onsdag 26. oktober 2011

Hot? Eller G?

Nei, dette er ikke et innlegg med seksuelle undertoner. Det skal handle om det vi på god, gammaldags norsk kaller for mail. Sånn elektronisk post, vet dere.

Jeg har jo blitt en sånn Microsoftblogger. Altså, jeg jobber ikke for Microsoft. Men de har spurt om jeg kan teste ut diverse programvare og sånt. Jeg lærer mye, og det er bra. (Hvordan dette Microsoftopplegget startet, kan du lese om her)
Når jeg oppretta en Hotmailkonto dukket det opp et bilde av meg og greier. Og jeg får oppdateringer fra Facebook. Dette kan bli for mye for meg.

Folka inne på Microsoft er jo hyppe på at vi skal bruke Hotmail. Ihvertfall teste det ut. Sjøl har jeg brukt Gmail i noen år. Jeg vet ikke hvorfor. Det bare ble sånn, liksom. Jeg fikk meg en google-konto, oppretta en Gmailadresse, og siden har jeg blitt der.

Hotmail? Jeg får litt assosiasjoner til hotline. Og akkurat det tiltaler meg ikke så mye. Men selv om du velger Hotmail, kan du få en mailadresse som slutter med live.no. Hvis du synes det lyder bedre.
Nå har jeg lovt Microsoftfolka at jeg skal sjekke ut Hotmail. Og det har jeg begynt med. Kanskje finner jeg ut at det er vanvittig mye bedre enn Gmail, kanskje finner jeg ut at det spiller ingen rolle hva slags mail du bruker, eller kanskje finner jeg ikke ut noe som helst.
Hva med deg? Bruker du Hotmail? Eller Gmail? Eller noe annet? Hvorfor bruker du akkurat det?

Ha en hot dag med eller uten mail!

36 kommentarer:

 1. Gmail. Min første mail var hotmail, noe som har resultert i at hver gang jeg tenker hotmail, tenker jeg tenåringsmennesker. Er fornøyd med Gmail, så kommer nok ikke til å bytte (selv om du kanskje blir en superengasjert hotmailforkjemper).

  SvarSlett
 2. Gmail - byttet fra hotmail for noe som sikkert nærmer seg 10 år siden. Var da fryktelig lei av all junkmailen som hotmailen ikke klarte å filtrere vekk, samt at syntes gmail var mer oversiktlig og lettere å søke i mailene. Men som sagt, over ti år siden jeg byttet, så kan jo ha jevnet seg ut nå :-)

  Men gmailen min får du ikke ta fra meg ;-)

  SvarSlett
 3. Gmail. For å slippe alt styret jeg syns følger med hotmail.

  SvarSlett
 4. Her i huset er det nordlendingen som bestemmer alt sånt - jeg bare flyter med:-)
  Foreløpig er jeg strålende fornøyd med gmail.

  SvarSlett
 5. Har begge deler. Gmailen bruker jeg til seriøse ting, hotmailen til spam-aktige greier, feks "legg igjen mailen din her og bli med i trekningen av..." Fungerer fint. Ingen spesiell grunn til at det ble den fordelingen.

  SvarSlett
 6. Har både hotmail- og online.no-mailadresse.
  Men hotmail sender jeg aldri noe fra. Bloggkommentarer kommer inn der da, og før kom det kommentarer på facebook dit også. Hællemåne, det drøssa inn!
  Nei - takke meg til Outlook Express og online.no. Det har jeg vært vant til i alle år, og her endres det ikke på sånne ting nei!
  Hadde noen sagt til meg for ett år siden at jeg skulle begynne å blogge, ja da hadde jeg flira kan di si ;)

  SvarSlett
 7. ja, du spør no.... Jeg har en trineh.com-mail. Den fikk jeg da jeg bodde i Korea og hadde en www.trineh.com-side. Den hjemmesiden eksisterer ikke lenger - men jeg betaler noen få kroner for å beholde den kjekke mailadressen :)
  Jeg har også hotmail, som jeg kun bruker når jeg skal svare på trineh-mail fra mobilen... tlf min er kun satt opp for å lese mail fra min faste adresse.
  Og ikke nok med det: Har en gmail for puteprosjekter.
  Puh. Dette var en lengste kommentaren jeg har skrevet på ukesvis.....

  SvarSlett
 8. Bruker gmail her i Fjøset. Det ble bare sånn....og slik blir det vel i fortsettelsen også ;)
  lykke til :)
  Klæm

  SvarSlett
 9. Jeg har begge deler og jeg synes de er like bra på hver sine måter :)

  SvarSlett
 10. Har hotmail, mest av gamal vane ;)

  SvarSlett
 11. Har hotmail, kunne like gjerne vært gmail, bare at jeg hadde ikke hørt om det en gang da jeg opprettet hotmailen min. Helt greit. Og det som er greit, er at jeg kan inn en gang eller to i løpet av arbeidsdagen og lese privat mail. Derfor bruker jeg ikke jobbmailen min til noe privat i det hele tatt.

  SvarSlett
 12. Jeg har alltid hatt broadpark.no Hvorfor vi her i huset har det vet jeg ikke. I epostens barndom i denne familien så delte jeg epostadresse med mannen, som hadde en online. no adresse.

  I morgen kommer svaret på Rwanda.

  SvarSlett
 13. begge deler, hotmail med fullt navn og gmail med bloggnavn. Liten vits i å legge hotmailen ut på kontaktinfo, så derfor har jeg en av hver. Hva som er best, hakke peiling...mest vant til den hotte, men sikkert fordi jeg har hatt den lengst og har alle( de fleste henvedelser dit). men - viagratilbud kommer dit, og såkalte vinnerlodd til gmail - det er litt rart.

  SvarSlett
 14. Jeg har også alltid brukt Gmail, men testet ut Hotmail for en stund siden og digger det.. Danket lett ut Gmail i mine øyne :D

  SV. Paranormal Activity er litt som Blair Witch Project... Særlig når det kommer til hvordan det blir filmet.. Grusomt.. Ikke se disse filmene, Pia. Helt forferdelig!

  SvarSlett
 15. Jeg har gmail til bloggen.
  Det hører jo liksom sammen..?

  Så har jeg en annen epostkonto på mitt lokale bredbånd.
  Den virker jo kun hjemme, så det er greit å ha den andre (bondekonas)

  SvarSlett
 16. jeg har også begge. Men den hotte har jeg hatt lengst og er koblet til bloggen og alt mulig som ikke er seriøst. Gmail er med omtrent fullt navn og brukes i seriøse sammenhenger.

  Men egentlig savner jeg microsoft outlook- på en måte.

  Det som er greit med både hotmail og gmail er jo at du kan lese mailen din fra hvilken pc som helst, ellers klarer jeg ikke rangere dem på noen måte...

  SvarSlett
 17. Gmail og online, funker like greit begge.

  SvarSlett
 18. Jeg har en hotmail til søppelpost (bruker den når jeg skal registrere meg på usikre steder), online til hverdagsbruk, gmail til tja... Den ble vel oppretta i forbindelse med et kurs for å få tilgang gtalk. I tillegg har jeg jobb-eposten. Du verden, fire kontoer. Important person!

  SvarSlett
 19. Jeg har hotmail og har hatt det siden jeg begynte med mail for ørtogfjørti år siden. Er fornøyd med den, jeg. Så lenge jeg har spam-filter på.
  Men så har jeg også en jobbmail knyttet opp til min arbeidsplass, som brukes kun i jobbsammenheng. Synes det er greit å skille jobb og privat.

  SvarSlett
 20. Hotmail. Har brukt det i mange år. Skal visst nok være veldig enkelt å hacke, men hvem kan være interessert i å hacke meg???
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. hei på deg hotte pia!

  jeg har Hotmail. den har jeg hatt siden en gang på nittitallet, da internettet ble opprettet hjemme hos mor og far. ser ikke poenget med og skifte adresse. Jeg har spamfilter på, og får ALDRI spam i innboksen. facebook varsler kan man jo bare krysse av man ikke vil motta, så er jo den grei.
  jeg er veldig fornøyd med hotmail, og valgte en LIVE.com adressen rettet opp mot bloggen og epla butikken når det var nødvendig. det er jo omtrent samme prinsippet..

  i tillegg har jeg en jobbmail, hvor jeg får tonnevis av mail fra utdaninngsforbundet! men den mailen får jo jeg aldri sjekket, sånn en gang i måneden eller no...
  men den mailadressen er en en kommune mail- og den synes jeg er veldig tungvindt.

  lykke til!
  klem ellemell

  SvarSlett
 22. Jeg har det litt som SurreSilje; hotmail var en tenåringsgreie. Den har kanskje blitt moden med åra den også? Ikke vet jeg, for det funker fint med gmail i hverdagen :-)

  SvarSlett
 23. har hotmail.
  fordi jeg er så hot.

  (or maybe not?)

  SvarSlett
 24. hotmail. fordi det var bare det da jeg fiksa epost i 1998 ;)

  SvarSlett
 25. Bruker både gmail, hotmail og ymail (yahoo sin nye). Til forskjellig bruk (har en blogg til + bruk av msn)

  Noe brukes til spam, annet brukes til å ha på mobilen. Det hele blir litt komplisert innimellom.

  Jeg foretrekker gmail, men har også begynt å like ymail. Alle fungerer tilfredsstillende.

  SvarSlett
 26. Jeg er hot, en sånn live en. Og enda en hotmail, som er com, og en broadpark fra Nextgentel, siden vi har trådløst nettverk i huset derfra. Og så jobbmailen, da. Ikke rart jeg sitter oppe om natta med iPaden, hi hi.

  SvarSlett
 27. Jeg har hatt hotmail i maaaange år og er veldig fornøyd med det. Kan hende jeg hadde blitt fornøyd med Gmail også, men "why change it when it´s not broken", sier jeg:)

  SvarSlett
 28. Og jeg som trodde gmail og hotmail var det samme. Hmm, ja jeg bruker i hvertfall hotmail og har gjort det i snart 15 år. Fungerer helt ypperlig til mitt bruk. Et problem har vært at mailen min ikke alltid har kommet frem til mottaker fordi mottaker har lagt inn sperre på å motta mail fra hotmail. Dette fordi det lenge kom ekstremt mye spammail fra hotmailadresser. Dette har muligens endret seg, jg aner ikke.
  Bare husk på at hvis du søker på hotmail må du skrive det riktig da, for en gang søkte jeg på hotmale - og det er noe helt annet kan du si :)

  SvarSlett
 29. Samme som hjertebank, fordi jeg har hatt den siden 1998=) Og jeg har prøvd andre mailer, men får bare junk der. Så junkfilteret på min hotmail er glimrende. Får jeg en sjelden gang junk, er det veldig enkelt å rapportere og blokkere, så ser jeg ikke mailer som likner på de mere...=)

  Ikke F%&$%& om jeg skifter mail nei, for et slit å endre det overalt...

  SvarSlett
 30. Hotmail! Og har vært veldig fornøyd siden 1998 ;) Så det så!

  SvarSlett
 31. Hei Pia!
  Jeg er og har alltid hatt hotmai.
  Hvorfor? Helt tilfeldig..det var enkelt og gratis
  (tror nemlig for noen år siden man måtte betale for mailadresser?) Anyway, jeg er fornøyd, hot or not.

  Men du så inmari koselig du fallt for min stjerneproduksjon. Blir jo like kry hver gang!
  …eller for 2 gang da..- Sissel var den første til å handle.
  Men klart du skal få den fix ferdig med vatt inni! Jeg klarte å stappe/brette stjernen i en 19,- kr konvolutt,
  gikk visst akurat, he he. Posten er jo helt RÅ på å ta betalt. Tror neste porto er oppi 50,- jeg…
  Har en variant hos Kåre-kafe også - men sender den gjerne i posten til travle damer:) Gøy med fyldig post også da. Bare gå inn på Epla og gjør bestillingen der du!
  Så får jeg automatisk mail med din adr, Hot eller G, så sender jeg deg mitt kontonr.

  Takk og Klemz;)

  SvarSlett
 32. igen av delene :P
  Har mac og har dermed "me" mail :P

  SvarSlett
 33. Hotmail! Fornøyd med den:)

  SvarSlett
 34. Jeg er HOT. Mest fordi det var Hotmail som var nytt og hot når jeg var ung og teknologisk noenlunde oppdatert og trengte en gratis epost en gang tidlig på nittitallet. Nå er hot-en full av spam og tral og brukes bare når jeg må registrere meg der jeg egentlig ikke har lyst til å registrere meg, og så fordeler jeg resten av mailgreiene mine i stigende viktighet @online og @mac og @jobb. Schizofren? Jeg?

  SvarSlett
 35. Her kjører vi Outlook Ezpress og sånn kommer det til å være fortsatt. Har for resten aldri hørt om at man må betale for e-postadresse.

  Cecilie

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails