onsdag 23. februar 2011

VM på hjemmebane! Og sikling

Nå er jeg altså så gira at jeg knapt vet hvilken fot jeg skal stå på!
Tenk at det er VM!!
Og så på hjemmebane, da gitt!

Jeg elsker jo å gå på ski, og gjør mitt ytterste til å overføre den skigleden til min datter.
Jeg har båret lass på lass med snø inn i stua, for det ble liksom ikke nok snø her inne da jeg lot verandadør og vindu stå åpent et par netter på rad.
Men det ble kaldt nok!
Og nå har vi fått inn nok snø til å preppe ei lita løype på 8,2 meter.
Jeg smører, heier og pusher Red Bull, og vesla går og går som ei lita klokke.
Hun kommer seg jo ikke ut av løypene på egen hånd, så hun kan holde på i timesvis.

Kan dessverre ikke legge ut bilder av vesla når hun kaster seg over målstreken, for man skal jo ikke legge ut bilder av barn som slever.
For da får de ikke jobb når de blir voksne.
Dere kjenner jo alle til problemet - før man er på jobbintervju, vet man jo at sjefen har googla barn+sikkel+blogg+uegnet arbeidskraft, og dukker det opp et bilde av deg som ettåring, veit du jo at løpet er kjørt.
Legger i stedet ut bilde av en annen som sikkert sikler heftig når han er i mål.
Bilde lånt fra Aftenposten

Ha en sportslig dag, med eller uten VM-gull!

(Er det i dag eller i morra VM starter, forresten?)

33 kommentarer:

 1. Takk, jeg håper på en dag uten personlig vm-gull eller sikkel. Selvfølgelig har jeg helt koll på tidspunktet for alle øvelser, i kveld kl. 18 er det åpningssermoni. Sommerferien blir tatt ut nå i februar slik at jeg kan ligge i telt et sted i marka og ringe med bjella mi når det farer noe sikkel forbi. Å, dette skal bli deilig.

  SvarSlett
 2. ;-))) Her satser vi på gull!!! Kos deg masse, Pia! Herlig innlegg. Jeg er glad du tar hensyn til barnas fremtid ;-)))


  Klem fra Carina

  SvarSlett
 3. Du kan uansett heie litt på Peru ikveld under åpningssermonien. Se etter lærer kledd i åletrang perutskjorte og oransje stygg lue. Skal prøve å ikke se hysterisk ut, men vil helst ha med meg både 30 til OG fra byen!

  SvarSlett
 4. VM? javisst...det begynner jo idag...
  For meg er det drittkjedelig, joda, innrømmer at det er greit når Norge tar gull, men jeg jubler ikke! har venninner som er gale etter dette, så da har vi null kontakt, hehe..
  Godt vi kan være forskjellige!
  ha en fin dag og klem...

  SvarSlett
 5. he he ja det er bra du tenker på barna dine ;) Vi får håpe vi får gull, jeg er desverre ikke så inn i sånn, men av og til kan det være gøy å se på. Er mere fotball jente:)

  Ha en god onsdag!

  klem

  SvarSlett
 6. Er det lov å si at jeg ikke synes en del av de norske langrennsløperne er spesielt sjarmerende??? Så jeg håper du legger Henny i hardtrening:-)

  SvarSlett
 7. Skulle gjerne sett det der bildet av en Red Bull-siklende ettåring som ikke kommer ut av løypa. Jeg gleder meg også til VM. Anti-VM-blogging, altså.

  SvarSlett
 8. Haha. Ja selvfølgelig er det det de googler før et intervju. Og der finner sjefer akkurat det de trenger for ansettelse eller ei.
  Heia Northug!

  SvarSlett
 9. Pia, du er et prakteksemplar av en mammablogger! Som virkelig viser hvor skapet skal stå når det kommer til bildepublisering. Klart fremtidige arbeidsgivere googler strengen "barn+sikkel+blogg+uegnet arbeidskraft". Faktisk tror jeg lederspirer som soser rundt på universitet og høyskoler i dag allerede nå googler denne strengen jevnlig, for så å lagre alle treff i en egen mappe frem til den dagen de skal ansette. Du har gjort vesla en stor tjeneste ved å unngå å bidra til at hun havner i disse mappene!

  ;-)

  VM blir gøy! Er faktisk hjemme i dag, med syk 6-åring. Men jeg får ikke se på TV. Den har hun okkupert. Ja ja, det blir vel uansett tid til å følge medaljesankingen (for det regner jeg med det blir) i dagene fremover.

  Ha en fin dag, Pia :-)

  SvarSlett
 10. Så godt at du er karrierebevisst på ungenes vegne :o) Men jeg skulle gjerne sett den skiløypa inne i stua...

  SvarSlett
 11. Jeg jobber intenst med saken og er med i egen mesterskap strikk. Man skal ikke leve på latsiden når det er mesterskap som foregår. I går fikk jeg med meg reklamen med Pettern som deklamerte så vakkert hvem er det han gjør dette for. Jo for OSS!! Og dermed skulle det bare mangle at vi ikke stiller opp!!Tenk på alle bygdafestene han har forsaket der i Nord trøndelagen med karsk og intenst snusinnlegging!!Og det er klart vi som oppegående foreldra oppdrar våre barn i samme ånd. Nå ser jeg du er kommet lenger enn meg med innendørs snøbane, men du er jo lærer , jeg er bare en førskolelærer å jobber nå intenst med å oppdra mitt barn til MESTERSKAPSSITTESTILLENDETVTITTING. Svært vanskelig øvelse for en 6 åring.... HA en STRÅLENDE DAG PIA, med flagg og red bull!!

  SvarSlett
 12. Åhh nei, VM.
  Jeg hadde håpet at det aldri skulle begynne.

  SvarSlett
 13. Hva er vel bedre enn å fryse ræva av seg (da er allerede tærne frosset av), stå langs kanten etter å ha sovet i lavo, bli døv pga alle kubjellene og kanskje få litt sleiv i ansiktet når en skiløper fyker forbi? Nå er det endelig ski VM :-)

  SvarSlett
 14. Haha!!! Nei - for all del, legg ikke ut bilde! Det kan koste henne jobb for all fremtid! Skrekk og gru! Men husk å gi henne litt buljong, det funka alltid før i tida. Heia Vesla!

  SvarSlett
 15. Hæh, VM, hvor??... Møkk, de kansellerer jo alle de gode tv-programmene i ukesvis (hvor lenge holder vm på egentlig?) fremover. Petter Northug er har jeg langt oppi halsen allerede, er det mulig å lage en tv-reportasje eller ei avis uten noe om han liksom?!

  Jaja, god onsdag til deg :)

  SvarSlett
 16. Hehe, jammen bra vesla har en hensynsfull mamma!
  Tviler på at det blir så mye vm på tv for vår del - vi må jo stadig vekk ut i løypene i skogen her for å trene opp barne til fremtidige vm. ;)
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 17. Aner virkelig ikke når det begynner. Bryr meg vel ikke heller. Her i familien er vi vel flinkere til å sikle enn å skie, hele gjengen.

  SvarSlett
 18. Å Guri, du er bare hærlig! Jeg ler godt - og fint er det, for nå skal jeg gjøre noen kjedelig; handle mat.

  SvarSlett
 19. Vi får bare håpe at Petter sikler gull.

  Klem

  SvarSlett
 20. Det er skikkelig bra at du tar ansvaret med å skape en arvtager etter Marit Bjørgan. Men det spørs om det er mulig å klare det for en ikke-trønder....
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. Åh shit!!! Da må jeg sjekke at bones fortsatt går på skjermen som det pleier...eller...veeent litt, det er jo i morra...er det VM i morra også? Ja, det er det visst...men, puh! Bones er på tvtre, så da gikk det bra da! (trenger jeg si at jeg ikke kan fordra alle former for sportslige mesterskaper, for de går alltid foran MINE programer på sjermen...)...eller kunne jeg forresten ikke brydd meg mindre...hihi!

  SvarSlett
 22. hahaha så herlig :-) Godt noen tar på seg ansvaret med å fostre opp morgendagens skihelter!! ;-)

  SvarSlett
 23. Jeg tenkte å starte opp en blogg som kan fungere som en real referanse til fremtidige arbeidsgivere av mine barn. Her skal det komme frem hvor arbeidssomme, kjekke og kreative ungene er. Aktivitetene må selvfølgelig være så klassisk kuule at de ikke risikerer å bli mobbet. Det blir bloggen sin, det!

  SvarSlett
 24. haha, godt du er engasjert mor. skjønner at jeg henger litt etter her. takk for tips ang. å bringe snø inn i stua, det hadde jeg ikke vurdert ennå :D

  SvarSlett
 25. heia heia heia! Jeg er generellt for snøløype inne i heimen, tenk så gøy, ski og vinterglede med ALLE fasiliteter få skritt unna. :D

  SvarSlett
 26. Hæhæh, nei gud forby at ma skjemmer ut ungene. Da er de forevig dømt til et liv rundt strippetanga.
  Og når man snakker om sikkel. Jeg husker OL i 94. Mener Bjørn Dæhlie skrauet sv. mye rundt munnen på den tiden. Dette må googles.

  SvarSlett
 27. Strippetanga....ja det var sikkert BEKLEDNINGEN jeg tenkte på da, men det skulle stå strippeStanga altså ;)

  SvarSlett
 28. Hehe, godt du tenker langt fram. En liten oppfølger til denne på Marmeladebloggen!

  SvarSlett
 29. En digresjon - men skal du ha fest når du runder 500 000 lesere - og kan jeg få komme *S*??? - for med denne farten er du snart der ;).

  Mandelmasse - et must. Kan fryses ned - du vet det?. Jeg bruker å dele pakker i f.eks to og fryse ned.

  Og nå er vi snart i mars - og da er det ikke så lenge til dere skal komme på gardsbesøk - og da skal jeg sannelig bake bringebærboller igjen ;).

  VM-klem!

  SvarSlett
 30. Ha ha ha, nå fekk du smilebåndet mitt fram :)

  SvarSlett
 31. hahaha, Vesla trenger vel ikke møte på jobbintervjuer når hun blir stor, hun skal jo bli proff skiløper! Da tjener man sikkert nok til å ikke jobbe etter endt karriere.

  Btw, føler jeg meg som den eneste i dette landet som ikke gleder seg crazymye til VM. Skjønner ikke ski på TV jeg.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails