torsdag 10. november 2011

Julekortbilder - en oppklaring.

Når dere så julekorttrikset mitt fra i går, så trodde dere kanskje at jeg vil sende ut et sånt bilde til venner og kjente før jul.


HELLO, lissom! Daaah!

Akkurat som jeg vil sende ut et bilde der kidsa IKKE har matchende outfits! Og akkurat som jeg vil vise fram at noen av ungene stikker ut i sokkelesten, mens andre har på grelle støvler som er satt på feil fot!


Å, nei, du! Julekort som sendes fra dette hjemmet kommer til å sette alle i dyp og seriøs julestemning. Det kommer til å bli et bilde spekket med julegrøt, reinsdyr, engler, nisser og en og annen dverg som daler diskret ned i skjul. Og blir det ikke snø, leier vi glatt inn snøkanonen fra skisenteret.


Tar du skikkelige julebilder, eller er du fornøyd bare det blir et bilde, lissom?

Ha en livlig dag med eller uten julestemning!

30 kommentarer:

 1. Har sluttet med å sende julebilder forlengst ;) Har fått min andel av ehem julebilder fra familie, så jeg dropper virkelig å gjøre noe sånt..

  SvarSlett
 2. Her blir det julekort, men lite som minner om julestemning på kortet!
  Begge ungene blide og fornøyde på samme tid, samme sted og som ser mot meg- med et kamera får holde!

  Klarte ikke det i fjor, da ble det enkeltbilder i fleng på ett kort! Også et lurt tips ;)

  SvarSlett
 3. Eh, det er vel ikke dverger som daler ned i skjul??! ;-)

  Huff, må begynne å planlegge julekortbilde, ja. Og hvor skal vi bestille fra? Evig dilemma! Klaske til med flotte (dyre) kort, eller bestille enkle i fotopapir? Valgets kvaler.

  SvarSlett
 4. Jeg digger de to siste innleggene dine!
  Gårsdagens leste jeg på sengekanten og jeg lo og lo :)
  Fikk mannen til å lese det også -så lo vi sammen!
  Vi lager julekort ja.
  Jeg blir aldri fornøyd.
  Men far i huset synes resultatet alltid blir like fint hi, hi.
  Så får vi se da... når jeg orker ta fatt på selve fotoseansen ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 5. Herlige lille snuppa di med gummestøvlene på feil fot:-)
  Jeg prøver å ta på barna julenisselue og knipser i vei. Ikke lett å få begge to til å se ålreit ut på ett og samme bilde gitt.. Kan bare tenke meg hvordan du har det;-)
  TOrsdagsklem til deg fra størstepia

  SvarSlett
 6. Kjøper julekort fra Aune forlag(?) og skriver God jul og Godt Nytt år på dem vi:) Ingen her i huset som vil bli tatt bilde av lengre:)
  Trine:)

  SvarSlett
 7. Hehe, jeg ler.

  Foreløpig er det heldigvis bare én som skal avbildes hos oss, så jeg finner et passe okej bilde og klæsjer på et passe okej julekort. Punktum.

  Jeg synes dine små (og store) matchet nokså bra jeg, er vel ingen som sier de må mætche i onklie julefarger? Grønt og blått er skjønt og flott!

  ..jeg ber på mine knær; kan jeg få være heldig mottaker av familien Pias' julekort anno 2011? Det frister absolutt å se noen dverger dale i skjul sammen med disse 4 søte :)

  SvarSlett
 8. Lager og sender julekort. Da ungene var små ble det tatt juleaktige bilder til julekort. Nå setter jeg sammen flere bilder og tekst, men jeg sender ikke julebrev i A4 format.

  SvarSlett
 9. GOD JUL! :))

  (Ja, må jo ha skikkelig bilde av Majamor på julekortene. Men det ligger et stykke fram i tid enda... Ehm...)

  SvarSlett
 10. Takk for gode redigeringstips i de siste innleggene! :) Jeg lo høyt av det der du beskrev klipp og lim - teknikken, utrolig morsomt skrevet! :D

  SvarSlett
 11. I alle år har jeg tatt bilder av barna i juleaktige klær og digiscrappet julekortene. Snuppa har vel aldri vært på et julekort uten nisselue på... Enten rød eller blå.
  Tassen har vi skeia litt mer ut med... I forfjor var han en bedårende liten pepperkakemann på julekortet.
  I skrivende stund sitter jeg faktisk og hekler nye blånisselueaktige luer til disse to barna. Så faren for at det blir juleaktige bilder i år også, er stor :P
  Kult med enkel juks (jfr ditt forrige innlegg), btw! :D Enkelt og greit. Og perfekt resultat :D

  SvarSlett
 12. Jeg har gitt opp å få fine bilder av ungene sammen. Jeg fikk 1 bilde i sommer som jeg tenkte å bruke men det var det vist for lav oppløsning til å bruke. Når de gikk i barnehagen fikk jeg fotografen til å ta søskenbilde slik at jeg kunne bruke det.
  I år har jeg valgt julekort der jeg setter inn flere bilder.

  SvarSlett
 13. Tenkte jeg det ikke! Begynte virkelig å lure på om du skulle sende det bildet... ;-)
  Her blir det en blanding mellom konfirmasjonstakkekort og julekort i år. Det går vel det òg??

  SvarSlett
 14. Ja det blir julekort. Og det ferdige resultatet ligger klart i hylla for å skrives og sendes. Ikke mye jul over motivet her i år, men det er 3 bilder på et kort der alle ser relativt fine ut og kikker i samme retning. Så jeg er fornøyd! I fjor hadde jeg som Ingunn over her en collage med enkeltbider av ungene. For jeg klarte ikke å få et fint av de samlet..

  SvarSlett
 15. Hva man mener med "skikkelig", vel; alt er relativt. Heldigvis =)

  Ha en flott kveld 'a dere!

  SvarSlett
 16. Her tar vi julebilder hvert år ja, jeg er Maria, mannen er Josef og 22-åringen han lille som ligger i krybba...
  Lukk øya og se det for deg ;)
  Sikker på at du sender ut festlige julekort, uansett motiv :D

  SvarSlett
 17. Vi er vel egentlig fornøyd bare bildene blir ålreite:-)
  Med matchende klær selvfølgelig.

  SvarSlett
 18. Puh..takk for den oppklaringen!

  I fjor ble det julebrev..med diverse illutrasjonsfoto til teksten..hvor du på ene siden kunne velge "vrangsiden" og den andre "skrytebildet", med hver sin passende versjon av året som var gått...tror vrangsiden slo best an..ærlig som den var, med ditto ærlige bilder.. ;-)
  Liker det litt sånn..hva skal jeg si....ikke A4, jeg..

  SvarSlett
 19. Jeg vil nok helst matche og ha ordentlige bilder! Men ikke nødvendigvis med nisseluer og snø!
  Men - jeg synes dine bilder her er herlig sjarmerende! Ksnskje jeg velger din løsning i år - visst jeg i det hele tatt får med barna på julekortfotografering! (Når eldstejentene er ferdige å dolle seg, er jo minsten lei for lengst, hehe).

  SvarSlett
 20. Å nei, julekorta... Eg er så lei av dei allereie og har ikkje holdt på så lenge.

  Eg vurderer å gi julekort til tanter og onklar og besteforeldre. Resten får julekort på mail. Det er dyrt og eg gidd ikkje betale ein haug med pengar for at det skal ligge i ei skuff.

  Uff, eg er kjip. Er ikkje sunnmøring for ingenting....

  SvarSlett
 21. Liker best å ta et bilde fra året som har gått, og det kan like gjerne være et strandbilde. Bare det virker naturlig. Liker det litt utradisjonelt. Ikke julefarger. Ingen nisser. osv osv. Og VELDIG enkelt..

  Men er nok over gjennomsnittet opptatt av julekortet.

  Litt teit egentlig. Men jeg har slike ubersære sider, som bare må tas hånd om :)

  SvarSlett
 22. Skulle så gjerne fått til lekre og "julete" julekort, har planer om matchende lusekofter og røde sløyfer i flettene på jentegjengen og lillebror smilend eog blid...Vel har forsøkt i årevis, men ikke lykkes ennå, kanskje det går i år;-P

  SvarSlett
 23. Liker å lage litt personlige kort jeg, gjerne med mitt barn og mottakerens barn på, fra feks sommertreff, bålkos el lign. Dette er til de nærmeste da. De som jeg har omtrent bare "julekortkontakt" med får et som er masseprodusert på photoscape. Gjerne med en ramme som ligger der inne. blir så fint og flott atte. :-)

  SvarSlett
 24. Før tenkte jeg at jeg aldri skulle sende bilde av ungene - hvem ville vel interessere seg for det?
  Men jeg brukte lang tid på å lage et hjemmelaga kort til alle og enhver og skrive lenge og langt om året som hadde gått - hvem interesser seg vel for slikt?

  Jo, etterhvert satte jeg jo pris på et bilde av venners barn, men syntes liksom at "God jul og godt nytt år ønskes deg" var passelig upersonlig og kjedelig, og når de ikke hadde mer og si så kunne de jo egentlig spart seg både bilde og porto og likegodt sendt en sms... Nå høres jeg ut som en furten grinebiter, men jeg mener det egentlig ennå. Men det har hendt at jeg ikke har rukket å sende et personlig kort/brev (hvert skrevet kun til mottaker) til jul og heller sendt et godt nytt år brev - det er sikkert hyggelig med et brev da og! Men etterhvert som ungeflokken blir større og klesvasken likeså, blir det enklere og enklere kort. Med bilder av ungene tatt i.l.a høsten, enten sammen eller hver for seg som "collage". Kjøpt og betalt god jul tekst, og så prøver jeg å legge ved en liten heilt personlig hilsen til mottaker. Ifjor la vi inn en bevisst "skrivefeil", men ingen kommenterte den - antakelig har de bare antatt at det sto god jul osv;-)

  I år blir det kombinert (barselgave-)takke-julekort - litt effektiv må man jo være. Så vil jeg igjen prøve å skrive en liten hilsen til hver i sær selv om det kanskje går rett i kildesorteringa - da har iallfall jeg gjort det slik jeg ønsker eller iallfall som best jeg kan nå i livet.

  SvarSlett
 25. Vet du, jeg er 102% sikker paa at ungene dine er og kommer til aa fortsette aa vaere skikkelig bra folk! Jeg blir glad av aa vite at mödre som deg (og feedre som din mann) fostrer slike unger i mitt eget hjemland. Tusen takk for innsatsen.

  SvarSlett
 26. Heldigvis er vi så partiske at vi blir fornøyd uansett med julekortbildene! Men hvor lenge holder man på? Vi har jo skjønt at det er et must for babyer, siden vi plutselig selv druknet i julekort med foto av alle våre venners håpefulle. (Hvilket også var en meeget god måte å holde styr på dem..Kanskje det egentlig er det som ligger bak? "Hei, du, ikke glem at jeg har fått tre nå! Og at de heter Mikkel, Styrbjørn og Anafiel!") Men dette gir seg kanskje med årene? Du, Pia, har jo noen litt større barn også. Er det konfen som er punktumet for julekortfotograferingen?

  SvarSlett
 27. Oi - her var det mange innlegg jeg ikke har fått med meg! Artig!:o)
  Svaret på spørsmålet: Jeg prøver å ta 'skikkelige' bilder, og med bare to stykker er det jo også mulig - men noen ganger må man ta til takke bare det blir et bilde...
  Ha ei strålende helg!

  SvarSlett
 28. For noen utrolig kule bilder du har tatt Pia. Og så fine unger du har, tenk å ha glimt i øyet som kommer frem via bilder da gitt. Herlig! :)
  Ønsker deg en god helg!
  KLEM

  SvarSlett
 29. fantastisk innlegg! Så utrolig bra! (og joda, jeg sender julekort-bilder av mine håpefulle, men tenker mer og mer på at omgangskretsen skal få slippe...!) Skal tro om det blir i år?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails