onsdag 7. juli 2010

Jazztazz! Og bazz

I dag gikk startskuddet for kanskje den største begivenheten her i byen, nemlig Kongsberg Jazzfestival.

Jepp, det høres sikkert gørrkjedelig og veldig voksent ut med jazz, men det er faktisk en flott hæppening, som vi gæmliser-som-prøver-å-være-kule sier.


I ettermiddag var det jazzparade, for eksempel. Det var musikk (surprise!), men det var også ballonger, det var ansiktsmaling, det var lyd og leven. OG det var Bård Vegar Solhjell, nestleder i SV! For en herlig miks, sier nå jeg!


11-åringen sto først på den flotte Tubaloonen, før han skiftet instrument og entret en annen scene.

Jeg har lagt inn en liten snutt fra sønnens jazzopptreden - dessverre er bass et instrument som kommer best frem lajv. Eller live. Men han er nå kul, da, der han trår til med en solo. Synes stolt mor.


Ha en musikalsk kveld, med eller uten jazz!

21 kommentarer:

 1. Jeg DIGGER bassgitar, det er det kuleste instrumnetet. De tøffeste gutta spiller bass, man blir naturlig kul av å spille bass, man kan liksom henge litt i kroppen og se litt overlegen og KUL ut. Og dette kunne kanksje oppfattes som ironi, men er ikke ment sånn. Helt, helt sant. Og du har absolutt grunn til å være stolt, makan til briljering på strengene av en så ung herremann....APPLAUS! Hils fra denne kjerringa og si han er kuuuuul.

  SvarSlett
 2. Herlighet for en tøff kar, utrolig flink og kul stil! Gøy at han er så flink og sikker så ung! Ja, dette skal du være stolt av:) Også var det første bilde av Henny her utrolig fint!!! Får alltid så lyst å knipe henne pittelitt i kjakene, hun er så god...

  SvarSlett
 3. Flink gutt!!
  Og kven var filmfotograf? Det var kun bassisten som hadde hode... ;)

  SvarSlett
 4. Har tenkt på deg skjønner du, når jeg har sett reklamen for festivalen. Aldri vært der, men tenkt på det mange ganger. Var på min første jazzfestival 17 år gammel, i Molde. Var jo ikke gammel nok til å komme inn, så det var litt scary, men det gikk. Og blakk selvsagt. For en fin gutt du har. Ja jeg kjenner jeg har mange superlativer på tunga her, kjenner livet er herlig når jeg ser sånne snutter som dette.

  SvarSlett
 5. Jeg har sagt det tidligere - og sier det igjen: Oda bør introduseres for denne KULE KAREN!! Kan skjønne du er stolt!

  SvarSlett
 6. Og NYDELIG, artig bilde av Henny!

  SvarSlett
 7. Så kul og såååå flink! Imponerende! Ikke rart du er stolt:-)
  Flotte bilder av ungene!

  SvarSlett
 8. Denne soloen gledet en kulturskolelærer STORT:) Skal linke den til bassistlæreren med en gang- slike gutter liker vi:) Hils han å si det var en kjempe kul solo - og veldig imponert siden han bare er 11 år- dette kan bli spennende framover:):):)

  SvarSlett
 9. En vakker dag skal jeg på Jazzfestival! Det høres kjempekjekt ut! Kos dere :-)

  SvarSlett
 10. Jøss, så flink bassist du har da!

  Jeg pleide å være ofte på Kongsberg jazzfestival - før jeg fikk barn... Men det er en super festival, koser meg veldig der. Og det er alltid pent vær. Hurra for det!

  Loke og jeg skal til Notodden neste uke, fordi det er der søstra mi holder til. Det skal bli staaaaas! Nevnte jeg at det alltid er pent vær i de traktene der???.... ;)

  SvarSlett
 11. Wow, så flink da!! Min kjære spiller også bass, bare de kule gutta som gjør det ;) Jeg var forresten sikker på at det skulle være en tullevideo der, hihi..
  Herlige bilder også da!

  SvarSlett
 12. WOW - kul og flink gutt - Hadde han vært min hadde jeg nesten dødd av stolthet tror jeg...
  Og Henny... zzzzzzøøøøøøøøt<3

  SvarSlett
 13. Kjempekult! Både mor og sønn kan være stolte som bare det!

  SvarSlett
 14. Kjempeflott. Jeg er dessverre ikke noe jazzmenneske, men sammenlignet med all vuvuzelaen som har dundret mot hos i det siste er alt annet som meditasjonsmusikk.

  Har dere virkelig sol?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 15. Nå tenker jeg groupie-mamma-hjertet banker varmt ;). Så tøft. Seriøs musikk å spill når man er liten gutt - det må jeg si - sier T her i bakgrunnen. Lot han få se klippet ;). Kan se ut som om han øver en smule mer enn vår sønn fant vi ut ;). Er det Kongsbergatmosfæren som lager jazzbarn? ;).

  Her oppe i mer sånn dansbandland - med en pappa som er stuck in the 60ies, 70ies and plukker opp en og annen noe nye sviskecoverlåter langs veien - er det helt klart at det nok er pappaen hans som er hans inspirator. En liten tusseladd som dilter i buksebaken på pappaen sin. Det er sånn det er ;). Jeg synes nå det er litt søtt jeg da.

  Kjempeflink!!! Veldig imponert!

  SvarSlett
 16. Hei.

  Jeg skulle kommentere det utrolig nydelige bilde av vesla. Fint med fargene i bakgrunnen.
  Så klikket jeg på sønnen. WOW!!

  SvarSlett
 17. Du kan helse frå denne kjerringa også, og seie at han er råflink, kul, tøff og må ALDRI klipppe seg:)

  SvarSlett
 18. Stilig!! Sommerlige bilder. Fikk meg til å tenke på at det faktisk er sommer. Den har ikke helt begynt ennå for min del :). Kos dere med jazzen!

  SvarSlett
 19. Å så artig det hadde vært med festival nå. Og utepils. Og solbriller. Og ferie... Jeg skal til svigers, jeg, får se om det blir noe festivalaktig over det.

  SvarSlett
 20. Så morsomt - herlig med liv i byen tenker jeg :) så flink han er da, skikkelig kuul, og et nydelig bilde av snuppa også!! Klart du er stolt!

  SvarSlett
 21. Nei du makaløse så BRA!!!!
  Kos dere med festival og sommer!!
  Et herlig innlegg og hils nå endelig bassisten og overøs han med skryt - blogg"tanta" synes dette var storveis!!
  Klem Lokki

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails