mandag 22. november 2010

Postkassekunst.

Noe jeg legger merke til på trilleturer, er postkasser. Og postkassedekor.

Nå kan jeg ikke være så frekk at jeg tar bilder av andres postkasser, men tro meg : dekoren er av ymse kvalitet. (Og la oss legge vekt på ordet ymse her, ikke så mye på kvalitet).

Jeg legger merke til at mange liker markblomster. Noen liker Ole Brumm, og noen synes det er flott med malte troll på postkassa si.

Jeg har ingen intensjon om å stå fram som en postkassenes Jan Thomas, men selv jeg ser at mange ville trengt en oppfriskning på postkassefronten. Mange har riktig så fine og greie postkasser. Men det er mye, la oss si, mindre pent.


Dekorative postkasser uten maling, hentet fra apartment therapy
Dekorative postkasser uten dekor, fra MEFAJeg føler at det burde vært en nisje her for postkassedekoratører. Finnes dere der ute? (Ja, nå roper jeg altså IKKE etter akkurat dere som "dekorerer" postkassene med litt uheldige markblomstvarianter)

(Og jo,da, det er sikkert mange av dere som vil argumentere med at "Det viktigste med den malinga er at det er personlig og sjarmerende". Jo,da, men det finnes en grense for hvor "sjarmerende" ei postkasse skal være? Eller?)
Orginal postkasse. Fra Mailboxes.

Hva med deg? Har du en dekorert postkasse? Er den nydelig?

Ha en firkanta dag, med eller uten post!
Og for å være høflig i dette innlegget, har jeg da IKKE lagt ut bilder av dekorerte postkasser som jeg synes er stygge mindre fine. For det kan jo faktisk være akkurat din postkasse jeg sikter til. Og det er ikke meningen å såre verken deg eller kassa di;)

33 kommentarer:

 1. Ha, ha,synes ikke akkurat sånne hjemmedekorerte postkasser er så flotte jeg heller:-)
  vi har en sånn standard, kjedelig, grønn en, men jeg ønsker meg svart postkasse fra Bruka, som seg hør og bør for en bloggedame...

  SvarSlett
 2. Kunne ikke vært mer enig! Blir neppe noen markblomstpostkasse på meg. Tror forresten ikke det er helt lov å henge opp det i blokkoppgangen heller. Synd. Hvis jeg en eller annen gang får meg et hus med plass til egen postkasse skal den være fin og stilfull. Dette ligger imidlertidig så langt frem i tid at jeg ike har satt meg inn i postkassemarkedet enda.

  SvarSlett
 3. Vi har ikke så fancy postkasse sjøl heller....Men jeg har ikke malt den.

  SvarSlett
 4. Haha, er endel mindre fine postkasser her i strøket også :) Postkassa vår er helt hvit, nesten litt kjedelig ;) Lurer forresten på om jeg har brutt en lov med den hvite postkassa, for resten av borettslagets postkasser er grå. Hmm.

  Jaja, fin mandag til deg:)

  SvarSlett
 5. Jo...det finnes masse rart der ute... Viktigste er jo naturlegvis at ein er fornøgd sjølv, men... masse eg neppe ville ha valgt å hatt sjølv ja :-D
  Vi har ei heilt rein kasse i stål. Enkelt og greit synest eg. Men, det var nokre kule variantar du hadde funne bilete av her då, så kanskje neste vert litt sprekare...
  Klems

  SvarSlett
 6. Nei, du har ikke lagt ut bilder - men jeg vet hvilke du mener. Hahaha. Du glemte den rosemalte og den med troll, btw.

  SvarSlett
 7. Ein postkasse er ein postkasse...om du spør meg. Men det gjer du jo ikkje!
  Og du var jo litt stygg nå, Pia! Hadde eg hatt ein med markblomster på så ville eg iallfall ikkje stått fram og sagt det etter dette blogginnlegget! Da hadde eg nok, etter å ha tørket noen fortvila tårer, sneket meg ned til postkassestativet ein mørk kveld, og malt over markblomstene - og heller malt på noen koslige smilefjes av heile familen e.l.
  Heldigvis har eg ikkje ein sånn postkasse!
  Ha ein firkanta dag du og!

  SvarSlett
 8. Å - jeg synes det er søtt og fint at folk maler på kassene sine, jeg. Hjemmelagt og rart er helt fint og flott. Stor motivasjon for små toåringer som skal stabbe hele veien hjem også - for "snart kommer vi til kattepostkassa" og "snart er det trollpostkassa". Kjempefint, det virka i mange år. Synes det var litt trist da trollpostkassa til naboene nede i veien ble byttet ut med en hyperstiligmoderne stålvariant på halvannen meter eller noe sånt. Men folk får jo gjøre som de vil.
  Min er grønn og bulkete og kjedelig. Men vil gjerne lage meg en selv en vakker dag....

  SvarSlett
 9. He he jeg har nok en "dekorert " en ,meeeen håper å bytte den ut snart ;)

  Vår postkasse er svart som natta, med et nordlys som blafrer over lokket :D
  He he så jeg ramler nok rett i den sorte gryte her ja . . ho ho kanskje nissen kommer med en ny og faaaaansy!!!

  Ha en flotters mandag med lokket på snei !!

  -maren-

  SvarSlett
 10. Ja til fargerike og sprelske postkasser!

  Joda, ser den med at mange av disse kassene så absolutt er glemt når huset har vært under en drabelig endring, eller at kassen er arvet av uendelige huseiere av praktiske grunner og dermed heller ikke får oppmerksomhet. Postkassen er enten glemt, gjemt, kjedelig, tekstløs eller overdådig pyntet. Synes både tusser, troll, markblomster og andre malerier kan være fint jeg, og jeg kan også like en helt ren stålkasse. Det jeg ikke synes er pent er når det er fellesstativer med en klynge hummer og canari, kasser som henger på halv tolv, eller når malingen skriker "riv meg løs".
  Moralen min blir da: Dekorer av hjertens lyst, men fortsett da å ta vare på kassen og la den få litt oppmerksomhet på linje med selve huset.
  (Sa jeg, som faktisk snekret dobbeltkasse til naboene og oss i sommer, som enda ikke har kommet på plass..)

  PS: Kan man ikke stå for den kassen man har (med eller uten dekor), så er det kanskje på tide å se seg om etter noe nytt uansett?

  SvarSlett
 11. Du bør sjekke ut postkassene til jenny lane design. Der er det mye fint. :)
  Her i gården går det også i vanlig grønn kasse uten pynt.
  Får begynne å spare til en litt mer fancy eller kanskje ønske til jul?
  Klem Hanna

  http://www.jennylanedesign.no/

  SvarSlett
 12. Kom igjen,Ingrid - legg ut bilder av din markblomstpostkasse, og jeg skal garantert rose den! Man kan se det vakre i alt, hvis man virkelig prøver;)
  Siri: Nevnte de med troll...;)
  Underveis: du har et poeng der - å bruke de ulike postkassene som etappemål på vei hjem.

  Og jeg hater ikke dekorerte postkasser. Jeg har bare lagt merke til at noen har vært litt uheldig dekorert. Men det kan jo være barn som har malt Ole Brumm, da får det være greit. Men en kvinne i førtiåra - ikke så imponerende.

  SvarSlett
 13. tja.. min postkasse e heller temmelig kjedeli!
  Grønn og kræsja! Faktisk.. Da bilen "kjørte" gjennom postkassegjerdet vårres ei mørk januarnatt!!!
  Ønske mæ ei stor ukræsja postkasse æ :)
  men vil verken ha den rosemalt eller trollmalt!
  huff...

  SvarSlett
 14. Enig i at det er mange stygge postkasser der ute. Selv hadde vi en i rustfritt stål med nøkkel. Stress med nøkkel og en vrien lås gjorde at vi bytta til en helt vanlig sort en som står, overraskende nok, Post på. Kunne godt tenke meg en mer fancy variant, men synes det er kjipt å bruke flere tusinger på en postkasse, postkasse postkasse....(Radioresepsjonen for de som ikke tok den) ;)
  Men jeg har iallefall latt være å dekorere den med troll og hello kitty. :)

  SvarSlett
 15. Du nevnte trollene, måtte bare sjekke at du leset alle svarene.

  Ellers må jeg si at Jenny Lane hadde mange kule postkasser.

  Og at jeg fikk litt sånn ettertenksom holdning til malte postkasser likevel - når jeg leser Underveis sitt svar.

  SvarSlett
 16. Uff, postkassa vår er også grønn og kjedelig med gatenavn- og nummer på. Har tenkt på det såå mange ganger at jeg skal gjøre noe med den, men TTT. Jeg får finne meg ei trollmalerske.

  SvarSlett
 17. stålfarget stor postkasse fra Bruka☻
  eeeelsker den! den kjøpte jeg i belønning til meg selv etter å ha malt huset i hele sommer!
  enig med deg, maange stygge postkasser der ute!

  SvarSlett
 18. postkassen er plain, grønn. med husnummer og navn på. Kjedelig.
  så lenge jeg ikke bor i gedigern villa og får min egen postkasse på eget postkassestativ- må jeg vel ha det samme som resten av gata, som deler postkassestativ. Hadde jo ikke vært særlig pent, om jeg hadde hatt en helt annen postkasse enn alle de andre heller da....

  SvarSlett
 19. Har verdens fineste hvite fra Bruka!! 40 års gave i fjor!!

  SvarSlett
 20. hehehehe.... tipper noen føler seg rimelig tråkka på foten nå ja :) og, nei, jeg har ikke sånn postkasse du sikter til og ikke har jeg tenkt å få det heller, synes de er heller lite fine... sier som Barbro jeg, skulle ønske jeg hadde en svart eller hvit en fra Burka... vi har en kjedelig grønn, praktisk postkasse...

  SvarSlett
 21. Vanleg firkanta grønn, og påført navn med tusj etterkvart som familien auka.

  SvarSlett
 22. Kjedelig eller nøytral grå på oss. Men den tilfredstiller ikke postverkets krav om tydelig merking. Men med totalt 5 kasser på stativet så er sjansen stor for at posten kommer rett likevel.
  I nærområdet er det kommet opp et enormt laftet stativ som er malt nesten signalgult. Glad jeg ikke skal hente posten min der.

  SvarSlett
 23. NOT AT ALL. Den er rød og har nei "takk til reklame" på seg. Og navnene våre i hvitt. Laget av min mann. Så den er jo egentlig selvdekorert. I all enkelhet. Det var en peiode jeg var livredd for å få en sånn med troll eller prestekrager på til jul. For hva gjør man da? (her ser du hva jeg kan finne på å bruke energien min til å bekymre meg over) Nå anser jeg faren som over.

  SvarSlett
 24. I og med at jeg er så heldig å bo i en Obos-blokk har vi strenge regler for hva som kan limes på den herrrrlige stål-grønne-postkassa.
  * Et navnskilt, max såsåmange cm ganger såsåmange cm.
  *Evt et "Nei takk til reklame"-merke.
  Det er det.
  Kreativiteten får ikke blomstre her på Østkanten for å si det sånn, men det er kanskje like greit... :)

  SvarSlett
 25. Du hadde ledd om du hadde sett poststativet til naboene, som også vi må bruke. Det er 9 rustne grå (var en gang hvite) postkassesr på stativet. Vi har fått en ny nabo som har kjøpt seg en av de size XXXL som Posten selger. Han har satt den over vår, og på linje med de over. Dvs at vi har hans så nære vår at jeg knapt får ut posten.
  Hva sier man til naboen? Gratulerer med nytt hus og NY postkassa. SKAFF DEG EN SOM ER LIK DE ANDRE! eller bygg et nytt stativ??
  Jeg har ganske kort lunte så jeg hisser meg faktisk opp hver dag!

  SvarSlett
 26. Jeg synes virkelig du burde ha fotodokumentert disse mindre pene postkassene du har observert. Jeg har sett meg ut den hvite fra Bruka, men nå fatta jeg interesse for den fra Mefa...takk for det.

  SvarSlett
 27. hø, hø! Som tidligere postbud i mitt forrige studentliv vil jeg bare påpeke at det ALLER VIKTIGSTE ER AT DET STÅR NAVN PÅ POSTKASSENE!
  Det er helt umulig når du står der med posten i hånda og du har 6 hvite postkasser foran deg uten navn. Selv ikke dekor hjelper da!

  SvarSlett
 28. Nope. Postkassa mi er ikke koselig. Ikke personlig. Men den er romslig. Det setter jeg pris på. For da får jeg flere pakker oppi postkassa. Færre som må hentes på post i butikk :-)

  SvarSlett
 29. Vi har en helt nøytral og grå postkasse. Helt grei. Du kommer aldri til å se markblomster/Ole Brum/rosemaling el på vår postkasse, hehe. ;)

  SvarSlett
 30. Postkassa vår er stilrent, svart, og en transparent klistrelapp med navnene våre på. Enkelt og greit.

  SvarSlett
 31. Hei,

  har postkasse med troll OG markblomster. Var en bryllupsgave og kommer ALDRI til å kvitte meg med den. Lyst på bilde? Sikker på at du kommer til å bli pyttelitt misunnelig ;)

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 32. Veldig herlig at folk er forskjellige. Det hadde vært kjedelig om alle skulle ha design-kasser. Samlestativ med mange rare kasser er bare gøy.
  Slitne gamle kasser sier noe om prioriteringen til eierne, det også. Vi prioriterer alle forskjellig. Heldigvis.

  SvarSlett
 33. Tilfeldigvis så har jeg akkurat skifta ut min "mammalagde markblomstmalte" røde og gule postkasse - med en stilig svart en som jeg har skrevet hvite navn på... Jeg syns den blei den fiiiineste på hele postkassestativet som er full av bulkete, malte, grønne, hvite postkasser! Sjekk min "nyoppussede" blogg for å se bilde.... fort, fort...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails