torsdag 9. juni 2011

Om stemmefisking. Og band

TV-programmet Ønskedrømmen skal filme fra byen vår. Og det arrangeres en musikkonkurranse der de som vinner får spille på TV.

En guttegjeng jeg kjenner godt, meldte seg på. De ti bandene som fikk flest stemmer, skulle gå videre til finalen.

Og jeg hadde så veldig lyst til å gjøre noe jeg egentlig er mot, nemlig å be om stemmer. Jeg hadde et innlegg klart, der jeg skulle be dere lesere om å sende en SMS og hjelpe gutta videre. Men jeg turte ikke. I ettertid har jeg tenkt at det hadde vel ikke vært så farlig. Det var ikke en vinner man skulle stemme fram, kun en finalist.

På facebook så jeg at flere andre ba om stemmer. Så der turte jeg også å gjøre det. Samtidig som jeg hele tiden tenkte "Hva hvis man nå skviser bort noen som faktisk er bedre?"
Jeg er skeptisk til å legge ut bilder av andre her i bloggen. Men dette bildet er hentet fra lokalavisa, så da er det vel greit. Dette er fra i fjor, da bandet var med i Barnas Kulturmønstring.

Jeg synes det blir mer og mer av sånn stemmetigging.
Se meg! Lik meg! Stem på meg! Og ofte kan det bli at den som er flinkest til å sanke stemmer blir vinneren. Det synes jeg ikke er rettferdig. I en stemmesankingkonkurranse er det fair nok. Men at for eksempel noe middelmådig skal vinne over noe glimrende, synes jeg blir urettferdig.

Samtidig er det vel greit å minne folk på om at kåringer pågår, sånn at folk har sjansen til å gå inn og gjøre et fritt valg.

Hva synes dere om stemmesanking?

Ha en glad dag, med eller uten stemmer!

P.S: Gutta kom seg til finalen, og neste lørdag skal de få spille live foran en jury. Nederst i dette innlegget kan du se og høre bassisten.

26 kommentarer:

 1. Har krysset av for vis kvinne idag ;-)
  Jeg liker heller ikke stemmesanking, minner mer om popularitetskonkurranse enn talentkonkurranse da. Den med stor slekt som kan ringe rundt og mobilisere fettere og tremenninger, får jo inn mer stemmer enn et enebarn i femte generasjon. Og en klasse/gruppe fra en stor skole kan ordne mer lokal støtte enn de fra en nedleggingstruet skole med fem elever i utkantnorge..

  Men ønsker bassisten med venner lykke til!

  SvarSlett
 2. Enig med dere. Fjortisser som tømmer kontantkortene sine for den søteste minst kvisete dandyboyen... i rest my case...


  Døh, lotteri hos meg, bli med dag!

  SvarSlett
 3. Jeg er enig med deg, det blir for mye mas om stemmer. Men når "alle" gjør det, kan det bli vanskelig å nå opp for dem som ikke har stemmesankere. Når det gjelder å legge ut bilder av andre, er det strenge regler. Men du gjorde ingen ting feil. Hadde det stått navn på alle, da måtte du ha innhentet tillatelse fra foreldrene til alle sammen.

  SvarSlett
 4. Jeg er allerede lei maset om lano-ungen. Det er noen som maser flere ganger om dag om å stemme på barna sine.

  SvarSlett
 5. Nå er det så mye av det at jeg bryr meg egentlig ikke hvis det ikke er noe som interesserer meg. Nå stemmer ikke jeg på noen jeg ikke syns fortjener det. Får bare håpe at andre er like der;)

  Lykke til i finalen da!
  Skal sende deg en link forresten av lamper på lagersalg;)

  SvarSlett
 6. Hjertebank: He he, ja fikk med meg at Lanokåring er i gang. Da starter vel stemmepresset der og..

  Marthe: Lamper!:)

  SvarSlett
 7. Spennende tider i møte altså. Talentkonkurranse er bra. Men vil helst se alle kandidatene og ta den man liker best etter talent og kanskje litt sjarm. Tror nok de der har meget gode sjanser.
  Men Lano-ungen, ja. Blir det det maset i år igjen, altså? Verste kåringen ever. Hva er det vi skal se etter der liksom? Det er jo bare dager siden de kårte forrige vinner. Er det ikke?

  SvarSlett
 8. Av og til så er det sånn at målet faktisk helliger middelet:-) Lykke til!

  SvarSlett
 9. Kanskje jeg er litt inhabil, men jeg vant kostnaden for et helt skoleår på stemmesanking-måten (60 000 kroner). Det er imidlertid en del år siden allerede, det var ikke så mye av sånt da. Nå hopper jeg glatt over det meste av Lano-unger og annet stemmesanking-mas, men hvis det dukker opp noe jeg virkelig liker/brenner for, så stemmer jeg! Men jeg stemmer jo da på den jeg synes fortjener å vinne :)

  SvarSlett
 10. Enig med du. Det er de som gjør en størst innsats i å sanke stemmer som alltid vinner, uansett hvordan kvaliteten på produktet deres er. Synes at i mange tilfeller kunne en fagjury vært inne i bildet og sagt sitt. Det gjelder også den årlige mammabloggkåringen. Skjønte først etterpå at det var de som ble nominert flest ganger som ble med i kåringen, helt sykt! Har jo ingenting med kvaliteten å gjøre. I tillegg havnet mange blogger i kategorier de egentlig ikke hørte hjemme i. De bloggene med flest lesere vinner jo uansett når det er sånn. Håper de inkluderer en fagjury i årets kåring!
  (ellers skal jeg nominere alle bloggene jeg liker, i alle kategorier, med flere pseudonym;)

  SvarSlett
 11. Men må få legge til at gutta i innlegget ditt er kjempeflinke! Og fortjener plassen sin fordi de er et bra band. Facebookdelingen din har vært veldig grei. Man må jo informere om konkurranser og stole på at folk tar riktige avgjørelser også. Og jeg tror voksne mennesker tar mer veloverveide avgjørelser enn fjortiser ;)

  SvarSlett
 12. HegeS: Det er jo nettopp det - når man fristes med flotte premier og store summer, så slenger man seg jo med. det hadde jeg gjort også.

  SvarSlett
 13. Er helt enig med deg i utganspunktet!
  Den som er flinkest å sanke stemme, har større sjanse til å vinne.

  Nå er jeg med i en blomsterkonkurranse hvor avstemmingen begynner i neste uke. Kommer nok til å legge ut linken på facebook...men det gjør sikkert alle de andre også ;)

  SvarSlett
 14. Flott skrevet innlegg Pia!
  Skjønner jo egentlig godt de som vil sanke stemmer for venner og for barna sine! Også er det jo engang sånn, at verden er litt urettferdig. De som sanket flest stemmer er de som vinner. Eller går videre. Noen ganger er det feil menneske eller gruppe som vinner, uansett Om man sanket stemmer eller ikke;)
  Ha en flott torsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 15. Så gøy at de kom videre til finalen! Masse lykke til til gutta :)
  Skjønner veldig godt hva du mener med stemmesankingen!

  SvarSlett
 16. Rettferdig kan det aldri bli. Skjønner godt at når man har unger som er med i noe og de trenger stemmer, så opplyser man om det og ber om stemmer. Stemmer gjerne på gutta jeg, selv om jeg ikke har hørt dem, men hvordan?

  SvarSlett
 17. Utrolig kul gutt på jazzbass. Dette innlegget har jeg ikke fått med meg. Så flink han er! Jeg er imponert. Skulle gjerne vært på Kongsberg jazzfestival. Har vært mange ganger på Moldejazz.
  Artig at guttene kom seg til finalen. Lykke til videre!
  Ellen :)

  SvarSlett
 18. FOR en dyktig sønn du har! Hørte på klippet i fjor også, men husker ikke om jeg kommenterte det da. En kontrabass hadde gjort susen mellom disse hendene ;-) Han er kjempeflink!!
  Kjempegøy at gutta får delta i finalen. Jeg krysser fingrene for at de vinner hele "skiten". Masse lykke til!

  SvarSlett
 19. ikke så interessert i lano-mas. men slike ting som dette her, er viktig! det er jo sunne interesser som jeg synes det er viktig å støtte frem!
  Digger den karen din! Han virker så kuul.
  ;o)

  SvarSlett
 20. Enig med deg. Og lurer på hvordan det har seg at det kommer sjukt mange lesere til min blogg fra din for tida!,,,,,,

  SvarSlett
 21. Mormor: Det var ikke noe skjult stemmesanking, dette her;) Avstemminga er over, gutta kom til finalen, og i finalen er det en fagjury som bestemmer.

  Gina: Det er mange flinke i finalen, så de vinner neppe. Men stas for dem å få spille videre:)

  Whitebite: Han er kul! Sånn ålreit kul, snill og god kul:)

  SvarSlett
 22. Jeg tenkte lenge at jeg skulle ordne ett bilde av Noah og slenge det med på Lano-konkurransen. Ideèn har jeg, og den er veldig god faktisk. Bilder kan jeg jo for så vidt å knipse også, men jeg har lite nettid om dagen... For, det er som du sier; der stemmes det på de dårligste bilder, ikke er det verken vann eller såpe der heller... Alt du trenger for å vinne er en blogg som er godt besøkt, og mange venner på facebook! Og jeg gidder da ikke å bruke masse tid på å få mennesker til å stemme på bildet mitt, selv om jeg gjerne skulle ha vunnet et reisebudsjett på 30 000 *sukk hjerte* Nope, ja tiol fagjury ;)

  Kjekke gutter foresten, gøy for dem at de kom videre. Rebecca og en gjeng meldte seg på UKM ett år. Det gikk ikke så veldig bra... ;)

  SvarSlett
 23. Mormor var treig... jeg skjønte det etterpå! Moro at de kom til finalen - og lykke til!!

  SvarSlett
 24. Jeg klikker av Lano-greia på Facebook! Så akkurat den stemmetingen fikser jeg ikke. Men der snakker vi om spamming, ikke stemming. Folk plastrer Facebook-veggen sin (og dermed også nyhetsfeeden min) med Lano-oppfordringer.

  Men et innlegg på bloggen hadde jeg ikke reagert på i det hele tatt, Pia. Der du i ett enkelt innlegg ber om stemmer til en gjeng du av opplagte grunner har sansen for. :-)

  SvarSlett
 25. "Samtidig er det vel greit å minne folk på om at kåringer pågår."

  Gjør man det på den måten synes jeg det er fint. Jeg har vært med i noen fotokonkurranser blant annet, og der har jeg oppfordret folk til å gå inn og stemme på SIN kandidat. Den de faktisk synes fortjener å vinne. Så håper jeg faktisk folk gjør det, og ikke automatisk klikker mitt bidrag fordi jeg tilfeldigvis er med og det er meg de kjenner. Det er ikke sånn jeg ønsker å vinne ihvertfall, men fordi mitt bidrag faktisk kan tenkes var best.

  Hvordan gikk deg med gutta da? Tøft bilde av gjengen. :)

  Pst: Kan jeg få spørre om en ting? Jeg som stadig rusler på lange oppdateringsferder setter kjempepris på kommentarfelt som åpnes i nytt vindu. Da er det mye lettere å gå på langtur og få med seg flere innlegg uten å bla så forferdelig. Kan jeg spørre pent om du kan vurdere det? Har oppfordret flere til det samme, og jeg har blitt kjempeglad da de har gjort det. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails