mandag 15. november 2010

Tupperware. Og voksen?

Når jeg får sånne awards bør jeg jo være såpass høflig at jeg ihvertfall er inne i giverens blogg og takker. Og nå takker jeg Karianne, Lemi og Bente Kristin her også. Inne hos Bente Kristin fikk jeg idèen til å skrive litt om Tupperware. For Bente Kristin tenkte sånn som jeg  gjorde da jeg var yngre.
Drar du på Tupperwareparty - da er du voksen, liksom.

Nå føler jeg at jeg har blitt voksen. Men jeg har fortsatt ikke helt blitt overbevist om at Tupperware er det eneste saliggjørende! (Ooops, nå sa jeg det bare rett ut! Det får briste eller bære...)

Altså, det er flotte greier. Og ALLE har jo en eller annen uunnværlig tupperdings. "Du MÅ bare ha den silikonmuffinsformen, den ER helt fantastisk" eller "Jeg KLARER meg ikke på kjøkkenet uten den mini-maxen, altså!".

For ikke å snakke om salatslynga. Den har jeg forstått må være guds gave til menneskeheten.

Jeg har stått imot salatslyngepresset.

Men løkkutteren, derimot. Den måtte jeg ha. Jeg hadde bestemt meg FØR jeg var på party. Og da tupperdama så kyndig og elegant demonstrerte løkkutteren med en liten sjalottløk - ja, da fikk jeg nesten tårer i øynene. Selv om jeg satt et stykke unna løken.

Jo,da, her finnes tuppervarer sammen med andre varer. Men hvor har jeg plassert løkkutteren?..

Men sånn i ettertid drister jeg meg til å spørre: Blir vi litt revet med? Er det et slags keiserens-nye-klær-fenomen vi gjennomgår?

For, jo, da, løkkutteren er skarp og hendig, den. Men jeg må jo ta fram kniv og fjøl for å skrelle og så dele opp løken i minst fire deler først. FØR jeg putter løken i løkkutteren og lar den liflig kutte løk i små biter. Men når jeg først er i gang med kniv og fjøl kan jeg jo egentlig bare kutte litt til, og så er jeg ferdig med løkkuttinga, liksom?

Mitt budskap med dette innlegget er egentlig:
a) Man trenger ikke å bli hekta på Tupperwareparties selv om man blir voksen.
b) Plastboller fra Ikea har også lang levealder.
c) Jeg har til dags dato aldri følt behov for bruk av muffinsformer i silikon, ei heller en iso duo servofix. Livet går på en måte greit videre.

Hva med deg? Har du er skap som er ovefylt av moduletter og rundletter og den slags?

Ha en voksen dag, med eller uten silikon!

P.S: Har dere en sånn ExtraPlus? Den er genial når man skal varme opp frosne grønnsaker;)

42 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha! Første gang jeg havna på et slikt party tenkte jeg; gurimalla NÅ har jeg blitt voksen nå!
  Jeg er en sånn som blir revet med hvis jeg har havna på et sånt Tupperware-party (og det har jeg gjort en 2-3 ganger...)Har EN DEL Tupperware-ting liggende i skap og skuffer som så og si aldri blir brukt... MEN noen av kjøpene er flittig i bruk: osteklokke, bakeunderlag (vel, det å si at akkkurat det er flittig brukt er vel en smule overdrevet, men det blir brukt de få gangene jeg baker), bakebolle, desilitermål og knivsliper. Mye av det kan sikkert kjøpes for en billigere penge og være like godt, men, men...
  (Jeg har også den løkkutteren, og min ligger også godt gjemt inni et skap... Hvorfor møkke til ENDA en dings, lissom...)

  Fin mandag, Pia!

  SvarSlett
 2. He, he, jeg hører jo til de som lett lar seg rive med:-) MÅ ha det, bare MÅ ha det! Så innerst i skapet ligger både kjevle til å fylle kaldt eller varmt vann på -alt etter hvilket bakverk du lager, bakebolle og bakeunderlag som aldri er i bruk. Men det så jo helt uunværlig ut da jeg var på Tupperware bollebakedemonstrasjon... Slikkepottene hender det imidlertid at jeg bruker:-)

  SvarSlett
 3. Jeg orker ikke sånne greier. Jeg er jo litt generelt på "anti-kjøpe-kjøret"
  (- bortsett fra garn, stoff, papir, andre hobby-lage-materialer, da....)
  Greie seg med det en har, tenker jeg er ganske voksent det også.
  Jeg har nok av ting og tang på kjøkkenet. Alle kan lage god (eller dårlig) mat med vanlig kniv, fjøl, kjele osv... Min eldgamle bittelille håndsnurredrevne bokseåpner er helt topp.
  Og plast-greier har jeg i hvertfall nok av.
  En søt gammel kopp fra loppis har jeg mer sansen for å sette av litt ekstra plass til.

  SvarSlett
 4. Herre min hatt. Her er man mere eller mindre borte fra bloggverdenen ei helg, og har masse moro lesing å kose seg med når man kommer inn hit.

  Når jeg bler meg ned ser jeg du spør om hvordan vi andre kommenterer. Jeg er egentlig litt sånn i hytt og pine typen, men jeg har faste blogger jeg er innom og der prøver jeg å legge igjen ett hei. Ikke alltid jeg har noe fornuftig å si, men jeg prøver i det minste å ønske vedkommende god dag. Og jeg prøver jo å titte innom alle de som gidder å se en milliard bilder av ungene mine, og lese om hester, hunder og fandens bestemor... Ja takk, tar alt ble det vist her gitt *flau*

  Giveaways ja. Jeg har en gående nå. Har ikke gjort det før, og kommer nok ikke til å bedrive det så mye i fremtiden heller. Kansje igjen til neste jul. Men det er jo litt moro at en blogg som til daglig kansje får mellom 8-15 kommentarer plutselig kan godskrive seg 114 i samme innlegg ;) Altså, når det kommer til meg er det ikke hva jeg skriver, men hva jeg gir bort *knegg* Men det kan jeg da godt leve med. Telleren teller mange besøkende hver dag, men de fleste finner nok ikke noe fornuftig å kommentere med *fnis*

  Elsker ordning og redan din. Det er nok mere slik her hjemme hos oss også. Ikke særlig hvitt, støvfritt og shabby chick her hjemme gitt ;) Dårlig med tupperware også. Det finnes kansje en boks eller to som jeg har "glemt" å levere tilbake til mamma*plystre* Men hadde jeg ikke hadd en streng gubbe, ja da hadde jeg nok shoppa mye mere av "det som er livsnødvendig", både av tupperware og andre flotte, kjekke, vakre ting *sukk hjerte*

  Men nå har jeg kommentert lengre enn jeg noen gang har gjort før. Derfor poster jeg dette litt sånn småflau, mens jeg rusler tilbake til kjøkkenet og fortsetter med å pakke inn julegaver.

  See ya :)

  SvarSlett
 5. Og eg som hadde håpa på ein tupperware-giveaway her i dag. Tenk å vunnne seg ein mini-max! Eller ein Extra Plus! 10 poeng bare for navna dei finn på syns eg! :)
  Har plast-ting i skapet eg og. Både Ikea og tupperware ja. Like fornøyd med begge deler. Og løk-kutteren, den bruker eg ofte!

  SvarSlett
 6. Her har mannen i huset vært på tupperwarePARTY. Og han lot seg overbevise. Da han kom hjem husket han ikke hva han hadde kjøpt, så det ble en sånn tusenkroners forundringspakke for oss begge. De er gode noen av de TW-damene. Til å markedsføre. Og til å lokke og lure.

  SvarSlett
 7. Jeg ropte faktisk ut på Facebook for noen uker siden, om noen skulle på tuppeparty snart. For jeg trengte en mandelhakker - som den skal brukes til hos meg. Den heter urtehakker eller noe sånn egentlig. Jeg hakker nemlig mye mandler. Nå synes jeg det er en ro og fred over å stå og hakke mandler også. Men tid tar det. Så når man går inn i vintersesongen og skal ha gløggmix, cantuccini og tømme fryseren for rabarbra - da ville jeg ha en sånn.

  Jeg har også kjøpt en forholdsvis fin salatbolle med lokk. Veldig greit å ha med når man fx har et spleisegrillparty og skal ha med en potetsalat eller noe. Servering og transport i ett. Meget smart.

  Ellers er det i følge min mann for mye, men da jeg ryddet bort geleformen, så hjalp det. Nå kan jo ikke menn stable heller da...
  Jeg koser meg med trekjevle og og bakebolle fra Jamie - og så bruker vi de gamle påleggsboksene og salatbokser fra tuppe som er mange år gamle.
  Jeg har forresten også en gulleggeeggnedigrytenmedkokendevann-skje. Jeg bruker den altså... men...

  Og javisst blir man revet med - det er jo hele poenget!

  SvarSlett
 8. Siw Aina: Takk for tidenes lengste kommentar. Og beklager for at jeg sikkert kommenterte noe sånt som "Fine bilder!" inne hos deg.
  Ingrid: Ja, det er artig med de navnene! Og at vi/de bruker dem helt alvorlig! Moduletter, iso plus, fiksotrix - litt sånn som navn på babyutstyr. Det er sikkert gjort en undersøkelse som viser av vi kvinner faller for sånne navn. Trixomix. Easybake. Kokofix.

  SvarSlett
 9. Her er det silikonfritt både i puppar og skap... :) Kjøpte ein potetskreller i fjor, som eg stadig kutta av meg fingertuppar med, men det var rivande effektiv altså?! Den forsvann i alt potetskrellet nyttårsaften... Ja, ja... Og så har eg noko bakestyr frå Tupperware? Kjempeoppteken av dette, ser du. Men det er jo litt sånn vekkelsestemning i nabostovene når Tupperwaredama slår til? Lett å sjå lyset, spesielt ein sein haustkveld...

  Takk for fin helsing inne hos meg,
  alltid kjekt kike innom deg! Takk for at du trener smilemusklane mine!

  Nyt veka!
  Klem E :)

  SvarSlett
 10. Løkkutteren ligger godt i skapet, av samme grunn som du skriver. Når jeg likevel må skjære opp litt, kan jeg like gjerne ta resten og. ;)
  Ellers er skapet mitt en salig blanding av tupperware, ikea og ymse annet. :)

  SvarSlett
 11. Hi,hi...ler så godt av innleggene du skriver, du burde gi ut en Reality Hverdagsbok, skjønner godt der derre med å være voksen...nå er jeg 43(Fy Fasan)...men har lliksom ennå ikke hele skapet med Tupperware...det betyr kanskje at jeg ikke er så gammel det da...hi,hi

  SvarSlett
 12. Haha, enig! jeg har en eneste tupperwareting, og det er en potetkoker for micro... Et fiaskokjøp så til de grader. Ung lovende student med egen leilighet for første gang. Invitert på tupperwareparty og føler seg voksen. Blir overbevist om at en potetkoker til microen MÅ man ha. Den er til dags dato ubrukt. Hvorfor? For man må jo fortsatt skrelle potetene for gådds sake!!....

  SV: jepp! :D er mektig stolt over spirene mine serru, aldri kjøpt det før, og føler meg superhusmorsunn nå! :D Bilder av kakefatene hadde jo ødelagt HELE inntrykket. ;)

  SvarSlett
 13. Noen av sakene deres er jo kjempebra, men som den "gamle" kjærringa jeg er på kjøkkenet så går alt så mye fortere med den beste redskapen vi har, og en kniv selvfølgelig;-D
  Fikk noen ninja flash av meg som hakker løk med bare nevene der, men nope... bare lille meg som har et ønske om å være superhelt igjen ;oD

  Ha en dag!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 14. OH,YEAH!
  Tupperware er tingen....
  Eller...har nok mest av de tinga som jeg aldri har levert tilbake til mamma..
  Men en sånn Servofix(!), det er gode greier.
  Kjenner at det burde vært en sånn ofisiell
  "vis-fram-din-favoritt-tupperware-ting-dag" for bloggere..
  :)

  SvarSlett
 15. På meg har Tuperware et sånt jeg-er-ikke-egnet-husmor-effekt. Jeg får lav selvfølelse nærmest. Etter at jeg lærte meg at nei er et ord, har jeg faktisk holdt meg hjemme. Fra alt i sjangeren homeparty.

  De snakker og bruker sjangerord som aspikk og sånt - og alle sitter og nikker enig av problemer med ditt og datt. Har heller ikke salatslynge - men fikk en sånn løkkutter av mormor til jul en gang. Og jeg bruker den faktisk ;). Hun hadde nemlig vært på et møte og følt hun måtte kjøpe noe. Men jeg har kaketina. Den kan man jo ikke leve uten. Selv om jeg sikkert kunne kjøpt en på Nille.

  SvarSlett
 16. Enig med deg at den greia på bildet der er super til å varme frosne grønnsaker i:)
  Og ja, man trenger ikke alt av Tupper, selvom mye av det er kjekt å ha:)
  Salatslynge har jeg, men ikke fra Tupper, min er myyyyye billigere og fra IKEA:)

  SvarSlett
 17. Tro det eller ei... En gang for ca 20 år siden prøvde jeg meg som forhandler. Det ble en relativt kort karriere siden bilen gikk i stykker, men jeg satt da i det minste igjen med et lass av bokser og duppedingser...som jeg har fremdeles:-)) Så kvaliteten er det ingen ting å si på...

  SvarSlett
 18. hehe... jeg ahr faktisk brukt det som argument jeg da! At jeg trenger ikke gå på tupperwareparty, for jeg er ikke voksen nok ennå!
  så får vi se når jeg blir voksen nok....

  klem ellemell

  SvarSlett
 19. :)
  Jeg har heldigvis ikke blitt hekta, men var på et party hvor selgeren klarte å overbevise meg om at jeg trengte en kjølebag som kunne slås sammen!
  Den har vel ikke vært brukt etterpå tror jeg...
  Flink selger da :)

  SvarSlett
 20. Haha! Eg har ikkje noko tupper ting.Har aldri hatt dilla på det, altså ikkje voksen enno ;) Dvs hadde ein matboks for 18 år sidan, då eldstemann gjekk i barnehagen. Den var kjøpt fordi eg fekk plass til yoghurten oppi den, i tillegg tl maten.
  Greier meg fint med isboksar og boksar frå Europris!

  SvarSlett
 21. He he he - vi har en kompis som va vertinne, og mannen var med i vertinneklubben - say no more!!! Tenk hvor mye plastikk vi har i skap og i kjeller!!!!!!!!!! Mye sinnsykt ubrukelig, men noe av det er brukelig, selv om man kan kjøpe nesten det samme for brøkdel av prisen på ikea, nille eller liknende! Men tuppe-vertinnene selger strålende fremdeles...
  Hilde

  SvarSlett
 22. Enig med deg, Pia!! Tror nok at mange produsenter skaper et behov, for noe som vi ikke har savnet før vi fikk høre om det på partyer.

  Jeg har noen ting fra TP, og noe av det er i bruk og noe ikke. Men jeg kan stolt si at jeg har ikke gitt etter for salatslyngen..

  Så helt voksen er jeg nok ikke!

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 23. hahahha;o) enig ang.den løk-kutteren!!
  Den måtte nemlig jeg også ha sist jeg var på tupperware, men som du sier: for et styr!!- og ikke kan den vaskes i oppvaskmaskin heller.. knivbladet må ut først og dill og dall!
  Mye som er like bra (bedre?) enn Tuppervare!

  SvarSlett
 24. Hehe :) see der ja! Jeg fant foresten en tupperwareboks med lokk inne i skapet mitt! Den må ha kommet fra mamma... vips følte jeg meg mer voksen!

  SvarSlett
 25. Jeg er alltid den skeptiske som de andre ler høyt av fordi jeg (enda) ikke har sett lyset. Jeg skjønner bare ikke vitsen!

  Ps: innlegget ditt var som tatt utav hodet mitt ;)

  SvarSlett
 26. Hehe. Jeg har også løkkutteren, og det er jo helt banalt å måtte kutte opp løken først!

  godt å se at andre også har gått i løkkutter-fella ;)

  SvarSlett
 27. Unnskyld, Pia, men drar du på Tupperware-party er du både voksen og kjedelig. Jeg kan ikke tenke meg noe mer intetsigende enn å kaste bort en kveld på å handle plastboller til kjøkkenet. Da spiller det ingen rolle hvor bra produktene er. Jeg hater homeparties, og spesielt hater jeg Tupperware!

  Grøss og gru!

  SvarSlett
 28. Jeg tror Ikea funker helt greit. I mitt lille plastikkskap ligger det x antall rømmebokser. Planen var å plukke bringebær i sommer, eller lage jordbærsyltetøy. Det ble verken det ene eller andre. Rømmebokser funker ikke til så veldig mye så... Jeg bør vel kaste de.
  Jeg får litt utslett av å tenke på homeparties..... Da får det heller være Ikeaboller og rømmebokser i skapet mitt.

  SvarSlett
 29. Jeg tror ikke jeg har et eneste tupper-produkt jeg.. Men Ikea er derimot sterkt representert i mitt "kjøkkenutvalg" ;)
  Ikke har jeg forstått helt tingen med "partygreier" heller... Finnes det ikke noe sånne "mary-kay partyer og Kari jodlestakk osv osv ? Tror jeg har andre ting å bruke tiden på... ;)

  SvarSlett
 30. tja... man blir jo fort revet litt med i svingene... hehehe... Jeg har diverse tupperware både liggende og i bruk, og etter noen feilkjøp tidlig i min tupperware "kariere" har jeg blitt veldig nøye med å kjøpe kun ting jeg vet jeg får bruk for. (og ja... jeg lot meg også lure av løk-kutteren...)

  SvarSlett
 31. Jeg kjøpte silikonmuffinsformer (ikke tupperware, da), og de er helt geniale og leke med!! Jeg har aldri prøvd å ha matgreier i de, men ett- og treåringen baker og styrer med de. SUPRE!
  Også ELSKER jeg IKEAplastboksene! De koster jo faktisk ikke en formue, og de virker helt perfekt!! :D
  Er vi de "nye" voksne??

  ingrid

  SvarSlett
 32. He he, let me tell you all about this from my point of view. Ingenting som ikke er gjennomtenkt, kremt. Altså, jeg så på dette med Tupper ware, som det difinitive steg inn i vokstenlivet. Altså parties. Dillemaet mitt, dvs dillemma nr en, var det at jeg per universitetsstudium (mellomfag i kunsthistorie på utveksling i København) med fordypning i Kunstindustri og Design - var blitt litt facinert av Tupper - mannen som skapte Tupper ware. Det startes et party hvert 3. minutt i denne verden. Og som nybakt mamma kom jeg i barselgruppe med en Tupper dame. Resultatet ble at jeg var på mitt første party HJEMME hos meg selv. 35 år gammel. Dillemma to: Jeg oppdaget en vare som var bedre enn de man får på IKEA. Men jeg har bare et par sånne oppbevaringsbokser. Silikon er helt utelukket, er det noe jeg er er uinteressert i så er det muffins. Se her fikk du opp engasjemetet altså. Men jeg blir ikke bedt på sånne parties, både heldigvis og dessverre får man si. Ha en herlig mandag!

  SvarSlett
 33. Jeg har en tupperware dings, og det er en boks opner jeg fikk i bursdagsgave. Den er veldig god, men ingen andre enn meg vet hvordan den brukes. Man må nesten være rakettforsker for å finne ut hvordan den fungerer. (ikke det at jeg er rakettforsker, jeg fikk vist hvordan den skulle brukes. nøye opplæring flere ganger før teknikken satt..)

  Vi er vel hekta på kjøkken og interiør-gadgets på samme måte som mannfolka er hekta på lars monsen gadgets....

  SvarSlett
 34. Hihi, Tupperware er litt kjerring. Jeg er litt kjerring. Og stolt av det! For jeg har noen uunnværlige tuppedingser. En sånn melboks! Genial! Og en boks som vi alltid har pannekaker og vafler og sånt i. Sånt som skal holde seg litt varmt. Husker ikke hva den heter. Og noen plastkopper med lokk og hull til sugerør. Fantastisk. Og matboksene deres er gode! Og så drømmer jeg om å ha skuffer og skap fulle av moduletter med alskens tørrvarer og jeg vet ikke hva. Men jeg prioriterer det liksom ikke. Koster jo litt da...

  SvarSlett
 35. Jeg har faktsik ALDRI vært på Tupperware party i hele mitt liv (og nå har jeg jo tross alt fylt 30..), så da vil jeg tro at det er fordi jeg ikke er ordentlig voksen ennå:-)
  Jeg er overglad i IKEA, og det meste der fungerer sånn som jeg trodde det skulle. Jeg har masse plastdingser fra IKEA og har vel ennå ikke slitt ut mye av det.
  Så jeg syns innlegget ditt var bra jeg, noen ganger må liksom noen ut og si det først - så er mange av oss andre enige - liksom:-)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 36. Jeg er nok ikke den som først blir revet med, i så fall må det stemme overens med smaken min og det jeg føler er nyttig. Har nærmest hatt vegring for å gå på Tupperwareparty i frykt for å bli voksen. Tenkt at da er jeg virkelig "kjerring" eller "husmor". Men slike tanker har jeg om mye. f.eks kjøpe is av isbilen, noe som manne dristet seg til i sommer. Da satt jeg bare igjen med tanken at nå, nå er jeg ei skikkelig familiehusmor. Ikke at det er noe galt i det, men alltid følt meg litt mer ung, litt mer urban og litt mer "guttete".

  SvarSlett
 37. Hehe. Som vanlig herlig og levende skrevet!

  Nei det eneste jeg sverger til fra TupperWare er "gummimatten" (super til å åpne gjenstridige syltetøyglass med) og den lange skjeen til å ta ut restene av ketchupflaska med (den selges ikke men blir gitt i gave, om man er så heldig å få tak i en). :)

  SvarSlett
 38. Hehe, jeg er Home Partyenes mareritt; jeg kjøper aldri noe! ;o) Men jeg HAR vært på Tupperware-party. Og jeg eier en sånn kake-oppbevarings-bringe med-greie. Men den har jeg fått. Jeg synes TW er uforskammet dyrt og jeg har plastboller kjøpt andre steder til 29,- som jeg har hatt i over 20 år! Men mora mi har plastbokser fra Tupperware som sikkert er dobbelt så gamle. Og det er ikke så lenge siden hun faktisk fikk byttet ut lokkene på de gamle boksene sine. Og det er jo ikke så ille. :o)

  SvarSlett
 39. Yes, jeg har den blå med ventilen...forgjengeren dens også. :-)
  Men jeg har styrt unna hamburgermaker og salatslynge. Når jeg tenker meg om, har jeg samla TW i 20 år - og herregud!

  SvarSlett
 40. Jeg har vært tupperforhandler så hvis du trenger noe er sjansen stor for at det står i kjøkkenskapet mitt eller i en eske i kjelleren. Har MASSE tupperting og bruker de flittig (ikke alt da - har noen favoritter bla løkkutteren ☺) ☺ For øvrig syns jeg homepartis er koselig, har vært på både klær, kosmetikk og plastikk og syns det er en hyggelig måte å treffe folk på ☺

  SvarSlett
 41. Det var vel ikke akkurat så mye tuppervarer i ditt barndomshjem, Pia.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails