søndag 7. august 2011

Straks barnehagestart.

I fjor på denne tida kunne jeg ha skrevet et engasjert og tåredryppende innlegg om hvor bra det er å la de aller minste få bli litt lenger hjemme før de kastes ut i barnehageverdenen. Det kan jeg sikkert gjøre i år også, men siden vesla straks starter i barnehagen, gjelder det å se positivt på tilværelsen. Og jeg merker hvor kjapt man selv får overbevisninger som "nå er hun klar for å leke med jevnaldrende" og "jeg har behov for å komme meg ut i arbeidslivet".
Snart toåring som har behov for aldersadekvat lek.

I morra starter vi med tilvenning i barnehagen. Og mentalt er jeg klar. (For barnehagestart)
Men sånn ellers? Har jeg alt på stell? I fjor skrev jeg om viktigheten av å merke tøy. Men klarer jeg selv å følge mine eminente råd? Nei.

Nå er forsåvidt mye av veslas barnehageutstyr merket, men at støvlene er merket "Andreas", regnbuksa er merket "Brage" og vogna er merket "Albert" hjelper lite. Når vesla heter noe helt annet.

Denne rene og pene vogna skal ikke i barnehagen. Vi sender brukt og gammel.

Jeg vet jo at de i barnehagen er eksperter på å tolke merkede klær, og de vet etterhvert at Marius E egentlig er Mina R, og når de leser noe som minner om Mzzzzgr så vet de at det betyr Natalie.

Men jeg skal merke. Jeg lover. Jeg må bare få bestilt opp sånne klistrelapper. Strykelapper gidder jeg ikke. Og sånne stempler og tags blir for avansert for meg.

Jeg bestiller kun lapper med for- og etternavn denne gangen. Jeg dropper telefonnummer. Uansett hvor serviceinnstilte de er i barnehagen, så vet jeg av erfaring at de ikke kaster seg over mobilen når de finner en sokk sammen med plastelinaen . Og skulle jeg mot formodning miste ei strømpebukse mens jeg kjører gjennom sentrum, tviler jeg på at noen gidder å ringe meg for å varsle.
Barn uten egnet barnehagetøy. Men med innsatsvilje og mot.

Jeg skal finne fram noe regntøy, bleier og ekstra tøy. I løpet av uka.

Er dere klare for barnehagestart?

Ha en merket dag, med eller uten klær!

47 kommentarer:

 1. Hehe, jeg kjenner meg litt igjen, ja :) Tenkte jeg skulle bruke uka til det samme!

  Nå er ikke småens klær merket i det hele tatt, så jeg får vel rable ned noen initialer. Utenom det tror jeg vi har matboks? Hm...

  SvarSlett
 2. Haha - jeg tenkte at ""er det virkelig nødvendig å merke en genser han faktisk har på seg" - men joda. Det er det.
  Ellers kan jeg anbefale navnestempel. Å, så greit. Jeg har nemlig erfart at klistrelapper funker, men de som skal strykes på blir sjelden strøket på.
  Derfor stempel. Helt fabelaktig.

  Lykke til med barnehagestart - og glem ikke å merke boksehanskene :-)

  Lykke også til med jobbstart!

  SvarSlett
 3. Minstemann starter først i slutten av måneden, og det er bra for jeg har helt glemt å merke klærne hans!
  Shit nå må jeg få ut finger'n. Det er trist og rart at han starter i bhg når han bare er 13 måneder, de andre var 2,3 og 3,5 da de startet. Men nå har jeg vært hjemme med barn fra jeg var tenåring, så jeg tipper det blir godt for oss alle :) Han begynner på samme avdeling som brødrene sine, så det kommer til å gå så fint atte :-)

  SvarSlett
 4. Hi, hi festlig innlegg...
  Minsta mi begynner ikke i barnehagen før 19. august, men i dag har jeg faktisk sjekket opp om regntøy (merket med storesøster sitt navn), støvler (merket med annen storesøster sitt navn) osv passer!
  Også har jeg bestilt navnelapper... Men bare klister lapper som deg hi, hi. Det meste er jo merket med ett eller annet fra før her også...
  Lykke til i morgen ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 5. Ja, her er vi i gang alt med hverdag og barnehage. Og siden han går i den samme lille familiebarnehagen dette året også, så er det ikke så nøye med merking av tøy en gang. De er 4 barn, hvorav to av dem er jenter på rundt 10-12 mnd. Ergo er det en annen gutt som kan få feilt tøy med seg hjem...Men jeg merker jo en del av tøyet likevel, men ikke like ivrig som i fjor...dagen før han skulle begynne.
  Betyr dette at du skal til bake som lærer da om en-to uker?!
  Lykke til med tilvenning i barnehagen! KLEM!

  SvarSlett
 6. HegeS: Det blir nok litt rabling med merkepenn her og...

  Siri: Det ser fancy ut med sånn navnestempel, ja. Men jeg tyr til de gode gamle klistremerkene, enn så lenge. Og merkepenn..

  Kine: Det blir trygt og fint for ham å gå i barnehage med storebrødrene, ja. Lykke til!

  Kronprinsessene: Ikke verst at du både har sjekket opp regntøy OG bestilt navnelapper. Mer enn jeg har klart...

  Kristin: Vesla begynner i stor barnehage, så det er nok best å merke klærne...
  Og jepp, jeg skal tilbake til klasserommet:) Skal ikke jobbe fullt, og blir hjemme med vesla en dag i uka. Så jeg tror dette blir bra, på alle måter:)

  SvarSlett
 7. Åhhhhh, Pia, jeg blir så glad når jeg leser innlegget ditt!!!! At alt blir bra selv om jeg føler at jeg ikke har peiling på hva jeg holder på med............. Og jeg har stempel,regnklær,matboks,ekstra ullklær,votter og støvler på plass, altså!
  Jeg stoler på deg, jeg Pia! En 4barnsmor vet som regel mer enn all verdens bøker og eksperter, du har i alle fall hatt rett tidligere:)

  SvarSlett
 8. Ha, ha. Da den eldste begynte i barnehagen bestilte jeg fine lapper til å sy på klærne. Da småsøsknene skulle til Hudøy i sommer brukte jeg sprittusj. Kjapt og billig.. Hetty

  SvarSlett
 9. Jeg bruker stort sett tekstiltusj på merkelappene inni tøyet. Annet merkes med klistrelapper, men de har en tendens til å falle av.

  Men til tross for at vi har vært ytterst ivrige på merkinga, har plagg likevel blitt borte.

  Nesten helt nye jeans forsvant fra SFO. De var våte og lå i en klump. Mistenker at noen har fått det med seg hjem sammen med sitt eget barns våte tøy. Regna med at det ville dukke opp igjen siden det sto navn inni...men neida.

  Og om f.eks. votter mistes utendørs, havner det i en kasse hos vaktmesteren på skolen. Der er det ingen som sjekker plaggene for navn. Og vaktmesterens kontor stenger kl. 16 - altså før vi foreldre henter på SFO, så vi får aldri sjekka den kassa. Og sjuåringen glemmer/har ikke tid til å sjekke kassa i løpet av skoledagen.....

  Ha ha ha, dette ble et helt eget innlegg om bortkomne saker.

  Lykke til med barnehagestart!

  SvarSlett
 10. Har hatt en uke i barnehagen allerede og det er helt hærlig! Både for store og små :)
  Deilig med litt struktur på hverdagen igjen :) Prøver å merke så godt som mulig, men har mine glipper som alle andre......
  Klæm Guri

  SvarSlett
 11. Minsten er klar for barnehage igjen, jeg er ikke helt der ennå..har en ferieuke igjen, og vet ikke om jeg orker stresse for å være i barnehagen til halv ti. Vi får se. Klærne er merket, og sånne kjedelige praktiske ting er på stell..verre med hu mor. Veeeldig i feriemodus, og blir her så lenge jeg kan!
  Lykke til med tilvenning!

  SvarSlett
 12. Nå kan jeg jo bare si: Been there - done that! Three times many years ago!
  Lykke til med barnehagestart og merking! Herlige bilder av tøffe Vesla!

  SvarSlett
 13. Spennende med barnehagestart! :) Minsten min har også passert 2 år og næmer seg sin første barnehagestart. Vi skal bare en liten svipptur til portugal først, så ferien er ikke helt over enda, og det tror jeg er bra for mor sjøl er nok ikke helt klar for barnehagestarten. Men jeg skal bli det i god tid - håper jeg! :)
  Ellers kan jeg anbefalle tekstilmarker (en type tusj de selger på bokhandel og hobbybutikker. IKKE den kulepennen som kommer i sånn lappe-kit!). Den holder i vask eller vask, sitter fast på alle mulige typer stoff/sko og trengs ikke strykes eller lignende. Jeg har den liggende i gangen og kan lett merke et plagg selvom det er kledd på en unge som er på vei ut døren. Genialt! :)
  Lykke til med barnehagestarten i morgen.
  KLEM fra Inger-Lise

  SvarSlett
 14. Lapper for å stryke på klærne kutta jeg ut etter første gangs bruk hos eldstemann. Gidder vel ikke stå der i timesvis med det elendige strykjernet! Kun klistrelapper og tekstiltusj her i huset!
  Minsta har enda 4 uker hjemme sammen med pappa før hun starter i barnehagen. Og når hun starter, er jeg der. Titt-tei!
  Men ikke på samme avdeling. Det ville gått dårlig...

  Men JEG begynner i barnehagen i morgen - på ny avdeligng. Hjelp! Tror jeg må finne frem alt utstyr til meg selv nå. Hvor har det havna?

  Lykke til med tilvenning i morgen! Frøkena kommer sikkert til å kose seg stort sammen med de andre barna :o)

  SvarSlett
 15. Og ja, Pia du MÅ merke! Bruk ein tusj du!
  Lykke til med barnehagestart.

  SvarSlett
 16. Ja da, ja da, skal merke. Har tekstiltusj:)Men i morra blir vi der et par timer, og jeg er der hele tida, haster ikke med merking ennå...

  SvarSlett
 17. Lykke til med barnehagestart, for liten og stor...!

  SvarSlett
 18. Jeg har nok sånn passe kontroll på merking av klær ja. Men sokker merkes ikke altså.. ikke så mye truser heller... blir det borte kjøper jeg ny..
  Har nok bare kjøpt klistrelapper jeg også, i alle år. Orker ikke dra frem det strykebrettet/strykehjernet for sånt. Orker egentlig ikke ta det frem for noe.. hehe.
  Men tekstilpenn (om jeg tilfeldigvis finner en) eller aller helst sprittusj eller kulepenn funker såå fint til å merke klær og sko med!!! Og såå kjapt å skrible inn navnet i klærne.
  Min erfaring er at i barnehagealder holder det i massevis med fornavn, (og kanskje en figur på klitstrelappen i tilfelle andre heter det samme). Hender jeg slenger på forbokstavene i etternavnene om jeg skriver.
  På sfo er det værre.. der bør det egentlig være fornavn og etternavn og telefonnummer om det skal være håp om å få det tilbake...

  LYkke til med barnehagestart og å komme tilbake på jobb!

  SvarSlett
 19. Lykke til.
  Selv holder jeg minstejenta et år til hjemme.
  Men 6åringen er klar for skolestart, 5åringen er "alene" i barnehagen, og eldstemann er (ikke) klar for siste år på ungdomsskolen(!!!)

  SvarSlett
 20. Jeg blir i hvert ganske så tårevåt og engasjert av å tenke på at det bare er et halvt år til vi (forhåpentligvis) skal sende lille snupp i barnehage. For ikke å snakke om stresset av å tenke på at innen den tid må jeg ha funnet meg en jobb.

  Lykke til;)

  SvarSlett
 21. Lykke til, til både liten og stor! Ser jeg deg utafor barnehagen kommer jeg bort og hilser på:)

  SvarSlett
 22. Sissel: Det må du gjøre!

  SvarSlett
 23. Du kan jo kanskje velge noe originalt som merking. En blid sol kanskje? Eller en stor stjerne? Skjønt, det er vel tvilsomt om barnehagen vil ta bryderiet med å skrive liste over symboler.

  Lykke til med barnehagestart.

  Klem

  SvarSlett
 24. Her starter minstemann på siste året i barnehagen i morgen. Jeg kjenner at det er HELT GREIT!

  Selvfølgelig er jeg glad for at han er født i januar og ikke deseber og dermer er GODT skolemoden når han starter på skolen, MEN etter 10 år med barnehagebarn er jeg forsynt!

  Lykke til med tilvenninga i morgen - kjenner jeg deg rett går det helt fint ;)

  SvarSlett
 25. Lykke til med barnehagestarten!
  Håkon starter igjen i morgen etter 5 uker sommerferie, så jeg har sittet i kveld og skrevet navnet hans med tekstiltusj i en haug med tøy. Og så fant jeg noen navneklistermerker fra i fjor som kan brukes og. Så nå er en Ikeapose full med innesko, skiftetøy og regntøy. Må bare lete opp drikkeflaska hans.
  Jeg starter i ny jobb i morgen, og er egentlig mer opptatt av det enn av minis start på sitt andre barnehageår, hehe. ;)

  SvarSlett
 26. Vi får 3 dager med tilvenning så da må vi vel bli klare på den tiden ;)

  SvarSlett
 27. Jeg blir i hvert ganske så tårevåt og engasjert av å tenke på at det bare er et halvt år til vi (forhåpentligvis) skal sende lille snupp i barnehage. For ikke å snakke om stresset av å tenke på at innen den tid må jeg ha funnet meg en jobb.

  Lykke til;)

  SvarSlett
 28. Poden begynner i neste uke. Jeg har ingen erfaring med barnehager og klær og merking. Ser at jeg kanskje må begynne å tenke på den slags. Stempel virka jo allright da.
  Ser at vesla di er klar til kamp. Hun er nok godt rustet.
  Lykke til!

  SvarSlett
 29. Lykke til m start! Du skal se det blir fint :) mine beg i ny bhage torsdag denne uka. Og tror jeg vet at hun ene kommer til å trenge en hel haug med tilvenningsdager. Godt bhagen ligger ca 90 sekunders gange hjemmefra - og flexible dager for meg. Merking??? Jada. Skal nok merke, jeg også. Og gidder ikke stryke, så blir andre alternativer.

  SvarSlett
 30. ikke klar for barnehagestart, men barnehageslutt og skolestart!

  grugleder meg.
  mest gruer meg.
  lille gutten min.
  på den store skolen.

  SvarSlett
 31. Nei, jeg er ikke klar for barnehagestart. Jeg har sluttet i barnehagen for over 30 år siden. Lykke til med merking av barnehageklær og jobbstart!

  Cecilie

  SvarSlett
 32. Lykke til, store og små! Jeg gjør det helt motsatt, og tar Linusen ut av barnehagen etter ett år der.;-) Siden det er usannsynlig dyrt med barnehage i USA, blir han hjemme med meg dette året. Begynner å glede meg nå, men det var litt rart å skulle tilbake til "være hjemme med barn"-modus for litt siden...

  SvarSlett
 33. Vi er ferdig med barnehagelivet, det er også rart!

  Lykke til!

  SvarSlett
 34. Hehehe, jeg humrer for meg selv. Det ER overkill med telefonnummer på de lappene, men jeg har ikke tenkt over det før du påpekte det nå.
  I bhg er vi, som du sier, ganske drevne på å tolke navn ja. Og eldre søskens navn. Og kusiners navn. Og noe unger har tilogmed arvet votter og luer av fedrene sine. Sabla gode votter. eller sabla unge fedre.
  Lykke til med barnehagestart, jeg gleder meg til oppfølgeren på dette innlegget :D

  SvarSlett
 35. Det var dette med merking av tøy, ja.... Jeg sverger til tusj. Fort gjort, enkelt og greit. Lykke til med tilvenning - både i barnehage og på jobb;)

  SvarSlett
 36. Så stor hun er blitt:-) Klesmerking er jeg riktig dårlig på. Av og til gidder jeg å skrive navnet til ungen på vaskelappen med tusj, må tilstå at det er lenge siden jeg kjøpte tags og klistrelapper. La meg se, det sluttet jeg visst med sånn cirka etter unge nummer en. Lykke til i dag!

  SvarSlett
 37. Begynner å bli klar for barnehagestart, selv om jeg gruer meg litt også

  SvarSlett
 38. Lykke til! Det kommer nok til å gå så bra så, med eller uten merka klær ;) som barnehage ansatt må jeg jo si at jeg liker når klærne er merka, men du verden hvor mye ungene vet når man spør hvem som eier hva, de fleste har god greie på hva de hadde på seg når de kom i barnehagen :)

  SvarSlett
 39. Jeg lurer faktisk på om klistremerkelappene sitter bedre enn strykelappene. Her er vi allerede i gang med barnehage.
  Ellen :)

  SvarSlett
 40. Lykke til med den nye hverdagen! Fine jenta di blir nok stjerna i den barnehagen.

  Merking av klær forgår ofte med sprittusj som ligger både ved vaskemaskina og ved kleshyllene i gangen. Dresser og litt dyrere ting merker jeg med strykelapp.

  SvarSlett
 41. Heiii Pia! Lenge siden sist:)

  Jeg merket noen klær senest i dag. Så tiltak!! Jeg kjøpte merkelapper hos gladagrodan.se Superkule!
  Her var det barnehagestart i dag. Første dag UTEN BLEIE!!! Trusene merker jeg IKKE! Får være måte på...

  SvarSlett
 42. Haha, flirer. Atter en gang. Som forskolelærer kan jeg bekrefte at, nei, vi kaster oss ikke over tlf for å ringe om at vi fant en sokk blant plastelinaen. ;) Selv har jeg tlf.nr på merkene til mine barn, men har jeg fått bruk for det? Nei. I det siste har jeg bare skrevet på alt med sånn merketusj de har på Polarn O.Pyret. Og bare etternavn, siden jeg selv har revet meg i håret som nyansatt i bhg og ikke vet hvem denne Markus S er i det hele tatt. Lykke til med barnehagebarn! Det går så fint at! :)

  SvarSlett
 43. Altså, her er det bare vi som har dette etternavnet som vi har. ;)

  SvarSlett
 44. Marthe: Takk for supert tips!

  SvarSlett
 45. Jeg gidder ikke strykemerker. Du kommer langt med kulepenn eller sprittusj på vaskelappen...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails