onsdag 25. mai 2011

Om datasikkerhet og kapring. Og et lite brevkurs

Jeg har lest om flere bloggere som har opplevd at deres identitet har blitt stjålet.

Jeg har selv fått mail som liksom er fra bekjente, der de ber om pengehjelp.

Noen ganger tenker jeg at det ville vært artig å forfatte et sånt brev. I samme gode sjanger. Og sende det i retur.

Ja, jeg har gått så langt at jeg har forfattet noen brev. Men har ikke sendt dem. Ennå.

Her er framgangsmåten:
1) Gå inn og forfatt et gripende, troverdig tiggerbrev.
 2. Så klikker du på "se gjennom", deretter på "oversett", slik jeg så eminent viser på bildet under. Du velger engelsk som språk.
3) VOILA! Du får et feiende flott brev på engelsk, like så troverdig og virkningsfullt som alle tiggerbrev, lottogevinstmailer og annet som dukker opp!

Egentlig er det vel ikke så lurt å svare på alle tvilsomme mailer. Det er lurere å være litt skeptisk. Vil du ha tips om tryggere nettbruk, hvordan du kan unngå kapring på nettet og hvordan du lager deg tryggere passord, kan du gå inn hit og lese.

Apropos netttrøbbel - jeg har fortsatt trøbbel med å kommentere i andres blogger. Jeg har trøbbel i min egen blogg også.

Får du mange tiggermail? Og opplever du bloggtrøbbel nå?

Ha en trøblete kveld, med eller uten brevskriving!

34 kommentarer:

 1. Hei, Pia - takk for at du lærte meg dette - det virker jo ellers så utrolig troverdig.
  Nei - ingen bloggtrøbbel om dagen bortsett fra å få navnede kommentarer fra deg....

  SvarSlett
 2. Hehe fantastisk. Dog ring! Da måtte jeg le!

  SvarSlett
 3. Underveis: Ja, jeg tenker ofte at folk MÅ da skjønne at disse oversatte mailene er bare tull og oppspinn. Men det er vel noen som lar seg lure...
  Pia

  SvarSlett
 4. Nettopp. Dog ring tok programmet. Ikke elfenben.
  Pia

  SvarSlett
 5. Gosh... godt jeg lærte noe altså. Jeg har jo vunnet i Britisk Lotteri! Men har ikke hatt tid til å svare enda. Er bare 1 million pund, så veit ikke om jeg gidder...
  Kjempebra med sånne brev. Jeg skal teste! Må man skrive NOT på slutten?
  Jeg greier kommentere, men er no gæli... får aldri logga meg av!

  SvarSlett
 6. Hahah, Pia. Du er morsom. Jeg vinner hver eneste dag! Det skjer så ofte at jeg svømmer i penger... Egentlig ganske lei penger!

  Ikke noe bloggtrøbbel her i gården...

  Da vil jeg ønske deg en fin dag i morgen! (jeg VET at du misliker sterkt å si det eller å høre det, men det håper jeg faktisk at du får)

  SvarSlett
 7. Ha ha ha ha, DOG RING!

  Det med kommentartrøbbelet varierer med ulike blogginnstillinger, Der hvor en boks allerede er oppe, med utfylt forslag til google konto - de virker.

  Klemz herfra også. Ja, du skjønner hvem, det er hun som skylder den en dog ring.

  SvarSlett
 8. Hei, har faktisk ikke fått noen tiggermail ennå, men synes at telefonselgere er ganske så irriterende for tida, hihi.

  Leste at du også hadde trøbbel med bloggen. Ganske gørr. Jeg har hatt samme problemet. Tror jeg har funnet ut at jeg må logge meg inn to ganger nå for å få lov til å kommentrer og legge ut innlegg...

  Klem Tonje

  SvarSlett
 9. Hehe
  Får tiggerbrev ,men kun til gmailkontoen, ikke på min andre(windows).
  Og jeg har ikke bloggtrøbbel nå.
  I går fikk jeg ikke til å logge av, men det går greit i dag

  SvarSlett
 10. Jeg får av og til mailer om at jeg har vunnet x-antall millioner, skjønner ikke at noen går på slike ting! I går fikk jeg mail der jeg ble bedt om å oppgi passord etc til mailen...hallo!!!

  Ser flere har litt bloggetrøbbel med kommentarer etc., men her har det gått greit :)

  Sønnen min gikk ut i sted og fikk med seg en dog ring...hi hi :)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 11. LOL!!!

  (og får det jaggu meg være slutt på dette blogger-tullet!!)

  SvarSlett
 12. Skjønner ikke at noen fortsatt går på slike tiggerbrev.. Men bloggproblemer, de har jeg i søkk og kadaver om dagen. Kommentering går så det suser, men uansett hvor mye jeg redigerer tekst i innleggene jeg skriver, så kommer det ut med standard oppsett. Vært borti det før?

  SvarSlett
 13. Dog ring! Haha!! Like morsomt som å oversette delillos fra norsk til engelsk i google translate :D

  Kristin - stort og smått

  SvarSlett
 14. Haha vennen! Så bra ;-))

  Gosh, mailboksene mine nedspammes av tiggermail og gudene vet hva! Mister helt oversikten.. Er alltid nøye med p ikke legge ut full mailadresse rundt om, for eks bruker jeg (a) istede for @ .. Disse folka har datamaskiner som leter opp mail og automatisk lagrer de får såå å spamme ned!! Usj, så irriterende.. Menmen;-) Ellers er alt veldig fint !

  Håper dere har det fint! Nytt lampetips på bloggen ikv ;)

  Klemzzz Jorid

  SvarSlett
 15. men hvordan får du laget innlegg når du ikke får logga deg inn??

  SvarSlett
 16. Jeg har fått artige eposter nesten hver dag i lengre tid. Sletter umiddelbart. Er vel hysterisk redd for at de har med seg noe til PCen.

  Jeg har problemer med å kommentere hvis jeg er logget inn. Da er også større sjanse for at alt plutselig henger. Litt beroligene at det ikke bare var meg.

  SvarSlett
 17. Jeg har fått! Og det er jo oversatt så dårlig at man ikke er i nærheten av å tenke at det er 1 % troverdig. I går endret jeg alle passordene mine knyttet til e-post og internett-tjenester - og jeg tok backup-up på bloggen - noe jeg har tenkt å gjøre sånn ca. hver andre dag. Jeg skjønte når blogger lå nede knapt et døgn - hva bloggen min - og bloggvenner faktisk betyr,

  Get a life??? I have a life - and I kinda of like it. Og nå er det ikke lenge til sommeren da dere skal komme på besøk!!!!!

  PS: Har konfirmasjonskontroll - såpass at jeg skal klare å sove skikkelig godt nettene som komme. Så deilig.

  SvarSlett
 18. Hahahahha du er artig! Emilie ler av meg - fordi jeg ler så høyt og rart av deg :)

  SvarSlett
 19. HAHAHA! Ååå, jeg har fått så utrolig mange sånne mailer! Har aldri falt meg inn å svare, men mailen din var jo kjempebra. Syns du skulle prøve å sende den. :)

  SvarSlett
 20. Takk for brevkurset, brevet ditt er råbra, du må sende det:( jeg ler så tårene triller:)
  har ikke datatrøbbel nå, men det kommer vel hit også:)
  Les kommentarer hos Hjertebank, der står det om kommentartrøbbel og løsning på det:)
  Trine:)

  SvarSlett
 21. Juhuu! Jeg fikk hjelp av Elisabeth, Innerst i veien, og nå har jeg endret på oppsettet her, så da kommer jeg inn og får kommentert hos meg selv. Ikke at det er så viktig. Men Elisabeth har altså en oppskrift.
  Og nå må vi stikke en tur ut, så jeg rekker ikke å legge ut noe innlegg. Får bli seinere.

  SvarSlett
 22. Du må nok desverre se langt etter den dog ringen fra Bustenelliks kant. Sorry altså :p

  SvarSlett
 23. Phu, da gikk det endelig å kommentere! Hurra for Elisabeth som lage fin oppskrift! :-)
  Først må jeg kommentere de fine gutta dine som lot deg ligge i senga og ordna seg så fint selv:-) Flotte gutter!
  Så må jeg si at: du er morsom!! hehe, sånne svar burde alle sendt til de tigger:-D
  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 24. Ha ha ha, FANTASTISK!! Håper pengene velter inn på kontoen din nå ;)

  SvarSlett
 25. Jeg har også trøbbel enda!
  Fryktelig trøttanes

  SvarSlett
 26. Jeg har fulgt oppskriften til Elisabeth. tror det funker nå.
  Ellen :)

  SvarSlett
 27. Haha. Dette er det morsomste jeg har lest på lenge. Lo høyt. Fantastisk!
  Ps: Logge ut kan du gjøre øverst til høyre, og så logger du på igjen. Og der finner du avhukingsboksen rett under passordet. Hvis du ikke får logget av kan du først gå til blogger.com og ta det derifra.
  Håper det funker, for det er greiest å lese kommentarene på samme side som innlegget. Syns jeg da.

  SvarSlett
 28. sv: tusen takk for lykkeønskningene :-) Ja, han kommer når han er klar, selv om jeg skulle ønske han kunne komme når jeg er klar. hehe

  SvarSlett
 29. Ser Janet kom meg i forkjøpet... Oppdaga at det var avmerka at eg skulle vere pålogga heile tida, der ein loggar inn. Etter at eg tok bord dingsen inne i ruta, fungerer ting ok. Men eg er nesten ikkje på blogger, men må innom deg, slik at eg får opplæring i datatekniske ting, og så får eg smilt ein del :) Det beste med det brevet ditt var faktisk oversettinga! Løvely altså! Takk for peptalken inne hos meg. Eg er ikkje så deppa som det ser ut på det siste innlegget mitt. Hadde nok ein dårleg dag når eg skreiv det... Men som du seier; det kan vere godt å få ut gørra innimellom. Gleder meg til neste leksjon hos deg!

  E

  SvarSlett
 30. haha,herlig herlig!! jeg har problemer med å kommentere i min egen blogg..why?

  men send meg gjerne en dog ring, ble litt nysgjerrig på den :p

  Kari Anne :)

  SvarSlett
 31. Fantastisk, jeg ler meg ihjel!! Dette er jo ren underholdning, eller mulighet for å lage sin egen :D Har fått og får en del slike mail ja, utrolige greier. Men ikke havnet i trøbbel enda, heldigvis. Men hadde vært sinnsyk rik sikkert, hadde jeg svart på alle mailsa som forteller meg at jeg har vunnet både det ene og det andre hehe. Not.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails