fredag 11. november 2011

Hobbyskifte.

Jeg har klart å holde på en hobby i over to år nå. Mens toåringen er mer ustabil. Der hun en dag digger å smuldre opp kjeks og legge smulene i lommer og støvler, er det plutselig trykking av tannkremtuber som er artig dagen etter. Kasting er forsåvidt en hobby hun har hatt et års tid, men objektene hun kaster varierer jo.


Hun har mistet litt av interessen for dopapir, og mer gått over til å rive ferdigbretta håndklær ned fra hylla. Og akkurat nå er det tegning hun har kastet seg over. Med stor iver.

Nå må jeg være en hyperengasjert mor for å klare å tolke hva hun egentlig tegner. Men selv har hun kontroll, og forteller glatt hvem som er hva og hvor.


Særlig innen prikking synes jeg hun har talent. Hun prikker, til tider veldig hardt og intenst, og resultatet blir da de flotteste ...ja, et-eller-annet.


Så får vi se hvor lenge hun har denne interessen. Om et par dager er det vel geocaching som er in. Eller hesteskokast.

Har du en hobby?

Ha en glad dag med eller uten tusj!

27 kommentarer:

 1. Ja, det er viktig med hobby. Kreativ utfoldelse for å modne de små barnehjerner. Her hjemme holder vi på å lage julekrybbe i kitt. Og med vi så mener jeg selvfølgelig Magnus. Jesusbarnet har sannsynligvis aldri vært så naturtro som i år....!

  SvarSlett
 2. gøy når det begynner tegne!
  Uansett hva de produserer:)

  Hobby?
  Det må vel bli blogging og fotografering (på beste amatørvis)

  Skulle egentlig ønske jeg hadde en skikkelig hobby da.

  jaja,fin fredag Piaz.

  SvarSlett
 3. WB: Det er nettopp blogging jeg tenker på når jeg nevner min toår lange hobby;) Det er vel en skikkelig hobby?...:)

  SvarSlett
 4. En kunstnerspire hun der:) Håper den hobbyen er kommet for å bli! Mye mindre søl og styr enn tannkremtubeklemming. God helg!

  SvarSlett
 5. Litt tidlig for en 2 åring å velge bare EEN hobby, godt hun tester i vei!

  Om jeg har en hobby?? OMG.
  EN? Elsker jo å strikke, sy, SKRIVE, drikke kaffe (er ikke det en hobby da??)løpe i skogen..lese bøker..masse! favoritten? Strikke. (Sorry Pia..)

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg! Hihi, husker den perioden alt skulle rives ned og ut fra sine opprinnelige plasser. Gutten min var superflink til å ommøbelere alt i kjøkkenskapene som han nådde, og vi kjenner til dopapirhobbyen, hoho :)

  Ønsker deg en fin fredag, Pia
  Klem Tonje

  SvarSlett
 7. Herlig!!! Jeg blir så glad når ungene mine vil tegne og male og lage ting med hendene - men hobby er jo bra uansett hva det er som fenger;-)) Lidenskap for noe er livsnødvendig, mener nå jeg!

  Og når det gjelder prikking kan det komme mye godt ut av det - ta bare post-impresjonist Georges Seurat, for eksempel. Så du skal se at snuppa rett og slett har funnet sitt kall i livet, nemlig kunst.

  Ha en deilig helg!!

  SvarSlett
 8. MANGE, men det vet du jo allerede ;) Idag har jeg hatt fri og har sydd 4 barnekjoler fra str 2-6 år, som skal få være med på julemesse i slutten av måneden.

  MEN jeg lurer litt på hvor din scrapping har blitt av? Det var jo det du startet med her i bloggen ;) Det hadde vært morro med noen scrappesider innimellom alle dine herlige innlegg ;)

  Ønsker dere alle en fin helg

  SvarSlett
 9. Så lenge kunstneren ser hva som er avbilda, så er det vel ikke så farlig om vi andre ikke helt klarer å tolke :-) Kanskje hesteskokasting hadde vært noe ettersom kasting er noe hun allerede har drevet med ei stund?

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 10. Husarbeid?

  Oss5 :-)

  SvarSlett
 11. Hobby ?? hva er det??? sånn man gjorde før man fikk barn...

  SvarSlett
 12. Jeg tror jeg var omtrent på din datters alder da jeg hadde dohobbyen. Det vil si at jeg undersøkte folks toaletter ved å trekke i snoren for å høre lyden. Det var forskjellig lyd fra ulike toaletter. Nå for tiden går det mye i blogging og litt boklesing. Ha en strålende helg! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 13. *de (ikke det, haha!)
  Joda, det er vel kanskje en skikkelig hobby.

  Føler bare at så mange rundt meg synes noe annet:)

  Men jeg skal begynne å gi mer blaffen i hva ALLE ANDRE synes -faktisk!

  :)

  SvarSlett
 14. Hei søte deg!
  Takk for koselig fotspor inne hos meg, det gleder og varmer :)

  Herlig innlegg! Fantastisk godt skrevet. Søt er nå toåringen i alle fall!

  Ønsker deg en fabelaktig fredag.
  klem

  SvarSlett
 15. Jeg har begynt å jobbe i Sibu barn Risteigen, det som tidligere var sykehusbarnehagen. Både jeg og mine søsken gikk i den da vi var små, og lederen er fakstisk den samme! :)

  SvarSlett
 16. Sissel: SÅ bra! Det var der jeg søkte plass nå, men vesla fikk plass i en annen barnehage;)

  SvarSlett
 17. Nei jeg har ingen hobbyer....... Særlig!! Off - har alt for mange ;)

  Ser ut til at minstefrøkna er storforbruker av tusjer? Spissen har en tendens til å bli "oppbrukt" ved prikking..... ;)
  Ha en fin kveld :)
  Klæm

  SvarSlett
 18. Hehe, dette var som å lese om min Iris, en typisk 2-årsgreie, med andre ord.

  Når det gjelder hobbier, er det smått av det om dagen; litt blogging, en sjelden gang skriving. Men jeg har flust av alternative hobbier på lager, bare tiden strekker til..

  Fin helg!

  SvarSlett
 19. Vesla mi er stabil tegner.
  Har tegnet i flere uker, til og med måneder, og forteller også glatt at der er mummi, der er pusekatt, der er bamse og der var jammen HelloKitty også!
  (merkelig nok det samme som storesøster på 5 tegner..)

  SvarSlett
 20. Prikking er hobby god som noen det.

  Jeg leser (er det en hobby?) og lager kort. Og bloggingen er vel en form for hobby det også (og nå ser jeg at jeg har flere hobbyer enn jeg trodde gitt).

  SvarSlett
 21. Jeg har altfor mange hobbyer. Men minsta har for tiden stemmetesting og også kasting som hobby... Gleder meg mer til prikkingen kommer, så lenge den foregår på ark...

  SvarSlett
 22. blogging er en hobby ja.
  Men jeg har fått meg en ny- bite negler.

  Ungene- de tegner og spiller og lager videoer og er ganske så kreative.

  Jeg skal slutte å røyke- derfor jeg begynte gnage negler...

  Jeg har elendig nett for tiden Pia, vet du har hatt masse gull-innlegg i det siste, men jeg klarer ikke laste sider som har mer enn2-3 bilder for tida. Så har lest, får ikke ett bilder og ikke kommentert. Bare om jeg sitter oppe på denne tiden av døgnet.  Er ikke røykeslutt som gjør meg sur- neeeeida! Hehe!

  Ha en fin helg!

  Venter på en bedre internettleverandør fremdeles.

  SvarSlett
 23. 2-åringen din har i det minste skjønt at man tegner på papir. Min tegner på vegger og gulv. Undertegnede lå på kne og skrubbet parketten her om dagen. Så kan man selvsagt spørre seg hvor undertegnede var da de vakreste kunstverk (?) ble avtegnet på parketten. Men sånt skal man la ligge...

  God helg til deg og dine, Pia! :-)

  SvarSlett
 24. Veldig flink prikketegner! Prikk over i er alltid viktig:)
  Blogging har blitt min hobby også, i tillegg til sangkor da. Og litt strikking i ny og ne. Og Dagbladets kryssord. Jøss. Det var jamen mange hobbyer.
  Og selvfølgelig - toogethalvtåringkosing ♥

  SvarSlett
 25. Ser ikke på meg selv som en hobbydame, men skjønner jo nå at jeg har hatt et for snevert syn på hobby-begrepet!! Vurderer sterkt å ta opp "rive ned ferdigbrettet håndklær" som hobby, selv om det umiddelbart er "prikking" som fenger meg!!
  -For en gulljente du har :)

  Når jeg tenker meg om så er jo selvsagt blogging en hobby, og jeg er jo til og med blitt litt småfrekk på håndarbeidsfronten i det siste, så sånn sett har jeg jo allerede hobbyer. Rart...

  SvarSlett
 26. Hobby: Jada! Mat, foto, blogging, kolonihage, litt sying og plenty musikk :)

  1-åringens hobby er ball i alle størrelser.

  4 (snart 5-åringen) elsker å tegne, leke rollelek, leke med barbie +++

  Fortsatt fin helg til deg!

  SvarSlett
 27. Flink hun er! Prikkemønster, det passer vel deg bra, gjør det ikke det da? :) Du liker jo sterke farger og sånt i alle fall :)

  Jeg har ingen hobbyer, bare en haug med ting jeg håper å få tid til å gjøre en vakker dag! ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails