tirsdag 7. juni 2011

Gæmliser! In your face!

Gæmliser - dere som kretset rundt landets minibanker som grådige gribber, dere som presset det ene bankkortet etter det andre inn i hardt prøvede maskiner.

Jeg så dere.

Mannen opererte kortet, mens kona leste koden. Koden som var skrevet på en gul lapp og som var festet til bankkortet. Dere trykket, samarbeidet, småkjeftet, siklet, grublet og så flommet pengene ut. Dere tømte automaten. Sånn at jeg, som faktisk har en del munner å mette, aldri fikk ut noen penger med mitt slunkne kort. Ikke at det var så mye penger for meg å ta ut. Men det hadde vært kjekt med en tohundrelapp i pungen.

Gæmliser - hvor gjør dere av penga dere driver og tar ut? Gjemmer dem blant hermetikken, som dere også hamstrer? Presser dere sedlene ned i fryseren mellom svinekoteletter -97 og elghakk november2004? Eller stapper dere alle penger ned i norgesglass, slik at de kan ligge og godgjøre seg der i en del år før de til slutt går ut på dato og faktisk blir verdiløse?

Gæmliser - det ble ingen bankstreik! Der dere nok en gang trodde at denne nymotens teknologien med pengeoverføringer og minibankautomater skulle ta rotta på dere, så viste det seg nok en gang at denne nymotens teknologien stort sett fungerer.


Fikk du tatt ut penger i går?

Ha en oppgitt dag, med eller uten penger!

Og dette innleggert ble inspirert av det innlegget jeg skrev for akkurat et år siden og som du finner ved å klikke her. Det blir herved en tradisjon at 7.juni blir en aggressiv in your face-dag i denne bloggen.

48 kommentarer:

 1. Hehe...du er nå herlig,da! Nei, tok ikke ut penger, men fylte bensin...sånn i tilfelle... ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Som vanlig er jeg layback når det gjelder streik, dødelig influensa, kriser osv. Jeg tok aldri ut penger (men klarte å svi kortet litt før kveldsvakt i går) og i dag fikk jeg se at det var heller ikke nødvendig. Skulle det blitt streik, da kunne jeg tatt i bruk all mat vi har i skapet som glemmes hver gang man er på butikken. I fryser og skap har man nok mat for en lang stund. Og man klarer seg uten penger noen dager?

  Ha en fin dag uten bankstreiken :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tok ut penger. Ikke mye, men tilfelle knipe. Vi får blant annet middagsgjester og en liten solo kunne vært greit å anskaffe seg i fall behov.
  Jeg er også den ene som syntes Norges befolkning kunne hatt godt av et par dager med streik. Så man kan få kjenne litt på hvor avhengig vi er av at tordenvær ikke tar strømmen, en gravemaskin ikke tar en kabel i nærheten av BBS og at ingen franskmenn streiker så vi får tomater i dette landet.
  Å kjenne litt på egen sårbarhet tror jeg alle hadde hatt godt av.
  Er jeg gæmlis? *strekker meg og gjesper mens jeg drikker kaffe av skålen*
  Ja, det lever jeg godt med

  Ha en fin regnværsdag :-)

  SvarSlett
 4. Nope, denne dama løp ikke til nærmeste minibank. Et kjapt blikk i kjøleskapet overbeviste meg om at vi kunne få halvannen liter melk, et halvt brød (ja, det lå ikke i kjøleskapet, da) og noe rusk og rask av pålegg til å vare til denne eventuelle bankstreiken ble avblåst. Og det hadde jeg jo rett i! :D
  Ha en fin dag, Pia!

  SvarSlett
 5. Nop, vi panta flasker ;) Håper det snart kommer noe inn, slik jeg har noe å ta ut :0

  SvarSlett
 6. Siri: Vi er godt vante, ja;)

  SvarSlett
 7. Jeg konkluderte med at vi kunne høve anledningen til å tømme litt av forrådet i skap og fryser - hvis det hadde blitt så galt. Nå slapp vi jo det da. Da kan tyttebær og koteletter ligge en stund til.

  SvarSlett
 8. Oj, er det allerede ett år sida vendettaen mot isbilen! Tida flyr, som det heter.

  Jeg var rolig og sindig og tok ikke ut penger i går....selv om jeg visste at vi burde handle mat i dag. Trollets sparegris ville blitt redningen så vi kunne betalt for to liter melk i det minste. Har akkurat vært på Harrytur over grensa, så en kjøttdiett hadde vært fullt mulig.

  Mer urolig var jeg for at paypal ikke ville funke siden jeg shoppa stoff på ebay i går, ha ha ha.

  SvarSlett
 9. Jepp, vi er godt vante. 8 foran meg i minibankkø i går ettermiddag, men jeg ventet tålmodig og fikk tatt ut noen penger.
  *Gamlis? o yes*

  SvarSlett
 10. Hahaha:D nei vi tok ikkje ut penger i går. Vurderte å vekehandle i går i stadenfor i dag, men valgte å ligge på sofaen å sjå film i staden. Men no vart det jo ikkje streik heller, så da så!

  SvarSlett
 11. Må få understreke at de gæmlisene jeg så, var godt over åtti. Og de leser forhåpentlig ikke blogger. De teller penger isteden.

  SvarSlett
 12. Ja. Jeg tok ut penger.
  Jeg ammer.
  Jeg har blogget litt om den sammenhengen inne hos meg selv.

  Og der står også min teori om svaret på ditt spørsmål om hva gæmlisene gjør med pengene de står i kø for å ta ut. De bruker dem til å lage mer kø. I matbutikkene. For småbarnsforeldrene.

  Jeg gleder meg til neste 'In your face' innlegg fra deg 07.06.2012. Hehe.

  SvarSlett
 13. Jeg er midt i ammetåka og hadde ikke engang fått med meg at det var en potensiell streik under oppseiling (*huffda*), før min bedre halvdel sent i går kveld spurte om vi "skulle iverksette noen tiltak" som han så fint uttrykte det. Vi ble raskt enige om at vi nok hadde det vi trengte, men det er godt mulig jeg hadde fått meg en støkk når jeg oppdaget at vi snart er tom for bleier. Og vi er ikke spesielt gode på å ha kontanter i hus.

  Men nå gikk det jo så fint, så.

  SvarSlett
 14. jeg tok retten og sletten og fylte bensin for ALLE pengene jeg hadde på dette berømte kortet..men siden man ikke får så mye bensin for 129,80 nå til dags, så er det jo helt greit at det ikke ble streik ;) hadde overlevd på fryser og spisskammers uansett!

  SvarSlett
 15. Hehe...Den satt!! Fikk med meg at folk tok ut penger så de skulle klare seg i TO uker med kontanter!!! HALLO!!?
  Jeg tok ikke ut noen penger jeg. Min kjære fikset litt, så vi hadde til mat og bleier, men ellers så vi ingen grunn til å krisemaksimere noe som helst. Det var det nok av andre som gjorde.

  Har vært liten tid til blogging, og få kommentarer fra meg i det siste. Nå er den travleste tiden over, håper jeg. Har i allefall hatt tid i dag til å kose meg med dine og flere andre sine blogginnlegg fra den siste uka.

  Ha en flott dag! KLEM!

  SvarSlett
 16. Jeg tok ikke ut penger. Hadde det blitt streik, ville den vart i ca 15 min...kan ikke lamme samfunnet.
  Men nå er det gode tider for lommetyvene,
  så pass på kontantene :)

  SvarSlett
 17. Herlig! Jeg er ikke gæmlis - hurra! Deilig å få det bekrefta, hihi... (men ser jo nå at du egentlig mener de over 80, jeg har ikke fyllt 80 enda, puh..) ;)

  SvarSlett
 18. Der tok du de på kornet!
  Jeg tror verden har blitt gal,folk gjør sannelig mye rart.
  Lurer på hva disse menneskene hadde gjort om det virkelig hadde blitt krise...

  SvarSlett
 19. Hehe.. Nei, tok ikke ut noe penger. Og om det virkelig skulle gå helt tomt i lommeboken før en eventuel streik var over, har jeg et Norgesglass på vaskerommet fullt av småpenger som gubben pleier å "legge igjen" (som tips??) i lommene når jeg vasker klærne hans!! ;)
  IL

  SvarSlett
 20. Huff, det er nesten så jeg skjemmes over å ha tatt ut 1000 kroner i kontanter da jeg var på butikken i går. Benytter anledningen til å si UNNSKYLD til alle bleiekjøpende, eller tør jeg si bleietrengende, som lagde kø bak meg !

  Uansett Pia, jeg ler godt av innlegget ditt. Elsker din sarkasme og vittige humor, så du må love meg å aldri slutte å skrive!!!!

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 21. Gidde blaffen i hele greia jeg, og satsa på at det skulle ordne seg. Kjempelurt å si på tv at man har tatt ut penger for 14 dager, med fullt navn. Da gjør man det enkelt for seg selv, med tanke på å bli rana! Jaja! :D

  SvarSlett
 22. Er så gammel at jeg tok ut penger på lørdag jeg:) Men bare 1000 kroner da. Please forgive me:))))
  Liker innlegget om isbiler,hihihi:)
  Trine:D

  SvarSlett
 23. jeg bare overførte penger fra bankkontoen til tippekortet mitt jeg. ;) der kan man ta ut penger selv om bankene skulle streike.
  Easy Peasy og ingen panikk. siden jeg selv arbeider i finans så hadde jeg fint liten tro på denne bankstreiken, den var aldri spesielt truende, bare media som hauser folk opp som vanlig. *♥*

  SvarSlett
 24. Nei, jeg tok ikke ut penger i går...Det er noe med dette hysteriet som gjør meg særdeles uvillig til å styrte til nærmeste minibank; om det hadde endt med streik ville det endt med tvungen lønnsnemnd i løpet av få dager og jeg ville sittet med tom konto og kontanter som aldri varer spesielt lenge. Minuset med å ikke være vant til å ha penger i lommeboka er at jeg får et særdeles avslappet forhold til det som evt. måtte befinne seg der ( omtrent som monopol-penger)

  SvarSlett
 25. Sånne innlegg liker jeg. Og jeg fikk egentlig litt inspirasjon til å tegne gamlingene!

  SvarSlett
 26. Hehe, gæmliser ja. Jeg ser for meg minst mora mi på 50 år hamstrer alt hun har på konto. Hun er faktisk en grusomt rar person som fortsatt ikke forstår teknologi selv om hun da er ganske "ung". At 84 år gamle mormor ikke vil/klarer å fatte denne forferdelige teknologien er en ting. Men 50? Nei, kom an?

  Hun betaler alt med kontanter. Går med lommeboka full av lapper og synes disse her "kortmenneskene" er rare, og "de sløser jo med penger!! Må jo koste mer å bruke kortet enn det koster for det de skal ha! Så en som betalte TJUE KRONER engang med kort!!"

  ".. ehm jeg bruker kort hele tida, jeg betaler ikke noe pr gang jeg drar?" "ÅÅÅÅÅH? ER DET SANT" Wow, velkommen etter.

  Jeg vet ikke helt hvordan jeg ville ha reagert, men er enig med at tvungen lønnsnemd ville blitt en konsekvens for et slikt kaos. Fin trussel dog. Jeg har ikke penger å ta ut akkurat nå så det ville blitt mynt og flasker noen dager uansett :P..

  SvarSlett
 27. Det var ikke meg du så ihvertfall. Jeg satset på at riksmekler Kari og gutta ble enige - og det ble de. Ikke hadde jeg noe å ta ut heller...

  SvarSlett
 28. Pffft, ikke søren om en sånn streik hadde vart mange timer. Altfor tungvint uten kortsystem som virker.

  Sånn ellers har jeg særs lite sans for streik, det går alltid utover en tredjepart som ikke er innblandet, og gruffer du pittelitt om at dette gjør jommen hverdagen din tungvint ala barnehagestreik og sykepleierstreik eller flygerlederstreik eller bagasjehånderingspersonalestreik, så blir du uglesett og noen hviner oppi nesa di: Å; SÅ DU SYNES IKKE VI FORTJENER LØNNA VÅR?

  SvarSlett
 29. Hehe, nei jeg tok ikke ut. Hadde noen hundrelapper i lommeboka som jeg skulle spare til bensinpenger til trondheim i morgen :)

  Skulle ønske det ble streik! Digger når vi plutselig må leve "primitivt". Da går jo landet fra forstanden. Husker i fjor da det kanskje ble meteorologstreik og man kanskje ikke fikk værvarselet den neste uken. Kriiiiiiiise! Og Guro satt og humret og lo og syntes det i grunnen var ganske artig. Og avslappende! Man måtte planlegge dagen ut ifra hvordan den var når man våknet, hærrlig! :)

  (og ja, jeg ER oppgitt i dag. Fader, noen ganger skulle jeg ønske jeg blogget anonymt, for selv om man vet hvor grensen går ved en åpen blogg så har man enkelte ganger lyst å overskride den grensen så til de grader!...;)

  SvarSlett
 30. UPS ! er vist gamlis jeg Pia ;) Tok ut 2000 kr til og med !! Nå blir det litt flaut å betale med cash ;) Hi hi !

  Janne

  SvarSlett
 31. Jeg tok ut 400kr i tilfelle bankene ikke var oppe å gikk til vi må på sykehuset i Oslo om noen dager. Hadde vært kjipt å bli hjemme pga bensinmangel og vente et år på ny time.

  SvarSlett
 32. Ha ha ha! Så fikk jeg meg en god latter - igjen :-D Jeg tok ikke ut penger, men jeg var og handla litt ekstra (og betalte med gemalen sitt kort) ;-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 33. :) Godt marked for lommetyver nå tenker jeg;)

  SvarSlett
 34. Her i gården tok vi ikke ut en krone ekstra. Det var lite realistisk at denne streiken hadde pågått i dagevis i alle fall. Men, vi la inn regingene i nettbanken og fylte tanken på bilen (som var tom i alle fall, og jeg skulle til Lillestrøm i dag). Gæmliser har et litt merkelig syn på ting og tang innimellom. Mest irriterende er det når man får høre på en varm sommerdag med 25 grader pluss: "Syns du ikke det er kaldt? Jeg syns du er litt lettkledd, jeg"! Også sitter gamla der med fjorten vadmelsbukser og ullskjerf i halsen, uten tanke på at det kanskje er hun som er litt frossen. Litte grann. Åh, jeg kunne aldri arbeidet med gæmliser. Jeg har ikke tålmodighet og forståelse nok.

  SvarSlett
 35. Jada! Alltid beredt på det værste, så eg tok ut 1000 kr, medan mannen sa: "Slapp av! Det vert ikkje streik!"!

  SvarSlett
 36. I går var det ikke bare gæmlisene som tok ut penger i minibanken da. Kø herfra til evigheten.

  Selv tok jeg ut 600 kroner. Just in case. Men som det allerede har vært nevnt, den reelle faren for bankstreik var omtrent lik null. Det hadde blitt tvungen lønnsnemd på null komma niks. Det ble det sist vi (jepp, jobber i bank) prøvde oss på streik. Denne gangen kom partene heldigvis til enighet før det kom så langt.

  For øvrig et herlig innlegg, Pia! Jeg elsker snerten din når du skriver! :-)

  SvarSlett
 37. Jeg foreslo for Far sjøl at vi kanskje skulle ta ut et par hundre, men han bare lo av meg. Kanskje like greit?

  SvarSlett
 38. Haha, herlig.
  Vi tok ikke ut noe. Hadde noen konfirmasjonspengegaver vi kunne kaste oss over om det ble nød.
  Ellen :)

  SvarSlett
 39. Ja altså Pia, jeg er jo litt eldre enn deg altså. Og min elskede tok ut noen kroner i går, han gjorde det. Og han måtte kjøre land og strand først..

  SvarSlett
 40. Hihi... nei, jeg tok ikke ut penger, hadde ingen tro på at det ville bli streik, og om det ble det, hadde jeg ligget dårlig ann for det manglet både brød i fryseren og middager i kjøleskapet :)
  Jeg hadde litt flaks, altså, hihi :)

  SvarSlett
 41. Jeg går mot strømmen. Jeg tok ut penger! MASSE penger!

  Så masse at jeg nå kan rulle meg i de! ;)

  SvarSlett
 42. Siden jeg er eldre enn deg, anser jeg meg blant gæmlisene. Og jeg sto sammen med de andre gæmlisene og tok ut en tusing, sånt helt tilfeldig da jeg gikk kveldstur med bikkja. Sjelden jeg har kontanter, så det var morsomt å benytte anledningen! ;o)

  SvarSlett
 43. Ahhh, dei gæmlisane altså!
  Hadde ikkje fått med meg faren for bankstreik eg eingong, men det har INGENTING med alderen å gjørr altså ;o)

  Nesten litt godt å hørra at bloggepiffen kan gå litt ut av deg og te tider :o)
  Får ikkje håpa bloggepiffen forsvinne heilt da...

  SvarSlett
 44. Haha;) Likte tittelen... Mannen fiksa pengar, har ikkje spurt om han måtte slengja nokon gamlingar over skuldra for å få det til;)

  SvarSlett
 45. Thankz Piaz!
  Der skreiv me te kvarandre nokså på likt gitt.

  Klemz

  SvarSlett
 46. Hehehe! Jeg er nok en av de derre gæmlisene du sikter til! Jeg har totalt angst for å ikke få kjøpt godis på kveldene, ergo så stod jeg først i minibankkøen! Rullatorene var null match for meg:-)

  SvarSlett
 47. Jeg tok ikke ut penger, og sto ikke i minibank-kø. Det blir jo aldri streik? Det er jo bare noe de truer med hvert år.. :)

  SvarSlett
 48. hehe så morsomt skrevet og faktisk så er mamman min en av disse som plages med å ta ut penger av minibanken:) Når hun er her hos meg, så må jeg alltid ta dem ut for henne også hvisker hun koden til meg sånn at jeg såvidt kan høre den selvom ingen andre rundt oss kan et ord norsk :)
  Ha en god aften :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails