tirsdag 29. november 2011

Kjell og jeg.

Jeg har tidligere hatt en date. En date med Kjell. Egentlig heter han Ove eller Hans-Petter eller noe sånt, men av en eller annen merkelig grunn føler jeg for å kalle ham Kjell.

Nå har jeg hatt en ny date. Med Kjell. Han har målt opp vinduene, vi har lagt planer for videre progresjon. Det blir - hold dere fast! - lameller! (Nå jubler noen av dere, mens andre kaster PCen i gulvet av oppgitthet)

Jeg stolte på Kjells ekspertise. Særlig der vinduer er skrå, er det liksom lameller som måtte til. Sa Kjell.


Nok en gang var jeg så idiot at jeg tenkte at "Phu! Nok et valg fjernet fra mine skuldre!" Men, nei da, nå måtte vi diskutere lystetthet og strukturer og farge. Jeg prøvde meg litt sånn jarlsbergaktig med "Lamell er lamell!" og ""Hvitt er hvitt". Jeg orka ikke å stå der å bla i timesvis. Så hypp er jeg ikke på Kjell. Jeg pekte på noe hvitt og sa "Vi tar det der".


Kjell skal komme igjen om noen uker og montere lamellene. Jeg gleder meg. Ikke til selve Kjell, men til det lamellopphenget. Jeg har aldri eid lameller før. Jeg skjønner knapt hva lameller er.

Har du funnet fram julelamellene?

Ha en interessant kveld med eller uten oppheng!

33 kommentarer:

 1. Ha ha, ja alt hva man skal måtte sette seg inn i. Jeg har nok ikke julelameller nei, ikke en enste hverdagslamell. Er sikker på at det blir fint hos dere - med hvite lameller.

  SvarSlett
 2. hehehe jeg må bare leeee


  håper ikke kjell leser blogg.

  SvarSlett
 3. Hei! Takk for kommentar på bloggen min. Søsteren min har vært i Dar Es Salaam i Tanzania. Hun har vært utplassert på et sykehus.

  Når det gjelder lameller, vurderer jeg det på noen vinduer i vårt hus, men jeg har ikke bestemt meg..

  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
 4. Lamell-kjell. Kjell-lamell.

  Jeg har persienner. Er ikke like trendy, men passer til 80-talls-huset vårt.
  Tror det blir fint hos deg altså.

  SvarSlett
 5. Sprek og sprek du - var rimelig slitsomt i dag skal jeg si deg! Går bare fra stasjonen og bort - ikke helt opp til Åsen altså! Tenk hvis jeg hadde gjort det da - da hadde jeg faktisk vært sprek;)

  SvarSlett
 6. Å ja....jeg har ikke noe å si om lamellene jeg altså;) Men Kjell er sikkert trivelig:)

  SvarSlett
 7. Jeg er litt usikker på hva lameller er. I dag har jeg kjøpt julegardiner etter veldig god hjelp fra medblåggere. Så i kveld får jeg den akk så store glede av å stryke og henge opp. Gardiner og sånt er utfordrende nok, syns du var flink som klarte å ta et standpunkt :)

  SvarSlett
 8. Har sjølvsagt, som den fantastiske husmora eg er, henta fram julelamellane, ja. Raude, kvite og grøne.

  E

  SvarSlett
 9. He he, så det ble lameller ja. Ja ja. Håper dere blir fornøyd!

  SvarSlett
 10. Jeg er egentlig mer opptatt av om dere har litt plass i fryseren?

  SvarSlett
 11. Verken julelameller eller andre lameller her i huset.
  Lykke til.

  SvarSlett
 12. Ånei.. Ikke du også.. Date?! Beklager, jeg har vist en aversjon mot bruken av det ordet..
  Her blir det aldri lameller, heller ikke der jeg engang i fremtiden skulle finne på å flytte. Dersom jeg flytter. Persienner derimot :D

  SvarSlett
 13. grattis med lameller!
  som gardinekspert gjennom maaaaange år,
  kan jeg mine lameller for å si det sånn.
  Kjell har helt rett, det er det eneste som duger til skråvindu:) (plissé får du ikke så brede til skrå)
  det er også viktig at de har riktig stuktur slik at du ikke blir blendet av solen, men du vil heller ikke mørklegge rommet når de er igjen..en ting til..viktig at de ikke er kremgul, offwhite osv, da blir de GULE når lyset skinner gjennom:) HA - dette sier jeg først nå?
  men jeg er ganske så sikker på at han Kjell kan sine saker!

  SvarSlett
 14. Det blir nok vakkert som smell når Kjell kjem med si lamell! Kunne ikkje dy meg;)

  SvarSlett
 15. Åshild: Plass i fryseren:) En hel elg? Et reinsdyr? Ei iskake?

  Ege: Som norsklærer ELSKER jeg å blande litt english inn i språket:) Eller så prøver jeg bare å framstå som litt ungdommelig...;)

  Designhund: Tror jeg tok det hviteste han hadde...

  SvarSlett
 16. hehe..godt du ikke bryr deg om oss/meg som er skeptiske til lameller andre steder enn offentlige kontor! Blir spennende å se, er sikker på at Kjell kan sine saker! ;-)

  SvarSlett
 17. Enig i at det er lameller som må til på skrå vinduer. Har optimistisk forsøkt å sy gardiner til våre skråvinduer, men de ble skjev nede. Bra jeg kan plassere sofaen foran.

  SvarSlett
 18. Heia Kjell!

  Lameller glir rett inn i miljøet i gata:-)

  SvarSlett
 19. Det er mange valg en skal ta ja.. er så moro å følge med på husbyggingen:) ser smashing ut og det blir moro å ha prosessen festet på bilder når dere er ferdig

  SvarSlett
 20. Vi hadde lameller i leiligheten vår. Var veldig fornøyd med det!! Lykke til med valgene :)

  SvarSlett
 21. Har aldri eid en eneste lamell jeg... :(
  Men har en liftgardin på nye loftsrommet, gjelds det??

  SvarSlett
 22. He he :) Glad det ikke er jeg som skal foreta alle disse viktige valgene ;)
  LYkke til!!
  Klæm

  SvarSlett
 23. Herlige Pia!
  Ler og ler.
  Du skriver så bra at jeg må lese det du skriver høyt for mannen. Han ler med, og når jeg sitter og humrer for meg selv ved skjermen så spør han bare "Leser du bloggen til ho Pia igjen nå eller?":-)

  Og ja, vi har lameller. Hvite hele året. Ikke noe julestæsj der nei. Og skal jeg gi deg et godt tips?? Ikke la verandadøra stå åpen en hel dag med mye vind når du har lameller der. (hvis du skal bort hele dagen..)Da ligger de plutselig utover hele plenen. Har ikke skjedd meg altså, bare sånn rent hypotetisk:-/ Hehe..

  God tirsdagskveld (og snart onsdag!)
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 24. Hva er lameller? Hilsen usikker.

  SvarSlett
 25. Overveldende komplisert! Jeg opplevde det samme da jeg skulle bestille skyvedørsgarderobe med innredning. Jeeez!! SÅ mye å ta hensyn til!! Så lameller våger jeg meg ikke på med det første, nei;-))

  SvarSlett
 26. Ja, det er sinnsykt mye å ta stilling til med nytt hus. Da vi holdt på klarte jeg kun å velge til soverommene. Så det var kun der det var noe gardiner av noe slag da vi flyttet inn. Men vi så kjapt at vi manglet noe i stuen, og da endte jeg opp med å kjøpe de vi nå har i ren desperasjon. Vet ikke om jeg angrer eller om jeg bare ikke bryr meg, for de gardinene henger nå her enda ;)

  SvarSlett
 27. He, he! Har absolutt sansen for å få slik hjelp til å ta kjappe beslutninger.
  Lykke til som lamelleigar! Det vert heilt sikkert flott :)

  SvarSlett
 28. SV: Tusen takk :) Hva skjer med deg og design? ;)

  SvarSlett
 29. Jeg har persienner, og det er de samme hele året rundt. Jeg håper dere blir fornøyde med de nye, hvite lamellene. Ha en fin onsdag! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 30. Jeg bytter ALDRI gardiner, hverken til jul eller påske. Skjønt jeg burde i det minste ta dem ned å vaske dem en gang blant. Til våren kanskje. Lameller er supert. Men jeg tror kanskje Eimund ville klart å ødelegge de. Han er litt Emil i Lønneberget, litt rampete Robin, men mest bare skjønn.
  Ellen :)

  SvarSlett
 31. Ærlig talt. Jeg aner ikke hva en lamell er. Jeg bytta gardiner i stua i fjor sommer. Veldig greit med alt jeg ikke må forholde meg til. Julegardiner vet jeg ikke hva er. Eller. Jeg eier et sett. De har jeg i døra. Eller. Det er ikke ei dør. Det er en åpning. Mellom stuene. Der har vi nå julegardiner. Så det så. Og jeg er ikke gal. Helt sant. Jeg spiser bare fryktelig mye sitrusfrukt for tiden.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails