mandag 6. september 2010

Vognposevalg. Og voksi

Nå merker jeg behovet for en vognpose. Til vesla.

I fjor vinter var hun en liten bylt som lå stille og rolig ute i vogna i en lånt lammeskinnspose.
Nå er hun en mye større ikke-bylt som trenger noe større. Og ikke minst noe med hull sånn at hun får hatt på seg seler når hun sover. Eller når hun sitter.

Jeg fant fram en gammel, slaskete sak, nemlig voksiposen, som vi arvet til eldstemann for ca 12 år siden. Den var flott da, men nå ser den liksom litt stusselig ut. Men hvis den er varm og god, spiller det vel ingen rolle. Problemet er at den ikke har disse hullene!


Ved å titte inne på Voksi sine nettsider, ser jeg jo at det har vært en viss utviklig der og....


Inne hos Susanne og Amelie78 gikk det opp for meg at det faktisk er en hel verden av vognposer der ute. Og det burde jeg ha skjønt. Men jeg ble jo mor for første gang på den tida da skinnposer var det man brukte, marinefargede voksiposer med rutete fòr var utrolig trendy og hipt, og alle vogner var fra Simo. Nå har det liksom endra seg litt. Det har kommet så ufattelig mye mer!

Jeg kom over en giveaway der man kan vinne vognposer, og prøver jo lykken der. Vognposer fra Elodie Details ser kule ut, og jeg får mer enn gjerne mine klør i en sånn en. Men skulle jeg nå ikke vinne, tar jeg gjerne imot råd og tips om hva som vil funke for en ettåring i kalde Kongsberg. Ja, slå til med råd og tips for en toåring også, i samme slengen! La oss tenke langsiktig!

Men mange av dere er kanskje gamle og slaskete, sånn som meg, og tviholder på den gode, gamle voksiposen?

Ha en stram og fast dag, med eller uten saueskinn!

26 kommentarer:

 1. Hehe! Mye har skjedd bare siden min eldstemann var baby. Da var det en selvfølge å velge marineblå Voksi Classic. Noe annet var jo utenkelig. Voksiposen skulle selvsagt ligge i en marineblå Simo!

  Så mye har skjedd på hele utstyrsfronten. Personlig har jeg fått nye favoritter enn gode gamle (store, klumpete) Voksi Classic, men et alternativ er jo å sy nytt trekk. Fikser det du, Pia?

  SvarSlett
 2. he he Jeg sydde knapphull i voksi dyna og trekket. Har sånn gammel flott blå falmet voksi fra 1999 eller noe :D

  SvarSlett
 3. Her sverges det til voksipose, gråsånn..og med hull slik at frøken snupp kan spennes fast! Har du sjekket at det ikke er muligheter for å klippe opp hull til sele. På vår voksipose var det nemlig ikke klippet opp hull, det var bare gjort klar for det.. Voksiposen er iallefall stor nok til at både en 1-åring og en 2-åring kan ligge i den. Ikke samtidig da riktig nok;-)

  SvarSlett
 4. Susanne: Å spørre meg om jeg kan sy nytt trekk blir som å spørre meg om jeg kan smile bredere enn Katrine Moholt, kaste lenger enn Andreas Thorkildsen eller banne mere enn Gordon Ramsay - svaret er nei. Bortsett fra det med Gordon, det ville jeg vel ha klart om jeg virkelig gikk inn for det.

  SvarSlett
 5. Jeg vil tipse og reklamerer gjerne for min svigerinnes poser, som du finner av merket lillelille.com.

  Disse posene er geniale, de har ulldyne som regulerer godt på varmen og er god og tett rundt hodet når kulda står på som værst. Norsk design, selges rimelig hos lilleprinsen.no: http://www.lilleprinsen.no/product/546663/LilleLille_LilleMultiBag.html

  Kan brukes fra 0 - 3 år.

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner vi har vært i samme tidssone Pia(Simo og mørkeblått)..;-)
  Og jeg "niholder" meg til min gamle voksipose med rutete stoff inni.., men det er bare fordi jeg ikke syns jeg kan kjøpe enda en til SISTE babyen;D
  Misunner deg nesten..!
  Og på Kongsberg kan du jammen trenge en varm pose når kulda setter inn:-)
  Lykke til med valget og ha en fin,fin mandag!
  Klem, Hege.

  SvarSlett
 7. Heisann og god morgen :-))
  Det har kommet så mye nytt siden mine var små...helt utrolig hvordan vi klarte oss, hehe..
  Men MASSE fint på markedet!!

  klem, Frøydis

  SvarSlett
 8. He, he! Da jeg ble mamma for første gang, var det ingenting som het vognposer i det hele tatt. Og hadde det vært det, tviler jeg på om studentgasje hadde dekket inn evt. kjøp. Har som du skjønner, ikke noe å bidra med her. Da barn nr. to meldte ankomst åtte år senere, arvet jeg en av søstra mi. Og den fikk treer`n også benytte! ;-)

  SvarSlett
 9. Da er lodd 2 registrert. Lykke til :)

  Jeg har både Vokse Urban og en Elodie-pose, og er kjempefornpøyd med begge. Om jeg skulle hatt bare en av de, vet jeg sannelig ikke hva jeg hadde valgt!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 10. He, he, krysser fingrene for at du vinner i vognpose give away´en:-) Jeg lo forresten godt av svaret ditt til Susanne. Herlig!

  SvarSlett
 11. Her har vi en gammel skinnpose som eldstejenta på nå 16 år fikk da hun ble født. ;) Fungerte fint i fjor, men jeg er spent på om den passer i år. Og - det er heller ikke selehull i den...
  Den første vinteren hadde Håkon en Ticket to heaven dunpose jeg likte veldig godt. Den finnes i to størrelser, så jeg lurer litt på om jeg kanskje trenger en sånn i stor str. ;)
  Lykke til i vognpose giveawayen!
  Og ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 12. Hvorfor ble jeg ikke overrasket over det svaret? *lol* Kjøpe ny da vettu, Pia!

  SvarSlett
 13. Jeg har også et lite posedillemma gående. Jeg trodde at min soon to be treåring skulle slutte å sove dupp i sommer. Det gikk ikke, og nå vet jeg jammen ikke hva jeg skal gjøre med poseproblemet som har oppstått. For voksiposen som er arvet at tanta på 21 år var allerede for liten i fjor (vi kompenserte med å kjøre på ullteppelag øverst). Kjøpe en dyr pose når hun kanskje slutter med dupp i løpet av et halvår (eller kanskje mer) eller finne andre løsninger. Får vi en reprise av vinteren i fjor så kommer hun jo til å fryse ihjel med en midlertidig løsning... Gah, ikke få dilemmaer som oppstår i løpet av et barns liv!

  Som du skjønner er det tynt med tips fra denne kanten i soveposesaken...

  SvarSlett
 14. I fjor lå Klåfinger-Kriss vekselsvis i skinnpose (nå for liten med toppen/lokket lukket med glidelåsen... den blir liksom litt kort på beina. Eller han må ha kortere bein... Eller den må forbli åpen... Men baksiden/underdelen/den-der-han-sitter-og-ligger-på funker fremdeles til å sitte og/eller ligge på) og min grå Voksi Classic som er svart inni - kjøpt i 2004. (Min svigerinne har forøvrig den rutete-for-varianten, men jeg tror kanskje den var rød utapå? Det husker jeg ikke).
  Både Maiken og Klåfinger har elska den lune varmen i Voksi'en, så jeg sverger til den i år også.
  ...og min hadde også ferdigsydde selehull, men de var ikke klippet opp. De var sydd i både posen og dyna inni, så da var det bare å utføre litt kunstnerisk herverk, og vips, så kunne jeg benytte seler i stedet for gaffateip til å holde markete unger fast i vogna. Nemlig.

  Ellers kommer jeg til å sy en fleecepose som man kan stappa dyna inni også nå snart, for den kan være grei å bruke nå i en overgangsperiode :) ...hvis nå ikke jeg vinner vognposen på give-away'en, dah ;)

  Lykke til med vognposevalget! :D

  SvarSlett
 15. hei jeg har denne posen fra elodie detaljs, og den passer ikke til en 1åring, den er veldig liten og passer best til en unge i 0-9(12)mndalderen :) men er veeeldig fin da, jeg har den mørkegrønne retroposen :)

  SvarSlett
 16. hmm..

  jeg liker ikke voksiposer. Jeg synes de er klumpete, og ikke gir den største varmen. 10 brn som sover ute i vogn på vinteren fører til at man får lit erfaring.
  Jeg kan ikke husker eksakt merke- men misunner de barna som får ligge i lammeskinnspose, some er trekt med, hmm poplin? hvertfall vannavvisende stoff utenpå. Kan sikkert fikse navn på pose, om du er veldig interessert:)

  lammskinn under og over- må jo være helt herlig! Så slipper man flere lag med ull, før man legger seg i en kald voksi pose.. som får rim og frost i seg, om det er kaldt. uff!

  SvarSlett
 17. HAr ikke rukket å lese igjennom alle kommentarene, så noen har kanskje anbefalt Kaiser allerede. Vi har en Kaiser lammeskinnspose med vannavstøtende utside og lammeskinn innside. Hull til fempunkt selesystem, og glidelås midt på slik at den kan åpnes opp og brukes som sitteskinn vår og høst (og sommer i det høyeste nord). Har vært kjempefornøyd med den. Eventuelt kan den brukes som leketeppe hvis du tar den inn i huset.

  Som Ellemell rett over sier, ull over, under og rundtomkring er herlig. Vi har vært kjempefornøyde med vår Kaiser. Den er litt kort bare synes jeg, men datteren vår er godt over snittet lang. Har bare brukt litt ekstra teppe rundt halsen og så har det gått bra.

  Lykke til med jakten!

  SvarSlett
 18. Jeg har kjøpt veldig lite nytt utstyr til guttene. Har brukt den samme posen som vi kjøpte til Anna. Den er med andre ord 19 år. En slags Voksi-pose. Har aldri tenkt på det med seler og selehull. Har vel fått det til lell på et vis.
  Men du verden, jeg har lagt merke til alle de nydelige posene som lages nå. Ikke minst heimesydd. :)

  SvarSlett
 19. Du burde sjekke ut vognposene til LilleLeo :)
  http://vognposer.blogspot.com/search/label/Vognposer

  SvarSlett
 20. Hei igjen!
  Jeg har sverget til den gamle fløyel/lammeskinnposen jeg hadde da jeg var liten. Etterhvert registrerte jeg at barna luktet varm ull sånn nesten konstant. Men jeg likte posen, jeg. Men det kan jo godt hende at de nye fancy posene også er gode. Selv om jeg velger å være litt tilbakeholden...
  Trivelig å være inne hos deg igjen, da! Liker deg:)

  SvarSlett
 21. Jeg har to dunposer fra Odenwälder (eller noe sånt), lange, med en applikert bamse inni. Lite oppfinnsomt å kjøpe heilt lik til nr 2, men måtte ha to da eldstemann også sov om dagen og jeg var mye ute og trillet med dem. Men det må vel bety at jeg var fornøyd med den, eller manglet fantasi. De er iallfall lange, så vi brukte den også til sovepose på tur en stund - den begynner å bli snau til snart 5 åringen, om ikke for liten- har ikke prøvd.
  Lykke til med avgjørelsen og gi-bort konkurransen!

  SvarSlett
 22. Oj så mye fint man kan få da!Vi har en voksipose vi har brukt til begge jentene vi, en marineblå en som vi har arvet.Den har vært knall!Det har ikke en gang slått meg å dra ut og shoppe en ny, men nå ser jeg jo at det er mye lekkert på markedet:)Jeg bør kanskje revurdere å gi vår gamle voksi videre til lille tantebarnet, kanskje jeg skal kjøpe en ny til dem isteden?Skal følge med og se hva du får tak i, bra at noen gjør researchen for det er så kjedelig synes jeg:)
  Lykke til med voksijakta!!

  SvarSlett
 23. hehe... jeg hadde voksipose til førstemann og kjøpte meg ny til minstemann - digger voksiposen! Dersom du ikke vinner - kan du jo kjøpe min??!! Den er svart og pent brukt ;)

  SvarSlett
 24. Samme som Fru Lisa sier her; Voksipose med hull. Ferdigsydde "knappehull" uten hull. Jeg har klippet og klippet. Og den funker finfint! :D

  SvarSlett
 25. Heisann! Slenger meg på med min anbefaling av vinterpose jeg! Vi kjøpte Iglo Troller vognpose i fjor, da hadde den fått best i test i Foreldre og Barn! Og vi synes den har vært helt super! Den kan også utvides, slik at den kan brukes som sovepose til barnet er 6(?) år! Det er dårlig med retro-preg over den altså, hvis det er det du er ute etter, og ikke kan den rulles sammen til en bitteliten ball slik som de nå ultramoderne soveposene kan! Men det skal sies at vi testet den i vinter-Kongsberg og den besto med glans:)

  SvarSlett
 26. Se her: http://www.tv2underholdning.no/hjelperdeg/testbasen/test-avsloerte-brannfarlig-varmepose-2496889.html#top0

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails