torsdag 30. september 2010

Det går seg IKKE til!

Til dere som prøver å "trøste" meg når jeg beklager meg over veslas roting, og sier at det går over: HELLOOO! Jeg har tre store gutter! Og en mann på noenogførr. Det går IKKE over!

Okei, ting kastes kanskje ikke lenger i toalettet, mere rundt.

Klær droppes overalt. Hmm, her har jeg et par sokker i hånda...Da slepper jeg de bare ned her.

Bøker? Ja, de legger vi bare fra oss akkurat HER ja.

Legofigurer? Kan slenge på gulvet - ikke no`problem!

Fotballkort? For slitsomt å fjerne - de kan ligge på bordet.

Jeg innser at som oppdrager positiv veileder må jeg gå hardere til verks.

Jeg og min kjære er stort sett enige når det gjelder barneoppdragelse positiv veiledning, men når jeg ser hvordan min mann strør om seg med fleecegensere, innser jeg at akkurat dette blir en lang og tung kamp jeg må kjempe alene.


Wish me luck!

Og er ikke alle figurer og sokker fjernet fra gulvet, vel, da ligger de der ennå!
Ha en oppgitt dag, med eller uten positiv veiledning!

33 kommentarer:

 1. Vi tok et tak med sønnens leker i stuen og sa at det som ikke blir ryddet, blir fjernet. Da vi hadde veiledet en rasende unge gjennom den prosessen, snudde jeg meg til min mann og sa "så var det dine ting...!"

  Sånn er det hos oss også, nemlig....

  SvarSlett
 2. Å nei!!! Går det ikke over? :(

  SvarSlett
 3. Mannen min kjøpte seg t-skjorte i England. På den står det:
  "My wife says I never listen to her. Or something like that!" Noen som kjenner seg igjen????
  Han fant forresten en t-skjorte til meg også: "Who are these kids and why are they calling me munm!"
  Ha ha ha :)

  SvarSlett
 4. Det siste ordet skal være MUM! :)

  SvarSlett
 5. Ha, ha:) Samme her - men i tillegg til mann og tre gutter som strør om seg har jeg langhåret katt...og så fikk vi en v e l d i g langhåret collie.. Det som var rot før, føles bare som en mild bris av det rotet som er kommet nå. I tillegg til skitt...
  Så trøst til deg - det går ikke over, men det kan alltids være mye værre :)
  K

  SvarSlett
 6. Jeg har aldri sagt at det går over, har jeg det???? Og: det er ingen forskjell mellom gutter og jenter, i alle fall ikke her i huset!

  SvarSlett
 7. Jeg kan, med begge hendene på hjertet, si at jeg vet hvordan du har det.

  SvarSlett
 8. Amen to that!
  Jeg skal vel ikke klage som har bare ETT barn og mann...gruer allerede for tanken på at vi blir en til etter hvert ;)
  Kos deg i kaoset!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 9. Takk for ehh, trøstende ord? Det er en evig kamp, men det er godt vi har internettet å lufte våre frustrasjoner på!

  SvarSlett
 10. So true, so true! Men - jeg er sikker på at når roteguttene har forlatt redet, så kommer jeg til å savne å finne sverd i godstolen, Bakugan'er på kjøkkenbenken og legofigurer i dusjen! (men ok - ikke de skitne sokkene i sofaen..!)

  SvarSlett
 11. Jeg veit også inderlig godt hvordan du har det, Pia. Bare med den forskjellen at jeg faktisk ikke er så mye bedre sjæl, når jeg nå har et anfall av ærlighet... Jeg er litt som han mannen som skulle et eller annet, men som oppdaget alt annet underveis og så gikk alt om-en-annen og han fikk ikke gjort noen verdens ting. Jeg tar med meg skittentøyet ned fra badet, legger det fra meg nederst i trappa, for der ligger alle skoene slengt, så jeg skal sette dem på plass i skohylla, men der ligger det vanter, så jeg setter skoene foran skohylla og tar vantene med meg mot kommoden - osvosvosv. Du ser nok tegninga.
  Paradoksalt nok er faktisk barnerommene de mest ryddige... Hvordan? Det veit du helt sikkert..: Alle lekene ligger jo i stua, på kjøkkenet, på badet, i gangen, på vaskerommet, i spisestua, i bilen, i den andre bilen, på terrassen på plenen - eller en sjelden gang på plassen sin ;)
  Ha en fin dag, Pia :)

  SvarSlett
 12. Hahahaha! Jeg har en mann som bare slipper ting innimellom. Prinsessa er faktisk veldig opptatt av orden. Men hun er bare ett år, så håper det varer :)

  SvarSlett
 13. Eg veit, never ending story!

  SvarSlett
 14. Det er godt å sjå at det er sånn i andre heimar også. Det føles som at nesten alle vi besøker (både planlagt og ikkje) har sånne flotte, moderne og iallfall ryddige hus... bortsett fra oss. Men man klarer jo ikkje meir enn at man gjer sitt beste for å holde det under nokonlunde kontroll. Men det er ingen enkel sak...

  SvarSlett
 15. Det går seg ikke til nei...... nettopp..... sukk.... da skal jeg bare sette meg i et hjørne her å hyle litt jeg!

  SvarSlett
 16. Kan vi ikke bare lene oss tilbake og overse det, da? Late som ingenting liksom? Og håpe at det ikke ringer på døra med uventet besøk så vi i panikk flyr rundt og prøver å gjemme unna saker. Eller at mora vår kommer innom, kaster et blikk over elendigheten og bemerker at "ja her var det litt å holde på med...". :-P

  SvarSlett
 17. Jeg har veldig lav terskel for å sende ting på loppis altså. Jeg tenker at jeg synes det virker utrolig koselig med mange barn. Det som stresser meg ved tanken er alle tingene barna eier, klærne det skal holdes orden på, fritidsaktivitetene og leksene, phu. Noen ganger glorifiserer jeg virkelig gamle dager da alle hadde ett antrekk til hverdags og ett til pent. Resten var på deling.

  SvarSlett
 18. Ha,ha! Dette var gjenkjennelig!! Men jeg har tatt den EKSTREMT POSITIVE OPPLÆRINGEN litt alvorlig, og prøver å få podene til å legge tingene på plass. Men det er et poeng at tingene faktisk HAR en plass.... Av og til sier jeg at DE kan rydde, slik at JEG kan se barnetv.... Moahahaha!!

  Jeg hadde en veninne på besøk, og hun lekte med datteren min. De hadde lekt masse, og ting lå litt strødd. Da barnetv begynte, sprang datteren min for å se, og ropte" Du trenge ikkje rydda, mamma tar det, hu!!"

  SvarSlett
 19. masse fine råd over her ser jeg :)
  - hva med å konsekvent bruke UTESTEMME når du ber de om å rydde? he he, sikker på at det vil funke :D

  SvarSlett
 20. Det der hørtes fryktelig kjent ut desverre... :/

  SvarSlett
 21. De fleste med barn og /eller mann har det vel sånn hjemme innimellom eller hele tiden. Det er bare veldig få i denne blogge-verden som viser frem rotet sitt. De viser frem niryddige stuer og stilleben i stedet. Til å få noia av. Veldig befriende å se at det er andre som har rot også!! : )
  Klem!!

  SvarSlett
 22. Jeg har vurdert å endre stillingsinnstruks fra sexy kone/sprek mor til utvaska vaskehjelp/familiens kollektive ryddesamvittighet. Så får vi se hvilken av titlene som faller best i smak hos gjengen her:)

  Jaja, vi får være litt martyrer her sammen og øve oss på å ikke alltid rydde opp. "Nei, jeg kan ikke rydde, jeg må blogge litt først!", er mitt nye motto:)

  Ha en ren og ryddig helg!

  SvarSlett
 23. Lykke til! Det er en kamp du aldri kommer til å vinne.... Sorry!

  SvarSlett
 24. Etter å ha bladd gjennom ørten "wannabe"-blogger, var det befriende med en realitets-blogg som denne.

  Her i huset har tingene en tendens til å flyte rundt, sånn har det i grunnen vært så lenge jeg kan huske. Hadde det kanskje mer ryddig da jeg var ene og alene, men jeg ønsker meg ikke tilbake til den tilværelsen. Tenker at dette står på i noen år til. Og det skal da vises at man har unger. Vil man se utstillinger, kan man heller gå på møbel- eller interiørbutikker.

  SvarSlett
 25. Kan godt ønska deg lykke t, mn ser igrunnen isje vitsen..? d e ein evige kamp, heilt håplaust! jaffal sånn her i huse, å di fleste andre hus eg kjenne t, mn der fins jo unntak, menn som rydde... har hørt om di mn aldri sitt di... ungane lye nå t slutt å rydde opp, mn d e verre m faren;)

  SvarSlett
 26. Hang in there!Jeg har bare EN sånn rotekopp, og jeg synes det er nok.Masse sympati herfra.Dette er et sånt uløselig problem.Kanskje du må ty til en sånn konfliktløser?Hører at Madeleine Albright ikke har noen jobb om dagen.

  SvarSlett
 27. En ting til vi har til felles... jaja... de lærer vel, en dag, kanskje??!! håper det...

  SvarSlett
 28. Usj, ja. Jeg prøver å si at siden VI ikke er så glade i å rydde, så hadde det kanskje vært en ide' å putte tallerkner rett i oppvaskmaskinene. -og søppel/bleier havner alle andre steder enn i søppelbøtta. Så jeg har prøvd positiv forsterking og kjefting. Nå vurderer jeg rett og slett å fjerne søplebøtter også vente spent for å se hvor lang tid det går før de er savnet, haha.

  SvarSlett
 29. Ja, klarer du å komme opp med noe som får alle mann til å rydde opp etter seg, så håper jeg du ringer meg for å gi meg oppskriften. :)
  Jeg har gitt litt opp, og lar noe ligge, noe legges bort, noe ryddes på plass og noe kastes rett og slett. Og forutenom sokker, er det lite som savnes...

  SvarSlett
 30. Hvis det er noen trøst så er det minst dobbelt så ille her om dagen. Og jeg håper og trur det blir litt bedre når vi er ferdige med oppussingen av gangen.

  Jeg snudde meg og sendte et blikk ut i stua og tenkte - dette er ille, virkelig ille. Her flyttes ting rundt, men etterhvert må vel tinga få en plass og vi kan ha et slags system.

  Jeg bruker litt mer tid på å leite etter ting når det er så kaotisk, men utruig nok så finner jeg det stort sett etter en stund - men effektivt er det definitivt ikke. Men jeg trur det blir bedre, det kan umulig bli særlig verre iallfall.

  God natt!

  SvarSlett
 31. Si ifra når du har knekt koden!

  SvarSlett
 32. Stemmer! Det gir seg ikke :/
  Har 2 gutter, 16 og 19, som fremdeles slenger alt rundt seg..
  Og en mann.... say no more :-p

  Eneste er at de faktisk kan rydde, støvsuge og vaske klær, NÅr jeg ber om det.. ikke ellers.. gjelder alle 3!

  ohhjeah!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails