fredag 28. januar 2011

HTC. Og blogghjelp

Endelig fikk jeg meg en ny mobil. En sånn fancy en. Sånn som ungdommen bruker.
Jeg ønsket meg en iPhone.
Da jeg ankom butikken, oppdaget jeg at mer enn halvpartene av mobilene var sånn iPhone-aktige.
Jeg sa til gutten i butikken at jeg ville se på en iPhone.
Han tok fram en HTC. Den var billigere enn iPhonen.
Butikkgutten nevnte også at HTC`n var android. Da ble jeg solgt. Og HTC`n ble solgt.

(Må bare bryte inn her og innrømme at jeg ikke aner hva android er. Men at det er et flott ord kan vi vel alle enes om?)
Min mobil ligner på denne.
Bildet er fra telenor.no, for mobilen min klarer jo ikke å ta bilde av seg selv!

Mannen min satt mobilen liksom sånn sammen og gjorde den klar, men så overlot han ansvaret til meg.
Jeg kastet meg over og tøtsjet og slajdet og trykket og testet, og noen ganger sa jeg "ooops!" og mannen himlet og sa at jeg måtte se i bruksanvisninga.

Men jeg er fæn av learning by doing, og jeg synes jeg har fått til mye på den mobilen. Jeg har tatt sånne bilder der ansiktet blir forvrengt, og jeg har sendt noen meldinger.

Men her er problemet: Jeg ville jo ha en sånn mobil fordi jeg ville blogge fra/med den!
Tenk så gøy å trille ute, ta et bilde og legge det direkte ut på bloggen!
Gjerne med en tekst som "Herlig trillevær!".

Men jeg klarer ikke! Jeg kan visst dele bilder på flickr og twitter og tumblr, og jeg får fram temperaturer og oversikt over hvor jeg befinner meg akkurat nå og jeg holdes oppdatert om at en tidligere skolekamerat spiller et dyrespill inne på fjesboka.

Men blogging? Åssen gjøres det? Eller, skrekk og gru - går det ikke å blogge fra HTC?!?
Har jeg rett og slett skutt katta i sekken? Jeg trenger hjelp!! So bring it on!

Og til de som ikke gidder å lese blogginnlegg, så kommer hovedessensen her:

Går det an å blogge fra en HTC? Hvor skal jeg tøtsje?

Ha en mobil dag, med eller uten kunnskap!

24 kommentarer:

 1. Hehe...som å lese om meg selv dette her..Jeg kjøpte en Nokia N8..bortkasta penger, for jeg KAN jo ikke noe annet enn å sende sms, ringe, ta bilde og filme med den..resten gidder jeg ikke å sette meg inn i.
  Det er absolutt mulig å blogge fra den, gå inn på http://majorogmeg.blogspot.com/ og spør henne..Hun har egen mobil blogg, så hun kan helt sikkert hjelpe deg :-))

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 2. Gratulerer med androiddings! Eller ny mobil! Eller minidata man kan ringe med...! Hva skal vi kalle det nå for tida? Men eh... Gratulerer!
  Det skal gå an å blogge direkte fra HTC, for det har jeg sett andre bloggere har gjort. Da står det under "Dette innlegget ble sendt fra min HTC Desire" eller whatever den telefonen/mobilen/androiddingsen/minidataen/kameraet man kan ringe med heter...
  Selv har jeg iPhone og har ikke vært borti HTC, dessverre. Så jeg kan ikke hjelpe deg. Saowwi...
  Men lykke til! :) *thumbs up og greier*

  SvarSlett
 3. Fint du spør, for etter en måned med HTC Desire har jeg også begynt å lure på dette...Og siden Høvdingen synes blogging er noe fjas, er de liten vits i å be ham om assistanse.

  SvarSlett
 4. Å dette sliter jeg med også. Fra min iPhone4 så det hadde ikke hjulpet deg så mye med denne i stedet. Jeg får til wordpress (som jeg blogger jobb via) for dette er en egen app og superenkelt. men hvordan i hulesteheiteste få blogspot på mobilen- det har jeg prøvd, men ikke fått til. det er noe med send en melding og send en mail, men det funker ikke. har virkelig vurdert å bytte til WP bare fordi det finnes en enkel app. Jeg følger med og håper, smo deg, på en løsning ;)

  SvarSlett
 5. Fint ord ,men aldri hørt det før..he he :)
  Jeg har iphone,og der lastet jeg ned noe som heter blogpress..Så kanskje det er et noe ekstra du trenger??

  Har ikke peiling på slike ting jeg heller,og noe så kjedelig som å lese bruksanvisninger..

  God helg til dere :)
  Klem Martha,som blir glad hver gang du har nye innlegg !!

  SvarSlett
 6. Jeg har ny iphone. Din er nok en bedre telefon. Men jeg digger gadgets - og jeg har mac - og iphone har så utrolig mye ved seg, som er diggbart. Det er mitt beste argument for iphone forran noe annet(Jeg hadde vært en elendig selger!). Jeg har ennå ikke lagt ut innlegg rett fra tingen.... Føler liksom at jeg ikke helt har kontroll da. Men hvis du bare skal legge ut bilde av de nye støvlettene dine - uten tulleteksten - da tror jeg det er et kakestykke å få til: du kan sikkert bare gå inn på din blogg via tlf og gjøre akkurat samme som fra pc.... ? Eller vent nå litt; jeg tror jeg skal la noen andre kommentere denne med et SKIKKELIG svar til deg. Jeg skjønner jo at det er enklere måte å bare trylle et bilde rett til bloggen. Men sorry - aner ikke hvordan. God fredag frue :)

  SvarSlett
 7. Jeg kjøpte en gammeldags telefon (tastatur og en som jeg kan ringe fra og smse fra - og ta bilder). Min mann himlet med øynene og lurte på hva vitsen med en slik var.
  Nuvel... jeg har lært at HTC er kjempebra og at android banker alle ned i støvlene.
  Og ser at min manns HTC hovedsakling brukes som mp3-spiller og spillmaskin for fem år.
  selv er jeg Nokiahore og vurderte N8 - men er litt reaksjonær også da...

  SvarSlett
 8. Du blogger jo fra et blogspot-platform, som er Google-eid. Android-operativsystemet er Google-utviklet.

  Voila: http://www.google.com/support/blogger/bin/topic.py?hl=en&topic=12462

  Har du telenor eller netcom-abbonement, støttes tjenesten.

  SvarSlett
 9. At telefonene er androide betyr vel at de har mange applikasjoner knyttet direkte til seg, men det er vel forskjellig fra telefon til telefon hvilke apps det er snakk om. Det må da gå an å blogge fra den, skulle jeg tro.
  Det jeg stusser mest på,- var det ikke mannen din som hadde bursdag sist?
  (Men du trenger ikke svare, det er helt greit)

  SvarSlett
 10. Grattis med ny telefon da! Det er vel noen Apps (så det så fint heter) som kan lastes ned så du kan blogge fra mobilen tenker jeg. For Iphone finnes det mange, jeg har noe som heter BlogPress. Tipper du finner diverse i App-butikken for Android også :-)
  Lykke til med nytt leketøy!

  SvarSlett
 11. lykke til med å finne ut det... for det aner ikke jeg noe om heller... prøvde å lese meg til noen tips i de tidligere kommentarene, men det beste tipset er nok da å gå inn på den bloggen til hu derre dama... hehe :) ha en fiin fredag, for det skal jeg :)

  SvarSlett
 12. Ah, nå begynner jeg å føle med gammal, for jeg kjenner at dette er litt slitsomt å sette seg inn i. Jeg må straks ha ny telefon og tror jeg ønsker meg en iPhone, men veit jo ikke.....

  Sånn at du kan se hvordan været er akkurat der du befinner deg, det er jo en kjempeting! Ja, altså om du er låst inne i en bunker uten mulighet til å titte ut og faktisk SE/FØLE vær og temp.....om du har vært så uheldig å bli kidnappa og plassert i den bunkern, har kidnapperne neppe latt deg beholde telefonen - med mindre det ikke er dekning i området ELLER de vet at du ikke har lest bruksanvisninga og ikke kan bruke dingsen likevel...

  Eh, babbel babbel, sånn er det med meg. God helg!

  SvarSlett
 13. Har du tatt turen innom Android Market? Eller Marked, som det heter på fint norsk. Jeg har HTC-mobil og blogger som bare det fra den. Men jeg bruker Wordpress sin. Bruk søkefunksjonen inne på Marked og søk etter Blogger. Den øverste jeg fikk da er gratis og ser helt grei ut. Så lenge de er gratis kan man jo prøve og feile litt også. :) Lykke til!

  SvarSlett
 14. Hakke peiling rett og slett. Men du får det sikkert til - jeg tipper i løpet av hælja?
  Lykke til!

  SvarSlett
 15. Gratulerer!
  Jeg fikk meg også tøtsjtelefon for et års tid siden, men har gått tilbake til tastetelefon..
  Jeg regner med at du må laste ned et program til blogginga.., men aner egentlig ikke.
  Lykke til!
  Neste innlegg blir vel et mobilt innlegg, regner jeg med..?
  :)

  SvarSlett
 16. Janet: Android er operativsystemet på telefonen. Akkurat som windows er til pc.

  Når det gjelder bloggingen så står det noe om det her: http://www.blogger.com/mobile-start.g og her: http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=42448

  Ellers så regner jeg med at det er mulig å bruke nettleseren på mobilen og blogge på samme måte som du gjør via pc.

  SvarSlett
 17. Jeg har også nylig fått samme mobil, og jeg fant ut i går (!), at du kan laste ned en app som heter Blogaway, og det funket! Jeg tok bare et testinnlegg (fjernet nå), men det gikk. Enkelt også forsåvidt.
  Hvis jeg ikke husker heeeelt feil, så kan du gå inn på Marked (under "Alle applikasjoner" på mobilen, og søke etter det, og laste ned.
  Lykke til!!
  NinaB

  SvarSlett
 18. kan blogge fra min iphone, hvis jeg vil, ihvertfall:)

  Håper du finner ut av det!

  God helg, Karianne:-)

  SvarSlett
 19. Jeg sier bare lykke til! Jeg hater å sette meg inn i sånne tekniske duppedingser...

  SvarSlett
 20. Blogging går kjempebra!
  Du har i alle fall to valg:
  1. sette opp bloggen din slik at du kan blogge direkte fra epost. Da får bloggen en unik epostadresse, slik at epost du sender til denne adressen blir direkte postet på bloggen (med bilder etc). Fungerer veldig greit.
  2. laste ned en blogg-applikasjon. Jeg har lastet ned Blog-droid (finner den i Marked - gratis), der kan du legge inn tittel, innhold (bloggtekst), etiketter etc. samt legge til bilder etc. Fungerer også veldig bra :)

  Har hatt HTC og andriod endel, så du får bare spørre så kan jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan :)

  SvarSlett
 21. Blogger-droid er visst det korrekte navnet :)

  SvarSlett
 22. Takk, takk! Som dere ser, fant jeg ut av det, fulgte NinaB sin oppskrift. Og det ble Blogger-droid, Trine! Virker jo veldig lettvint og greit!

  SvarSlett
 23. Søren, Madeleine. Jeg trodde jeg hadde forstått det. Men jeg skal slutte å uttale meg om ting jeg bare tror jeg vet. Jeg legger meg flat.

  SvarSlett
 24. The new mobile phones are cool but oh, so tricky! good luck figuring out yours!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails