tirsdag 24. mai 2011

Trøtt mor. Og bekymret mor.

Ettåring våkner før halv fem.

Mor står opp.

Mor er trøtt.

Mor leser halvengasjert om Sabeltann.

Ettåring vil danse.

Mor vekker far.

Mor legger seg.

Mor får tretti minutter før far drar på jobb.

Klokka nærmer seg sju, og ettåring er trøtt.

Mor og ettåring går inn på soverommet.

Mor slumrer mens ettåring herjer.

Ettåring sovner!

Og der ligger mor og blir stressa. For gutta må vekkes og de må opp og kle på seg og av gårde og de må ha med seg matpakker - tenk om de ikke har med matpakker!! - men jeg er så trøtt og ettåringen har faktisk sovna oppå meg og hun ligger helt stille og jeg kan ligge helt i ro men hvem skal ta seg av de andre og plutselig lister en gutt seg inn og hvisker "Mamma! Klokka er over sju!" og jeg hvisker tilbake "Gidder du å vekke de andre?".

Så hører jeg at de romsterer på kjøkkenet og jeg håper de kler på seg reine klær. Og at de lager seg frokost. Jeg driter i matpakka, bare jeg får hvile litt.

De er rolige. De krangler ikke. Er det kanskje bare en som har stått opp? Har de andre gått direkte fra senga og til skolen? I shorts, kanskje? Det er under ti grader ute. Og husker de skolesekken? Tusler de barbeinte og forsømte og uflidde på skoleveien, sammen med velgredde, lykkelige barn? Har de lavt blodsukker som igjen vil føre til konsentrasjonsvansker? Hva vil lærerne tenke? Det er jo bekymringsverdig at barn med hjemmeværende mor kommer på skolen uten matpakker.

Jeg skal bare ligge litt til, så får jeg dra etter dem med matpakker, goretexjakker, solkrem og sko som puster.

Ettåringen våkner, vi står opp, jeg finner en lapp fra min yngste sønn og jeg skjønner at mor noen ganger bekymrer seg unødig. Ungene klarer seg fint.

Bekymrer du deg noen ganger litt for mye?

Ha en våken dag, med eller uten bekymringer!

63 kommentarer:

 1. 5 er umenneskelig tidlig!
  Men for noen søte, store, flinke barn du har:) Det er vel en mors plikt å bekymre seg. Har vi ikke noe å bekymre oss over, finner vi på noe. (det får i hvertfall jeg høre av mannen her hjemme)

  Ha en herlig dag, selv med for lite søvn.

  SvarSlett
 2. Blir helt varm om hjertet jeg nå.
  For en omsorgsfull sønn du har.

  Og jada, selvsagt bekymrer jeg meg noen ganger for mye. Og andre ganger for lite. Og balansen er sånn helt passe, vil jeg tro.

  SvarSlett
 3. Flotte gutter, klart de klarer selv om de må. Unner deg den søvna du kan få.

  SvarSlett
 4. Åh, så god følelse då å finna ein slik lapp! Kjenner meg veldig igjen i å ligg-i-ro-vil-ikkje-vekka-ettåring-problematikken, og trøytte-problematikken også... Godt du har gode gutar som ordnar seg sjølv;) Tenkjer du er litt spent på kva kler dei har på når dei kjem heim att...

  SvarSlett
 5. Nei men Pia :) Så koselig lapp . Det er bra at mor fikk sove på litt. Og ungene har du jo oppdratt bra ser jeg ! :) Du må ta vare på lappen ;)
  Hilsen Janne

  SvarSlett
 6. Hahaha, herlige barn. Jeg som bare har et (barn) aner jo ikke hva dette dreier seg om.. enda.. :D

  SvarSlett
 7. kjenner godt igjen problematikken ja! Og det å være så sliten har blitt en kronisk tilstand for meg tror jeg. Med de to minste som det er 22 mnd mellom og en travel far sier det seg selv. Men sånne beroligende lapper finner ikke jeg altså :)

  SvarSlett
 8. Flinke, flinke barna! Skal si du har oppdratt de bra! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Åååå, jeg er sjøl såpass trøtt, etter en litt strevsom natt med de små - at jeg ble RØRT til tårer av dette! Fin dag Piamor - MED fine gutter!

  SvarSlett
 10. Ble helt rørt av denne lappen! Løkkeskrift og greier..... God gutt!!
  :)

  SvarSlett
 11. Så skjønt og rørendes..
  Jeg er absolutt en bekymringsmor..
  Men de klarer seg alltid bedre enn vi tror..
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 12. Så deilig å ha store gutter som til og med kjenner deg så godt at de vet du bekymrer deg for mye :) Du kunne visst sovet med GOD samvittighet akkurat denne morgtenen du :)

  SvarSlett
 13. Guttene kan virkelig ta ansvar - hvis bare mor klarer å gi det til dem..
  Kjenner meg veldig godt igjen!

  SvarSlett
 14. For eit nydeleg innlegg! Og for ein klok sønn! Har sjøl vore vaken i 3,5 time i skrivande stund, så dette blei eg rørt av. Husk å arkivera lappen! ;)

  SvarSlett
 15. Flinke gutten! Et fint innlegg.
  Ja, vi bekymrer oss til tider altfor mye.
  Barna klarer fint å ordne opp selv, og de blir stolte av det! :) Men ikke alltid lett for oss hønemødre å skjønne det. :)

  SvarSlett
 16. aww... så koselige gutter du har :D

  SvarSlett
 17. så herlig! ble helt rørt jeg!
  de kan når de vil, sant?
  rørende med slike lapper da, slike er ikke så lett å kaste!

  SvarSlett
 18. Herlige gutter du har.
  Supersøt lapp da :-)
  Å ja jeg bekymrer meg alltid!
  Men det hører vel med "jobben".
  Godt du å tullemor fikk
  hvilt litt på morgenkvisten.
  Her begynte dagen kl 05.50.
  Ikke like ille som 5,
  men likevel tidlig.
  Har hatt ei tårig snuppe som
  har våknet hver 2 time i natt.
  Sånt er ikke jeg skapt for.
  Pleier å sette mannen på nattevakt,
  men det nytter lite å sende han opp
  til en skrikende 2 åring når han er laaaangt
  ute i Nordsjøen! Så da må ungene holde ut med
  "hisssig-mamma" som kun tenker på en ting i dag
  - SØVN!
  Håper du får blund på øynene seinere i dag.
  Mammaer trenger hvile og søvn!

  Søvnig klem fra Hilde

  SvarSlett
 19. Så flinke barn du har! Husker ein periode for tre år sidan, rett etter at eg skada ryggen min, der eg måtte gi frå meg ansvaret til far med å ha kommandoen i huset. Grusomt! Eg innrømmer det. Var van med å ha full kontroll, for så å la andre ta over styringa. Oppdaga at ungane var veldig flinke til å ta hensyn, sjølv om dei berre var 2 og 7 år gamle. I ettertid ser eg alt det positive dette førte med seg. Barn kan vere kjempefornuftige når dei må! Men eg er nok like bekymra for ting enno? Ein er då tross alt mamma :)

  Håper dagen din er fin, og at du får litt søvn etter kvart! Ein blir jo tullerusk uten...

  E

  SvarSlett
 20. Hihihi. Søteste lappen!

  SvarSlett
 21. Det er noe av det fineste jeg har sett skrevet <3 Tåre i øyekroken...!:)
  Håper min, blir litt som din <3

  -Marit

  SvarSlett
 22. før kl 5 er ikke morgenen, da er det natt! haha. skjønner godt at du er trøtt og jeg kjenner meg sååå godt igjen i hønemortankene dine! Men du har gjort en god jobb da, når du har så flinke barn som fixer seg selv!! :)

  Klem :)

  SvarSlett
 23. Så herlig! Ble helt rørt jeg!
  Virkelig flotte gutter du har! :)

  SvarSlett
 24. Fin og rørende historie. Og dette ser vi jo her også - at når det trengs, så klarer ungene mye. Tar seg sammen og ordner opp.

  Håper hun tar en lang middagslur, så du får sove litt igjen før gutta kommer hjem....

  SvarSlett
 25. Så flinke gutter!! Og de kjenner deg tydlegvis godt sidan de legger igjen lapp om matpakke:) Sov, sov, sov med den beste samvittighet!!!

  SvarSlett
 26. Så deilig med lapp, løkkeskrift og oppdragelse!
  Her bekymrer jeg meg unødvendig mye for alt mulig. Jeg tenker ihvertfall mye på ting. Slik som du her beskriver. Hva om, tenk hvis, skulle jeg kanskje... Og så finner jeg ut at det går som regel bra. Og hvis ikke, så kan det fikses.
  Ha en god dag.
  Janet, som ikke får logget på i dag.

  SvarSlett
 27. For noen herlige gutter du ha, Pia!
  Den lappen må du jo bare spare på!

  Og bekymringer, det er vel alle mammaers last? Ihvertfall er jeg ofte hardt angrepet av tanker om hvis om atte, dersom atte...

  SvarSlett
 28. Så nydelig!
  Ta vare på lappen, og skriv ned historien.

  De er godt rustet.
  Og klarer tydeligvis noen sånne dager.

  SvarSlett
 29. Rørende omsorgsfulle barn dere har, Pia:) Tenk det, de forstår du er bekymra for om de har matpakker:)
  Bekymra er bare fornavnet mitt, våre barn er 33, 20 og 16 år gamle:) En gang mor...alltid mor;)

  Trine:)

  SvarSlett
 30. Det er noe av det skjønneste jeg har sett! :)

  SvarSlett
 31. Ååå, den lappen varmet mitt mammahjertet<3

  SvarSlett
 32. For en sjarmerende lapp! Gode unger.. :))

  SvarSlett
 33. Nydelig! Du er en flott mamma som har så fine gutter ♥ Det er utrolig deilig å slippe kontrollen litt, jeg øver meg etter mange år med med eller mindre hjemme-værende-tilværelse (dog med en jobb på si). Det er herlig!!

  SvarSlett
 34. Åh, nå ble jeg nesten rørt!!! Så flinke! :) Og flott formidlet av mamma! :)

  SvarSlett
 35. hehe, så fantastisk! nok et bevis på at vi damer bekymrer oss ALTFOR mye.... Koselig lapp da, fine gutter du har! Og ettåring da såklart, selv om dagen kanskje kunne ha startet litt senere... Klem

  SvarSlett
 36. Kjent mammasyndrom det der ja ;) Men det går som oftest bra...... ;)

  SvarSlett
 37. Vi bekymrer oss generelt sett altfor mye. Det slutter ikke selv om barna blir voksne og flyr fra redet. Bare så du er forberedt.....

  Klem

  SvarSlett
 38. Herlig!!!
  Jeg har levd noen å lengre enn deg, og kan trygt si at: De fleste bekymringer blir det ikke noe av!

  SvarSlett
 39. He, he, herlig! Flinke gutter du har:-)

  SvarSlett
 40. hehe, stakkar Pia...og flinke gutter. Sønnen min har nå skrevet opp på en lapp tidspunker det er lurt å vekke meg. Siden det er hardt å stå opp klokka 7 når den ene våkner 4, den andre 5, får de i seng igjen kvart over 5, så begynner den ene igjen i 6-tida....ikke mye sprek mor da klokka 7 nei. Og mine er 6 og 7 år, burde sove om natta.

  SvarSlett
 41. Jeg bekymrer meg insania mye for sikkerthet mht til barna. Men jeg har sluttet å bekymre meg når det gjelder klær, så lenge det ikke er veldig kaldt. Tror jeg må lage et eget blogginnlegg om dette.....

  SvarSlett
 42. Åååååååh! DEN var god da :)
  Skjønne unger du har!

  SvarSlett
 43. Du har verdens skjønneste gutter! Og de har nok verdens skjønneste mor :)
  Åja, er ekspert på bekymringer. Og ikke minst katastrofetanker. Av og til blir jeg så uasnnsynlig redd for ungene. Sånn i blaff. Og så tenker jeg at jeg må ta meg sammen. It may never happen! som det står på t-skjorta til mannen.

  Er noe snålt med Blogger igjen. Må signere som anonym.
  Ellen :)

  SvarSlett
 44. så skjønne gutter! jeg tror ikke jeg bekymrer meg unødig. men ser en tendens til at prinsessa på to kan bekymre seg unødig. hun kan få helt krampe om ting ligger på feil plass, dvs en annen plass enn i går og dagen før, og hun bekymrer seg også hvis hun har mat på fatet og ikke jeg eller pappan... hmmm. spennende å se hvordan dette utvikler seg..

  SvarSlett
 45. Sånne lapper (og gutter) er gull verdt! De har sannsynligvis gode vaner godt innarbeidet av en super mamma! :o)

  SvarSlett
 46. Å pia, vi burde alle klare å slippe taket innimellom og øve oss på å kjenne at omgivelsene kanskje mener at man ikke holder mål sånn at man kan fritas fra andres blikk på en selv. " Hva vil lærerne tenke?" Jeg er utøvende musiker og en del av et miljø der prestasjonsangsten er høy blant de fleste men min opplevelse er at nivået av prestasjonsangst ikke rekker det småbarnsforeldre opplever idag til anklene!Lappen må spares og gullgutten må klemmes behørig! Ha det godt fine du.

  SvarSlett
 47. For en fantastisk lapp da! Sier mye om guttene dine. Og om deg, Pia!

  Klem :-)

  SvarSlett
 48. smelt..♥
  noe så skjønt.
  Ja, vi bekymrer oss nok sltfor ofte unødig.
  Godt skrevet Pia!

  SvarSlett
 49. Ungane greier seg i slike situasjonar utan oss mødre. Dei tek ansvar :)
  Har opplevd liknande, og hatt samme bekymringane.

  SvarSlett
 50. He he, takk, takk, det var da voldsomt med ros. Husk at her skinner det gjennom at jeg er ganske lat også, ikke bare super. Og de kan jo ha lært noe fra faren også. (Men kanskje ikke dette med å gi tydelige beskjeder...)
  Jeg trøbler med pålogging i dag - får prøve igjen i morra.
  Hilsen Pia, altså jeg som eier denne bloggen. Og må legge inn kommentarer som anonym. En stor skam.

  SvarSlett
 51. Ååå.. For en herlig lapp.
  For en flink og god gutt du har!! :)

  SvarSlett
 52. Guttene dine er flinke! (noen som har nevnt det før??)
  Halv 5. Da er det fortsatt natt, må du sei til ho! Går ikkje an å stå opp SÅ tidlig.
  Heldigvis sover Elise LITT lenger (ikkje veldig mye lenger...) men gutane vakna ofte på den tida når dei var små.
  Nå sover dei til 12, hvis dei får sjansen...

  SvarSlett
 53. Så herlig!! Jeg er enig i at 04.30 er midt på natta, gjeeesp...

  SvarSlett
 54. Herlighet så søt lapp! :-)
  Flinke gutter du har :-)

  SvarSlett
 55. Du er flinkflinkflink! :) Stå på!

  Og hugs å ta vare på deg sjølv! Anbefalar meditasjon og yoga, herlege saker.

  SvarSlett
 56. ok! kan noen forklare hvorfor jeg griner nå?

  slitnesmåbarnsmødre.com

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails