fredag 23. juli 2010

Mygg. Og baby

Jeg har tidligere vært frustrert over solkrembruk for babyer.

Nå er tiden kommet til frustrasjon over beskyttelse mot insekter. Myggmidler skal nemlig ikke brukes på barn under 3 år. Og da har vi et problem. For vi tilbringer deler av sommeren på et sted med jævlig fryktelig mye mygg. Og vi har et barn under 3 år.

Vi har gått til innkjøp av en slags myggfelle fra Plantasjen, og DU OG DU som den fungerer!! Not!

Jeg spurte på apoteket om de hadde råd for hvordan vi skulle håndtere dette med mygg. Og baby. Og rådet var klær. Og å være inne. Jepp, jeg skjønner jo det. Og vi har på ungen klær. Men en gang i blant, når varmen rår, så må hun få lov til å gå litt lettkledd.

Å holde et lite barn innesperret i et hus hele sommeren? Vet ikke om det er så veldig heldig.
Barn med strømpebukse og heldekkende tunika. Midt på sommeren.

Men selv om vi beskytter med klær, sprayer rom og alle arealer med dødelige insektsremedier, så får hun stikk. I panna. Ikke mange. Og det ser ikke ut til å plage henne nevneverdig. Men jeg liker det ikke.

Og jeg oppfordrer herved en eller annen til å utvikle et insektsmiddel som kan brukes av babyer. Utvortes. Mild og skånsom mot huden. (Ellers går liksom vinninga opp i spinninga, som vi sier)

Ha en stikkende dag, med eller uten Eurax!

25 kommentarer:

 1. Hva med hvitløk? Kan småbarn spise det? Evt. et fedd i hårspennen. Persilledusk bak øret er visst også en løsning. ☺ Eller må bare en av alle de andre barna deres løpe rundt henne konstant viftende med bjørkeris. Og tenn bål! Kanskje det funker å røyke 40 Teddy uten filter i nærheten også? Med ondt skal ondt fordrives.

  SvarSlett
 2. Det kan jo være at det finnes et insektsmiddel i Sverige som kan brukes tidligere enn 3 år?? ;-) Fra spøk til alvor - jeg har også hørt at hvitløk skal være bra, og de trenger ikke spise det - så et program om en fisker en gang, og han hadde bare sydd inn et fedd i fiskerhatten sin. Ellers var det jo en del festlige forslag over her da :-)

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. Pia, du har jo Eurax! Det er et kjempegodt insektsmiddel i tillegg til at det hjelper mot kløe. Smør vesla med Eurax før dere går ut, og kos dere i sola uten strømpebukse ;))

  SvarSlett
 4. Jeg har følgende tips, som jeg har fått av en kollega som var med på reinsanking (passelig eksotisk) og fått det fra ei samekone: Bland ut vanlig husholdningseddik og vann - forsøk ut blandingsforholdet, men sånn ca 1/5 deler. Prøv svakere/sterkere for å se hva som passer best til deres mygg. Helt uskadelig og det fungerer - virkelig! Ha det i ei lita pumpeflaske og spray i vei.

  SvarSlett
 5. Hva med å ha middel på bare klærne? En solhatt og klær med middel får vel kanskje myggen til å backe litt unna?

  God mygg-sommer :-)

  SvarSlett
 6. Ikke på barn under 3 år, sier du?! Jeg burde bli flinkere til å lese bak på sånne flasker..... Men det er ikke mange gangene jeg har brukt det. Bare noen dager nordpå for litt siden. En serviett over håret og nakken. Ikke gi meg kjeft nå; Jeg skal aldri gjøre det igjen - før neste år. Skal teste eddik. Det høres enkelt/litt ekkelt og lurt ut. Eller Eurax. Whatever works....

  SvarSlett
 7. Gni ungen inn med hvitløk! Ellers så finnes det flåtthalsbånd til bikkjer. Kanskje det hjelper mot mygg også? ;o)

  SvarSlett
 8. Det finnes et armbånd til barn som skal holde mygg og veps på avstand!! Jeg så det sist i en baby-shop-butikk, og har hørt rykter om at det også finnes på Jernia. Jeg aner ikke om det er ok å bruke til de minste, men sjekk det ut. God ferie videre, med eller uten mygg ;-) Ellen

  SvarSlett
 9. Ser at Eurax ble nevnt. Det hjelper mot mygg. Eller det er vel livsfarlig for barn det også. *gulp* :D

  SvarSlett
 10. Supert skrevet om solkrem altså!!! Vi flyttet hit til Gran Canaria da lille gutten vår var 4 uker... vi kan da ikke ha han inne konstant hele tiden!! For skal 3 åringen vår ikke få komme ut de dagene far er på jobb da eller? Nei vet du hva, jeg har smurt begge barna med cosmica 50 og i tillegg brukt litt uv-drakter når de bader når sola er som sterkest midt på dagen! De har fått farge det har de... men den har kommet gradvis over lang tid, det kan da ikke være farlig! Pigmentene deres jobber seg jo sakte men sikkert opp! Og solbrent, det er de ALDRI!

  OVer til myggolje... vi var også i Thailand da storebror her var 6 mnd... der kjøpte jeg myggolje var johnson&johnson... beregnet på spebarn! Den lukter ingenting og inneholder visst ikke noe som skal være farlig.. fikke den anbefalt på forhånd og lette den opp på et apotek der nede... Har ikke trengt den så mye, for mine har ikke fått så mange stikk... så om den virker sånn supert vet jeg egentlig ikke! Bare et lite tips ihvertfall... at det kan være en ide om dere skal ned igjen.. eller søke den opp, kanskje du finner ut noe mer om den!
  Lykke til!

  SvarSlett
 11. Står Eurax på den farlige lista også? Hjelp!

  SvarSlett
 12. Jeg måtte se på flaska da jeg fant en myggspray i skapet i dag, den er det fra 6 mnd på! :)

  Fra BOOTS apotek - Repel Kids Insect Repellent pump spray, 6 months+
  Denne holder i 1 mnd til, kjøpte den til Kreta-turen i fjor. ;p

  Så det finnes å få! :D


  PS: Takk for kjempekommentar ♥

  SvarSlett
 13. Hva med at mor sjøl sitter å klasker på hver en mygg som nærmer seg datteren? Overvåking konstant 24 timer i døgnet må vel være det mest perfekte... Hva skal du ellers bruke ferien til?
  ;)

  Klem

  SvarSlett
 14. I alle dager! Hva tenker produsentene da? At småttiser ikke er interessant bytte for en mygg bare fordi de ikke er like store som de voksne? De skulle fått kjenne myggstikk de, også hadde de nok tenkt seg om to ganger. Eller tunefluestikk som jeg har vokst opp med. KLØR!!!

  SvarSlett
 15. Mange gode råd her!
  Eg brukte iallefall myggmiddel på mine barn når dei var under 3 år, og dei leve no endå.
  Så lenge ein ikkje kliner inn dette kvar dag over fleire veker, så går det vel bra?

  SvarSlett
 16. hva lukter det gjerne av de der myggmidlene? Sitron? Hva med a blande sitron i vann? Ikke vet jeg omdet virker,men er kanskje verdt et forsok?

  SvarSlett
 17. Eurax som forebyggende bruker vi når ungene er under 3 og så sprayer jeg heller myggspray utenpå klærne. Ellers "dør" man heldigvis ikke av myggstikk hverken i Norge eller Sverige, om man ikke er UTROLIG allergisk, og det virker jo ikke til at hun er det, når hun ikke plages og hun ikke hovner opp! Midler for å lindre kløe som Xylocain og Eurax kan brukes av barn OM enn IKKE på store hudområder!

  Les mer om myggvett og barn her: http://www.klif.no/artikkel____38687.aspx og her: http://www.apotek1.no/raadogtjenester/raad/hud-og-haar/bitt-og-stikk/myggstikk

  Fortsatt god sommer da Pia, husk at kløende myggstikk er en del av sommerminnene det også ☺

  SvarSlett
 18. Vi kjøpte noe som heter Mosi guard på vaksineklinikken! Myggmiddel beregnet på alle fra 3mnd'ers alder og opp! Vesla fikk ikke et eneste stikk når hun var innsmurt i smørja :)
  Lukter eukalyptus og sitron. Et kjapt søk på google avslører muligens flere steder å få kjøpt herligheten.
  Vi anbefaler den iallefall varmt, har blogget om den tidligere :) God myggsommer!

  SvarSlett
 19. Æsj da, mygg er bare SUPERSLITSOMT...
  Ikke enkelt med barn inder 3 år da:(
  Jeg hadde evt tatt litt myggspray på klærne, sånn at det "dufter" litt av henne - men ikke direkte på huden?!?!
  Ha en kos ferie videre - helst uten mygg!!!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 20. Sjekk ut denne siden:

  http://www.arnywear.co.uk/

  Klem!!

  SvarSlett
 21. Mange gode råd over her. Men jeg har også hørt om Repel Kids Insect Repellent Pump Spray. Løp å kjøp. God helg. Sommerklem fra meg :-)

  SvarSlett
 22. Mygg er noe drit, er selv smått allergisk og dessverre et premietarget for myggen. Sånn har det vært i alle år, og som barn var jeg vablete, feit og illeluktene hele sommeren igjennom: jeg ble smurt og gnidd med det meste som fantes både til den slags bruk og annet bruk. Ingenting hjalp for myggen stakk meg med ag3 hastighet samma søren.

  Som du kanskje skjønner har jeg ingen gode råd, men jeg kan nevne at jeg etterhvert ble en jævel på å klø meg på steder på kroppen jeg ikke engang ante fantes...

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 23. ikke morro detta nei... selv synes jeg knotten er værst. ser du har fått mange gode råd, noen av dem virker sikkert ;)

  SvarSlett
 24. Jeg kjøpte Burt Bees fra vidunderbarn.Den er trygg og god,og fungerer brillefint! Og vi bor i ett mygghøl.....

  SvarSlett
 25. Hei.
  LAVENDEL OLJE!! Det fikk jeg beskjed om å bruke da jeg var på apoteket. Og det funker. Enten å blande det ut med babyolje, og smøre inn ønsket område, eller påføre dråpene direkte på.
  Vært 3 uker i Spania, og det gikk kjempefint. Null stikk.
  I tillegg så lukter lavendeoljen godt :) I motsetning til myggsprayen.
  Klem.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails