tirsdag 7. september 2010

Landskamp. Og dilemma

Jeg har vunnet to billetter til landskampen i morra! jubler mannen i telefonen. Altså min mann. Som jobber i en svær bedrift der de kjører giveaways med jevne mellomrom.

Jøss, så flaks vi har nå a`, svarer jeg og tenker på at jeg akkurat dro i land en giveawayseier inne hos Eirin.

Eh?? Jeg vant to billetter!! roper min kjære igjen, og JA, jeg har fått med meg det, for selv om jeg ikke høres særlig kvikk ut på telefonen når jeg sleper barnevogn i oppoverbakker, så har min hjerne beholdt sin klarhet.

Så nå har han altså vunnet. To billetter til kveldens landskamp mellom Norge og Portugal. Og her kunne denne fortellingen sluttet, glad og fornøyd. Hadde det ikke vært for at vi er seks personer i familien.

Hvem er de to lykkelige individer som får reise innover til Oslo på landskamp?


Vesla, til tross for sin åpenbare fotballinteresse og talent, er utelukka. Hun legger seg i sjutida, og ergo kan hun ikke samtidig sitte på Ullevål og brøle "Heia den som vinner! Buksa full av pinner!" eller hva man nå roper på landskamper i disse dager.


Vi kunne gjort det enkelt og greit og sagt at mor og far dro. Men vi har dårlig med barnevakter. Veldig dårlig, faktisk. Og skulle vi nå satt himmel og jord i bevegelse for å få satt bort fire stk barn for en ettermiddag/kveld, så skulle IKKE min belønning vært en landskamp i fotball. Jeg kan glatt ramse opp 34 events, hæppenings eller aktiviteter jeg heller ville ha blitt med på alene sammen med min kjære, enn å sitte og brøle på ei tribune. Vi brøler nok som det er hjemme og i nærmiljøet.

Da var det  en billett igjen å fordele på tre gutter.

Mannen var jo selvskreven, det var jo han som vant.

Eldstemann har lenge vært selvskreven han også. Hele livet, faktisk. Han har liksom vært stor siden fødselen, og ble fullvoksen som fireåring da han fikk sin andre lillebror. Han har lenge nytt de fordeler det fører med seg å være størst.

Men nå har vi to til som gror og vokser, to til som kan navnet på alle som spiller på Juventus men tidligere var i Barcelona og Chelsea og heia Brann og Nederland og alt det der.

Vi har løst det på en grei og rettferdig måte, og selv om 11-åring og 7-åring gjerne vil på kamp, er vi alle enige i at denne gangen er det en spent 9-åring som får dra.

Ha en rettferdig dag, med eller uten kamp!

21 kommentarer:

 1. Oi, så moro da! Artig å vinne litt. Hørte du om hun med den O-store sykkelfrelste mannen, som vant en tur med følgebil i Tour de France.... Lurer på om de fortsatt er gifte jeg? Han hadde fulgt med på samtlige tourer, kunne navna på alle ryttere, mens hu ikke hadde snøring.
  Håper gutta dine får kost seg :-)

  SvarSlett
 2. God morgen, og gratulerer med både billett til kamp og giveaway :-)
  Tror nå jeg hadde blitt mest glad for den giveaway..fotball bryr jeg meg midt i raua, for å si det som det er, hehe..
  Men, tenker dine 2 som skal, gleder seg masse..håper ikke det ble for mange tårer på han som ikke kunne bli med....denne gang ;-)
  Ha en flott dag!

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 3. Mannen min skal også på kamp. Men uten barn. Og kone for den saks skyld. Han skal sammen med (minst) en kollega. Og de har VIP-plasser, de er jo sponsorer må skjønne. Hadde det ikke vært for at det er såpass sent så kunne vi tatt en "fotballfrue"-date. Men leggetiden vinner. Igjen. Ha en fin dag. Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Det blir koselig for 9-åringen! Alle må få- for seg selv- en gang i blant, og føle at i dag er det MEG det dreier seg om.

  God tur til gutta!

  SvarSlett
 5. E ikkje lett å velga kim så får værr med nei, men så bra at dåkke fekk det te uten stort oppstyr! Det e så godt når de kan slå seg litt te ro med at alle ikkje alltid kan værr med og at neste gong e det din tur liksom.

  Ha ein superfin dag!

  SvarSlett
 6. Dersom både 7-åringen og 11-åringen er enig i denne avgjørelsen, så har tydligvis 9-åringen fortjent denne opplevelsen:)
  Alltid litt vanskelig sånt. Det har vært mykje mekling og fram og tilbake og forhandligner her i huset når ting har blitt litt urettferdig. Men det løyser seg vanligvis til slutt :) Dei godtar det meste - iallfall etter nokre intense forhandlingsrunder...

  Håper dei får ein fin opplevelse dei to som kommer seg på kamp!

  SvarSlett
 7. Heller en romantisk kveld på restaurant enn fotballkamp ja..!!
  Hver sin tur - "brøken " går som regel opp her i huset også..;-D
  Ha en fin dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 8. Alenetid med pappa er viktig det, om man er 11, 9 eller 7 år. Tenker de får det stas :))
  Hadde jeg sakt dette til Håvard hadde han forgått av sjalusi. Det finnes visse bakdeler med å bo laaaaangt ut i den trønderske skjærgården for å si det slik *knegg*

  SvarSlett
 9. Det er hyggelig å gjøre noe med bare ett barn iblandt. Heldige 9-åringen! Og så er jeg sikker på at det både har vært og blir de to andre sin tur ved en annen anledning. Ja, fjerdedamen og. ;)

  Fotball er bare moro når datteren i huset spiller. ;)
  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 10. Herlig!! Du er sååå god å skrive, jeg må smile her jeg sitter!
  Heldig guttene da, fotballkamp er best å se på tribunene vet du! :) Kos deg i kveld da, ta deg en sjokolade som trøst! :)

  PS: Jeg har ALDRI vært på fotballkamp, hører bare alle ANDRE si at kampen er best på tribunen.... LOL! Men vi har to gutter, så den tiden kommer nok her i heimen og! :)

  SvarSlett
 11. Hehe, sikke nogle skønne billeder :)

  SvarSlett
 12. isje bare lett å ver store familie nei;) mn d blei vel jaffal ein glae 9-åring?:) sjønne bilder av minstå:)
  klem:)

  SvarSlett
 13. Valgets kvaler er jammen ikke enkelt, så synes dere løste det der forbausende enkelt og greit:-) Tenker 9 - åringen var fornøyd ihvertfall - og pappa. Man gidder defintivt ikke å bruke energi på å skaffe barnevakt for å se len andskamp. Det gjør man derimot når man skal på dansk aften:-)

  SvarSlett
 14. Enten får du ha en give-away-konkurranse i heimen mellom de eldste, eller så tjorer du fast alle dører og vinduer slik at de små ikke slipper ut , og du og din kjære kan dermed kose dere på kamp!
  HEIA NORGE

  SvarSlett
 15. Ut fra veslas ferdigheter har hun ihvertfall en godt dokumentert søknad for fremtidige landskamper.

  Det var ikke noe enkelt problem du skulle løse, men jeg kan levende godt forestille meg hvem som er i den syvende himmel i tillegg til pappaen.

  Heia Norge.

  Hos meg har det vært nok med kameracrash i dag.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 16. Hehe, jeg fikk bilder i hodet av mannen din i englevinge-genser nå. Ajajaj.

  SvarSlett
 17. Gratulerer med billettene, og god tur til de heldige utvalgte :) Herlige bilder av fotballproffen 'vesla' :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 18. Kan tenke meg de har det helt konge nå, og eksklusiv alenetid med hverandre er sikkert også ekstra stas.

  SvarSlett
 19. Herlige bilder av lille snuppelupp :-)

  Og gratulerer med billetter, det blir artig for den uttrekte å få dra på kamp med far!

  SvarSlett
 20. Å kjære vene... De tar vekk Greys IGJEN!
  Jeg er så LEI av fotballregimet. Så lei at jeg tillater meg å sitere fra min egen fotballblogg hos IK Start:

  "I hine hårde tider ble både såperomaner og fotball sett på som lavkultur. På en eller annen måte har såperomaner og deres avkommere blitt værende i denne kategorien, mens fotball har tatt steget inn i den allment aksepterte sfære. Feminister, som for eksempel Wenche Mühleisen, mener dette grunner i at mannskultur lettere blir akseptert enn kvinnekultur.

  For å henge meg litt på denne teorien: Mer enn en gang har jeg tenkt, i mitt ikke alltid like stille sinn, at det sannelig skulle tatt seg ut om jeg satt meg ned midt på blanke formiddagen for å se Frustrerte Fruer. Eller hva som ville skjedd om jeg betalte flere tusen for å reise til England for å se Bridget Jones-innspilling live? Eller om jeg sprang rundt i digre polyesterskjorter med ”Jane Austen”-trykk.

  For fotballinteresserte er det selvsagt helt andre spilleregler."


  men for all del: Håper du ser dine to (utvalgte) kjære på kamp. Det er jo gøy:)

  SvarSlett
 21. Så koselig! Tok meg akkurat i å si VI vant her. Hallo, VI lissom, er det noe jeg ikke kan d\ta credit for så er det i hvert fall det målet. Tenker de kjører lykkelige hjemover!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails