søndag 17. oktober 2010

Lesing. Og sitater

Dere higer jo etter vise ord en søndagskveld.
I mangel av egne, vise ord, rapper jeg sitater fra Carl Petter, Joseph, Samuel og Drucilla. (Carl Petter, Joseph, Samuel og Drucilla er da IKKE mine barns navn - Carl Petter, Joseph, Samuel og Drucilla er mer eller kanskje litt mindre kjente personer som har uttalt seg om lesing, og sitatene har jeg funnet inne på ordtak.no)

Et liv uten bøker er som en barndom uten eventyr, en ungdom uten kjærlighet, en alderdom uten fred.
-Carl Petter Frøhling

Å lese er for hjernen hva mosjon er for kroppen.
-Joseph AddisonMan bør lese det man har lyst til. Det man leser av plikt, har man liten glede av.
-Samuel Johnson
Hvorfor dagens skoleelever ikke kan lese? Fordi de ikke leser.
-Drucilla James Mill 

Ha en super søndag, med eller uten lesing!

16 kommentarer:

 1. Fantastisk! :D
  Her i huset er alle fastboende lesehester/-løver :D Både Maiken og Micro elsker å lese bøker og blader (alt fra IKEA-kataloger til ROM 123 til Donald til bøker om dyr eller prinsesser eller feer eller spennende pekebøker om biler og store maskiner) og jeg får ikke sove uten å lese litt på senga. Og gubben tråler minst en avis hver dag. Så joda... Vi kan lese ;)

  Herlige bilder av lesehestene dine, Pia! Kanskje litt ekstra søtt med Vesla i vogna med "Sabitann"-blad ♥ Også så konsentrert Fotballøve, a gitt! :D

  Takk for kloke ord på tampen av sønda'n :D

  SvarSlett
 2. Det er så sant som det er sagt! Og den skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Ser jo at Vesla er godt i gang. Sabeltann og greier. Ikke dårlig!

  SvarSlett
 3. Enig!
  Og dei FEM bøkene var mine absolutte favorittar då eg var liten!
  Eg fant 5 av de på bruktbutikk, og har lest alle for Trym :o)

  SvarSlett
 4. Hei Pia! Fant deg på NIB nå - for en herlig fresh og annerledes blogg du har - veldig morsmom lesning :) Deg følger jeg videre med glede! PS: Hvordan er det å være 4 barnsmor? Var det moro med en "attpåklatt"? Må bare spørre for jeg synes det er så flott med mødre som får mer en 1 1/4 barn ;) Mange klemmer fra Yvonne

  SvarSlett
 5. Jada, det leses her...akkurat nu bloggen din da...

  SvarSlett
 6. Yvonne: Så hyggelig at du fant meg! (Og til dere andre : hun fant meg nok via en kommentar - jag oppfyller absolutt ingen kriterier til å bli omtalt inne på NIB, ei har jeg sjans til å havne på noen bloggroll der;)
  Det er stas med fire barn, ja! Hektsik og til tider altoppslukende, men absolutt levelig. Et lite barn til når de andre var 10, 8 og 6 var helt flott! (Sjøl om jeg nok hadde fortrengt dette med soving...)

  SvarSlett
 7. sant, sant! :) og nå kom jeg på et "dikt" som jeg leste hos "the pioneer woman" (http://thepioneerwoman.com/)

  Det var om tven som ødela ungene og om hvor viktig lesing er ...

  Det var en smule ekstremt, men med et sabla godt poeng! :) Anbefales å leses, siles og fordøyes etter eget velbefinnende

  ... nå kan jeg selvfølgelig ikke finne det, men "i'll be back" med link om jeg finner det...

  SvarSlett
 8. Grrr, hater skrivefeil som jeg ikke får redigert bort... JEG og HEKTISK heter det....

  SvarSlett
 9. God Bog, bedste Selskab.
  Bøger ere Venner. De belære, trøste og underholde.
  (Wergeland)
  :)

  SvarSlett
 10. Helt enig med gamlisene. Les!

  SvarSlett
 11. Samuel Johnshon var en vis mann. Min favoritt er "det beror inte på hur många gånger du går igjenom boken, men hur många gånger boken går igjenom dig", eller hvordan det nå en skrives på norsk. Elijah Wood mener jeg uttalte de ordene i et svensktekstet program for mange år siden.

  SvarSlett
 12. Herlige sitater.
  Og det siste er VELDIG sant.
  Barn idag liker ikke å lese - ikke sånn som vi gjorde. Jeg har et leseprosjekt gående i klassen min og prøver å motivere barna til å lese litt hver dag. De fleste hos meg syns nå det er OK å lese og gleder seg til lesestunden vi har hver dag i klassen!:-)

  Ha en herlig ny uke med eller uten bøker!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 13. Hei på deg Pia :) Ja til bøker sier jeg ! Her i huset har vi lest for ( holt på å si barna ) Sønnen , helt fra han var bitteliten . Høydepunktet på dagen var lesing på kvelden :) Kos . Han er blitt en lesehest (13 år ) .Så er jeg svak for visdomsord ;)Koselig at du vil følge bloggen min Pia :) Jeg legger meg til som følger hos deg også , og gleder meg til å følge deg :)

  Ønsker deg en fin uke :)
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 14. Vi hadde sånn artig "konkuranse" på barneskolen. Alle fikk lage en runding i papp der vi skreiv hvilken bok vi hadde lest og hengte som en orm (bokorm) rundt, og rundt i klasserommet! Vi jentene ledet heftig, men jeg ble bare flau og angret meg og ble heftig mobbet da jeg hengte opp lapp om "Mensen-boka"

  HYYYL flaut!!!!

  SvarSlett
 15. Leseglede er utrolig verdifullt, og jeg er så glad for at den har latt seg overføre til husets fireåring. Vi leser på senge hver kveld, som oftest litt ellers i løpet av dagen også, og det gleder et lesende morshjerte å se barnet sitte foran bokhylla og lese høyt for katten :)

  SvarSlett
 16. Kjenner jeg liker denne blogposten veldig masse :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails