tirsdag 14. desember 2010

Lunsj. Og sylte.

Ved å ta en formiddagsrunde på et supermarked, sørger jeg også for at vesla får seg lunsj. Smaksprøver gjør at hun får i seg, om ikke et balansert, så ihvertfall et måltid.

Og er det ikke smaksprøver akkurat den dagen, så har vi alltids brødskjæremaskinen. En liten kneipskalk holder som regel fram til kassa, om ikke lenger.

I går, for eksempel, fikk vesla  nyte en kvadratcentimeter med nystekt fiskekake, en liten ostebit og en kvart ananasskive.

Men i dag gikk det skeis. Det var smaksprøve på sylte. Skikkelige saker. På et lite brødstykke. Med smør. Toppet med sylteagurk. Alt lå til rette for en utsøkt lunsj.


Først kaster hun seg over sylteagurken, som jo var litt drue-look-alike. Agurken kom fort ut igjen, og jeg måtte bære den rundt i min hule hånd. Men sylten falt heller ikke i smak. Og det var enormt så raus smaksprøvedama hadde vært med den sylten. Vesla spyttet og kastet rundt seg med sylte, og jeg prøvde å plukke sylte så godt jeg kunne. Men måtte etterhvert gi tapt, og sylteslintrer ble strødd rundt i butikken, for det er grenser for hvor mye matrester jeg kunne holde i hendene.

Jeg er ellers en god borger og en samvittighetsfull kunde, men i dag måtte jeg trå over noen grenser. Så all syltegris/grisesylte som lå strødd på gulvet, særlig ved havregrynposene, var fra mine hender. Eller min datters munn. Beklager.

Ha en grisete dag, med eller uten sylte!

30 kommentarer:

 1. Synes jeg ser dere!

  Å ja, smakspørver er stas for store også det. På sjapper av en viss størrelse som fx Smart Club en fredag ettermiddag, kan man, om man går riktig vei, få seg forrett, middag og dessert. Ikke verst hva?

  SvarSlett
 2. Fantastisk, jeg ser det for meg :D

  SvarSlett
 3. Hehe!
  Når de sitter i handlevogna har man iallefall kontroll. Det er verre når de blir så store (evt. hyler seg til) å gå og vi må gå forbi smågodthyllene for å komme til kassen. Da snakker vi dessert. ;)

  God tirsdag! :)

  SvarSlett
 4. Fantastisk;-) Ser for meg Mor og Datter på shopper'n!

  SvarSlett
 5. Dette med smaksprøver funker fint på litt større barn også og om man har oppdratt dem vel, spytter de pent og kontrollert i en søppelbøtte også.

  SvarSlett
 6. Hehe.. Men deler de ut barneUvennelig mat, så kan de nesten ikke vente seg annet!! ;)

  SvarSlett
 7. Vel Pia, man får takke seg selv når man deler ut sylteagurk, enten det er til store eller små. Den greia er ikke god altså. Sur og ekkel. Skjønner godt at vesla spyttet og harket både den og sylta ut igjen. Hadde det vært meg skulle jeg dog prøvd å gjøre det litt mer diskret. Tror jeg ;-)

  Takk for godt tips om brødskjæremaskinen! Må man forresten fôre ungen med skalken av sitt eget brød, eller kan man rett og slett da en litt tørr, gammel skalk som bare ligger der og slenger?

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Du altså! Eg berre ler og ler, og det HØGT!!
  -Og det høyres rart ut i eit stille hus :)

  SvarSlett
 9. Liv-Inger: Tar som regel skalk fra eget brød. Men når det ligger et utvalg av skalker der fra før, forsyner vi oss gjerne av litt forskjellig. Bedre at det går til et barn enn til en and, for eksempel. For jeg ser noen av gælisene er der og samler opp brødskalker som de skal mate fugler med. Jeg prøver å komme med til maskinen før dem.

  SvarSlett
 10. He he he he........herlig!!!
  Ja de brødskalkene er topp mat, varer lenge også ;)

  SvarSlett
 11. Og her ser jeg at jeg har skrevet gælis, mener gæmlis. Sånne over 86 år.

  SvarSlett
 12. Brødskjæremaskinen er superpoppis hos oss også! Mine kunne levd på tørre skalker og vann... potensielle fengselsfugler??

  SvarSlett
 13. Hehe..herlig!
  Men bra hun ihvertfall vil smake! da kan hun ihvertfall ikke komme å si (når hun har lært å snakke da) at hun ikke liker det ;-)

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 14. Been there, done that! Vi pleier også å hale oss i land på smaksprøver fra brødkuttemaskinen når vi handler brød.

  SvarSlett
 15. Haha. Stakkars.
  Jeg har sett at disse brødskalkene er blitt så populære. Så en gutt på rundt 6 år her en dag så ropte til pappaen om han kunne få en skalk og ble helt i hundre, da han fikk lov. Ikke det verste det!
  Jeg har faktisk ikke prøvd meg selv ennå, eller prøvd å gi til Henry ennå. Selvfølgelig må jeg det, han er jo så utålmodig i butikkene.
  Og ja, de vokser til disse her knøtta vår.

  SvarSlett
 16. jeg ler, så festlig med en blogg med humor! Veldig kjekt å lese :)

  SvarSlett
 17. :)
  Og det deilige bildet da!
  Av jenta, altså.

  SvarSlett
 18. Hei, den søteste lille frøken på bilde. Ser det for meg, morsomt innlegg...jeg bare storkoser meg når jeg leser bloggen din skal du vite. Ha en fin førjulskveld. Klem fra Wilhelmine

  SvarSlett
 19. Fnis. Ser det ganske så levende for meg!

  SvarSlett
 20. Merkelig dette med brødmaskina, men det funker utmerket på 2-åringen her også! Minsta har såvidt begynt med brødskivene, men regner med at det blir en life saver i fremtiden der og ;o)

  SvarSlett
 21. Brødmaskinen er genial. Men en gang...ble det litt vanskelig. Det var da det ikke var noen skalker der. Jeg måtte dra min gråtende elskling (snakker ikke om min mann her) ut fra UNDER kuttemaskinen, der han hadde fått øye på en skalk. Og det var den mest hjerteskjærende gråt, fra en ekte brødelsker!

  SvarSlett
 22. Gutten min skal ALLTID ha en gammel brødskalk fra brødkuttermaskinen når vi er i butikken! Det er en fast gjenganger.. Og det er fra ANDRES brød. pytt pytt. Det blir jo bare kastet ellers!
  Du er fin du Pia;o)

  SvarSlett
 23. Det du skriver er tankevekkende og morsomt. Håper du fortsetter i 2011 med de flotte skriveriene dine.
  Takk for flott kommentar hos meg:-)

  SvarSlett
 24. for en skjønn smaksprøvekanin du har! :) jeg syns sånne brødskjæremaskiner er ekle jeg så det første jeg gjør er å lokalisere børsten og få den ren. . . . :)

  SvarSlett
 25. Skjønner snuppelura godt jeg. Sylte er jo bare ækkelækkelt.. Ja til næringsrike smaksprøver, men ærlig talt; Skjønner de ikke at de må ha søppelkasser strategisk plassert? Litt sånn rundt omkring, og tydeligvis særlig ved havregrynene. Jovisst har du og vesla bidratt til en god sak, for nå ser jo personalet hvor de bør sette dunkene hen. ;)

  SvarSlett
 26. Haha! morsomt.....

  Takk for koselig hilsen i bloggen.
  Ha en superduper dag, med eller kanskje helst uten sylte!? ;)

  Kathrin.

  SvarSlett
 27. haha, herlig!
  Jeg saktens elsker smaksprøver!! Som kunde vel og merke. Jeg har nemlig jobbet som sånn `gi-bort-smaks-prøve`-dame. Da ble jeg en anelse lei av gæmlisene som forlangte full middagsporsjon. Maken til furting da de ble nektet det.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails