mandag 27. juni 2011

En splittet familie. Og dementi

Min ikke-alltid-så-konsekvente policy om å ikke drive dagbokblogging blir noen ganger litt teit. Som når jeg for eksempel legger ut et innlegg jeg skreiv for en stund siden om vår kniplingsbryllupsdag. Og der dere kommer med gjetninger og forslag til hva mannen bør trå til med.

For dagen i dag kan ikke bli preget av massasje, romantiske middager eller små parfymeflasker. Jeg og de to yngste kidsa befinner oss nemlig i Haugesund, denne byperlen over alle byperler på Haugalandet. Eller hva de nå sier her- det er jo ikke så lett å forstå dem.
Når mor endelig har øynene åpne på et bilde, legges dette ut i bloggen.
Så får vi blåse i hvordan vesla ser ut.

De to eldste vandrer rundt iført blå uniformsjakker i tretti varmegrader ved Gardasjøens bredder, slepende på hvert sitt instrument. Og mannen steller heime. Eller han er på jobb, da. Og nyter vel sine herligste ettermiddager ever, med stillhet, kneipbrød og fri tilgang på fjernkontrollen.
Okei, da, så legger jeg ut bilde nummer to, der vesla igjen smiler. Og mor er som hun som regel er.

Men i dag tidlig fikk jeg meg en på kjeften. Jeg hadde alvorlig talt ikke tenkt at mannen skulle slå til med noe akkurat i dag, siden vi faktisk ikke ser hverandre i dag. Men så sannelig hadde han alliert seg med sin svigermor, og jeg fikk både roser og sjokolade. (Og denne handelen kan de bevise at de planla før jeg la ut mitt sjikaneinnlegg i går, bare for å ha sagt det) At han også hadde fått mora mi til å skrive en kjærlig hilsen fra ham til meg var vel ikke helt innertier. Men bortsett fra det - in my face!
Så her fikk du dementiet du krevde, kjære, og jeg skal selvfølgelig aldri mer forhåndsdømme deg.
Not.

Om noen dager er vi atter igjen samlet. Jeg kommer overivrig til å spørre mann og barn om åssen de har hatt det uten meg, selve klippen liksom, og jeg veit at alle kommer til å svare "fint" og ikke noe mer. Åtteåringen kommer til å fortelle at han har fått flere is av morfar daglig og at han har vært på kino. Det kommer de to Italiafarerne til å synes er kjempeurettferdig. Og så videre.

Ha en strålende kveld, med eller uten firkløver!

26 kommentarer:

 1. Å holde øynene oppe på bilder krever skills ;)

  SvarSlett
 2. Flott at menn fortsatt kan overraske. Kos deg på en seng av roser gumlende på sjokolade og lengtende etter din kjære. Smask.

  SvarSlett
 3. Det må jo være litt deilig å være bortreist nå, uten mannen, så slipper du å dele sjokoladen med noen ;) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen <3 og fortsatt god ferie :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med bryllupsdagen!
  Ja, de kan overraske iblandt disse mennene! :)
  Vi kommer garantert til å huske årets, som blir 11.11.2011. :)

  Kos dere videre i deilige Haugesund. Om det er så deilig vet jeg ikke, siden jeg ikke har vært der på hundre år, men dialekten liker jeg.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med bryllupsdagen!
  Og heldige du som er i Haugesund, rett over fjorden her! men du tar vel turen innom Norges aller vakreste by på vei hjem?
  Her har vi sandvolley, og lettkledte menn plassert midt i sentrum, om det kan friste?

  SvarSlett
 7. Herlige bilder, med øyne både oppe og igjen! Og grattis med kniplingdagen da!:o) Jeg vurderer å legge meg til som følger, bare for å glede deg:o)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen!

  I Haugesund, ja..
  Der er det fint.
  Tror jeg

  SvarSlett
 9. Gratulerer med bryllupsdag. Syns bildene var superkoselige jeg :-)

  SvarSlett
 10. Og - fekk mannen blomar og sjokolade av deg?? Han som er einsom og forlatt igjen i heimen, stakkar!!

  SvarSlett
 11. Grattis med dagen!
  Kos deg masse med sjokoladen alene. Han koser seg jo sikkert med akkurat hva han vil i kveld :) Koselig at han fiksa en liten hilsen da! Kanskje det faktisk lønner seg å være borte på bryllupsdagen??? :P

  Koselige bilder også forresten! Blir fort sånn at en av de som blir fotografert ikke blir helt like fin som den/de andre...

  SvarSlett
 12. Ja, dette med bilder er ikke så lett. Syns dere var søte jeg.

  Selv ble jeg helt uforvarende stoppet av en journalist fra BT for noen uker siden. Sjekka grundig hvordan jeg så ut i speilet, etterpå... ;)

  Fint at dere koser dere, og selv om barna sier det er "fint" så vet en jo at de hadde savnet deg hvis det var mer enn en liten stund uten "Klippen". ;)

  SvarSlett
 13. He, he, de glimter til når man minst venter det:-) Gratulerer så mye med dagen!

  SvarSlett
 14. Gratulerer med bryllupsdagen i dag, og kos deg videre på Vestlandet :-)

  SvarSlett
 15. Ellen: Du er jo en følger i aller høyeste grad, så du trenger ikke å føle noe press;)

  Ingrid: Jeg får slå til med noe når jeg kommer hjem:)

  SvarSlett
 16. I Haugesund, du! Hey, jeg bor jo her! Og bildene var deilig hverdagslige.

  SvarSlett
 17. He-he! Herlege bilder av deg og trulta di! Husker at du kommenterte inne på innlegget mitt, som var over the top klisjeaktig i fjor, (men det var ein veldig god grunn til akkurat det, men det får bli til ein dag vi møtes...)Vi hadde jo 12 års bryllupsdag i går. Vi lovde å gjenta braksuksessen frå 2010, med tur ut til havet. Men dagen gjekk med til å hjelpe til med sommarfest i bygda, og akkurat når ein skulle tru at roa og kjærleiken kunne senke seg, måtte mor sjølv til legevakta med mistanke om boreliainfeksjon... Lilla lår er ikkje særleg sexy, believe me... Vi rakk akkurat ut til havet og solnedgang, slik at eg fekk tatt ein drøss med bilder. Så køyrde vi heim, eg sovna i bilen. No er vi så grueleg heldige at eg må feire førti år om ei god veke. Så då får vi prøve, på`n igjen ;)

  Eg håper at du og dei andre kjem dokke heim, og får tatt att litt krangel og kvardagsgleder! Ingenting er som det!

  Elin

  SvarSlett
 18. så deilig med litt romantikk i hverdagen :)) flinke mannen!
  God sommer!
  Hilde Iren :)

  SvarSlett
 19. Jeg leste ordet "klippen" i innlegget ditt med tonefall som i hår-klippen, og lurte fælt på hva du mente med det! Hehe...

  SvarSlett
 20. Så flink mann då! Føler nesten du må gjera noko til gjengjeld, men det er vel kanskje det du gjer alle andre dagar?? ;) Ha fine dagar vidare, klem!

  SvarSlett
 21. gratulere med kniplingsdag!

  Men e me vansklige å forstå?? skjønne ikkje det...

  bare at idag går det ikkje an å signere med nettsiå mi..

  Klem fra Alexia, www.mortil4.no

  SvarSlett
 22. Gratulerer med dagen :) Velfortjent med litt oppmerksomhet på en slik dag :) Klem

  SvarSlett
 23. Gratulerer med dagen Pia :D
  Så han "tok deg på senga" *mohaha*

  Ha en strålende dag.
  klem

  SvarSlett
 24. Grattis med kniplingsdag!!
  Ikke verst med en firkløver og rose!!
  Det er da noe..:)
  Siden vi har passert årsdagene(gift i 23 år)og det kun går i 20-25 år heretter, blir det vel en blanding av porselen og sølv.. Sølvporschedag..hehe.
  Det hadde vært noe i morgengave gitt...
  Ha en toppers dag!

  SvarSlett
 25. Haha!Det er typisk eit mannfolk eg kjenner, å berre svare, "fint", når eg har vore vekke. Ventar liksom på ei lang forteljing om korleis det har gått, men nei!

  SvarSlett
 26. Grattis!!! Bildene er jo supre, Pia!! Husker ikke hvilken Ken Follet bok jeg anbefalte,men alle hans historiske romaner er kjempegode...om du ikke har lest de andre da.

  klem♥

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails