mandag 17. oktober 2011

Just do it!

Jeg liker NIKEs slagord. Just do it. Det er ålreit å prøve ut noe nytt.

Jeg har sett på dette med blogg på facebook som noe tull. Hva har vært poenget, lissom?
Men etter at jeg fikk mye interessant feedback etter dette innlegget, begynte jeg å tenke litt annerledes.

Å ha en egen facebookside for bloggen trenger ikke å linkes direkte til min personlige profil.
Altså, du trenger ikke å være en Sherlock for å finne ut hva jeg heter og sånn, men folk kan like min blogg på facebook uten å "være venn" med meg sånn privat. (For jeg er jo kjempegod venn med alle de jeg har som "venner" inne på fjesboka...)

Mine venner på facebook kan gjerne gå gjennom livet uten å ane at jeg har en blogg. For jeg prakker ikke på dem bloggen på min personlige facebookside.

Så hvorfor i all verden ha bloggen på facebook? Jo, som flere av dere skrev - ved å ha en Pias verden-side kan folk lettere holdes oppdatert når nye innlegg legges ut. Det blir en slags bloggroll. Og ordet bloggroll er det jo bare bloggere som forstår hva er. Jeg vet at jeg har en del lesere som absolutt ikke blogger, og for dem kommer da denne ekstraservicen. De kan få trykke "liker" her, og - voila - de holdes oppdatert når nye innlegg postes her i bloggen.

Smart? Genialt?
Vet nå ikke det. Men jeg ville prøve. Og nå må jeg inn i min Pias verden facebookside for å sjekke hvordan det egentlig ser ut der.

Her burde jeg hatt et fint bilde av meg sjøl. Det kryr jo av dem. Dessverre har jeg alt brukt opp Piabildene i de siste dagers innlegg. Derfor dette gladbildet. Meg nederst.

Ha en utforskende kveld med eller uten facebook!

27 kommentarer:

 1. Absolutt et godt argument for å ha bloggen sin på FB :-)

  SvarSlett
 2. Ja, "Just do it" kan brukes i så mange situasjoner det...Det er bare til å hoppe i det!!

  Nå "liker" jeg deg også på FB og gleder meg til å følge deg der..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Regner med at jeg heretter overhodet ikke har sjangs til å gå glipp av et eneste innlegg. ☺

  SvarSlett
 4. Jippi:) Her kom det! No skal det bli en fornøyelse å følge bloggen din, uten at den forsvinne blant alle andre sine daglige innlegg om middag, bleieskift og intriger!

  SvarSlett
 5. ja hvorfor ikke prøve facebook!
  litt som deg her jeg, vil ikke relatere bloggen min direkte opp mot min egen facebook...
  jeg vil at bloggen min skal leses av de som ahr lyst og lese den, og ikke fordi man kjenner eller vet om den som skriver bloggen, og derfor leser den fordi de er nyskjerrig på meg, og ikke innholdet.

  ha en fin ukestart!
  klem ellemell

  SvarSlett
 6. Interessant Facebook-innlegg og enda fler interessante tilbakemeldinger du fikk i kommentar feltet! Jeg sitter tilbake ettertenksom og grublende. Er ikke på Facebook verken personlig eller med bloggen, men nå begynner jeg å skjønne facebook greia for bloggere også..

  Lykke til der inne!

  ;D God uke til deg.

  SvarSlett
 7. Godt resonnert og eg synest du kom fram til eit lurt resultat;) Skal inn og lika sida på flekken! Eg også skil veldig mellom personleg profil på facebook og bloggsida på facebook. Berre dei som likar bloggsida får info om nye innlegg. Skal jo ikkje prakka på folk maset mitt heller ;)

  SvarSlett
 8. Just do it er bra for det meste. Og man må aldri slutte å utforske, vi er da ikke konservative!!

  SvarSlett
 9. SV: Ja, det blir kjekt for Marius med nære søskenbarn. Forutenom dei som e nokre år eldre, he han ei kusine som e 4,5 mnd eldre, og ei kusine som e 6,5 mnd yngre.

  SvarSlett
 10. Da har jeg trykka på liker! Tøft. Kanskje jeg også kommer dit. En gang. Hvis jeg greier. Man vet aldri.

  SvarSlett
 11. Det er mye å lære av leserne, det er helt klart.

  Selv er jeg ikke glad i å mikse blogg og Fb for mye, så jeg "liker" ikke mange blogger der, men har oversikt andre steder. Det er iallfall det jeg forteller meg selv.

  Er imidlertid ivrig titter på VG BraBlogg på Fb.

  SvarSlett
 12. Nå er det lenge siden jeg har vært her...så nå har jeg foretatt en liten oppdatering:-) jeg har blandt annen lagt igjen kommentar nr 131 på dørskiltet...ja, ja...
  jeg kan jo ha flaks, sånn i kategori "jeg våknet opp og var fru.clooney" flaks?? ikke det at jeg ønsker det...jeg er VELDIG fornøyd med å være mrs.Nordseth!
  Jeg kan føye meg inn i din nå rekke av "kvinner som får konstantert at de har bart, av sine barn, og blir i brøkdelen av et sekund litt usikker på sitt utseende"!!! minstemor studerte meg litt for inngående i særdeles uheldig lysetting i profil her om dagen..."Maaaaammmmaaaa!!!Du har bart!!!Papppaaaa, mamma har bart!!!!" Jeg vurderte å kaste henne ut vinduet uten å åpne det først...

  SvarSlett
 13. -og jeg glemte å si at jeg er ikke på facebook i sin helhet, så jeg orker ikke ha noen mening...
  Jeg har forresten vurdert å lage ett innlegg ang.facebook...jeg lurer på om jeg snart er den eneste levende skapning med IQ over skonr.mitt som ikke er på facebook...???

  SvarSlett
 14. Absolutt genialt! Jeg får mye trafikk fra facebook profilen til dagdrømmeren. Som du sier, de som ikke har blogg, får oppdateringer :)
  Følger deg gjerne på facen også jeg :)

  Ønsker deg en god dag
  Klem Tonje

  SvarSlett
 15. Ja, det var et argument jeg ikke hadde tenkt pa. Vel, vi far se hvordan dette gar da? Jeg 'liker
  ' i alle fall! ;-)

  SvarSlett
 16. Jeg husker jo aldri å oppdatere den der facebook-sida mi jeg da... (men NÅ husket jeg det, hehe). Savner en sånn automatisk knapp - det hadde jeg på jobb-bloggen min (men den ligger ikke på blogger...) Den knappen var smart, og alt bare facebooket seg helt av seg selv. Me like.

  Lykke til med facebooking. Blir sikkert bra.

  SvarSlett
 17. Ah! FB-Pia no!!!
  Eg er blitt ein elendig FB'er, men sist eg var innom så var du litt av årsaken ;-). Måtte jo skryte av at eg hadde baka Oreokake!

  SvarSlett
 18. Helt enig, bare gjør det!
  For min del synes jeg det er supert å få ting opp få facebok, og jeg skal bli din følgesvenn;))

  SvarSlett
 19. Kult, gratulerer og velkommen til 2011, haha! :D Nei, alvorlig, jeg syns det er lurt jeg. Jeg bruker Bloglovin til å følge bloggene jeg leser, så jeg henger med på innleggssiden der. Noen bloggere er også flinke til å skrive småtterier som ikke passer i et eget blogginnlegg på Facebook - sidene sine, og det syns jeg morsomt å følge. Er ikke alle som oppdaterer hver dag, så da er det greit å ha mulighet til å gi en mini - lyd fra seg, syns jeg. :)

  Herregud jeg er en stalker, mohaha..! :D

  SvarSlett
 20. er bare glad det ikke var ungen nederst med deg på skuldrene jeg :)
  Lykke til som facebook-pia :)

  SvarSlett
 21. Gratulerer da :-) Jeg har også en facebookprofil for bloggen, men jeg har ikke brukt den enda :-P Nå blir spørsmålet - skal jeg like bloggen din som meg selv, eller er det min bloggeside som skal like deg?? He he :-D

  Ha det godt da - klem Siv

  SvarSlett
 22. Snertne Siv: Aner ikke om det er bloggen eller personen som skal like...Min blogg liker ingen ennå, det er kun private-Pia som har trykket liker på en del sider...

  SvarSlett
 23. Kari: Jeg vet om mange som ikke er på FB. Og de er smarte. Så man kan fint leve uten FB;)

  SvarSlett
 24. Og så ble jeg litt overvelda over å se at folk trykker "liker"...Artig, det, altså, men jeg trodde dette var litt sært. Men, igjen, som flere skriver, via facebook er det lettere å følge med.

  SvarSlett
 25. Hehe..Pia gir etter for de store medier.. ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails