fredag 9. juli 2010

En stemningsrapport. Tidlig en fredags morgen.

En vil dra og bade, en vil dra på Kiwi for å se etter granatepler som skal brukes i en intern krigføring, en nekter å gå ut av huset. To krangler diskuterer heftig om hvem av dem som egentlig er mest interessert i fotball, og en kjeder seg veldig, noe han absolutt får fram ved å si "Mamma! Jeg kjeeeeder meg!" hvert halvannet  minutt. Med litt sånn slitsom, nasal stemme.

Vesla har tømt utover et glass med melk, massakrert en dorull og prøvd å kaste seg ned verandatrappa.

Mora mi ringer og spør "Er det ikke deilig med ferie!?" Jo, da, det er skjønt, glefser jeg tilbake, gjemmer fjernkontrollen under ei steikepanne, skraper gammel leverpostei opp fra gulvet og betaler regninger på nettet.

Mannen nyter friheten på jobb, og klokka har ennå ikke passert ni om morran....

Ha en strålende dag, med eller uten ferie!

Og takk for god support etter mitt skamløse innlegg om ferietesting. Tilbudene har ikke akkurat flommet inn, men det hadde jeg vel heller ikke forventet. Og sånn til info - jeg la ut det innlegget KUN i egen blogg, jeg ER faktisk innerst inne en beskjeden kvinne (eller har jeg kanskje en spaltet personlighet?...)

29 kommentarer:

 1. Kjenner jeg blir svett i topplokket av å lese her nå, og jeg synes jeg ser deg i det du svarer din mor ;)
  Jeg håper gemyttene roer seg litt i løpet av dagen.
  Merkelig at reiseselskaper og diverse lokale arrangører ikke har kastet seg over hendvendelsen din!!!
  Ja, ja, de vet ikke hva de går glipp av ;))

  Ha en feiende flott fredag Pia!

  SvarSlett
 2. All mi medkjensle til deg i ein vanskeleg situasjon.

  Og i mellomtida dauer jeg av latter;-)

  SvarSlett
 3. Det å aktivisere barn i ukesvis er vel sommerens store utfordring. Det sies jo at barn må tåle å kjede seg osv osv, men det er ganske masete når de skal lære å tåle å kjede seg... Høres ut som en dag for utflukt. H
  blaafarveværket skulle være fint nå. Der kan jo en bade, vesla kan se på dyr, gutta kan gå i gruva, mor kan se kunst. Og ingen lærte å kjede seg den dagen heller...

  Håper det blir en god dag for dere!

  SvarSlett
 4. Ååååå, jeg nyter stillheten her på jobben. Nesten ingen telefoner, lavt tempo og snikblogglesing...Ha en strålende dag da du.

  SvarSlett
 5. STOOR forståelse herifra!!
  Må le godt av hvor godt du skildrer det Pia:-D
  En gammel tante sa:
  "OFFAMEJ!..,- e `det skuleferie no igjen...!"(Ho hadde fem barn)
  - grått vær idag , tror jeg "bestikker" tre av podene med en tur til Eventyrfabrikken (lekeland)en halvtime unna..!
  (Da får ihvertfall jeg meg en rolig stund med en kaffikopp og avisa!);-)
  Ha en fortsatt begivenhetsrik dag!,
  klem Hege.

  SvarSlett
 6. hehehe... føler med deg - sånn er det her til tider også, bort sett fra at alle sover lengre fordi alle er senere oppe om kvelden... noe som resulterer i at mor ikke får sin alenekvalitetstid og er desto lengre oppe...

  SvarSlett
 7. Godt å høre at det er herlig med ferie andre plasser også. Her startet dagen med 3.verdenskrig da de røde sokkene 4-åringen hadde tenkt å ha på seg var på føttene til 6-åringen og de grønne lå igjen!

  SvarSlett
 8. Jeg må le! Min dypeste medfølelse får du dog, men det er litt deilig at noen har verre morgener enn meg:) God helg!

  SvarSlett
 9. Kjenner meg got gjen her! Ferie kan vere slitsomt, med barn som kjeeeder seg og søsken som krangler!
  Har ikkje du fått tilbod om ferietesting, seier du?? Eg har eit tilbud til deg på bloggen min ;)

  SvarSlett
 10. Det er jo i slike situasjoner man får spilltet personlighet! Pedagogen - og IKKE pedagogen ;). Vi dro på stranda for et par dager siden - og da tror jeg at jeg var i samme modus som deg.

  Jeg synes det med mammaen din var morsomt oppi alt. Vi har akurat stått opp - ungene har en ennå mer skakk-kjørt døgnrytme enn vi - så T og jeg føler oss nesten barnløse til ca. 13 - 14 for tiden. Tobias har imildertid planer om å reise til en kamerat kl. 11 - noe jeg tipset han om at han måtte ta høyde for med tanke på når han slukket lyset. Har vært i senga hans og laget en stå opp sang jeg var veldig fornøyd med. (Basert på melodien til "Don´t "cha" want a girlfriend who´s hot like me") Han bare stønnet: Herregud, morsa. MÅ du være så rar? Så fant jeg ut at jeg lå på noe der ved siden av han i senga - og fant ut at det måtte være datamusa. Da hadde jeg det VELDIG morsomt med å erte han - og lage en ny sang om å ligge på en mus i senga *ler*. Møkkadag i går - i dag tror jeg ting ser veldig mye lysere ut i sinnet mitt - joho.

  SvarSlett
 11. Mente seff splittet og morsan - rettskriving er noe dritt sånn på morraskvisten uten briller eller linser.

  SvarSlett
 12. Akkurat som jeg skulle ha skrevet det selv! Bortsett fra det med tulla da ;)Også her "kose" mann seg på jobb (siste dag idag). Det er ikke lett å for store og små og ha fri fra de daglige sysler, men allikevel - SÅ DEILIG MED FERIE!

  SvarSlett
 13. Innom for å takke for et koselig kort og en UTROLIG generøs pakke som kom i posten i går! Nydelig trykk du hadde sendt ved i tillegg til hovedpremien jeg vant, hadde ikke ventet noen "ventekompensjon" da ☺!

  Håper virkelig at du får tilbake det du gir oss Pia, for du gir raust!♥

  En riktig god sommer til deg og dine, vi drar på ferie i dag! ☺

  SvarSlett
 14. Hihihi - nå ble jeg nesten fornøyd med ikke å ha ferie;o) Sitter i skranken på et meeeeget sommerstille universitetsbibliotek (og leser blogger - hysj...), mens ungene regjerer, roter og evt. kjeder seg, hjemme, helt uten min hjelp!
  HA EN DEILIG FERIEDAG, PIA!:o)

  Ps. Egentlig gleder jeg meg fryktelig til ferie, og misunner alle lærere og andre med lang ferie...

  SvarSlett
 15. Hehe. Deilig med ferie ja :) Endelig helg! Det betyr flere på jobb hjemme. Jippi.

  SvarSlett
 16. Ho, ho, jovisst er det vidunderlig med ferie! Kjenner jeg blir svett bare ved tanken på at det nok blir lignende tilstander her neste uke....
  Kos dere!

  SvarSlett
 17. Jeg ler meg i hjæl! Egentlig tenker jeg at det er akkurat sånn jeg har det, men så kommer jeg på at du har dobbelt så mange barn. Jeg ville blitt innlagt med en unge til, ha-ha!

  SvarSlett
 18. Det er tydeligvis høyt aktivitetsnivå hos dere - ihvertfall hva vesla angår. Å være adm.dir. for et slikt prosjekt kan få en stakkars mamma til å svette ganske betydelig.

  Den, eller de, som kjeder seg får bare gjøre det til det kommer noen aktivitetsideer. Men han kunne kanskje skru av "informasjonen" om hvordan han har det.

  Tvi, tvi.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 19. Hahaha...
  Ja, er det ikke deilig med ferie?

  God helgeklem!

  SvarSlett
 20. Hehe, sånn er det vel med små.
  God helg!

  SvarSlett
 21. Nå leste jeg nettopp innlegget om den superflinke bassisten din og om Henny som kanskje også vil bli musiker. De er jo så herlige de ungene. Da kan man vel kanskje tåle litt mas og kjas innimellom? Men feriefølelse får du vel kanskje ikke helt...

  SvarSlett
 22. Puh, kjente jeg ble litt sliten bare av å lese innlegget.. Håper gemyttene roer seg litt, sånn at resten av ferien blir strålende!

  SvarSlett
 23. Hehe Ler meg ihjel:-) Ja, sånn er det her også, selv om jeg kun har et barn, men hun er dog veeeeldig flink til å "rydde" utover alle lekene og ellers det som måtte være i nærheten... og leverposteien er så deilig å stappe fingrene i;-) hehe

  Takk for kommentar og følger på bloggen min;-)
  Ser du har en så deilig og skjønn tulle på samme alder som mi??
  Vil gjerne følge din blogg også! Du skriver så festlig:-)

  Ha en nydelig fredagskveld da:-)

  SvarSlett
 24. Kanskje jeg skulle revurdere hele tanken på barn? Når selv barna vurderer å kaste seg utfor trappa liksom?

  Ha en herlig ferie!
  Busteklem

  SvarSlett
 25. He he I KNOW! Jeg har jo bare to - og en ferierende mann (say no more!) og innimellom lengter jeg etter å få la mine egne tanker tenkes ferdig uten at jeg må forholde meg til andres som handler om noe HELT annet. Kanskje derfor jeg elsker å være oppe når de andre sover. Scrappe litt, høre på radio og tenke på hvor inderlig glad jeg er for at de sovende herrer er "mine"!!!

  SvarSlett
 26. Hvis noen passer til å ha ørten viltre gutter og en rockestjernebaby, så må det jo være deg.
  At du klarer å skrive nok et festlig innlegg, midt oppi en kaosverden som ville fått hvilken som helst annen blogger til å skrive "fa***, dette går ikke lenger!!!!", sier vel alt.

  Ha en fortsatt herlig ferie!

  Ny bloggadr forresten.. jeg boikotta blogg.no plutselig.

  SvarSlett
 27. Det er godt å høre at vi er flere som synes sommerferien kan være litt oppskrytt ;o)
  Du er flink til å få satt ord på tingene :o)

  God ferie, satser på sommervær så kan de små iallefall kjøle seg ned litt i basseng..

  monica

  SvarSlett
 28. Hehe nå lo jeg litt.. syns jeg ser for meg alt dette... hehe.. men men alle dager er vell ikke like.. håper starten på dagen i dag har vært bedre da...

  Ha en fin lørdag:):)

  SvarSlett
 29. Er du ikkje, på slike dager, glad for kunnskapen din i pedagogikk? (for pedagogikk har du vel lært siden du er lærer?) :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails