lørdag 13. august 2011

Loppepåvirket

En sånn fritidssyssel vi foreldre har, er å stille på alle mulige slags dugnader.
Nå er det nok et loppemarked på trappene.

Og der merker jeg at jeg har blitt veldig prega av blogginga.

Der jeg tidligere ville ha synes at absolutt alt vi setter fram inne i loppehallen er grusomt stygt, ser jeg plutselig en del gull og noen muligheter.

"Den lampa ville jo blitt kul hvis jeg hadde malt den pinnen med bengalakk!" tenker jeg, akkurat som jeg vet hva bengalakk er. Og heter det pinne? Den stammen liksom, under lampa?

"Jøss, heltre! Et malingsstrøk her, og noen nye knotter, så ville jo denne kommoden blitt flott inne på et soverom!" Og jeg vet at mannen min vil rødme av stolthet over at jeg endelig kan skille heltre fra laminat.
Og for første gang kjøpte jeg med noe hjem fra et loppemarked, og det er jo kjempesmart siden vi egentlig driver og rydder og flytter. Men vesla fant seg en liten stol.

Jeg blir nok neppe noen stor loppeentusiast, men begynner å innse at alle dere som er helt ville på loppemarked faktisk ikke er mentalt forstyrret, men derimot ganske så flinke til å lete fram ålreite ting som fint kan brukes.

Går du på loppemarked?

Ha en kløfri dag, med eller uten kupp!

32 kommentarer:

 1. Ja, jeg har nok vært litt der du er...Tenkt at folk er litt mentalt forstyrret. Man nå ser jeg også mulighetene i stedet for gammelt skrot. Men den helt store loppeentusiasten er jeg ikke blitt. Blir litt nervøs av alle dem som brøyter seg vei med spisse albuer og pruter uten skrupler.

  Stolen var kul. Skjønner godt at hun falt for den. Minner om to som jeg hadde som lita jente!

  God helg! KLEM!

  SvarSlett
 2. Hihi, har ikkje blogga så lenge som deg, men kjenner effekten allereie.

  Før såg eg på loppemarked berre som ein moglegheit til å bli kvitt ting, no kjenner eg det rykker litt i beina når eg les at det skal vera i nærleiken...

  Men klarar samtidig å innsjå at me har nok pø i huset;)Fin stol!

  SvarSlett
 3. Å ja! Jeg går på loppemarked.. Blitt lite av det i sommer, men må si at det er like bra, her er det mer enn nok "slikt" . :-D Fin stol-min bror hadde like dan..for noen år siden. ;-))

  SvarSlett
 4. jeg tror egentlig jeg har kommet meg til den overgangen du beskriver. At jeg faktisk tenker at noen ting kan bli flotte om jeg bare fikser litt her eller der... hehe.. Så egentlig har jeg lyst til å besøke dette loppemarkedet, men burde jo vært der i går (i køen..) for å få de fineste skattene..

  SvarSlett
 5. Akkurat sånn stol har jeg også! Fra da jeg var liten. Det vil si at den minst er fra forrige århundre.

  Jeg går gjerne på loppemarked. Men jeg er ikke så flink til å finne noe. Det hjelper hvis jeg har et mål, feks. glassflasker... ;o)

  SvarSlett
 6. Jeg elsker loppis! :) Men det er så altfor lite av dem her desverre :) Fin stol og du..... IKKE gi bort kommoden i heltre da! Huff... sånt må du jo ikke skrive!
  hihi

  SvarSlett
 7. Det har ikke blitt så mange lopper de siste årene, men jeg liker loppis.
  Har selv stått en del ganger og solgt (for korpset), og det er enda morsommere enn å være kjøperen. Folk ser helt maniske ut idet de entrer rommet etter en time utenfor for å være førstemann. Og så er det litt artig med våre nye landsmenn som alltid skal prute på ting som koster under 10kr.

  Det beste kuppet mitt er minstemanns seng. Fin og gammel.

  SvarSlett
 8. Jeg får aldri med meg når loppisene er...hehe

  SvarSlett
 9. Er periodevis helt mentalt forstyrret. Er i Tromsø. I går fikk Anna og jeg en guidet tur fra bruktbutikk til bruktbutikk av en bloggvenninne jeg traff for første gang. Utrolig hyggelig og så mange bra bruktfunn. Jeg fant bl.a en stor Cathrineholm kasserolle. Da svevde jeg en stund i himmelen og det ble et stort plaster på såret etter at jeg måtte gå fra fire perfekte kjøkkenstoler som jeg aldri ville fått med på flyet. :D
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Joda, jeg ramler innom et i ny og ne, men tar sjelden med noe hjem. Jeg er nok litt for fornuftig, og tenker alltid "hva skal jeg med det?". Som regel finner jeg sjelden et svar på akkurat dét spørsmålet, og jeg går ut igjen like tomhendt som da jeg kom inn. Økonomisk da, om ikke annet ;-)

  SvarSlett
 11. Som "korpsmor" jobber jeg på Loppemarkedet i stedet. Og det er bare å innse at andre er mye flinkere enn meg til å finne de fine tingene enn jeg er. Lykke til med jakten :)

  SvarSlett
 12. Mannen har satt foten ned for loppis! "Ja, men jeg skal jo male og fikse slik at det blir som nytt", sier jeg. "ja og imens skal det bare stå i garasjen sammen med alt det andre du skal fikse, da kanskje?" Case closed!

  SvarSlett
 13. Der kjente jeg meg innmari godt igjen. Jeg er ingen flink loppefinner. Misunner alle andre som virkelig finner noe og får det til å bli fint! Kjempefin stol, den hadde jeg nok også falt for!

  SvarSlett
 14. Jeg har ikke vært på loppemarked på mange år. Kanskje fikk jeg dosen ved å bli dratt med som barn fra det ene markedet til det andre av modern, hver helg i sesongen.

  Men jeg LEVERER til loppemarkedene i området.

  SvarSlett
 15. Å, sånn stol hadde jeg også *mimre*

  Ellers så er det vel slik her at mannen vil selge "alt vi har" og jeg vil beholde og pimpe opp "all søpla vi burde ha kastet".
  (finnes alltid minst to sider av samme sak)

  SvarSlett
 16. Var på loppis senest i dag ;D

  Jeg har alltid likt loppis helt fra jeg var liten, og bruktbutikker også, antagelig mest fordi jeg alltid har hatt utrolig dårlig råd, og samtidig liker å pusse opp ting, pluss at jeg har en ganske spesiell smak som gjør at jeg kan finne ting jeg er fornøyd med selv et kvarter før loppisen stenger... men jeg har alltid et nokså strengt budsjett, som regel på 100 kr. Mer får jeg ikke lov av meg selv å bruke. Samtidig har jeg også gitt utrolig mye både klær, ting og møbler til Fretex og loppiser oppigjennom så det er en viss balanse. :) *♥*

  SvarSlett
 17. Nå for tiden går jeg sjelden på loppemarked, men i mine yngre år samlet jeg på gamle bøker og da var det spennende å se hva et loppemarked hadde å by på. Det er fint at møbler og andre gjenstander som noen ser på som skrap kan komme til stor nytte for andre.

  Cecilie

  SvarSlett
 18. Oisann Pia! Du har jo gjort et realt kupp jo! :)
  Ja, det å kunne se potensiale i andres "søppel" og faktisk bruke ting på nytt, er vel ikke en så aller verst egenskap! Ganske samfunnsnyttig spør du meg;)

  SvarSlett
 19. Før denne blogginga tok overhand vurderte eg aldri å gå på loppis.
  Men no ser eg muligheter i noko av dette gamle ;)

  SvarSlett
 20. Jeg ser alltid,-og har alltid gjort det- i absolutt alt.
  Travelt, det der..

  SvarSlett
 21. Hannetl: Jeg er også korpsmor, og det er derfor jeg har tilbragt store deler av helgen på loppemarked:)

  SvarSlett
 22. Har ikke vært mye på loppemarked, men besøkte en bruktbutikk i går;) Jeg har huset fullt av lopper, så jeg burde ikke være i nærheten av noe som ligner på det;O)
  Nyt helga, her har knotten kommet, så jeg klør:O)
  Klemmings;)

  SvarSlett
 23. Må nok innrømme at jeg digger loppemarked. Ikke mange gullkorn, men de finnes :)

  Stolen er så fint - og AKKURAT LIK den min lillebror hadde da han var 2-3 år (dvs for 40 år siden)

  SvarSlett
 24. Hah!
  Det var stolen min jo!
  Håper frøkna blir like glad i sin som jeg var i min.

  SvarSlett
 25. Går av og til ;)
  Den stolen der var skikkelig fin til ei lita snuppe :)
  Ha en fin lørdagskveld :)
  Klæm Guri

  SvarSlett
 26. Det er en kjent bivirkning av bloggingen det der, ja. Men en positiv bivirkning, tross alt. Gjenbruk er bra! Sier jeg - til tross for ta jeg selv ikke er noe god på det...

  SvarSlett
 27. Her i området er det langt, veldig langt mellom loppe-kuppene. Bare ræl så langt øyet kan se. Men Fretex er en fin ting :)

  SvarSlett
 28. Har aldri likt å gå på loppis eller bruktbutikk. Men jeg har også blitt påvirket gjennom ulike blogger til å endre litt på synet mitt. Har fått masse gode ideer til hva som kan gjøres med endel gamle ting. Og tro det eller ei, jeg har planer om å gå på loppis nå i høst! Mannen er uenig, og tror det blir bare enda mer som puttes på loftet...

  SvarSlett
 29. Hihi så bra du begynner å se mulighetene, de er mange :D Jeg er loppefrelst, det har virkelig grodd på meg de siste årene..
  Gratulerer med kul liten stol til vesla, den var SØT!

  SvarSlett
 30. Den stolen var jo kul da !
  Skal si vesla har god smak :)

  SvarSlett
 31. Jeg elsker loppemarked..rusler rundt mellom alle tingene. Og dikter historier. Om hvem som eide tingene.
  ;-)

  SvarSlett
 32. ÅÅÅÅÅÅÅÅ. Jeg er heller ikke noe "loppemenneske", Har liksom aldri fått det der helt til - men hadde jeg funnet den stolen der, hadde jeg blitt overlykkelig. Jeg hadde nemlig en sånn, prikk lik, for omtrent trettinoe år siden. Si fra om du legger den ut på en giveaway eller på annet vis vil lodde den ut! Da kommer jeg til å linke og kommentere i hytt og gevær!

  God helg, og takk for fantastisk artig lesing!

  Katrine ( a fellow firebarnsmor i nord )

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails