lørdag 27. november 2010

Øl. Og heroin.

Jeg liker å bruke et språk fylt av fjonge ord.
Når jeg skriver.
Jeg snakker ganske så normalt.
Men særlig en av gutta har et, la meg kalle det RIKT språk. Eller spesielt.
Når han får gå på dataen, ser han på meg og sier "Du er en vis kvinne!" og når han får høre at vi skal ha kjøttkaker til middag, roper han ut "Gud er god!" (Og dette er da i et hus der gode guder og andre guder ikke nevnes særlig hyppig, bare for å ha det sagt...)

I tillegg til at far kom hjem fra jobbreise i Polen med neglelakk, av alle ting (som du kan lese om her), hadde han også kjøpt øl.
Jeg er ikke så interessert i øl, og skriver derfor ikke så mye om den drikken.
Men vesla kastet seg over taxfree-posen, og dro opp en ølboks.
Og da roper en av gutta forferdet ut : "Pappa! Gir du din uskyldige datter øl?!"
Så rister han oppgitt på hodet og fortsetter "Hva blir det neste?!! Heroin?"

Kanskje han har snappet opp noe vesentlig? Ikke vet jeg... Men de av mine lesere som er hekta på heroin - er det slik det starter? Øl først, så direkte over på hardere stoffer?

Ille nok at jeg skriver om narkotika. Jeg legger ikke inn bilder av svineriet. Derfor blir det salt- og pepperbøsser istedet. Fra third drawer down.

Ha en uavhengig kveld, med eller uten hardere stoffer!

17 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke, altså. Her gikk det riktig så ille med 1-åringen. Ene helga fikk hun smaken på hjemmebrent. Helga etter var det straka vegen over på knark. Jepp. Heroin (kaller man heroin for knark, jeg er ikke helt oppdatert?). Så jeg tror det er fare på ferde. Eller nå er jo ikke øl så ille som hjemmebrent. Litt lavere alkoholinnhold. Men det aner meg at det får konsekvenser likevel. Neste helg blir det vel, tja: hasj i alle fall??!

  ;-)

  Fortsatt god helg, Pia!

  SvarSlett
 2. Den guten din har nok arva sin mors språklege slagferdighet :)

  SvarSlett
 3. Hehe, det er godt at du også følger med på neglelakk-moten! Jeg skrev jo faktisk et innlegg om den samme neglelakken selv, for en ukes tid siden..
  Masse god bedring til alle som måtte være syke i huset.
  Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 4. For en herlig sønn! Applaus!

  SvarSlett
 5. Oppegående sønn det der, han slekter vel bare på sitt opphav, som også er ordrike og humoristiske. ☺

  SvarSlett
 6. Åjada, fra bagatell til Helvete, sier jeg bare..
  (har du ikke sett den?!?)
  Flott språk på gutten!
  :)

  SvarSlett
 7. Hvor tar de det fra egentlig? Min datter på da tre og et halvt står foran kjøleskapet og roper "Mamma, mamma, du må komme! Det er noe besynderlig i kjøleskapet!" Joda, det er kanskje litt besynderlig at mora legger mobilen i kjøleskapet og fårepølsa i veska si, men hvor pokkern tar hun ordet fra?

  SvarSlett
 8. He he, besynderlig er et herlig ord! Jeg digger at barn bruker finurlige ord og uttrykk!

  SvarSlett
 9. He he herlig negllakkhistorie. Thomas fik seg også en god latter. Vi kjente oss veldig igjen da det kom til tekstmelding nr 2, men jeg likte den rosa negllakken best jeg hehehe, særiøst. Ja, det er vidunderlig med språk. Anton lurte på følgende da vi ved middagsbordet hadde snakket om at blir det særlig kaldere nå så blir det is på fjorden, i forbindelse med at jeg har badet idag. (ja, det ble en veldig lang setning uten å komme til poenget) Altså han sa: Mamma, skal du begyne å gå på skøyter også - NAKEN?

  SvarSlett
 10. Slagferdige replikker fra sønnen, ja! Ha ha ha!

  SvarSlett
 11. Herlig og slagferdig sønn! Akkurat som sin mor:-)

  SvarSlett
 12. Fornøyelig!
  Her i gården får jeg slengt "frøken tante Sofie Gulbrandsen" etter meg når jeg tar den strenge stemmen om dagen...ikke helt lett å holde seg alvorlig;) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 13. Digger barn med godt ordforråd :-) Herlig neglelakkhistorie :-D

  Ha en fin søndag (med nylakkerte negler) ;-)

  SvarSlett
 14. Har ikke lest neglelakkhistorien ennå - men jeg kjenner at jeg lever et halvt døgn lengre nå på grunnen av den språkmektige sønnen din ;).

  Kanskje jeg kan plusse på et halvt døgn til etter å ha lest neglelakkhistorien ;).

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails