mandag 25. oktober 2010

En grusom hverdagsopplevelse.

En gang i mellom skjer de mest grusomme og utrivelige hendelser.

I dag var jeg ute og handlet sammen med min vesle datter. Hun hadde på seg en ny, flott strikket heldress som hun akkurat har fått av sin oldemor.

Hun tusler rundt så glad og lykkelig som bare en ettåring kan. Så møter vi en gammel dame. En eldgammel dame. Som bøyer seg ned mot vesla og sier "Så nydelig dress du har! Er det mamma som har strikka den til deg?" 

So far, so good. At dama faktisk tror at jeg kan trikse fram noe så enestående som en strikka dress, synes jeg bare er hyggelig. Men så ser dama opp på meg og sier "...eller er du kanskje bestemora?"

Jeg velger å overhøre den veldig "artige" kommentaren, og smiler til henne og svarer høflig "Det er faktisk oldemor som har strikka!".

Da ser dama forskrekket på meg og sier "Å, er du oldemora hennes!?"

Jeg vurderte et øyeblikk der og da om jeg skulle begynne å frese, spytte og sparke etter lårhalsen hennes. Men som den høflige kvinnen jenta jeg tross alt er, smilte jeg bare ekstremt uvennlig og snurt og mumlet fram at jeg var barnets mor. Og så gikk jeg lett og ledig derfra.

Ha en forarget aften, med eller uten eldre damer!

61 kommentarer:

 1. Det er det verste jeg har hørt! Skal vi lyse bann over eldre, ufine damer og håpe på en glatt vinter?

  SvarSlett
 2. Hahaha.Her snakker vi toppen av frekkhet altså...Måtte det bli vinterføre snart..hahaha!

  SvarSlett
 3. Kanskje hun har sett for mange programmer av typen:"60-åring blir mamma ved hjelp av surrogatmor"?

  SvarSlett
 4. Hehe...jeg ler!
  Huff. det var ei skikkelig frekk dame!
  Og så sier de at det er den yngre generasjon som ikke eier manerer?!?
  De eldre nå til dags, altså...
  Du får roe deg ned ,ikle deg onepiecen din og slenge deg på sofaen med pepsi max og slikkepinne og kjenne etter hvor godt festet lårhalsen din er!
  Yo!

  SvarSlett
 5. Ha-ha...ler så jeg griner.. :-D
  Vi har vel alle opplevd noe tilsvarende, det er bare til å le av det og gå videre.

  SvarSlett
 6. he he he he he he hehehehehehehehehehehehe - fantastisk - gamle damer er vidunderlige både med og uten alzheimer kan de brekke ut av seg det mest forunderlige...
  Hilde

  SvarSlett
 7. Hoho *ler godt* (tilgi meg) men tenker at denne gamle damen kanskje burde få seg et par nye briller, eller hva?

  SvarSlett
 8. Det var nå det frekkaste!
  Stakkars gamle dama som tydeligvis har dårlig syn...

  Hadde kanskje sparka og eg ;o)

  SvarSlett
 9. Må le:) Det får meg til å tenke på den gangen jeg ble med broren min til frisøren, jeg 17 og han 13 og frisørdama sa til meg da hun var ferdig "ja nå er vel mamma fornøyd også"...

  SvarSlett
 10. Tør nesten ikke si no´jeg nå ;-D
  HIKST;-D
  - i forrige uke spurte en eldre herremann mamma;
  - om jeg og ho var søstre...?
  Mamma svever enda...
  Ha en ungdommelig aften,
  trøsteklem:-)

  SvarSlett
 11. Haha... Krise! Du vet hva de sier om barn, fulle folk og gamle damer!!! Moahahaha...

  Neeeeida, du unge, lekre, rype! ;)

  SvarSlett
 12. haha!

  Det var vel kanskje nok med den første kommentaren, så kunne du ha godtet deg over den lenge:)

  ha en fin kveld!
  klem ellemell

  SvarSlett
 13. Nå er jo eg, som kjen litt eldre enn deg, og har ei datter som er ein måned yngre...så eg skal ikkje hånflire av dette (sjøl om det frister veldig...)
  Vi får heller trøste oss til at det ikkje er så lenge til vi er så gamle sjøl, at vi kan slenge slik med leppa til andre, uten å skamme oss. ;)

  SvarSlett
 14. He he ;o) skjønner godt reaksjonen din! Men hun må ha sett noe helt utrolig dårlig, eller hva???? Man sier ikke slikt til et ungt menneske hvis man ser godt ;o)!!!! Du får bære over med henne å se det komiske i det hele ;o) Men det er sant som flere skriver, at mange eldre folk er uforskammet!!! De prater før de tenker... Ikke tenk på dette! Du er ung, pen og sprek ;o) Ønsker deg en morsom aften unge dame ;o)
  Klem fra Gro :o)

  SvarSlett
 15. Fyttirakkern, for ei heks!!!
  :) Susanne

  SvarSlett
 16. Hohoho! Gamle damer kan vere ganske frekke! Men høfleg skal ein vere mot dei, uansett...?!

  SvarSlett
 17. Usj da, hun blandet sikkert ordet oldemor med storesøster..

  SvarSlett
 18. Ha, ha, ha, av fulle folk, barn OG gamle damer skal man høre sannheten:-)

  SvarSlett
 19. Velkommen etter! Allerede i en alder av 14 år ble jeg tatt for å være moren til min lillebror! Det var for øvrig i en strikkebutikk - et ujendrivelig bevis for at strikkeinteresserte damer er dårlig på aldersbedømming...

  SvarSlett
 20. Sånt går da ikke an?
  Selv hadde jeg en i samme gate i går, en psykisk utviklingshemmet mann, dog nokså oppegående, klappet meg på magen og lurte på om jeg skulle ha barn? Jeg er IKKE gravid.

  SvarSlett
 21. Har opplevd noe lignende. Er i en alder da jeg kunne vært bestemor til min yngste datter. Ikke så ofte jeg har fått spørsmål om det. Men har fått spørsmål et par ganger om min mann er min sønn. Det er ikke så gøy. Han er riktignok 3 år yngre enn meg, men han ser da ikke så ung ut!!? Tror jeg skal anbefale en god optiker neste gang. :-D

  SvarSlett
 22. Det der er det skrekkeligste jeg har hørt siden ei dame på legekontoret lurte på om jeg var søstra til mor mi.. Slike kjerringer burde vært pepret med rognebær

  SvarSlett
 23. GUD SOM JEG LO NÅ...
  Du må unnskylde altså, for det var mer av måten du skrev det på.. (Jeg ler jo alltid av de morsomme og sarkastiske innleggene dine!!!)
  Men denne tok vel mer eller mindre kaka. Vi får skylde på dårlig dømmekraft og meget dårlig syn på den eldre damen. Uansett var det meget uhyggelig sagt. Nå har ikke jeg sett deg sånn "in person", men jeg har da sett på bilder at du overhodet ikke ligner på noen bestemor. Så det så!
  God mandagskveld til deg - kos deg med en ekstra sjokoladebit ikveld (eller noe annet digg!!:-), det har du fortjent!!!

  Trøsteklem fra størstepia

  SvarSlett
 24. Oh i wish google translator weren't so bad so i could understand!
  I just can say that she looks absolutely adorable and i wish i had one of those cute knitted suits for Amelia!

  SvarSlett
 25. He he, nå må jeg gripe inn og forsvare dama - hun var gammel! Veldig gammel! Og oldemorkommentaren sa hun vantro, så selv hun synes nok at jeg så i yngste laget ut for å være akkurat det...
  Og bestemor KUNNE jeg jo ha vært... (sitter langt inne å innrømme det...Men teoretisk ville det jo vært mulig...)

  SvarSlett
 26. Hehehe, nå måtte jeg le høyt (her jeg sitter på jobb).. Huff, sånne ting er jo egentlig ikke morsomt. Tvillingsøsteren til samboeren min og jeg har ledd mye av at en ekspeditrise trodde at jeg var datteren hennes, selv om vi begge (og ihvertfall svigerinnen min) syntes at opplevelsen var grusom.
  Jeg lurer på hva damen tenkte etterpå? Jeg tipper det blir lenge til neste gang hun sier noe liknende (med mindre hun var dement??).

  SvarSlett
 27. Men i ?%&*@£$!!, er jeg gift med ei som blir tatt for bestemor??

  Og slikt finner man lagt ut på nettet!!!

  SvarSlett
 28. He he he herregud! Litt artig og. Hadde du ikke en eller annen snerten kommentar å slenge tilbake, du veltalende vakre kvinne?

  SvarSlett
 29. "Anonym" - dama så dårlig!

  SvarSlett
 30. Det var det frekkeste!! *må innrømme at jeg humrer litt her* Men noen ganger fortjener også gamle damer å høre at de virkelig tar feil!! ;)

  SvarSlett
 31. Skjønner at den var lei å svelge den der for både deg og anonym....men om det er noe trøst så spør min mormor opp igjen det samme spørsmålet 10 ganger i løpet av en halv time nå, så det er nok DEM alderen tynger mest...ikke vårs spreke snart-førti åringer kan du skjønne!!!!

  SvarSlett
 32. Hahaaa, tror jeg er gladere enn deg for at vi fant hverandre :-D Den episoden minner meg om en gang jeg var i butikken og en bekjent kom bort til meg, tok meg på magen og sa: "næmmen, er du gravid?". Hehe, noen kommentarer kunne man klart seg uten, ikke sant?

  Kommer snart innom igjen. Pussokram :)

  SvarSlett
 33. Takket være deg er mine ellers så slappe mammamagemuskler trimmet og tonet - du altså, du er bare helt fantastisk, hoho!

  SvarSlett
 34. På lørdag traff jeg en bekjent og sa ÅÅÅÅÅh, kul parykk! Hvorpå hun sa heh, nei dette er håret mitt. Da kjente jeg på det og sa Neeeheheeee, det er jo parykk. Og da hun sa nei, det ER håret mitt, begynte jeg å dra i det, og sannelig satt det fast. Bustete rart parykkhår som var det ekte håret. oioioi. Det skal sies at det var alkohol inn i bildet, men rimelig flaut likevel :-D Må lære meg å holde kjeft :-)

  SvarSlett
 35. Ha,ha! Morsomt!
  Kunne du lagt ut et bilde av deg, så kunne vi tatt en undersøkelse på det. Så får du det svart på kvitt! Mooooaaahahahahahaha!!!!!

  SvarSlett
 36. Hahahahahaha...(unnskyld at jeg ler!!!)

  SvarSlett
 37. Hahaha jeg ler så jeg griner. Oldemora...hu der kan ikke ha vært den skarpeste kniven i skuffen....i så fall må hun ha et utrolig dårlig syn. Du skulle gått etter knehasene...alltid et svakt punkt! ;)

  SvarSlett
 38. Ho ho, grusomt. Den dama måtte jo ha gått fra brillene sine, styrke +10.

  SvarSlett
 39. ...og snasen dress. Hils bestemor/oldemor det.

  SvarSlett
 40. Heidi M: sjekk septemberarkivet mitt - ca midt i september hadde jeg et innlegg ved navn "Spennende kampanje. Og Facebook". Den spretne dama der er da ingen OLDEMOR?!

  Nei, dette vil ta tid å komme seg gjennom...Eller kanskje ikke. So what. Bestemødre er mennesker de og.

  SvarSlett
 41. Men i jøssenavn??! Gamle nepskrellet. Henne skal du ikke bry deg om! Hev deg over sånt vrøl! Hun må jo være halvblind eller noe. Du vet, det er alltid noe med øynene til sånne gamle damer. Stær av en eller annen farge eller noe.

  ;-)

  SvarSlett
 42. Haha.. Innlegget tok en annen vending enn den jeg så for meg! Jeg tenkte det kom en historie om hvor sliiitsomt det er med barn som vet hvordan man får tak i smågodtet ved å vippe opp lokket og smyge hendene under og grafse til seg en neve med forbudte varer! Og som etter å ha blitt tatt på fersken legger seg ned på magen og slår og sparker samtidig som lyder som garantert sprenger noens trommehinner kommer ut av munnen (jeg er selvfølgelig forberedt på den delen og går alltid med ørepropper på butikken). Deretter tenkte jeg historien kom til å fortsette om hvordan resten av handleturen gikk; bære barnet til frukthyllen - så en rask spurt etter barnet som har satt inn høygir mot godtehyllen. Gjentas en fire - fem ganger før man kapitulerer og betaler de tre varene man har!

  Men jammen tok jeg feil! :) En heeelt annen vending tok butikkturen deres, hadde jeg aldri forutsett ;) Du skriver fantastisk morsomt!!

  Ü

  SvarSlett
 43. hehehehe :D førr ei herli gammel dame!

  Klæm

  SvarSlett
 44. Nei og nei. Jeg ler meg skakk! Og jeg HADDE gått for lårhalsen! Ellers kan du jo bare håpe at hun ved neste snøfall legger igjen isbroddene hjemme....
  Det er det jeg har sagt tidligere: gamle damer mener de kan ytre seg aldeles fritt...

  SvarSlett
 45. Hæ? Den gamle damen måtte minst ha grå stær. Eller bare en veldig dårlig dag. Makan!

  SvarSlett
 46. Hehe - nå lo jeg godt:)
  Bestefaren min hadde en gang en lignende kommentar - han er også veldig gammel og husker ikke like godt som før. Han spurte meg en gang - som han alltid gjør - hvor gammel jeg nå hadde blitt, hvorpå jeg svarer 48, og han ser undrende på meg - opp og ned - jasså, er du ikke mer?
  Nå er jo jeg i min ungdoms vår - og ikke fullt så gammel som deg - ihvertfall minst et par år yngre - hehe - så hun hadde vel aldri tatt meg for en oldemor.
  Jeg er foresten Bestemor - ste-bestemor vel og bemerke - men min hainn-te-mæ han er bestefar på ordentlig han - og det bruker jeg mot han så ofte jeg kan:))

  SvarSlett
 47. ler meg skakk! Haha! :) og den dressen er bare helt nydelig!

  SvarSlett
 48. Må jo bare le og skriver på oppropet om holke snart. Og jeg lo enda mer da "den anonyme" mannen fikk greie på dette via nettet. Hi hi hi. Han kommer sikkert til å gni det inn. Oldemors strikket dress var fantastisk søt. 1 åringen også. :-)

  SvarSlett
 49. Stakkar deg, men tröst deg med att dama nok var dement. Jeg som treffer mange demente i mitt jobb vet att fra deres mun kan det komme vad som helst. Du ser ikke ut som en mormor men du er en "moromor" det er helt klart.Ha en fin dag og klem fra Sverige.

  SvarSlett
 50. Når jeg var ca 10 år skulle jeg få nytt fotoapparat av mora mi, dama i butikken sa: "Så heldig du er som får nytt kamera av bestemora di" Jeg sa: "Det er ikke bestemora mi det er mora mi!" Og strena sinna ut av butikken. Dette er en mannsalder siden og det skal sies at mora mi var 44 når jeg ble født og at hun faktisk var bestemor til 3 når jeg var 10 men, den kommentaren har jeg aldri glemt eller tilgitt den dama! Godt frøkna di er så ung enda at det ikke kan sette varige spor i et ungt sinn slik som hos meg ☺☺

  SvarSlett
 51. Fillebitch... som du elegant hever deg over.

  Men jeg må innrømme at jeg som fikk barn nærmere førr enn femogtredve hadde faktisk blitt ganske lei meg.

  SvarSlett
 52. Det er vel hakket bedre å bli spurt om leggis ;-)

  SvarSlett
 53. Av og til er det vel lov å slå? ;) Du er flott Pia, og ung!

  SvarSlett
 54. Da var kveldens latterbrøl i boks... Er det ikke fint; den ene dagen blir man bedt om å legitimere seg på polet og den andre dagen har man nesten gått ut på dato... Må ha med øyet som ser å gjøre - grå og grønn stær og sånt!

  SvarSlett
 55. Åfysj og æsj og hahahaha! Høytlesning og latter i heimen her nå altså.
  Herremin, gamla hadde sikkert grå stær og var småblind; du er en flott og snasen MOR spør du meg!
  Forøvrig føler jeg at programmet "Unge mødre" må ta litt av skylda for at "aldersgrensene" er tøyd en smule for tida, der er jo mødrene 16 og bestemødrene 32.
  Det vil si at jeg kunne vært bestemora til Kasper det!

  Over til noe annet; den lilla dressen var bare knallfin!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails