onsdag 8. september 2010

Vesla anmelder bøker

Jeg er veldig glad i bøker.
Bøker er viktige.
Du lærer masse av bøker.
Det er lurt å lese for barna dine.


Nå må jeg innrømme at det er noen bøker som selv hyperengasjerte jeg går lei av. Som for eksempel den ponnyboka du ser på bildene. Boka handler om noe så festlig som en ponny som vil ha noen å leke med. Og til slutt finner han noen å leke med.

Veeeldig spennende....


Men så er jo ikke jeg akkurat i målgruppa for denne tittelløse ponnyboka.


Derfor har jeg bedt Vesla om å komme med sine tanker rundt denne boka, og her er hva hun skrev:

"Denne boka handler om en ponny som vil ha noen å leke med! Han spør grisen, men han vil sove! Og så spør han kyllingene, men de vil heller ikke leke!

Jeg får helt lættis av den grisen, han sier nøff-nøff og er rund og kul! Og ponnien går videre, og til slutt finner han noen venner! Den er kjempemorsom!

Du kan godt starte bakfra, boka blir minst like spennende da!

Jeg vil nok si at hovedpersonen i boka er ponnien. Og boka er både morsom, spennende og lærerik. Den smaker ikke så godt.

 Hadde et lam blitt slaktet, for eksempel, hadde det blitt litt mer action i boka.

Det geniale med boka er at de dyra har gjemt seg bak sånne klaffer! Og ponnien virker så hjertegod og vennlig - man får virkelig sympati for den vesle røveren!"

(Jeg, altså Pia, har vært inne og rettet en del skrivefeil - hun må øve mere på dobbel konsonant og tegnsetting, for å si det sånn...)

Og slik kunne hun ha fortsatt. Som sagt, dette er hennes ord, ikke mine.

Jeg synes boka er gørrkjedelig.

Ha en lesende dag, med eller uten tittel!

19 kommentarer:

 1. Ja, denne rettskrivga er det bra du tar tak i først som sist. Hørs ut som ern veeeldig spennende bok. Har en bokanmeldelse på lur jeg også, men den kommer først om et par dager ;-) kan røpe så mye som at det er i samme sjanger, men at det var jeg som leste, haha. Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 2. Hahahahaha! Flinke bokanmelder-Henny! :D
  Dissa små er jo så søte der de sitter med de lubne små fingra sine og blar og peker og åpner klaffer <3

  Her hjemme hadde Maiken en klaffebok som heter "Snart er det jul" som sin absolutte favoritt. Den handla om... jul. Også var det lagt inn myke felter på sidene. Det var gjerne snøen og sånt som var myk... Det var også klaffer i den - i ymse størrelser og fasonger. Og den boka skulle selvfølgelig leses uavhengig om det snart var jul, snart var påske, snart var sommer, snart var høst, snart var whatever... Den skulle leses! Og prøvde vi oss på å hoppe over en setning eller en klaff, så fikk vi omtrent juling...! Og den boka var også litt lang, til og med... *minnes med skrekk og gru*

  SvarSlett
 3. Ha, ha, herlig bokanmeldelse:-)
  Pekebøker er dessverre stort sett gørrkjedelige for oss voksne. Jeg for min del prøver så hardt jeg kan å unngå "Leo spiser"... Den er UTROLIG kjedelig!

  SvarSlett
 4. Herlig at snuppa digger boka, veldig praktisk når samme bok blir lest omatt og omatt - tenk så mye penger dere sparer! Vi voksne er jo kjedelige, da, betaler 350 kroner for en bok og leser den kun en gang....

  SvarSlett
 5. Rart hvordan noen bøker fenger så innmari hos de små! Her har det gått i Thomas toget bok, jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har måttet bla igjennom den og podene har nitidig sagt alle ordene og ramset opp navnene på alle togene..... Gleden er stor hver kveld jeg får overtalt til å velge en ANNEN bok uansett hvilken ☺

  SvarSlett
 6. Ha, ha Pia!:-)
  Jeg er liiitt lei "Nanna kler på seg" - og der er det TEKST til og med..!
  Ha en fin dag(uten pekebøker..!),
  klem H.

  SvarSlett
 7. Hehe! Eg skulle visst ha sendt ei utfordring på bokfronten til Henny :)

  SvarSlett
 8. Det er den mest snertene bokanmeldelsen jeg har lest!!
  HERLIG!!
  *kneggler* !?!
  God bokuke ønskes gjengen :))
  Klem Lokki

  SvarSlett
 9. Jeg har slitt meg gjennom noen gørrkjedelige bøker sammen med ungene jeg også - og om du prøver å ta en snarvei, blir det raskt påpekt "det er ikke det det står på den sida", eller "den snakker ikke med sånn stemme" :-D

  Men må jo si at vesla di er lynenede intelligent som kommer med en så gjennomtenkt bokanalyse i en alder av 1 år ;-)

  Ha en flott onsdag, Pia, og klem fra Siv

  SvarSlett
 10. Hihi, så flink hun er!! Daniel sliter fortsatt litt med oppbyggingen av setninger, så vesla ligger nok et godt skritt foran ;)
  Daniel også elsker bøker, og vi har lesestund hver dag.

  SvarSlett
 11. Hihi!
  Det var en herlig bokanmeldelse :)
  Vel, disse bøkene blir vi fort leie vi foreldre, men av en eller annen grunn elsker barna dem (ennå de smaker vondt)...

  SvarSlett
 12. God anmeldelse, Henny! Bra med mange personlige meninger. Men du mangler tittel, forfatter og utgivelsesår. Ser du har fått hjelp av mamma med skrivinga, men det er lov. 4+

  SvarSlett
 13. Hehe..fantastisk bokanmeldelse, man må høre på ekspertene, det er VELDIG viktig!
  Hva du som mor mener, etter å ha lest den 2,5 millioner ganger, har NULL betydning!

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 14. Jeg hadde vel egentlig ventet et morsomt innlegg om den fantastiske kampen i går kveld. Spesielt siden du hadde to stykker som fikk oppleve dette i "real life".

  Men det var morsomt med boka. Glem doble konsunanter, tegnsetting og andre feil.

  Er det ikke viktigst at barnet trives?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 15. Hehe, herlig bokanmeldelse!
  Hun er jammen dyktig den vesla di! :)
  Bøker er bra! Jeg er så glad for at Håkon liker å bli lest for! :)

  SvarSlett
 16. Har noen bøker vi har gått lei av her også. Verst så langt er en prinsessebok med disneyprinsesser som eldstejenta fikk til treårsdagen. Den spiller musikk. Og ingen har tatt seg bryet med å oversette tekstene slik at de passer med musikken... Vær glad at du ikke må synge om ponnien, du!

  SvarSlett
 17. Bare vent hvis hun blir opptatt av prinsesseblader. Da får du lese historier om Askepott, Tornerose og Belle. De går noe sånt som dette; Tornerose ville overraske prinsen med et ball. Hun hadde på seg en vakker kjole. Alle gjestene gispet av Torneroses spetakulære underholdning. The end.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails