fredag 3. september 2010

Baksiden opp? Eller ned?

Daglig gris med knekkebrød, får tankene til å fare tilbake i tid.


 Til den gang jeg var ei lita rund tulle med lubne små fingre. (Altså ikke så lenge siden).


Da spiste jeg knekkebrød, og alle de små knekkebrødhullene var fylt med deilig meierismør som jeg lepjet i meg.

Dattera mi får de små knekkebrødhullene fylt med kaviar, baconost eller leverpostei.

Når jeg, voksen-Pia, skal smøre meg et knekkebrød, smører jeg på den ruglete siden, den uten hull.

Og det er vel egentlig baksiden?
Eller?
Her ønsker jeg litt debatt - hvordan smøres egentlig knekkebrød? Hva er riktig?


Ha en knakende kjekk dag, med eller uten klin!

36 kommentarer:

 1. Knekkebrød skal helt klart smøres på siden UTEN hull!! :-)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg mener også at knekkebrød skal smøres på den hullfrie siden. Det samme gjelder forøvrig Polarbrød!
  :D

  SvarSlett
 3. Rettside, vrangside, hullside, bakside, opp eller ned er et vidt begrep når det kommer til knekkebrød ;oD
  Mye smør/smørbart pålegg = rettside/hullside/opp = til barn med satsing på litt mindre gris og de smøreglade
  Lite smør/smørbart pålegg = bakside/vrangside/ ned = voksen med full kontroll;oD

  Jeg tror det var vrangsiden som kom inn og tok over der litt nå ;oD

  Klem fra Grete som smører på....vrangsiden!

  SvarSlett
 4. Du gjør det på den rette måten! Sånn er det med den saken!;o)

  SvarSlett
 5. Ja her dukker det opp stadig viktigere tema! :)
  Man skal smøre på på "vrangsida". Men hvis man er glad i mykje smør, smører man på på hull-sida. Punktum.
  (Som kanskje var litt det samme som Grete over her også meiner?)
  Glad du tar dette opp! Det er mange som sliter med denne problemstillingen, og det er, for mange, eit altfor ømtålig emne å snakke om blant venner.
  :D
  (Deilige bilder - nok ein gang!)

  SvarSlett
 6. He, he, den debatten har rullet og gått hjemme hos oss en stund:-) Jeg velger som deg, å smøre på den ruglete siden, mens veslesnuppa knivholder på den hullete siden, og nekter å spise hvis ikke pålegget ligger på riktig side:-)

  SvarSlett
 7. Ææææ, jeg er veldig glad i meierismør, så for meg er den hullete siden opp. Men jeg har alltid tenkt at det egentlig er ned :)

  SvarSlett
 8. Viktig å få satt søkelyset på denne problemstillinga! Ruglefri side er den rette spør du meg.

  SvarSlett
 9. Vel, på knekkebrødpakka er det faktisk smurt med den hullete siden opp....men jeg smører på flatsiden ;o)

  monica

  SvarSlett
 10. Jeg løser dette enkelt ved å la være å bruke smør....Men Trollet elsker smør så hennes knekkebrød får smør på hullesiden. Mannen smører sine egne knekkebrød og han smører nok også på hullsiden for å få mest mulig. Jeg smører Philadelphiaost og da er det hullsiden som gjelder, men da smører jeg selvfølgelig et myyyye tjukkre lag og det har i grunnen ikke noe å si om jeg smører på den ene eller andre siden av knekkebrødet sånn sett. Da velger jeg det jeg mener er oppsiden, ikke bunnen. ☺

  SvarSlett
 11. ...og neste debatt bør gjelde hvilken vei dorullen skal henge, med papiret utover eller mot veggen. Det er også en gjenganger.

  SvarSlett
 12. Den rette siden er selvfølgelig den med ruglete hull, hihi!
  Ha ei flott helg
  Ps: Dorullen skal henge med papiret mot veggen, skal den ikke?
  Tonje

  SvarSlett
 13. Du smører på vranga Pia, haha.
  Ihvertfall i følge meg, men her er det like mange diskusjoner og meninger som dorull debatten tror jeg, ut fra veggen eller inn mot veggen :) ha en super helg

  SvarSlett
 14. Jeg kan feks sammenligne knekkebrød med strikketøy: Når man RETTSTRIKKER noe; da er den glatte sida rettsida. Og rillene baksida. Så jeg mener at den glatte sida er opp/rettsida - og hullete sida ned/baksida på knekkebrød.
  Og nei: dorullen skal definitivt ha papirfliken ut/fram :)

  SvarSlett
 15. Hmmm, ikke rart at jeg veier litt for mye ;-)
  Kunne ikke falt meg inn å smøre på "vrangsida", hi, hi, hullene må opp slik at det blir plass til masse godt smør!

  Nå baker jeg knekkebrødene selv, uten hull, så det er kanskje håp?

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 16. Eg gjørr som deg, med mindre det e nugatti på lyst knekkebrød, for då gjelde det jo å få mest mulig med seg ;o)

  Blei litt nysgjerrig på innlegget ditt om "kul blogg" som du plutselig har slengt inn her ser eg, men når eg prøve å trykke på, så får eg beskjed om at siden ikkje finnes, at du ikkje finnes til og med. Hørrt nåke så frekt!!

  Vel, plutselig får eg det opp kanskje, og i mellomtida må eg jo jobba litt kan du veta, men du e altså mitt faste "pauseinnslag", tihi :o)

  SvarSlett
 17. Haha ! Vi har også nettopp sittet og klisset med knekkebrød MED nugatti :O
  Jeg har alltid smurt på den siden uten hull jeg da....

  Fin fredag !! :DD

  SvarSlett
 18. Jeg smører på fattigmannsiden, altså baksiden, men det er mest av praktiske årsaker... Veldig bra umorsomt innlegg under her. Enig med du!

  SvarSlett
 19. Hei på deg :-))
  Jeg smører med baksiden opp, er alttor glad i smør, så da må jeg begrense det, hehe..
  Skikkelig godt gårds-smør...nam!!
  Og jeg elsker makrell i tomat på :-D

  Ha en flott helg!
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 20. Kommer an på hva du vil oppnå. Opp eller ned i vekt. Holde vekta. Lure seg selv med at man skraper bort nesten alt smøret og later som man glemmer det nedi hullene. Om man er grisesulten og må ha fett fordi man skal løpe maraton. Om man nettopp har begynt å spise igjen etter en runde omgangsyke. Og så kommer jo en add: Brelett eller bremykt? Her er det like mange variabler kombinert med ovenstående. JAAA Pia du vet å kjøre debatt!!!! God helg!

  PS, Waldemar spiser akkurat de tre påleggene han og. Med smør under. Han er så glad i smør at han fikk en pakke bremykt av onkelen sin på bursdagn. Da fikk han lov¨å spise fra den med skje. Tror faktisk det kurete ham litt. Han klarte ikke hele skjeeen!

  SvarSlett
 21. å, evig diskusjon! denne har gått sin seiersgang i heimen her flere ganger og ja ;)
  JEG mener glatt side = smøreside, gubben mener hullsiden ;) og sånn til info - prinsippet kan også overføres til digestive-kjeks...mannen mener at man skal smøre over bokstavene...uhørt mener jeg!!! hehehe ;)
  ha en strålende helg, med eller uten kaviar i hullene ;)

  SvarSlett
 22. Diskusjon ja...det likver vi,hihi.

  Glattsiden bruker jeg til å smøre på,men derimot på Polarbrød,bruker jeg smøre på hullsiden.Aner ikke hvorfor,men sånn er det bare,hihi.

  SvarSlett
 23. Hehe, herlige bilder. Koselig blogg- legger meg til som følger;).

  Jeg smører vel mest på den hullfrie siden, men det hender jeg tar hullsiden også:)

  SvarSlett
 24. Når man ser så utrolig deilig ut som lille-snuppa ,ja så spiller det vel ingen rolle så lenge det går inn!;-D
  Jeg smører på siden UTEN hull..!;-D
  Riktig god helg til deg og dine Pia,
  klem Hege.

  SvarSlett
 25. Denne debatten hadde vi i flere år også, helt til vi ble nødt til å virkelig finne ut av hva som var rett. "Fasiten" var faktisk å finne hos Wasa selv (sjefen over alle knekkebrødsjefer må vite), og den gangen sto det å lese på siden deres at riktig smøreside var glattsiden. Men.. Debatten går sin gang, og her ligger det faktisk en avstemning på hvilken side man foretrekker.

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.5954694

  Go`knekkebrød dag! -Med eller uten hullete smørside. :)

  SvarSlett
 26. Hehe, her fikk du da litt diskusjon og mange kommentarer:-)
  Jeg er barnslig ennå, og mener at hullsiden er den "riktige" siden. Jeg har alltid hatt pålegget der, og det har jeg ikke klart å venne meg av i voksen alder:-)
  Så jeg mener at hullsiden er forsiden:-)
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 27. Jeg går for glattsiden, og kan herved smile lykkelig over at det faktisk er Wasa sin konklusjon også! :D

  SvarSlett
 28. hehehe artig debatt.. knekkebrødene er flatest på den sia som vender ned når de stekes, og selvfølgelig ska pålegget på den sia, undersia/vrangsia. d e iallefall min mening ;)

  SvarSlett
 29. Ikke stort å lure på spør du meg, siden med hullene skal fylles med smør:-)
  Happy weekend!!

  SvarSlett
 30. Man lurer på så mye ;-) Da jeg utdanna meg til lærer, og hadde heimkunnskap på lærerskolen lærte vi i første tima at den glatte sida skulle være oppe, og at den "hullete" sida var undersida :-D

  God helg og klem fra Siv

  SvarSlett
 31. Den hullete siden er den riktige siden. Mest mulig smør (eller sjokoladepålegg) i hullene!

  SvarSlett
 32. Ser at jeg er av de få som mener at den siden som skal være opp er den glatte, men det syns nå jeg da. ALt annet blir liksom feil.

  Klem!

  SvarSlett
 33. Her er det kun ett riktig svar på hvert spørsmål: 1. Knekkebrød må smøres på den flate sida. Hvis man vil ha mye smør, så er det bare å smøre tjukt på. Ellers blir det ujevnt, og det er uakseptabelt. 2. Dorullen skal henge med remsa ut. Har du dorull med mønster, vil du se at mønsteret kommer opp-ned hvis den henger feil vei. Grunnen til at jeg veit dette, er at jeg er lærer, og alle veit at lærere veit alt. PS. Man må også ha på kanel UNDER sukkeret på grøten.

  SvarSlett
 34. jeg smører mine knekkebrød med hullene underst. Altså på den ruglete siden. Men nå har jeg avansert, og gåt over til en annen type knekkebrød, nemlig ryvita sine. De har ikke så mange hull, derfor har jeg sluppet den problemstillingen i det siste.

  Da jeg var yngre, var det best med wasa knekkebrød, med smør i hull og brunost på. Nå som jeg er "voksen" har jeg avansert til ryvita. Greit valg det også;)

  klem ellemell som ikke spiser knekkebrød i helgen, bare på jobb-hvis hun må!

  SvarSlett
 35. Jeg smører på hullsiden, for jeg liker at det kommer smør/smøreost nedi hullene ;)

  SvarSlett
 36. Jeg mener bestemt at det er den hullete siden som er riktig vei, jeg har alltid benyttet den. Også de fleste Knekkebrødprodusenter som Wasa avbilder knekkebrødet med hullsiden opp på sine pakninger. Jeg antar også at Knekkebrødet blir stekt med hullsiden opp. Dette betyr slik jeg ser det, at hullsiden er den siden som egentlig skal opp. Selvfølgelig kan du velge å smøre det på den flate siden, men det er undersiden og opprinnelig ikke riktig vei.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails