søndag 22. august 2010

Hest er best. Og barnedrømmer

Allerede ved 3-månedersalderen, starter maset om ridetimer. Ja, dere kjenner vel til det, dere som går hjemme med disse små, tenker jeg.


Det er gnåling fra morgen til kveld: "Mor, kan jeg få en liten ponny? En liten rustfarget en, som skal lyde navnet Mette?"

"Mor, alle de andre i barselgruppa har sin egen hest, hvorfor holdes jeg utenfor, mor? Hvorfor?"

"Mor, hvordan kan dere såre meg på denne måten? Jeg vasker, lager middag og pusser sølvtøy, og alt jeg får som takk en en simpel lysestake i børstet stål"


Nå som hun nærmer seg året, og har blitt flinkere til å legge fram argumentene sine, skjønner vi at det kanskje har noe for seg. Kanskje hun trenger en liten hest? Er det rett av oss å holde henne unna alle gledene ved hester?

Ha en lykkelig dag, med eller uten ridetimer!

14 kommentarer:

 1. Jeg fikk aldri noe annet enn kjepphest, og det er en av de tingene jeg er litt arg for i voksen alder. Jeg hadde riktignok en Isabella (som var gyngehestens navn) til låns en liten stund, men den var jo ikke MIN. Aldri fikkj eg sminkedokkehode eller Barbiehus heller. Jeg lekte visst mest i selvlagde hytter og med lekebiler. Og med alle de stakkars dyra vi hadde hjemme. Uansett, mine barn skal få hest. Det er helt sikkert! Jeg tror du gjør noe riktig her, Pia ;-)
  Og mange flotte innlegg under her også, men som du muligens har fått med deg er Get vår nettleverandør, så de har jeg liksom ikke fått sett så nøye på denne uka. Følgelig har jeg ikke kommentert, men jeg har lest. Elskede Get.

  SvarSlett
 2. Så herlig! :-) Blir nok en hest her og om noen mnd! Hihi!

  Ha en fin dag vennen!
  Klem

  SvarSlett
 3. Nei ærlig talt Pia! Tenk kor mykje meir takknemlig ho er for lysestaker i børstet stål når ho blir vaksen! Syns ho det er litt lite, så kan du kanskje spe på med eit par flotte lysmansjetter?

  SvarSlett
 4. Næmen, eg trudde ho snart skulle vere med Martha Louise på Oslo Horse Show ;)
  Men hestemaset må du nok innom du også!

  SvarSlett
 5. He, he, for å slippe alt maset her, så har vi helt siden Sara ble født spilt på frykten for dyr:-) Det funker det, nå har hun ikke så lyst på så mye som et hamster.

  SvarSlett
 6. Heller hest enn hund....Kjepphester har vi forresten.

  SvarSlett
 7. Her i huset har barna kjepphest med hampehår (håndlaget av et vidunderbarn og kjøpt for en rimelig penge på Steinerskolens julemarked) og en gyngebjørn. Ja, bjørn. For her i huset lærer vi opp barna til å slenge seg på ryggen til ville dyr, for det er en god ting å gjøre hvis man nå skulle være så heldig å treffe på en brunbjørn eller grizzly e2llerno22...

  ...og Minsten hadde også lyst til å1 kommentere - og han som er så for seg3 - er da
  me2st opptatt 1av å telle. M3asse,.3,,, Ti2l og med med desimaler!
  ,3
  ,Ha en strålende søndag, Pia! :D++

  SvarSlett
 8. Det er vel her jeg skal holde kjeft sikkert, da jeg er av de svake mødrene som har gitt etter for maset om egen hest*svett* Den lyder ikke navnet Mette, men derimot Margerita, og det er jo nesten samme sak...
  Det koster meg ca 2000 kr pr mnd (og det er billig fordi vi bor på landet, litt andre priser for oppstalling i mere sentrale strøk). Vi må kjøre 2 mil, tur retur to ganger pr dag. Ikke bare skal hesten ha frokost, men også middag og kvelds. De skal trenes må skjønne. Tur to dager i uka, dressur to dager i uka, sprang en dag i uka, åsså må øket ha en hviledag. Og nå de har vært flinke på trening, da måååå de jo ha grøt, gulrøtter, epler og annet digg... Jaa-a du, så kommer gamle OL/VM utøvere som skal trene jentene, da snakker vi minst 1000 kr helga. Ei treningshelg vil si ca 1 time trening om dagen. Ut over det, altså når vi snakker om de vanlige trenerne skal disse ha ca 250 kr pr ridetime, og en i uka er sånn passe...
  Men, de har ikke tid til gutter når de blir fjortisser, så det er verd hver ei krone *knegg*
  Oppfordringen blir, gi jenta en ponni ;))

  SvarSlett
 9. Ja,å syns eg stakkars jentå ha måtta venta lenge nok!!

  Må tru eg såg korta hu hadde skreve te Bonka Rakka sine tvillinger... hu der e klar for alt ;o)

  SvarSlett
 10. Herlig å se en SKIKKELIG god gammeldags gyngehest....og hadde det vært meg hadde jeg ikke strukket meg lenger enn det hi hi.....vist jeg ikke ville hatt en selv da...

  SvarSlett
 11. Hun må nok ha hest skjønner du. Vi klarer oss me ridetimer, men så har jeg jeg gutter. Det blir noe HELT annet!

  SvarSlett
 12. Etter å ha lest Siw Anitas hesteliv, tenker jeg at det må være midt i blinken for deg som skal ha et år hjemme. Så har du noe å gjøre, liksom..

  SvarSlett
 13. Hest er best! Ingen protest!

  Hilsen gammel hestejente

  SvarSlett
 14. Hest er best på brødskiva sier da jeg!

  Datter'n er så skjønn! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails