hver - og så har vi en gjøre-kalender - der skal vi bake sammen, lage kort, finne gamle leker og sende dem til fattige barn på filippinene, besøke en gammel tante osv. når de snur lappen skal det stå ett av alle Jesu navn på... så får de lært litt Bibelhistorie samtidig

  SvarSlett
 27. Er det bare meg som IKKE en gang har begynt på dette???
  Sukk..
  Men jeg har vurdert samme kalender som deg.. men så har jeg vurdert om vi vil få tid til å lage alle de småtingene i vår meget travle førjulshverdager... Så har jeg vurdert godteri, som tidligere (fordi jeg er ikke vil ha leker i kalenderen, fordi julaften skal være den store gavedagen)
  Og så har jeg vurdert hva jeg skal finne på til en 17-åring..osv osv

  Gutten min hadde blitt glad for twist -faktisk! Så egentlig er det vel ikke mer å vurdere?!

  ;)

  SvarSlett
 28. Jeg har aldri prøvd det før, så syns det er litt kos å prøve å finne små men fine ting jeg da. Har posekalenderen fra Blåfjell. Og her er det IKKE dyre ting nei, litt aktivitetshint (pepperkakeformer, nisselue, lys) og litt fornuftige greier som tannbørste, tannkrem, vaskekluter..og litt bare tøys.. :-D Håper den faller i smak, for gjør den ikke det skal jeg huske det til neste år. :-D

  SvarSlett
 29. Her kjører vi pakkekalendere. Dette er første året jeg skal lage tre. Og jeg er godt i gang. Jeg er enig i at det er lett å ta av. Å bli vel materialistisk. Men jeg prøver å begrenser meg litt. Og å legge inn noen gaver som innbyr til fellesaktivitet, noen som er praktiske ting de uansett har bruk for (ullsokker for eksempel) og så videre. Litt styr er det selvsagt å skulle lage tre kalendere. Men mest stas. Det er liksom del av tradisjonen, det. Vi skal ha Singstar-kalenderen også. Er spent på den. Mor i huset er jo ikke troende, men det er en fin blanding av kristne og ikke-kristne sanger i boksen. Og jentene elsker å synge, så dette blir nok stas! :-)

  SvarSlett
 30. der ja! blu-rayspilleren var akkurat det som manglet... ;)
  neida. har kjøpt litt forskjellig, blant annet stoffmat fra IKEA som passer fint å dele opp i flere pakker. Det og ting jeg har kjøpt likevel. Redd Barna-kalenderen oppdaget jeg aaalt for sent. Men vurderer nesten å kjøpe den for å spare til neste år. For liker både formålet og innholdet. Men til neste år er vel årets dorullnisser SO 2011?

  SvarSlett
 31. Her blir det mye smått, fornuftig og tull. Pakkekalenderen ble valgt fordi jeg var grønn av misunnelse på en venninne som hadde en slik en da vi var små. (På den tiden var det mest vanlig med sjokoladekalender.)

  SvarSlett
 32. Et fint innlegg! Godt å se den fra den siden og! Tenkte og på denne Redd Barnas julekalender, men synten den passet bedre for litt større barn. Hun eldste hos meg er 2,5år. Så her er det 24 pakker med singsangkort (+ litt aktiviteter) som blir årets kalender. Tror det blir superstas her i huset. Og ganske så enkelt for mor.. :) Klemklem

  SvarSlett
 33. Jeg har denne fra Redd Barna. Tenker at det kan være en fin aktivitet for store og små søstre å gjøre sammen etter middag.
  Så henger jeg opp de hjemmesnekra nummerposene - Og jeg tipper jeg legger en Twist eller en tyggis eller et drops eller en pepperkake eller en nøtt..... (ja du skjønner ;)) oppi. 1 til hver. Også har vi SingSang-kortene som vi kan synge fra, mens vi spiser pepperkake. Foreksempel. :)

  SvarSlett
 34. den fra Redd Barna virket veldig bra..men jeg begynte på pakkekalender allerede i januar. Faktisk. Og i år er det bare 48 pakker- det var noen år jeg hadde 96- da ble det litt i overkant.

  Neste år skal jeg se om Redd Barna har samme opplegget- litt for seint nå når jeg er ferdig :(

  SvarSlett
 35. Blir pakkekalender her i år som i fjor:) Våre barn er så store at det blir bare godteri i kalenderen:) Jeg koser meg med å pakke inn de små gavene:) Begynner i rett tid da vettu:) Man får bedre tid også når barna blir store:)Våre er jo 17 og 20;)
  Redd Barna-kalender blir bra:)
  Trine:)

  SvarSlett
 36. Vi har også denne fra Redd barna i år. Enkelt for mor, forhåpentligvis spennende for gutta...

  SvarSlett
 37. Første gang det er kalender her i huset Er litt todelt i min mening om pakkekalender faktisk, men mannen mente det måtte hun få, så da ble det sånn. Hun er så lita enda at har ingen "krav" eller forventninger enda og bra er det.

  Kjøpte 24 papirposer på staples,treklyper og litt tykk hyssing. Innholdet blir en pakke singsang kort fordelt(20 stk) disse elsker hun i barnehagen, samt en liten sjokoladepenge/små sjokoladenisser. Enkelt og greit. Så blir det en litt annen ting søndagene og julaften. Av type vaskeklut, badeskum osv. Gidder ikke masse plastdingser som bare blir liggende og slenge. Rot har vi nok av!
  Blir nok også å putte oppi en lapp dagen vi skal bake pepperkakehus, hente juletre ol.
  Og dette er det eneste jeg stort sett har kontroll på av juleforberedelsene. Så gjenstår det å se om hun skjønner opplegget...

  Klem fra Tone

  SvarSlett
 38. Kjempegodt poeng. Personlig er jeg veldig i mot kalendergaver. Velger heller å skjemme bort ungene ordentilg på julaften.
  http://fhjpeder43.wordpress.com/2011/11/23/kvelden-for-kvelden-for-kvelden-for/

  SvarSlett
 39. Jeg hadde faktisk tenkt å blogge om Redd Barnas julekalender. Så fikk jeg bloggtørke i stedet :)
  Vi kjøpte legokalender til Ingvar, Eimund får Mummi-kalender. Etterpå oppdaga jeg Redd Barna kalenderen. For meg er det ingen glede i å lage kalender selv, bare stress. Takk, takk for at det finnes lego- og playmokalender. Det er jo faktisk ordentlige greier som ungene bruker etterpå.
  Ellen :)

  SvarSlett
 40. Begge mine gutter fikk pakkekalender da de var små. Var ikke lett å finne på ting...de siste årene pakket vi inn litt snop...sikkert ikke bra, men de var strålende fornøyde! I år har jeg kjøpt en Flax-kalender til hver av de med beskjed om at jeg skal ha 10 % av event. gevinster..hi hi.

  SvarSlett
 41. Jeg skal kjøre en kombinasjon av SingSang kort og små happenings, som pepperkakebaking, kakaolaging, middag foran peisen og lignende. Vi får se hvordan det går, men siden min lille Skywalker er novise i kalendergamet kommer han heldigvis ikke til å ha noe å sammenligne med..

  Det blir dermedikke noe StarWars dødsstjerne lego i år heller...

  SvarSlett
 42. Gir en gave til barna (og gubben - en stor suksess, ingen misnøye med pyntingen eller interiørstasj innkjøpene mine etter han så at det var pakker til han også) sokker, luer et spill ett. Synes det er bortkastet å kjøpe 24 småting, særlig til guttungen på 18, hvor mange penner trenger han lisom. Barna er fornøyd, særlig med den 4. som er juleblad, sjokolade og en liten julebrus. Blitt tradisjon her :))) god advent

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails