tirsdag 8. februar 2011

Vanskelige oppfølgere.

Når jeg har skrevet noe som får mye oppmerksomhet, blir jeg litt usikker på hvordan jeg skal følge opp.
På mange måter føler jeg at nå må jeg fortsette i samme tralten, og toppe mitt forrige innlegg.
Men jeg har innsett at det går ikke.
Det klarer jeg ikke.

Å få mye oppmerksomhet skremmer meg faktisk litt.
Jeg synes det er stas med positive tilbakemeldinger, men samtidig har jeg aldri hatt noe ønske om å bli en profilert toppblogger.

Da kåringa av Mammablogg Awards pågikk, følte jeg at jeg hele tida måtte være morsom. Det er ikke så lett. Å skulle skrive noe artig hver bidige dag. Blogginga er ikke jobben min - det er en hobby som til tider tar mye tid.

Men jeg trives med å skrive. Og jeg liker veldig godt bloggkonseptet - det er MIN blogg og JEG setter agendaen. Jeg kan skrive om hva som helst, og jeg kan gjøre det akkurat som jeg ønsker.
Inspirasjon finnes overalt - i dagliglivet, i hjemmet, i media, i bloggsfæren.

Måtte jo forevige at jeg for en stakket stund figurerte sammen med de kule kidsa.
Nå har helgas VG-trøkk gitt seg, og jeg raser tilbake der jeg mer hører hjemme.

Synes du det er vanskelig å finne på hva du skal blogge om?

Ha en skrivende dag, med eller uten inspirasjon!

Og dønn seriøse innlegg bør følges opp med fjas - coming up tomorrow!

33 kommentarer:

 1. Hei Pia.
  Jeg tror ikke du skal jage etter noe å skrive om eller være morsom. Det virker som om det kommer helt av seg selv om du bare lar det komme.
  Det er intet must at du skal måtte være morsom og superkul hele tiden, for noen ganger er det helt ok at en mammablogger er alvorlig også. Kanskje med en liten "ungdommelig" twist om du må.
  Jeg tror også at dersom du ikke blogger fra hjertet og det du ser, så blir det dårlig blogging. Har du ikke noe å blogge om, så ta en pause. Fansen er her likevel og venter på deg c",)

  SvarSlett
 2. Det er heldigvis veldig lett for meg å blogge. Dersom eg mot formodning ein dag ikkje finner noko samfunnskritisk å skrive om, så kan eg dra frem eit par lekre interiørdetaljer i heimen som eg kan tipse mine medbloggere om.
  Lett!
  Ha ein fin, skrivende dag du og!

  SvarSlett
 3. Jeg forstår at det kan være vanskelig, men du har ikke en ettertraktet blogg fordi du pjatter noen etter tastene. Det må vel være nettopp den blandingen av morsomt, fjas og alvor som gjør det kjekt å lese. Tror jeg, da..
  Ha en fin dag.
  (Og det er vel lov å ta litt pause ? Verden står allikevel)

  Vanskelig å finne noe å blogge om?
  Nææh...må vel svare litt som Ingrid her-bare bytte ut det samfunnskritiske med noe fænsi hjemmesnekra-.. Men stort sett kommer innlegget av seg selv mens jeg skriver.
  :)

  SvarSlett
 4. Jeg synes helt klart du hører hjemme i toppen med de kule kidsa:-)

  Kjenner meg godt igjen i det du skriver. Det er endelig nok ting å blogge om, men så er det dette med forventninger da. Det synes jeg er det verste.

  SvarSlett
 5. Jo-a..... det er innimellom litt trått med blogginga. Og det kan skyldes så mange ting. Men stort sett er det noe under topplokket som skjer. Stort eller lite. Nytt eller gammelt tankespinn. Og da er det jo bare å blogge da. Og har man hatt en runde i bildemappene: oi, helt sikkert noe man vil dele! Fin dag! :) (og det er kult at du menger deg med bloggfiffen innimellom!!)

  SvarSlett
 6. Forstår hva du mener, Pia.
  Men du, du er på topp når du ikke jager, blir krampegøyal og tenker på det. Selv om det er vanskelig å la være så... det må jo være det?
  Du er kul fordi du er deg!

  SvarSlett
 7. Nei, jeg skriver om det som faller mig in. Egentlig så er det lettere å IKKE skrive om visse ting! Bloggen min skal være en fjaseblogg, så allt det andre tunge som av og til skjer i livet hörer sjelden hjemme på bloggen min.

  SvarSlett
 8. Vanskelig å finne noe å skrive om ja. Og går det et par dager uten at jeg har laget nytt innlegg, og heller ikke vært på "runde" og lest andre blogger, får jeg av og til dårlig samvittighet. Men det tok jeg meg i søndags kveld. Jeg tok ikke tak i pcen fordi jeg følte at det var på tide, når jeg heller bare ville slappe av under et pledd på sofaen. Så får blogg være blogg noen dager.
  Jeg er mer sånn at om jeg har bilder å bruke, så er det greit. Da finner jeg alltids noe å skrive om. Men så har jeg lagt meg til den vanen å ha bilder i alle innlegg. Så da er det for gjort å kjøre seg fast. Men hva er vel et album uten bilder? For det var jo det bloggen min startet som...

  SvarSlett
 9. usj. ble masse bubbel der ja. Ofte synes jeg ordene kommer fortere i kommentarfeltet hos andre enn når jeg skal lage egne innlegg...

  SvarSlett
 10. Dette var interessant å lese.

  Flott at du er så flink at du har kommet med på "lista". Du har god grunn til å være stolt: )

  SvarSlett
 11. Av og til står det stille oppi hjernen min, men ikke ofte.
  Er sm deg, skriver det jeg VIL skrive om, så kan folk velge selv om de vil lese eller ikke..Men moro når jeg får respons da :-))

  Morsom kan vi ikke være hele tiden..ikke jeg ihvertfall!!

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 12. Det er måten du skriver på som gjør at du krydrer innleggene dine, og at de føles levende og morsomme å lese. Og det er jo sånn du skriver, sånn du er, altså trenger du ikke "presse fram" noe. Det kommer jo helt av seg selv når du har noe på hjertet! Du har jo også greid å skape deg din egen "signatur" med bloggavslutningene dine (god dag med eller uten ett eller annet), veldig bra! Og vel fortjent plassering! :D

  Jeg har ikke blogget så lenge, og lurer fælt på hvordan jeg skal få opp antall lesere, så tar gjerne i mot gode tips fra erfarne bloggere!

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 13. skriver vel ikke så mye jeg da:) Er mer den typen som viser frem alle tinga mine, hva jeg har kjøpt, gjort og laga:) Er litt "grunn" egentlig:) Voldsomt opptatt av ting:)
  Skriv om det du er opptatt av du, du har en leken og lett måte å skrive på som gjør innleggene dine til en nytelse å lese:) Du er nok naturlig morsom....

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 14. Takk for fine kommentarer!
  Barbro: Jeg mangler heller ikke idèer, det er dette med forventninger som kan være vanskelig, ja...
  Siri: Jeg må skrive sånne "krampegøyale" innlegg innimellom, kanskje mest for min egen del. Da sitter jeg og humrer over den dårlige humoren...
  Osloskånskan: Du har jo et genialt bloggkonsept - du skriver enkelt, lite, men samtidig morsomt og tatt på kornet:)
  Vigdis: Jeg vil også ha et bilde i hvert innlegg - man finner liksom sin form, og sånn vil man fortsette.
  Hege Aida:Det er et mylder av gode blogger, så det er ofte litt tilfeldigheter som avgjør hvem som får mange lesere. Du må bare fortsette å skrive, og ikke henge deg så opp i antall følgere eller kommentarer. Men å besøke andre blogger og legge igjen kommentarer er et lurt triks;)

  SvarSlett
 15. Forstår godt hvordan det må føles..forventingspress er ikke bare bare.
  Da jeg begynte å blogge var det fordi jeg skulle få ut litt av alle mine ideer og tanker ifht interiør og prosjekter og jaddajadda. Men gidder jeg å ta bilder hver dag, overføre til pc og lage fancy innlegg? nei.. har jeg tid? egetnlig ikke..
  etterhvert har jeg funnet ut at jeg vil ha en annen "profil" enn det jeg tenkte i utgangspunktet. Og det er her du kommer inn Pia. Du inspirere til å være seg selv. Være den du er. Jeg blir selv så fryktelig lei av å lese bare pjatt om rosenrøde dager med perfekte barn og verdens beste mann.. hvor interessant er deet? Men å blogge er litt artig likevel, blir litt opphengt i kommentarer, fordi det er så koselig å få!!
  Du trenger ikke alltid være morsom Pia.. det skinner gjennom uansett. Liker godt bare tøys og fjas også jeg;o)

  SvarSlett
 16. herlighet, overse alle skrivefeilene! det er ikke meg, det er pcen.

  SvarSlett
 17. Hei, skjønner hva du mener. Man er ikke klovn på scenen hver dag. Det er som du skriver: det er din blogg og det er du som setter agendaen. Det funker bare så utrolig bra så syns du skal senke skuldrene og bare skrive akkurat det du føler for. Noen ganger blir jeg litt lei blogging - da er det deilig med en pause.

  Ha en flott dag :)

  SvarSlett
 18. Hei. Skjønner at det er krevende å være "morsom" hele tida. Men bloggen din er jo svært populær uansett ser det ut til - så det er jo bare å senke skuldrene og gjøre hva du vil.
  For meg selv så definerer jeg jo meg som en "skrivedame" - jeg er ei jente som alltid har lest og skrevet og brukt ord. Så skriving er "lett". (Jeg har jo heller ikke lagt opp til å være morsom hele tida....). Men valg av temaer og særlig balansen mellom å gi glimt og beretninger fra vårt eget liv her på hjørnet - og å skjerme, holde noe privat - bruker jeg tid på. Når jeg skriver samfunnsbetraktninger og "meninger" er det lettere. Da er det mer balansen i forhold til å vise forståelse for mangfoldet av meninger og livsformer "der ute" (som jeg jo synes er helt grunnleggende å vise) - og å vise min egen mening, mitt eget ståsted i det hele.

  SvarSlett
 19. Du Pia er litt sånn kjendisblogger for oss som er innpå her. Og eg kan forstå at bloggen din vert lagt merke til av VG og sikkert fleire.
  Men at du skal prestere noko morsomt kvar dag må du ikkje tenke på. Du skal skrive fordi du likar det, og skriv om det du vil du!
  Eg har iallefall ikkje gode idear til blogginnlegg kvar dag,ganske tomt i haudet for tida.

  SvarSlett
 20. Jeg skjønner hva du mener. Blogging begynte jo som web-dagbøker og en enveis greie. Det var derfor jeg begynte å blogge; det er jo mye morsommereå bare lire av seg usakligheter etter eget forgodtbefinnende enn å forsøke å holde et visst seriøsitetsnivå på diverse diskusjonsforum. Men plutselig sitter man der med en masse hyggelige lesere som sier så mye pent og er så oppmerksomme, og så begynner man å tenke at man skriver mer for dem enn for seg selv like vel....

  SvarSlett
 21. Det er ikkje vanskeleg å vite kva ein skal blogge om, men det manglar tid. Eg likar å blogge om ting eg sysslar med, men har ikkje tid å gjere det ferdig og derfor vert det aldri blogginnlegg om det heller. Masse planar, lite gjennomført.

  No har eg verken nominasjonar eller media som trykker på, så det er ikkje så vanskeleg å følge opp kommentarar. Det viktigaste er at eg trives og er nøgd med det eg publiserer. Og eg lagar ikkje blogginnlegg berre for å komme med noko, det skal vere gjennomtenkt.

  SvarSlett
 22. Hei! Jeg har ikke blogga mer enn ca. 14 dager - men allerede har jeg tenkt: Jeg kan jo ikke holde på lenge med dette her! Hva i all verden skal jeg skrive om nå? Men så dukker det plutselig opp noe i hodet som jeg MÅ ha ut. Jeg har jo ingen plan på min blogg, den handler visst om alt mulig, haha...
  Jaja - jeg får da det som det kommer. Og jeg tror jeg skal fortsette i samme stilen. Men stresse med det orker jeg ikke. Kommer det noe, så kommer det noe! Artig lell!

  Din blogg er alltid artig å lese, og jeg har fulgt med i smug i ca. 1 1/2 år! Nå mer offentlig!
  Hilsen Inger

  SvarSlett
 23. Ja, det er slett ikke alltid like lett å vite hva man skal blogge om. Jeg har hovedsaklig en hobbyblogg, men det får da være måte på hvor raskt man produserer og får lagt ut. Etterhvert har bloggen blitt mer enn det, og jeg er ikke avhengig av noe å vise frem. Det tar ganske lang tid å følge opp, men nå har jeg faktisk dager jeg ikke er innom i det hele tatt - jeg kan rett og slett ikke sitte flere timer hver dag foran pc'n. Jeg syns du gjør en god jobb jeg, Pia - både på det humoristiske og det saklige, og jeg liker veldig godt 'penna di' :-)

  Ha ei fortsatt fin uke - klem Siv

  SvarSlett
 24. GAH! ENDELIG får jeg kommentere hos deg igjen! Noen ganger skjer det noe rart når jeg skal velge profil, alternativet navn/nettadresse kommer ikke opp, og jeg får ikke være anonym. Har vært sånn på alle de siste innleggene dine :/

  Jeg må bare si at jeg syns mammablogg- innlegget var veldig bra! Og konklusjonen etterpå også!

  Høy statistikk er gøy, men jeg har all mulig medfølelse med topp - bloggere som syter og klager over at de føler oppmerksomheten som et press. Hadde jeg hatt 10 000 lesere for dag, ville jeg ikke fått gjort mye annet enn å sitte foran pc'n, og det må jo bli slitsomt etter en stund :)

  SvarSlett
 25. Jeg synes du skal fortsette som du gjør, du har sikkert 1000 ideer og tanker som kan skrives om på din måte. Alvorlig og fjasete litt om hverandre - kjekk lesing.

  Jeg synes også jeg må ha et bilde og eller et slags produkt å vise før jeg publiserer - men sånn er nå min blogg. Derfor er det kjekt med litt andre tanker hos andre.

  SvarSlett
 26. Moro at du henger med de store bloggerne, det må jo bety at ikke "alle" vil lese rosablogger. Det var dette mangfoldet..

  Når det gjelder noe å blogge om, går det i rykk og napp. Noen perioder er det vanskelig å få go'en til å blogge om noe, mens andre ganger kunne jeg lagt inn flere innlegg på en dag.

  Ser at det har haglet med skryt om måten du skriver på, så det trengs vel ikke mer utdypning der...

  SvarSlett
 27. Det jeg tenker mye på er å holde på tanken at bloggen er til for meg, først og fremst. Og at det bestemmer hva jeg skal skrive om. Hva jeg synes er viktig. For meg. Det er skikkelig vanskelig av og til. Man begynner fort å tenke på leserne. Hva de vil. Og jo flere lesere man får, jo mer tenker man på det. Jepp, det er det jeg tenker på. Å holde på meg selv i min blogg.
  Ellen :)

  SvarSlett
 28. Så gøy!

  Det kan ikke ligge like mye passion bak alle innlegg. Det er gjerne det som gjør det variert og spennende...?

  Carina ;-)

  SvarSlett
 29. Mariann: Jeg gikk inn og og sperret for anonyme kommentarer akkurat da trøkket var på det høyeste - på sene helgekvelder kommer det ofte en del usaklige kommentarer, så akkurat denne gangen gikk jeg inn og endret innstillingene...Men trodde jeg bare hadde satt sperre for anonyme - sorry!

  Til dere andre: Igjen :takk! Og jeg er IKKE blant de store, altså, det var VGnett som førte leserstatistikken til himmels;)

  SvarSlett
 30. Inspirasjon kommer allesteder fra- og det er det som gjør det så gøyt å lese bloggen din. Du er en allsidig, morsom og god skribent :)

  Jeg aner ofte ikke hva jeg skal skrive om, men mitt problem er som oftest å sette punktum. Kan lire av meg enorme mengder svada om ingenting når jeg først er i gang.. Men ikke på denne kommentaren, da jeg har bestemt meg for å være sterk og avslutte nå

  :)

  SvarSlett
 31. Det jeg liker best ved bloggingen din Pia er at du er deg selv og at du blogger om det som opptar deg der og da! Du glimter til med humor i hverdagslige tanker, problemer og utfordringer. Du skriver så ekte. (Om du forstår hva jeg mener). Du behøver ikke å prøve "å toppe" ditt forrige innlegg, jeg syntes i allefall hvert nytt innlegg er "toppen"...det er spennende, ny vri....og jeg tror bare dette er noe som ligger for deg. Det er spennende å stikke innom her uansett!!
  Jeg syntes det er vanskelig å skrive i innlegg jeg, derfor blir det til at jeg har en scrappeblog hvor det blir innlegg når jeg har noe å vise frem. Vet mitt "publikum" er begrenset, og at jeg er veldig glad om det er en kommentar eller to :))

  SvarSlett
 32. jeg liker ironien din jeg. . . Og når du balanserer på det tynne håret mellom humor og uforskammethet :) når du litt mer en hinter om ting vi kanskje ikke kødder med så ofte. . . Når du får meg til å tenke 'takk Gud! Det er i alle fall enda ei som ikke er helt mainstreem. . Jeg er ikke helt alene hihi'. Skriv hva du vil og når du vil Pia. Den dagen bloggen blir full av 'må'er og 'obligtorisk'er så er det kanskje på tide med en pause? Stå på du!

  SvarSlett
 33. Du har da virkelig ikke problemer med oppfølgere! Jeg fortalte nettopp toppen-mannen at det er en blogg som gir meg en god latter, nesten hver gang jeg er innom. Og det er din blogg det, Pia. Du treffer spiker'n på hue hele tida. Skriver sånn at vi andre kjenner oss så ekstremt godt igjen, uten at vi klarer å sette ord på det på samme måte. Og jeg digger ironien din, helt konge! Men nå må jeg slutte å gi deg så mye skryt, for da blir du vel skikkelig overlegen ...

  God helg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails