onsdag 8. desember 2010

Blogging. Og profil

Etter at bloggen har havnet på forsiden på VG nett for andre gang på kort tid, føler jeg trang til å avreagere ved å komme med et innlegg der jeg kun viser fram bilde av en pepperkake, for siden å ønske dere en herlig dag.

Men jeg vil heller skrive litt om blogging. Pepperkakene kan vente.

Da jeg begynte med blogging, var jeg usikker på hvordan jeg skulle skrive.
Skulle jeg bare fjase, eller skulle jeg være dyp, klok og reflekterende?
Skulle jeg være samfunnskritisk, sarkastisk, freidig? Eller bare mild og snill?

Det er litt vanskelig dette med hvordan man skal framstå. For vi som blogger er sammensatte personer med flere sider, men ved å legge seg på en viss linje i bloggen, blir det den linja som blir din profil utad.

Noen ganger tenker jeg at jeg vel framstår som en idiot her i bloggen min. Andre ganger tenker jeg at jeg kanskje støter andre ved at jeg er vel frekk. Men så tenker jeg at det er det som er fint ved å ha sin egen blogg. Man bestemmer sjøl hvordan og hva man vil skrive.

Jeg klarer ikke å ha en mild og snill blogg, men jeg prøver å være ålreit.

Jeg vil skrive om hint og hist, uten å kaste meg over de mest dype og provoserende emner. Samtidig hadde jeg kjeda vettet av meg skulle jeg kun skrevet om...ingenting?
Bilde fra Gunvor

I denne bloggen er jeg ikke helt anonym. Jeg har barn, og jeg har en jobb (som jeg skal tilbake til etter endt permisjon). Det gjør at man må holde litt igjen. Og tenke over hva man skriver. (Og akkurat det er jo ikke dumt - at man tenker grundig over hva man egentlig publiserer)

Jeg synes det er greit å være småfrekk og sarkastisk, så lenge man ikke henger ut enkeltindivider.

Jeg innbiller meg at jeg har noe klokt å komme med innimellom, samtidig som jeg bruker denne bloggen til å få utløp for litt kreativ skriving. Så det har nå blitt som det har blitt.

Noen liker kanskje mine kjærlighetsfulle og akk-så-kloke mammainnlegg, mens andre liker best mine stakkarslige forsøk på å være morsom.
Og du? Hva slags blogger liker du? Milde og snille? Sterke og menende? Inspirerende? Eller liker du bare tøys og tull?

Og hvis du blogger sjøl - hvordan er din blogg?
Ha en herlig dag, med eller uten pepperkaker!
Og tusen takk til alle dere som følger bloggen min og som kommer med positive tilbakemeldinger - det settes stor pris på!

39 kommentarer:

 1. God morgen :-)
  Har du vært på vg nett? Idag? Ikke fått med meg desverre..
  Er helt enig med deg, vi må få skrive om det vi vil, de som ikke liker det kan jo bare la være å lese den, ikke sant?
  Jeg er mest glad i sånn blogg som du skriver, kjenner meg igjen i den..interriør er ikke noe for meg, bryr meg ikke om slike ting..men er jo allikevel gøy å se på de da..og KANSKJE få noen idêer..men det er sjeldent..
  Jeg har min stil og smak..

  Så fortsett som du gjør du! Ler meg skakk av og til, og det er ingenting som er bedre enn en god latter!
  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 2. Søkte deg opp på vg nå. Fant ingenting. Link?? :)

  Hvordan min blogg er?? Ja, det lurer jeg på selv av og til. Jeg er vel den som skriver mest fjas, men slår av og til til med interiørinnlegg for å imponere de andre bloggerne her inne.. Hehe :)

  SvarSlett
 3. Først må jeg si at jeg elsker måten du skriver på. Når du tar opp tema som kan virke litt provoserende så gjør du det på en avvæpnende måte slik at leserne ikke føler seg støtt. Den ironiske linjen treffer rett hjem hos meg og jeg sitter ofte og ler for meg selv når jeg leser det du skriver.
  I min blogg skriver jeg mest om hva vi gjør og hvordan vi har det og ligger på en veldig mild og snill linje. Jeg er jo selvfølgelig langt mer nyansert enn det som kommer frem i bloggen, men bloggen er ikke meg den er bare små glimt av hverdagen vår.
  Vi har en litt spesiell hverdag, og kommer i kontakt med mange forskjellige instanser. Det er klart at innimellom går det en kule varmt og jeg kunne godt tenke meg å skrive både kritisk, provoserende og sint. Men selv om bloggen min er veldig personlig så holder jeg det private - privat.
  Så jeg tar meg en pepperkake og så skriver jeg om det vi gjør, og er mild og snill:)

  SvarSlett
 4. Må jo si Pia, at i den perioden jeg hadde "forbud" mot migrenen var din blogg en av de få jeg dristet meg til å lese likevel!! Så jeg liker mixen din veldig godt - aldri godt å vite hva som venter i neste innlegg!! Det er spennende!!

  Så har du jo sett min blogg - mange ganger - så du vet jo hvordan den er. Noen rene fotoinnlegg, noen hverdagstanker, noe litt mer personlig og noen små historier!

  Ha en flott dag!! Klem!

  SvarSlett
 5. Ligger på forsida http://www.vg.no/, langt nede under lesernes VG "Jomfruball, du lissom"...;)

  SvarSlett
 6. Hanne: Sånn tenker jeg det er for veldig mange - det er lettere å skrive om "milde og snille" ting, private greier kan være verre å komme med. Takk for fine ord!

  SvarSlett
 7. Du er kjendisblogger du! Og du er dyktig samma kva du skriv om. Det er tydleg at du mestrer både det morsomme og kan skrive om det alvorlege på ein morsom måte. Det er befriande å lese noko som ikkje er så sukkersøtt (Klemz for det ;)) Og det daglegdagse skriv du om på ein heilt annan måte enn andre.
  Har sagt det før, du får meg til å le, og det er viktig. Det er nok av alvor i denne verden.
  Eg har ikkje noko mål og meining med min blogg. Måtte berre finne ut korleis det virka detta her. Tenker at dei som skriv om interiør, og handarbeid og dei som er flinke med pennen kan leve lenge og lukkeleg i Blogglandia, fordi dei skriv om noko som interesserer dei,
  Anar ikkje kor lenge eg kan henge med her når det stort sett er fjas eg skriv om, men moro er det det iallefall.
  ( No må eg stikke, retting overlet eg til lærarbloggeren, obs på kommafeil og slikt...) Må berre innom Elisabeth fyrst...:)

  SvarSlett
 8. Det der med profil er rart. Jeg har tenkt mye på det. Men jeg skriver det jeg har på hjertet og om det da er type interiør eller mamma eller "skarpt samfunnsrefsende" så får det være som det er. Noen ganger er det "viktig" for meg å vise frem de nye serviettene mine, andre ganger er jeg opprørt over en teit verden. Min blogg har plass til alle mine rare tanker og meninger.

  Jeg synes bloggen din er herlig fordi du skriver godt uansett hva du skriver og fordi det er så mye forskjellig og jeg vet aldri hva du har tenkt på i dag.
  Jeg synes rene interiørblogger som nesten bare ha fine bilde fra glansete magasiner fx er litt kjedelige ilengden.

  Så fortsett som du gjør og slutt aldri å blogge!

  SvarSlett
 9. Jeg digger måten du skriver på! Jeg kom inn på bloggen via andre mammablogger tror jeg, og øverst står det jo "årets morsomste mammablogger". Men jeg synes bloggen din er mye mer enn det! Må bare signere de andre. Bloggen din er en av to jeg leser hvert eneste innlegg fullt og helt, selv om jeg følger mest mamma-og interiørblogger.

  Fortsett sånn som du gjør, synes jeg! :)

  SvarSlett
 10. Jeg liker mange forskjellige blogger, jeg leser mammablogger fordi jeg selv har barn, å kjenner meg så utrolig godt igjen i det som blir skrevet...humoren,hverdagen ALT ! jeg leser ett par rosa blogger, fordi det gir en god latter :o)
  Jeg leser dype livs blogger fordi jeg er nyskjerrig på andre mennesker å hvordan de tenker å hva de mener...Jeg leser hverdagsblogger fordi det er det livet er , hverdager !
  Jeg leser blogger om overgrep fordi det er det jeg skriver om, livet etterpå, hvordan bli hel igjen?
  Jeg leser humor blogger fordi det er gøy !
  Alle typer blogger er verdt å respektere, de gir perskpektiv på livet...tror det er greit å tenke over hva man skriver, å aldri henge ut enkeltindivider, det vil bare slå ned på en selv likevel. Sammtidig så tror jeg på ærlighet, mennesker er spennende, de som skriver...de gir av seg selv på en helt unik måte <3
  Takk for at du skriver din blogg, den er morsom, dyp og innspirerende...alt på engang !
  å så må jeg gratulerer for at du har vært på vg to ganger , det er stort det ! viser hviken stor skrive gave du har !!

  SvarSlett
 11. Du har fått 10 lange kommentarer, ja kanskje flere før jeg har skrevet ferdig, før kl 10.00. Det viser at du blir lest av mange. Innholdet i kommentarene viser at du også treffer med med du skriver. Jeg er misunnelig for at ikke jeg har det samme talentet for å mikse humor, ironi og alvor som du gjør.

  Jeg håper du fortsetter på samme måte, og at du klarer å balansere familie og jobbhensyn slik du synes er nødvendig.


  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 12. Jeg tror alle skjønner at du ikke er bare den personen som kommer frem gjennom bloggen :-) Det er rart med blogger man følger, man føler jo at man kjenner personen, og hele familien, det blir nesten som en kjendis eller venn. Det er vel derfor bloggere ofte møtes også!
  Jeg velger å ikke tenke så hardt på alt dette, men det er jo en balansegang. Prøver å holde et relativt proffesjonelt uttrykk ettersom det er en slags salgsblogg jeg har, men det er ofte fristende å publisere mer private ting. Men da får det heller komme på facebookprofilen min :-)
  Jeg liker bloggen din godt fordi du ofte gjør litt narr av oss andre, på den måten at andre blogger ofte er så seriøse og perfekte. Alle plukker jo ut de fineste bildene og deler bare det ryddigste hjørnet av leiligheten osv. Da er du et friskt pust som tørr å minne oss på at alle er faktisk normale under det skinnende blogg-ytre :-) Får jeg lov å spørre hvor mange treff du har for tiden? Det er gøy å se effekten av div reklame og linker andre steder!

  SvarSlett
 13. Ingrid: Jeg prøver å ikke henge meg opp i dette med antall treff og sånn. Men det er klart at jeg og blir nysgjerrig innimellom. Inne på statistikken min her på blogspot, har snart 7000 vært innom det siste døgnet, de aller fleste via VG. Jeg er registret på susnet.se, og der kan jeg sjekke unike treff - i går hadde jeg litt over 3600, og i dag drar det seg opp mot 3000.
  Vanligvis ligger jeg på rundt 500 unike treff pr dag, så jeg er neppe noen kjendisblogger;) Og jeg har vel egentlig intet ønske om å bli noen kjendisblogger heller....

  SvarSlett
 14. Åshild: Man har jo ulike evner! Det at jeg er litt(?) spydig når det gjelder interiørblogger og sånt, er jo litt misunnelse fra min side. For jeg KLARER bare ikke å fikse ting delikat og vakkert. Seriøst - jeg har ikke evnen! Andre klarer å få tatt flotte bilder av juleblomster, av julemat, av Norgesglass - jeg har ikke den evnen. Jeg HAR for eksempel sinkhus, og har satt dem fram nå før jul. Men det ser ikke fint ut - ikke sånn som de framstår i andres blogger. Mye av grunnen er kanskje at vesla har plassert en stor julemus og et håndkle over sinkhusa. But still...

  SvarSlett
 15. Lillevinkel: Jeg leser også mange ulike blogger. Og setter pris på at det er et mangfold. Søte, snille blogger er supre på sitt vis, morsomme blogger er jo...eh..morsomme?, og interiørblogger/matblogger mm gir meg inspirasjon.

  SvarSlett
 16. Huff, nå begynner jeg å kommentere alle kommentarer - det har jeg ikke tid til! Men takk for kommentarer fra dere andre også, Siri, Hege,Frøydis, Kristin, Shy Bee, Hanne, Bråkmaker...Jeg leser alt, og takker.

  SvarSlett
 17. Jeg liker så mange forskjellige blogger, og din er absolutt en av favorittene! Jeg liker kanskje best å lese blogger hvor jeg blir i godt humør, eller hvor jeg kan hente inspirasjon da.
  I forhold til min egen blogg, så føler jeg innimellom at jeg skriver om en del som er kjedelig for de som ikke kjenner oss. Men sånn føler jeg bare at det må bli, siden jeg i hovedsak blogger for familien i nord. Dessuten så føler jeg at jeg skriver aalt for mye om hvor mye syk den lille har vært denne høsten, samtidig som jeg føler at det er unaturlig å ikke skrive om det.

  SvarSlett
 18. Oppdaget bloggen din i dag - takk. Fint og herlig språk uten dilldall.

  SvarSlett
 19. Wow, kjendisblogger du! Snart kan du sikkert teste sminke fra coverbrands og dele det med oss leserne! Og ellers vanke på bloggtreff...der er det alltid sjampis tror jeg!

  Det er jammen bra det har blitt som det har blitt inne hos deg! Du skriver bra! Og interessant. Og variert:)
  Min blogg ja..den er bildeløs, det er muligens litt vågalt...Den er vel også et resultat av litt for mange timer hjemme med meg selv:) Livsbetrakninger, kanskje.

  SvarSlett
 20. Som ellers i livet blir det best om en tør å være seg selv. Da synes det at en er hele og sammensatte (og til og med reflekterte) mennesker selv om en bare skriver om deler av livet eller bare kjører sarkasmelinja eller hva. Det er tydelig at du er ei dame med tak i - også når du skriver tull og tøys. Og de som bare viser hvite interiører forstår jeg meg jo ikke helt på - men det får jeg ta på egen kappe.
  Stå på!

  SvarSlett
 21. Good topic Pia!
  For me the most important thing is to be honest and to not cater to anybody. I want to write for myself and although it's nice to get comments and I appreciate them, I personally don't want to "sell out" and start posting a picture of a flower with the words "Isn't it so pretty?" underneath just sop people can comment "Oh yes, it is! Have a nice day Colleen!" :)

  Maybe I think differently, but I don't blog to make anyone's day nicer. I think if people want their day made nicer there are a lot of other ways to do so. :) I also don't blog to be really popular (obviously:). I just write because I really love to write and actually, need to write. Sometimes, I document, try to be all witty and charming, sometimes I vent or explain or just do a bit of creative writing, sometimes I write about W., etc. I want to write about whatever I feel like writing and I want ever post to be exactly how I want it to be, so that I am happy with it because it is an accurate description of my feelings or mood and so that even if I didn't get a single comment, I would be pleased anyway because what I wrote was honest. I guess from the length of this comment, I also write because I love writing about myself.

  I'm such a writing snob. But there you go. :)

  SvarSlett
 22. Jeg liker blogger der man er seg selv og ikke prøver å fremstå som noen annet og jeg liker blogger som gir meg masse inspirasjon til alt det kreative jeg liker å holde på med. Som kreativ er det også viktig å være seg selv, ikke bare gjøre slik som alle andre. Keep up the good work, du inpirere masse, du setter ting på spissen og gjør (i hvertfall meg) oppmerksom på nettopp hvor godt det er å ikke prøve å fremstå som noe annet.
  Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 23. Vanskelig å beskrive sin egen blogg, kjenner jeg. Jeg skriver vel om litt forskjellig- fordi jeg er interessert i forskjellige ting. Jeg er meg, og det jeg skriver er en bitteliten del av forskjellige sider av meg. Kanskje jeg hadde gått lei hvis jeg bare hadde holdt meg til et emne? Men jeg er vel en mammablogger? Påplusset litt gårdsblogging og...litt forskjellig.Jeg vet ikke.

  Men du har en flott blogg som fortjener all oppmerksomheten den får. Velskrevet, ærlig, gjennomtenkt og med masse humor. Da blir man ikke lei av å lese! :)
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 24. Stilig at du har vært på VG nett :)
  Om blogging, ja. Jeg liker at du skriver variert; du er morsom samtidig som du har innlegg med aktuelle og viktige temaer innimellom. Alltid gøy å titte innom deg.
  Hvilken stil jeg velger: som bondekona sa over; vanskelig å beskrive sin egen stil, men jeg prøver i flere innlegg å fortelle hvor viktige de små glimtene i hverdagen er (hverdagsmagien), samtidig som jeg forteller om bøker jeg har lest, ting som inspirerer meg, og så skriver jeg selvfølgelig om barna mine:)
  Ha en fin dag, Pia
  Klem Tonje

  SvarSlett
 25. Jeg liker bloggen din fordi jeg oppfatter den som ærlig! Ikke slik at du aldeles hudløst fremviser alt som skjer innen husets fire vegger ( det er bare kleint, for å låne et fint ord fra dagens ungdom), men du viser hvordan det er å ha fire barn, kanskje ikke sove all verdens og å bo i et helt normalt hjem.
  Jeg skulle egntlig blogge om bunad, men det skar seg jo glatt og nå blogger jeg om det meste som faller meg inn. Sånn sett kan man vel si at bloggen gjenspeiler meg selv, jeg holder fokus omtrent like lenge som en kanarifugl...

  SvarSlett
 26. du har en fantastisk blogg- jeg koser meg virkelig her inne, uansett hva og hvem du skriver om. du har god variasjon- og skriver ikke bare om ungene, eller bare om tin gog tang. Jeg liker din variasjon- og jeg liker dein måte og skrive på!

  ha en fin dag- med pepperkaker! jeg har spist en på jobb idag etetr vi bakte med ungene- det er nok med en... andre kaer smaker bedre.. helt ærlig!
  klem ellemell

  SvarSlett
 27. Så gøy at du er på vg-nett igjen Pia :)
  Du er definitivt en av de bloggene jeg avlegger et daglig besøk. Du er så herlig spydig og ærlig, man må jo bare like det. Og som noen skrev over her, du får meg ofte til å føle meg truffet. Det på sin side er utrolig kjekt, for jeg kan lett kjøre meg fast, så at noen rusker opp er kjekt.

  Som deg drømmer jeg meg bort i interiørblogger, men mangler evnen til å skape ett slikt hjem. Hadde jeg hatt tid og råd til å bruke så mye penger på interiør hadde det fortsatt sett ut som ett middelmådig "arbeiderklassehjem" her hos oss. Noen har evnen, andre ikke. Selv tilhører jeg siste kategori. Jeg liker å drømme meg bort i diverse fotoblogger også, samtidig som jeg også trives i de som egentlig ikke handler om noen verdens ting utover det hverdagslige.

  Bloggen min starta som en scrappeblogg, nå er det liksom litt sånn derre--> "I dag spiste vi pannekaker og besøkte hestene til Rebecca etterpå. Håvard har spilt fotball og Noah sover lite som vanlig" *blablabla* Dagligdagse og lite spennende ting. Liker å tro at det er en fotoblogg, men jeg er jo bare en lykkelig amatør der også ;) Men alt i alt er det ingen spennende morsom eller inspirerende blogg er jeg redd ;)

  SvarSlett
 28. Bloggen din får det jo til å rykke i munnvikene, og mye er kjent fra egen hverdag... Leser både mamma, mat, hage og interiørblader - litt som i et ukeblad på en måte bare at dette ikke koster noe og ikke bidrar med masse papirsøppel...
  Du er vel en av de jeg oftest svitsjer innom - liker at det er litt humoristiskt vinklet med en snert!
  Hilde

  SvarSlett
 29. Jeg liker milde og snille blogger, morsomme blogger, interiørblogger, matblogger... men du er min favoritt, snuppa:-)
  Så morsomt at du har havnet på forsiden av VG nett igjen. Vel fortjent!

  SvarSlett
 30. Barbro fikk sagt det! Jeg liker alle mulige blogger, men din er noe for seg selv. Jeg liker meg hos deg! Jeg slapper av her.
  Jeg er en vims som ikke klarer å ha ÈN profil. Hos meg er det sop i hop. Alt etter humør og lyster :)

  SvarSlett
 31. Så mange fine tilbakemeldinger! Kaster meg på og roser Pia høyt opp i sky! Humor og latter, ispedt med alvor. Det er bra! Jeg har ingen klare regler for hva jeg skal skrive om, og for mange er det nok kjedelig å lese om et helt vanlig hverdagsliv. Men jeg prøver å spe på med litt av det jeg kan, bøker og musikk for det meste.
  Syns det er skummelt når folk som er relativt nære (som foreldre i klassen) leser. Men tenker at det ikke kan stoppe meg når det gjelder innholdsbiten.

  SvarSlett
 32. På travle dager rekker man ikke lese så mange blogger, men som mange andre må jeg få min daglige dose Piavisdom eller fjas, alt etter som hva dagens innlegg handler om.

  Jeg leser mange forskjellige blogger; morsomme, de med fine bilder, kreative blogger, mammablogger. Positive blogger kan også være fine, bare det ikke blir for sukkersøtt. Da må man i så tilfelle innom en blogg full av ironi og sarkasme etterpå.

  SvarSlett
 33. Jeg likte veldig godt det du skrev om jomfruball versus håndball! Jeg er ikke veldig glad i "humorblogging" med tant og fjas, men det bryr meg ikke særlig siden jeg bare lar være å lese de innleggene :)
  Selv har jeg en klissete mammablogg, full av "gid, så store de har blitt" og "tenk at de snart er tre år allerede". Jeg tror ikke den er så kul å lese, men den er litt koselig :)

  SvarSlett
 34. Jeg tenker mange av de samme tankene som deg når det gjelder profil og blogging:-) Etter hvert har jeg kommet frem til at bloggen min må være akkurat slik den er - den er meg, interessene jeg har og slik jeg liker å presentere meg. Men den har noe "feil", og de to største "feilene" med Mammadamebloggen er at den er litt lite personlig og den kunne vært mer spisset. Den er litt sprikende og således utydelig. Men jeg kommer nok ikke til å endre det. For som sagt slik er jeg:-)

  Bra innlegg (igjen:-)!!

  SvarSlett
 35. Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, via Vg - og addet deg umiddelbart på bloglovin, som jeg også nevnte i en kommentar til deg. Grunnen til det, var at jeg kjenner meg igjen i skrivestilen din, og den "profilen" du legger deg på. Selv om jeg ikke har tenkt det sånn helt konkret som du skriver her - så er det sånn jeg vil bloggen min skal være også. Litt humor, litt alvor, og litt mamma - kliss, minst mulig mas og intetsigende innlegg om hva jeg har på meg, hehe. Det er sjelden jeg faller pladask for en blogg, men det gjorde jeg med din!

  Morsomt at du leste om Kilimanjaro - turen min, når var du der?

  SvarSlett
 36. Jeg går for en personlig linje, men ikke privat. Men det er rom for sarkasme og selvironi...hvis ikke blir jo alt bare dørgende kjedelig! Jeg digger din blogg da!

  SvarSlett
 37. Mariann: Hvis du ser i det salige mylderet ute på siden her som kalles etiketter, har jeg en som heter "Kilimanjaro" - sjekk der;)

  Ellers, til Mariann og alle dere andre: Tusen, ja, HJERTElig takk for alle kommentarer. Jeg PRØVER meg klemzer og utropstegn og sånn, men sletter det, for det blir ikke helt meg. Men tenker nok sånn inni meg. Så takk.

  SvarSlett
 38. Elsker bloggen din akkurat slik den er,fordi den er så allsidig ;-) Den lyser opp min hverdag ;-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 39. Jippi! Endelig en blogg som sjonglerer mammating, humor, dilldall, pynt og fjas..(?) :-D Jeg liker best blogger som inneholder litt av hvert. Blir det f.eks baaare mammasnakk og barnebilder samtidig som språket er kjedelig (og gudene forby; skriveleif!), orker jeg ikke lese en blogg. Fant deg på foreldremanualen, og du er herved innlosjert på min kjære bloglovin..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails