tirsdag 26. april 2011

Hage? Og lekestuer

Jeg er liksom så opphengt i dette huset. Selveste huset. Men jeg skjønner jo at vi må fikse litt utenfor huset også.

Jeg prøver å ta det lettvint og sier til min kjære at naturtomt er flott. Han forklarer at det ikke går an å bare ha naturtomt. Man må ha noe mer. "Kan vi ikke asfaltere rundt hele huset, da?" forslår jeg, og mannen stirrer på meg slik en vegetarianer stirrer på en kotelett. (Nå mener jeg ikke med sult i blikket, mer med avsky)

Og jeg skjønner at jeg burde bli mer engasjert i sånne kantsteiner og plenfrø og rosebusker, men jeg klarer ikke. Men så fant jeg noe som ville vært flott i en hage/på en naturtomt/på skrinn og tørr jord! Nemlig ei leikestue!

Fra svenske minihusen. Noe veldig likt har de inne hos Sommerbutikken.

En billigere variant fant jeg hos Daniels småstugor

.
Denne har de på tilbud hos Maxbo nå!
Inne hos Den Gode Feen finnes mange flotte bilder av denne leikestua.

Når jeg entusiastisk forteller min kjære om mine leikestuefunn, sukker han bare oppgitt og sier "Du har liksom ikke skjønt det, du..."

Har jeg ikke skjønt det?!
Og hva er det jeg egentlig ikke har skjønt?

Ja, ja, who cares? Synes det hadde vært flott med ei lita leikestue utenfor huset. Så kommer vel sånne moreller og busker etterhvert.

Ha en grønn dag, med eller uten asfalt!

35 kommentarer:

 1. Eg heiar på deg!! Kjør på med leikehus:) Men eg vil anbefala ferdighus ja, me har eit halvferdig i hagen vår, som mannen begynte på i fjor vår;) Stilige eksempel du har funne fram til! Likte spesielt godt det mellomste...

  SvarSlett
 2. Helt enig, kjøp lekehus. Passer fint med asfalt foran det også. Eller nei, litt hardt å falle på kanskje?
  Sand hadde vært fint, men da håper jeg du er utrolig glad i å støvsuge og vaske....
  Nei Pia, du må nok ha litt plen.
  Få råd på hagesentrene og plant lettstelte planter som blomstrer til forskjellig tid. Da får du en "levende" hage uten for mye jobb hele tiden.

  Klem

  SvarSlett
 3. Jepp, lekestue må du ha!
  Stor hage er en utfordring...

  SvarSlett
 4. Jepp, du har prioriteringene i orden.

  Men da har jeg visst glemt hvor mye arbeid det var med å anlegge hage da vi sjøl flytta inn i nybygg for ni år sida.....V skulle også ha naturtomt, liksom..

  SvarSlett
 5. Selvfølgelig skal du ha lekestue!!!!! (For det var til deg, sant?)

  SvarSlett
 6. Det var flotte lekestuer du hadde funnet. Alle passer perfekt til huset. Selvsagt må dere ha det.

  Det er lurt å tegne opp eiendommen i en grei målestokk og tegn inn solgang og vind. Da har dere et bra utgangspunkt for å finne sitteplassene. Hvis dere har sprengt ut masser må dere kanskje ha en maskin som fjerner noe der det skal plantes trær og busker.

  SvarSlett
 7. haha, ler av vegetarianeren og koteletten... :D

  SvarSlett
 8. Nei, du har virkelig ikke skjønt de. At all. Men det du må gjøre er ikke nødvendigvis å engasjere deg i HVILKE blomster og kantstener, hekker og bærbusker du skal ha. Du må bare støtte din kjære. Skryte av ham og si du stoler på ham. Hos meg er den mannen som styrer ute. Med alt. Og jeg E L S K E R det. Mitt råd til deg altså. Ellers, GRATTIS med bygging, tro'kke jeg har sagt det. Gleder meg skikkelig til invielsesfesten. Puss och kram ♥♥♥

  SvarSlett
 9. Klart du må ha lekehus. Kjekt for gutta, når de plutselig blir ungdommer og vil være i fred.

  SvarSlett
 10. Vi ser også etter lekehus og sandkasser osv. vi fant et nydelibilde av disse tingene sammen ,som vi skal gjøre hos oss.

  http://www.legehytten.dk/default.asp?mainmenu=29&dir=&webmanage=Gallerie

  Det er det leke huset med gjerde rundt og sitte plass og sandkasse.

  SvarSlett
 11. Skulle ønske vi hadde plass til et lekehus også.. Men vi har en knøtteliten hage, så kanskje vi kan bytte sandkasse med lekestue om noen år?!

  SvarSlett
 12. Lekestue hører med! Vi har den nederste og ungene stortrives med å leke der!

  SvarSlett
 13. Jobb for lekestue du. Jeg jobbet hardt for campingvogn, og tidlig nok til å få utnyttet hele sommersesongen 2011, så vant jeg over skeptisk ektemann og slo knockout på skeptisk far. Nå er hun pimpet, og mangler bare service før hun er klar for å være "leke"stue med hjul.

  SvarSlett
 14. Haha, som veggis kan jeg se for meg mannen din! :D En lekestue er jo allikevel helt perfekt, og de du hadde funnet frem til var lekre. Men det er klart noen blomster og busker gjør seg- fint tips over her med tanke på å finne ut av vind og vær. Så får man jo masse tips hos gartnere. Finn flerårige stauder, de kommer opp av seg selv og trenger ikke alltid så mye stell... Lykke til med valgene, det kommer til å bli råfint :D

  SvarSlett
 15. Hei kjære,

  Hør på Monica, hun har skjønt det.

  Til dere andre: ikke bruk faguttrykk som "stauder, flerårige, busker etc" når dere snakker med Pia. Hun vet at det store grønne der ute heter plen, og det var vel det.

  Hilsen Mannen

  SvarSlett
 16. JA! heier på lekestuen! Og heier IKKE på masse grønt som må lukes og styres med....

  SvarSlett
 17. Jeg har SÅ lyst på sånn Linda lekestue jeg også, flere rundt meg som ikke syns det er noe vits siden jeg bare har gutter, men jeg er ikke enig!
  Gutter leker da like mye med en lekestue som jenter ville gjort? Hvis jeg kaller det klubbhus istedenfor dukkestue feks?

  Vet du prisen på Linda på Maxbo?Fant ingen pris på nettsiden.. :)

  God tirsdag!

  SvarSlett
 18. Kine: Selvfølgelig passer ei leikestue for gutter! Vi fikk reklame i posten fra Maxbo, der står det at Lekehus Linda koster 6490 kroner, før 7990. Gjelder stormarkedene Alna, Fredrikstad, Hamar, Hvam, Ilebrekke, Lier, Vækerø. Dagens reklame.

  SvarSlett
 19. Du har sikkert bittelitt større tomt enn at en lekestue og vips er all uteplassen tatt...? Vi har ikke anlagt hage, den var der da vi kom. Fiiiine, myke, grønne mosen... hehe... ellers bor vi på blåleire og pukk, så det er smått emd blomsterbed og slikt hos oss. Men møbler og parasoller og leker og svømmebasseng. Vi bor her og det funker for oss.

  SvarSlett
 20. Lekestue er kjempefint! Vi grunna, malte, sattesammen, planerte, svetta, brakk ribbein, banna og svor i lengere tid i fjor sommer. Lekestua kom på plass, vi voksne kjempefornøyde, ungene vil ikke leke der, mannen sender blikk som sier "I told you so...", jeg lokker og lurer og håper at DENNE sommeren vil ungene bruke lekestua MASSE! Det ser ikke så lovende ut hittil, men det er jo bare april enda da!

  SvarSlett
 21. Hehe, kult innlegg! Likte det første veldig godt, det står jo FLOTT til huset! :-)

  MEN, det er faktisk veldig fint å ha det ålreit ute også. :-D Så jeg heier på mannen din der, OG deg med lekestuen.

  Ønsker deg en fin tirsdag.
  Klem Jenny

  SvarSlett
 22. Til tross for at det er totalt fravær av grønne fingre her i heimen, så skjønner jeg mannen i huset. Men en lekestue synes jeg dere skal gå for, og så kommer kanskje resten av seg selv?

  Klem

  SvarSlett
 23. Kan du ikke bare si Ja til alt!? Inne, ute, hage, plen, blomster, busker og lekestue....

  SvarSlett
 24. Enig i det Trine sier :) Ja til alt er jo toppen, om pengeboka rekker så langt... Bare ikke skaff dere hagearbeid dere ikke gidder.

  Den Linda Lekestua hadde vært så fin! Jeg har lyst på en liten lekestue i kolonihagen, det hadde bare vært toppen for de små tror jeg. Og meg såklart;)

  SvarSlett
 25. Haha, synes du har skjønt det, jeg. Vi har ganske mye asfalt utenfor huset og det er kjempefint for ungene. Hvor enkelt er det å sykle med trejulsykkel på grus?? Og hva med paradis, hoppetau, rollerblades og rullebrett, you name it. Så asfalt er bra. :D
  Veldig kule hytter. Særlig de to øverste. Minifunkis.
  Elln:)

  SvarSlett
 26. Fantastiske lekestue! Drit i gress og blomster :)

  SvarSlett
 27. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=27526187

  Her finner du samme lekestue i samme fukis stil om du ikke bor så langt unne Tønsberg

  SvarSlett
 28. Du skulle bodd sammen med Roy du - han har foreslått å asfaltere i stedet for asfalt, så han og gutta kan stå på terrassen og kjøre fjernstyrte biler ;)

  Jeg regner med at dere finner en løsning på dette også :) Ser forovrig ut til en flott hus og jeg gleder meg til å komme på besøk når dere har kommet vel inn :)

  Ønser dere en fin uke.

  SvarSlett
 29. ja, lekestue må du såklart ha!


  Forlanger mannen din du skal lage en plan på hvordan du skal ha alt?

  Går jo an å få hjelp til det meste...be en gartner sette opp et forslag f eks.

  Og så ville jeg sjøl valgt løsninger som krevde minst mulig stell.........

  SvarSlett
 30. Kanskje mannen vil ha grunnlaget i orden først?
  Gress? Singel? Blomster? Terrasse?
  Og ta pynten/lekene til sist?

  Sats på lekehus!
  Selvfølgelig.
  :)

  SvarSlett
 31. Jeg drømmer om lekestue selv, men grønne fingre.. eh, nei det har jeg ikke! Mamma er min gartner ;)

  Håper dere har hatt en fin påske vennen!

  GODKLEM

  SvarSlett
 32. Selvfølgelig må en mammablogger, til og med den beste, ha ei leikestue. Du burde fått den i premie. Her kan du/ minsta/ gutta stelle til teselskap og knaske makroner. Og legge ut bilder på bloggen.

  SvarSlett
 33. Flott hus! Og ja til lekestue! Ah, den som hadde hatt lekestue i oppveksten. Hadde ikke det, jeg. Mine søte små har det ikke heller. Vet ikke om vi hadde fått plass til det her vi bor nå. Bittelille plenen. Men når lottogevinsten kommer, da begynner vi å snakke!

  SvarSlett
 34. Josimo: Takk for link - der var jo den midterste leikestua! Men den er billigere i Sverige, ser jeg...

  Skjønner jeg har støtte når det gjelder å anskaffe leikestue - nå var jo dette kun et ønske, og det er vel andre ting som må prioriteres først, men vi får nå se....

  SvarSlett
 35. Stilige lekehus, hadde virkelig sansen for dem!
  Min mann ønsker å asfaltere hele tomten han. Vi HAR nemlig belegningsstein nå, og det er virkelig tingen å velge om man vil pådra seg arbeid og frustrasjoner i årevis. Det gror nemlig som bare det i fugene, uansett hva man gjør, og vi har prøvd det meste. Nei asfalt, det er faktisk tingen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails