torsdag 16. desember 2010

Juleidylltull.

Allerede i juni var jeg ferdig med samtlige julegaver, og i juli var det julebakst som sto i sentrum. Kransekaker, berlinerboller, pepperkaker, smultringer og resten av de fireogførti faste julekakene ble lagt i sine lekre retromønstrete julekakebokser innen fellesferien var omme.
Djises in da house!

I hele høst har vi hatt juleverksted for ungene og alle klassekameratene deres og vi har nå fylt opp to soverom med dorullnisser, vattengler, filthjerter og hjerter laget av kvister og rekved.

Julekort sendte vi allerede i fjor, og pinnekjøtt, sylte og juletorsk ligger klart i kjøleskapet.

Min vesle hjelper tar seg av alt det elektriske

Det eneste jeg har gjort nå i desember er å fylle settekassa på veggen med julemarsipan og ribberull, spraylakkert ungene med gull og glitter, og fingerheklet en julenissedrakt til min kjære.

Jeg har også risset små sitater av Paulo Coelho inn i ribba, som vil komme til sin rett når svoren sprøstekes på selveste julaften. Det var litt pirk, men den glede og kjærlighet som vil lyse ut av min kjæres øyne når han for eksempel leser "Når jeg danser, danser sjelen min med englene, mens kroppen min danser med min kone", kommer til å være verdt alle timene jeg har tilbragt svettende over svinefettet med en liten skalpell.
Jeg kunne selvfølgelig bare ha skrevet i dette innlegget : "Julepynten settes fram". Og slengt på fire utropstegn og et hjerte. Men det ble så kjedelig å skrive.

Så i de neste dagene kan vi med god samvittighet nyte hvert sekund. Vi drikker gløgg hver dag, småspiser lutefisk og peppernøtter, tenner lys og kaster kjærlig snøball og nonstop på hverandre, mens vi ler av fryd, lykke og glede.

Ha en herlig desemberdag, med eller uten juleforberedelser!

45 kommentarer:

 1. Det er så godt å lese at det er flere som har stålkontroll og har alt klappet og klart nå før jul!

  Men kombinasjonen "småspiser lutefisk og peppernøtter" tror jeg at jeg står over...

  Herlig innlegg, Pia!

  SvarSlett
 2. O´lykke! Dessverre har jeg vanskeligheter med å tru heeelt på den godeste Pia! Bortsett fra det faktum at dere koser dere, det trur jeg på!

  SvarSlett
 3. hahaha, vittig!!

  hvor har du julkrybben fra? den var kul. tror de har lik på god morgen norge....

  SvarSlett
 4. Julekrybba er fra Alessi - den kjøpte jeg fra Sverige for et par år siden;)

  SvarSlett
 5. Neimen så fint da. Selv har jeg valgt sitater fra Ole Evenrud i ribba. "Begjær blir lett besvær" og sånt.

  SvarSlett
 6. Herlig!
  Når du er inne på det, så sendte jo vi og julekort allerede i fjor ;)

  SvarSlett
 7. Den julekrybba var knall!!

  Jo forsett å kast snøball og nonstop, det er jul!!!

  SvarSlett
 8. He,he, herlig at andre har det på samme måte ;)
  Du skriver bare fantastisk godt. Det er en skikkelig god start på dagen å komme inn til din blog.
  Kerstin

  SvarSlett
 9. Å så fantastisk det høres ut å ha det sånn. Nå ble jeg reint ut sagt misunnelig. For det kan da vel aldri være ironi, dette?

  SvarSlett
 10. Du er super. Setter innholdet i "bloggverden" i perspektiv. Jeg sitter og smiler.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 11. Jeg fikk skikkelig prestasjonsangst -helt til jeg leste at du hadde sendt julekort i fjor. Det gjorde jo jeg og, så da kan jeg sette meg godt tilrette i sofaen og la julefreden senke seg her i huset og. ;)
  Ha en herlig torsdag! :)

  SvarSlett
 12. Herlig! Viktigste er julekosen før forbredelsene. Nyt de fullt ut :-)

  SvarSlett
 13. Nå ble jeg ganske enkelt veldig glad :-D

  Takk for bra lesning!

  SvarSlett
 14. Akkurat sånn har vi det og...som om jeg skulle skrevet det selv..Selvsagt er alt klart!
  Alt jeg har skrevet til nå er ren løgn..ville bare ikke gjøre dere misunnelige!
  Klem fra meg :-)

  SvarSlett
 15. Takk for latter og for at jeg (i latter-vugging)fikk kaffeflekker på kjolen min!

  SvarSlett
 16. Godt å høre at noen er i rute! Og husk - det viktigste er ikke å bli ferdig - men å ta imot dagen som den kommer (og det ser jeg jo at du gjør der du småspiser lutefisken....)

  SvarSlett
 17. Her skulle du lagt ved bilder av ribberull i settekasse og mann med fingerheklet nissedrakt. DA skulle eg vurdert å trodd på deg!
  Ser av bildene at du i det minste har funnet fram adventsstake, Alessi julekrybbe og papp-julenisse. Ikkje så værst bare det! :)

  SvarSlett
 18. Haha:-D Du setter en ny standard for superkvinnen, Pia. Du er faktisk superkvinnen!

  Fantastisk bra! Akkurat nå fikk jeg lyst til å si at jeg elsker deg. Tross at du er så streng;)

  SvarSlett
 19. Jeg har ikke en gang rukket å kjevle ut ferdigdeigen fra Ikea... Men den smaker jo ganske godt rett fra boksen også, da...

  Uansett - jul blir det i alle tilfeller, og det er godt å høre at det ikke bare er jeg som ikke rekker å gjøre ALT før jul. Det viktigste er tross alt kosen og å passe på at man ikke sprenger alt for mange blodkar før juleklokkene ringer.

  Vi prioriterer juleverksted og pepperkakeutkjevling fremfor rundvask av hus. Jepp!

  SvarSlett
 20. He, he, ser at vi er kommet akkurat like langt i juleforberedelsene. Er det ikke deilig å ha alt under kontroll?

  SvarSlett
 21. Pia, jeg bøyer meg i støvet :-)))

  Og der snakker vi julekrybbe...! Fikk et anfall av havesyke nå.

  SvarSlett
 22. Hehehe, utrolig bra!! Godt å høre at du har alt under kontroll :)

  SvarSlett
 23. Hehe, fantastisk innlegg:-D Her er det bare å legge seg til gitt!

  Takk for koselig kommentar hos meg, det gjorde jo i tillegg at jeg fant deg! :-)
  Nå tar jeg den solfeiringen litt på forskudd og stapper i meg sjokolade som svelges ned med rødvin- snart jul jo! ;-)

  Ha en fortreffeslig torsdag!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 24. Hahaha! Har venta på eit slikt innlegg. Ler så kaffien spruter utover GG serviset og alle dei heimehekla flugesoppane mine ;)

  SvarSlett
 25. Litt krampemorsomt spør du meg..Blir for dumt.

  SvarSlett
 26. Snakk om å ha full kontroll:)

  SvarSlett
 27. oooo lykke, for et julehjem! Det er viktig å ikke stresse for mye før jul, nå kan du puste ut og nyte førjulstida ;)

  SvarSlett
 28. ho ho ho.. (like santa would say!)
  love you Pia!

  SvarSlett
 29. Hahahah! :D Jeg dør av latter, utrolig bra - særlig det med svineribba og sitatene, hehehe! :D

  SvarSlett
 30. Du er bare helt utrolig!!! Slike innlegg som dette redder dagene mine av og til... Etter noen mindre behagelige dager jobb, er det godt å kunne bevege litt på smilerynkene!

  Takk for at du er du!

  klem

  SvarSlett
 31. Anonym: Krampemoro ruler, spør du meg! Hvis du synes dette ble for dumt, bør du IKKE lese mer i bloggen min, for dette var noe av det bedre jeg har;) Klemz!

  SvarSlett
 32. Jeg tror jeg ler meg ihjel - fantastisk morsomt innlegg, Pia. Kos deg med juleforbredelsene :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 33. Hehe, skal innrømme at blogglesing vanligvis ikke roer stresset over alt man burde ha gjort. Så mange superflinke mennesker det er der ute som lager superfine ting og alt fra scratch.-Også ser husene deres supershina ut hele tida. Så sitter man der, da. Med pepperkakehusbyggesett (du liker lange ord?) og ferdigdeig til pepperkakene fra Ikea. Huset gidder jeg ikke engang nevne..Men til poenget; dette innlegget roet julestresset. Thankz!

  SvarSlett
 34. Hahaha! Takk for den fine der!! Eg ler! Nei, fysjomfei for vasking og baking og "idyll" - takke meg til førjulskos med ungane, framleis med smular og spindelvev og kamelar i hjørnene. Og så blir det jul. Uansett. Sikkert endå kjekkare MED spindelvev - fordi då er ein ikkje heilt utsleten når julekvelden endeleg kjem..;-)

  Klem til deg!

  SvarSlett
 35. Ler så jeg griner....:)
  Den fineste julekrybba har i hvert fall du, det skal du ha!
  :)

  SvarSlett
 36. Jeg elsker superhusmorinnleggene dine, så kan de som synes det blir for dumt lese noen andre blogger, de. Fortsett som du turer!

  SvarSlett
 37. hihi
  du skriver snyta godt
  selv sløve syke synd-på-meg-selv folk som meg (akkurat nå) må frem med tannrekka og strekke smilerynkene i det du skriver.

  tusen takk også for koselige kommentarer inne hos meg. de settes pris på :)

  det er absolutt lov å komme med ønsker.
  inntil jeg har samla meg ny inspirasjon, kan du kanskje finne noe av det du ville ha i dette innlegget fra oktober?
  http://apenthus.blogspot.com/2010/10/godt-underlag.html

  klem fra Åpent hus

  SvarSlett
 38. får jeg også komme med et ønske?
  hva med Åpent hus inn på blogglista di....? :)

  SvarSlett
 39. Så nå har jula kanskje gått litt ut på dato for dere???

  SvarSlett
 40. humre humre sitater i svoren . . . Humre humre

  SvarSlett
 41. Her er vi så godt i rute at vi egentlig feirer jul 2011 i år, men det kan vi ikke si til noen for da tror de jeg skryter...

  SvarSlett
 42. For en fantastisk god ide! - sitatet på ribba ;-)

  Nyt og kos dere!

  Klem fra Carina

  SvarSlett
 43. :-))))))))) Utrolig godt skrevet - og fantastisk godt å lese! Jeg bøyer meg i støvet (har nok støv å bøye meg i her) for dine eminente skriveegenskaper. Jeg leser noen av disse lykkelandbloggene og kjenner at en lett depresjon kommer sigende... Men så kommer jeg innom til deg og blir realitetsorientert - og det på en fantastisk underholdende måte! For dette er nok nærmere virkeligheten for de fleste av oss. De færreste sitter med ferdigpyntet juletre og drikker gløgg og spiser pepperkaker og mandariner og mat-jeg-aldri-har-hørt-om i et ferdigskuret hus en uke før jul. Det ser jo unektelig utrolig hyggelig ut, men det er ikke gjennomførbart i min hverdag... Derfor er det så godt å komme innom her til deg - du får meg til å føle meg litt mer normal. Takk for god underholdning - og ikke minst for viktig realitetsorientering. Carina :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails