fredag 4. mars 2011

Hat. Og deng

Det finnes så mye hat.

Vi vet jo om det.
Menn som hater kvinner.
Barn som hater lekser.
Og taxisjåfører som hater homofile.

Vil du hate noen, så gjør nå for all del det.

Men en ting er å hate litt sånn inni deg, noe annet er å utøve hatet ditt. Som for eksempel å gå løs på kundene dine i taxien med en spade. Hvor kult er det, liksom?

Ungene mine får ikke lov til å denge løs hverken på mattebøker eller fårikål.
Jeg slår ikke mine egne eller andres ski.
Og voksne mennesker burde faktisk klare å holde seg unna homodenging. Eller annen denging.

La oss kalle en spade for en spade.
Denne spaden er fra Maxbo, og er nok ikke ment som et slagvåpen.

Hva med deg? Begynner du å slå og true folk du er irritert på?

Ha en fredelig dag, med eller uten spade!

30 kommentarer:

 1. det hender jeg har lyst til å skamslå en og annen, men mild og snill som jeg er holder jeg meg i skinnet og nøyer meg med å fantasere om det.

  SvarSlett
 2. Man skal ikke slå! Den dagen ordene dine ikke er sterkt nok, har du tapt..

  Fin dag og klem

  SvarSlett
 3. Deng er fordi man mangler ord. jeg er god med ord som snakkes. Det skaffet meg deng i barneskolen. Fordi noen ikke kunne snakke med meg uten å bli snakket rundt - ved uenighet.
  Samtidig har jeg snakket meg ut av deng (ertet stadig på meg eldre gutter).
  Jeg slår ikke. Maktesløshet høres med ordene mine.

  Det er ikke lov å slå. Uansett.
  Noe vi diskuterer i heimen fordi en gutt som kan dytte tilbake vil klare seg bedre enn en gutt som begynner å grine.
  Ser den. Enig i den. Men jeg kan ikke forsvare det, bare håpe han ikke spør mora si først men ordner opp selv.

  SvarSlett
 4. Fru Storlien: Ikke sant? Og der går det jo ei grense - det handler om å besinne seg! Når voksne mennesker går løs på en kunde fordi han er homofil, eller slår kona fordi hun er...eh...kvinne...ærlig talt! De får skjerpe seg!

  SvarSlett
 5. jeg slo igår, med spade. jeg moste løs på snøen utafor huset. og etterpå gikk jeg inn og skammet meg.

  neida!

  for vettu hva, snøen, den har gått LANGT over grensa nå. da gjelder ikke normer og regler lenger.

  (bare så det er sagt: dette gjelder bare for snø. når det gjelder andre levende vesener, er jeg totalpassifist.)

  SvarSlett
 6. Jeg hater taxisjåfører som hater homofile.

  SvarSlett
 7. Jeg kjenner jeg blir provosert !!! At det går ann. Man skal jo ikke true eller slå noen . Denne taxisjåføren skulle mistet sin lisens ! Homofile er som alle andre .

  Nei vær med andre slik du vil de skal være mot deg :)
  Ha en fin og harmonisk helg :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 8. Denging av ting jeg irriterer meg på hadde vært det samme som økonomisk ruin for min del. For både tv, datamaskin (SÆRLIG datamaskinen), fjernkontroller, vaskemaskiner, bil, rullestoler,dvd spiller, diverse batterileker (almas altså), sofa (pga flekker, overalt) osv er hyppig gjenstander for min irritasjon. Hadde gjerne kastet hele skiten rett i betongveggen enkelte ganger (les: mange ganger) jeg.

  Denging av folk holder jeg meg unna. Jeg er jo muskelsyk for gådds seik. Hadde jo tapt så det holder...

  Neida. Fra spøk til alvor. Denging er UT!

  SvarSlett
 9. Selvfølgelig har jeg lyst til å skambanke både den ene og den andre innimellom, men jeg har ikke slått noen.... UNNTATT: lillebroren min - da jeg var yngre, og han lekte med de lekene jeg ville leke med (en gang beit jeg'n i rompa også fordi han satt på en legokloss jeg trengte), en og annen unge i sandkassa - da jeg selv var liten sandkasselekende unge og slo barn i hodet med fargerike plastspader (så vi ser jo tydelig en trend her, Pia. Spader har i mangfoldige år vært slagvåpen...), kampmotstandere på ymse karatestevner/-konkurranser - men der hadde jeg blitt diska om jeg ikke hadde slått, og ei som jeg gikk i klasse med en gang. Hun fika jeg til, og det føles fremdeles litt godt...
  Nå skal jeg ikke garantere for at jeg ikke har glemt noen i min UNNTATT-liste, men jeg tror jeg fikk med alle. Hvertfall de viktigste (og de som ble slått hyppigest - sånn som broder'n... som også tok igjen - slik søsken ofte gjør når mor og far ikke ser det) ;)

  Men voksne folk som ikke klarer å besinne seg... De er jeg ikke spesielt imponert over, nei...

  SvarSlett
 10. (Det er fo lite kjærlighet og for mye fremmedfrykt i verden)

  SvarSlett
 11. Nei, jeg slår ikke!

  ...men jeg kastet engang en cherox etter mannen min for jeg ble så irritert på han.
  (Litt lav impulskontrol kanskje...)

  En gang senere hadde jenta flere venninner på besøk (de var vell rundt 6 år)og de hørte på en lydbok. Der var det noen som var sinte. Da sa en av jentene...det er ikke lov å være sint...Da måtte jeg pedagogisk forklare at...jo det er viktig å sette ord på det man er sint på...hvis man stenger sinne inni kroppen sin, får man tilslutt veldig vondt inni kroppen...

  Det var da jenta mi kom med kommentaren...ja, vet dere hva...en gang ble mamma så sint at hun KASTET cheroxen min etter pappa...hi hi...jeg prøvde å bevare fatningen og så at...ja, det var ikke en mart måte å vise sinne på...
  Snakk om å sitte i glasshus..

  Konklusjon: Jeg slår ikke!!!! ....men kanskje kaster noe hvert 10. år og smeller med dørene hvert skuddår...Beklager jeg er bare en sånn en som mååå være ærlig...

  Fin fredag! :)

  SvarSlett
 12. Det hender jeg får innmari lyst til å denge noen, men jeg har stålkontroll. :)
  Jeg tror forøvrig at det er veldig vanskelig å sette seg inn i hvor traumatisk det er å oppleve vold. Vold er avskyelig.
  Ellen
  PS! Er det normalt å ha spade liggende i drosjen?

  SvarSlett
 13. Her er slag og spark helt vanlig. Sånn før frokost tar vi oss en runde. Da banker vi ungene pga alt tullet vi vet de kommer til å gjøre utrover dagen. Det er så mye jeg har lyst til å se på TV på kvelden, så vi har funnet ut at dette er ett opplegg som funker for oss ;))

  Nei da, selvsakt tuller jeg bare. Her er det heller ikke lov til å slå, hverken med flathånd, knyttneve, ski, spade eller kjevle. Nei til vold, både i og utenfor hjemmet.

  Ha en fin fredag Pia :D

  SvarSlett
 14. Den historien viser bare at verden går i feil retning når det gjelder toleranse og medmenneskelighet. Ooooh, man blir virkelig klok når man runder 40 merker jeg... ☺

  SvarSlett
 15. Jeg har tydeligvis ikke fått med meg dette her! En taxisjåfør har slått en kunde, bare fordi han var homo? Med spade også, eller?? Sånn tilfelle det kom en homo inn i bilen hadde han en spade liggende til bruk for det formålet? Ikke godt å si, enkelte mennesker er gale nok til det!

  Jeg slår ikke. Men må også innrømme at jeg har kastet noe etter eksmannen min! Dessverre traff det bløtkokte egget veggen bak han, og rant nedover som en gul guffe... som jeg selvsagt endte oppp med å vaske...

  Samtidig har jeg sagt til ungene mine at om noen dytter/slår/biter, så er det lov til å ta igjen. Jeg vil ikke at de skal bli samme typen som mammaen, som finner seg i alt mulig! Og så lenge de ikke begynner, så... :S

  SvarSlett
 16. Man skal ikke slå nei! har man så mye hat i seg, burdet man finne en annen måte å få det ut på (sport).

  Og må si jeg er heller ikke noe stor ski gåer, har ikke hatt noen ski siden jeg var 13 år.

  Ha en god fredag!

  SvarSlett
 17. Komme ingen vei av å slå.
  Det versta er jo når barn fortelle at de blir slått. De stakkars forsvarsløse ungane, som ikkje fortjene det i det helia tatt.
  Sånne folk kunne eg tenkt meg å gitt mær enn et slag tilbake!!!!

  Synes nå vell kanskje sjåførar generelt er litt av det hissiga slaget til tider.
  Både dei som kjøre taxi og buss.
  Kanskje ein del av de kunne vurdert å få seg ein ny jobb.

  Godt at me ikkje e sånn då, så kan me heller spre rundt oss med smil og gode ord :)
  Et forsøk iallefall på å veia opp for alle dei tullingane som finnes.:)

  Ha ei finfin helg du :)

  SvarSlett
 18. jeg denger ofte -spesielt når jeg blir irritert. Spesielt taxisjåfører, og gamle menn med hatt som tror fortauet er midt i kjørebanen.

  SvarSlett
 19. He he...Nei heldigvis slår jeg ikke !!
  Men må innrømme at det har nok hendt i FRUSTRASJON at jeg har hatt lyst til å daske til noen :)
  Blir ikke så lett irritert heller..har funnet ut at det går kun utover meg selv !!

  God helg til deg..
  Her drar vi til fjells !!!!

  SvarSlett
 20. nei det er feigt! såpasss folkeskikk burde folk ha, men hva skal man gjøre! De får finne ut av det selv.. ;) eller de kan få boksesekk til jul! Å bli irritert er en annen ting, det kan jeg lett bli! hehe... God fredag! klem :-)

  SvarSlett
 21. jeg slår aldri, nei det er å synke FOR lavt:) Men du godeste, har lysten til å slå og denge vært tilstede, JA:)

  Ha en god dag uten denging;)

  Trine:)

  SvarSlett
 22. Liker verken hat eller deng.
  Dessuten tror jeg at ofte avler deng deng.
  Og hat hat.
  Da er det bedre å prøve og være tolerant. Tålmodig. Og ..å puste.

  SvarSlett
 23. Nei til deng og nei til hat. Èn ting er å lekesloss, men en annen ting er å denge løs bare fordi man er uenig...Skjønt, jeg kan hate ganske mye, men det handler mest om ting. Jeg tror ikke det er noen mennesker jeg med hånden på hjertet kan si at jeg virkelig hater.

  SvarSlett
 24. Syns det er skummelt å lese om alle drosje-episodene som har vært i det siste jeg...er jo ikke bare homofile som har fått gjennomgå. Hva skjer med den yrkesgruppen? Før sa vi alltid til døtrene våre ja, spesielt de, hvertfall siden mine tenåringer er døtre) at de for all del måtte ta taxi hjem om de var ute om natta- det er jo ikke trygt lenger!

  SvarSlett
 25. Det å slå noen - det gjør man bare ikke!
  Må du ha en vidunderlig fin helg du fine Pia!!
  Stor klem fra Lokki

  SvarSlett
 26. Man skal ikke plage andre. Man skal være grei og snill. Og for
  øvrig kan man gjøre hva man vil. Ha en flott helg, Pia. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 27. Så eing, så enig...

  Carina :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails