lørdag 28. august 2010

Krone? Og kløne.

Hadde jentungen gått i barnehage nå, hadde jeg blitt kvitt en bekymring.
Nemlig dette her med krone.
I barnehager er de mestere på å designe og klippe ut kroner.
I papp.
Og skrive på navnet til bursdagsbarnet.
Med gullpenn.
Og dekorere, gjerne med klistremerker av små søte kattepuser eller noen stjerner eller noen etiketter de har fått gratis fra faren til Tobias som jobber på ICA.

Jeg er elendig på sånt.
Her i huset er det mannen som setter bind på bøkene, for å si det sånn.
(Jeg kleber på navnelapper og legger dem i sekken, da, så jeg er jo ikke helt unyttig.)

Men å lage en dekorativ, festlig bursdagskrone - nei, det tør jeg ikke å våge meg på. Ikke tør jeg å spørre min kjære heller, NOE må jeg jo klare å fikse mens jeg er hjemme på dagtid.


FruFly og sånn har sånne enkle DO IT YOURSELF på hvordan sy kroner. Men det er altfor avansert for meg. Jeg henger med helt til to lag med vliselin kommer inn i bildet. Jeg har begrensa erfaring med vliselin. Ja, jeg aner faktisk ikke hva det er, og vet ikke hvordan det eventuelt skulle bli kjøpt inn - kjøpes det lagvis? I en kurv? Eller trår man til med et kilo vliselin når man først handler?

Jeg tenkte at jeg kunne lage noe kronegreier ved hjelp av en plastpose fra Prix, en stiftemaskin og noen Star Wars klistremerker. Men det ville blitt et tragisk syn.


Heldigvis ble denne dyktige kvinnen kroneredningen, og vesla kunne feire sin første bursdag både med krone og alt annet som hører med.

(Og kjolen med de supersøte katteknappene har denne flotte bloggeren sydd)

Ha en herlig lørdag, med eller uten regn!

18 kommentarer:

 1. Helledussen, for noen skjønne bilder av Henny! Og godt kronebryderiet løste seg. Ikke bare, bare når de ikke går i barnehage... Både kronen og kjolen var kjempefine! Henny er jo alltid like stilig i klesveien. Kjenner ingen andre 1 - åringer som har så mange flotte designerklær:-)

  SvarSlett
 2. Ja,ho er stilig i klesveien. Mangler berre lilla Chanell neglelakk, kanskje ?
  Eg trur no ikkje at du er så veldig stor ei kløne. Du er kanskje litt usikker på din kompetanse med papir, stoff og saks, men desto flinkare med ord og data ;)
  Eg hadde fått NOIA dersom eg skulle gjere noko med "fliselin".

  SvarSlett
 3. Så fiiin hun er. Flott tøy altså!!

  Men nå ler jeg som bare det her... :) :)
  Jeg har nemlig prøvd meg på Fruflys krone og heller ikke jeg visste hva vliselin var. Så jeg spurte så kjekt på stoff og stil "hvor ligger det hen?" og jeg ble vist en hylle med mange forskjellige ruller av noe hvitt. Jeg tok med en og kjøpte to meter !? Da jeg kom hjem og skulle stryke dette på stoffet... sa det 'Puff' så var det vliselinet smeltet fint inn i strykejernet mitt:) HELT feil type skjønte jeg da...
  Selvtilliten min er betraktelig større enn sykunnskapene:)

  Ha en herlig lørdag! Klem

  SvarSlett
 4. Å svarte! Eg må kanskje handle inn eit kilo vliselin! Må vel lage ei vakker krone til min kjære snart-1-åring! :)
  Så utrolig bra bilder du tar! Så skjønn vesla er!

  SvarSlett
 5. Så fin hun ble - er glad kronen falt i smak!

  Fortsatt god helg!!

  Malin

  SvarSlett
 6. Jammen meg bra noen forbarma seg over deg for jeg er helt sikker på at søte Henny hadde vært svært misfornøyd uten krone og klær.....tenk, stakkaren er jo belemra med en mor som ikke har lært seg å sette bind på skolebøkene en gang, nei og nei.

  Supre bilder av søte jenta. ☺☺

  SvarSlett
 7. søtaste krune eg har sett..
  og eg eg er pedagog :-)

  Ha ein vakker søndag!

  SvarSlett
 8. Jeg syns du har løst problemet glimrende :-) Søt krone og nydelig modell :-)

  SvarSlett
 9. Som syerske føler jeg trangen til å forklare det fancye ordet *vliselin*. Altså et innleggstoff, ofte med lim på den ene siden (strykes på)- som forsterker og stiver opp stoffet, som igjen gjør det stødigere! Veldig nyttig til tider! Og hvis det smelter inn i strykejernet som fortalt over her- ja da ligger det feil vei ;-) Limet mot stoffet er fint å ha i bakhodet.

  Ah, godt å dele ut litt nyttige sykunnskaper en lørraskveld! hihi

  Vliselin eller ei- veldig fin jente med en veldig fin krone!

  SvarSlett
 10. Jeg får vel bare sitere min fars bemerkning da han oppdaget atvår førstefødte hadde fått ergometrisk bestikk da han var 9 mnd. " Jæ hakke inntrykk av at han manglær noe!"

  SvarSlett
 11. Ja, om bokbind eller kroner ikke er din favorittoppgave så veit du tydeligvis råd - og det er vel den beste mamma man kan ha!

  Ho er jo bare skjønn i sine fine klær og krone!

  SvarSlett
 12. KJære Pia!!
  Gratulerer så mye med 1.års dagen i heimen!! Go' hun er!!!
  Som jeg kjenner meg igjen i "5 fotballkamper-to steder.en bursdag- innimelleom"....:-) Genial måte å lage fest på spør du meg,den rosa duken på gulvet osv...me like!!
  Klemzzz

  SvarSlett
 13. Nyyydelig liten jente du har! Og så koselig å se en av kjolene mine i bruk!! :) Kan jeg få låne et av bildene og legge ut "skrytebilde" på bloggen min? ;)

  SvarSlett
 14. FOR en skjønning altså! Ullkronen var supersøt og absolutt en verdig bursdagskrone!:) Ser ut som dere hadde en flott feiring, stas med alle brødrene som gjør stas på lillemor!<3 God søndag til hele gjengen!:)

  SvarSlett
 15. Igjen, rett og slett til å spise opp!
  Nydelig krone og kjole, gleder meg til barnebarna begynner å komme!

  Ha en flott søndag!
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 16. For ei skjønn tulle du har!
  Og flott krone! Den er mye flottere enn de i papp. Denne kan endogtil vaskes! Og det er ikke dumt!

  Gratulerer med ettårsdagen hennes på etterskudd! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails