onsdag 9. juni 2010

Hjemmesøm. Og vaffeljern

Jeg hadde trodd i min naivitet at sylyst og sytalent ville bli kastet på meg da jeg hadde permisjon. Gjennom blogginga har jeg fått inntrykk av at 99% av alle mødre syr kjoler, vesker eller i det minste ei smekke. Syr de ikke, så hekler de.

Jeg trodde jeg skulle smelle sammen en liten økologisk tunika av gjenbruksstoffer, med vaffelsøm foran og bak. Applikere en liten oter på brystet. Hekle en lomme i friske vårfarger som jeg skulle sy på over vaffelsømmen. Brodere på et lite ordtak om kjærlighet og lykke med kul skrift.

Men jeg mangler en del vesentlige ting:

1) symaskin
2) sytalent
3) sylyst
4) retrostoffer
5) tråd
6) kul skrift

Men jeg har vaffeljern. Og en oter kunne jeg sikkert ha klart å skaffe meg.

Gudskjelov har det ikke vært noe problem å outsource syinga, og vesla er absolutt velkledd i all slags hjemmesydde klær. Denne kule kjolen har vesla fått av denne superdama, som for tiden kun selger puter. Men kjør i gang med kjolesøm igjen, sier nå jeg!

Ha en kreativ kveld, med eller uten søm!

23 kommentarer:

 1. Ja, men du scrapper da, Pia! Jeg ønsker jo også bli slik en driftig dame som smeller sammen en lekker kjole mellom middagen (selvfølgelig laget fra bunn av) og vaffelstekinga (med grovt mel), men foreløpig har jeg ikke en gang fått skaffa meg en symaskin. Jeg kommer liksom ikke i gang...Heldigvis finnes det andre dyktige damer som lar maskina gå varm og som deler av godene.

  SvarSlett
 2. Jeg er den ene prosenten. Syr ikke, strikker ikke og hekler ikke.

  Prøver meg på album, men kommer ikke helt i gang. Og smykkerier, når det finnes inspirasjon. ;)

  Men jeg ikke sy-/strikke-/hekledame da! Til det har jeg svigermor og mormor. ;)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har symaskin-jeg har stoff-og alt som hører til. Men syr jeg?
  Jeg er av den sorten som tenker at om en bare har utstyret i orden, så går alt av seg selv.... Jeg har joggesko også, tror jeg ihvertfall... :-)

  SvarSlett
 4. Haha, ser det er fler som sitter med samme inntrykk ;-) Jeg blir så misunnelig av å surfe rundt i Blogglandia! I dag tok jeg imidlertid skjeen i egen hånd - eller symaskinen - og prøvde meg selv. Nokså fornøyd med resultatet, men jeg får nok øve litt mer før jeg får barn som skal ha klær, hoho.

  Men du - dropp den oter'n i vaffeljernet. Blir så mye griseri neste gang du skal ha vafler!

  Busteklem

  SvarSlett
 5. Ja, men du er Blogglandias morsomste mammablogger. Det er det ikke mange som kan skilte med:-) Og så er du en dyktig scrappedame. Og min favorittbloggedame. Holder ikke det??? Syingen kan andre ta seg av.

  SvarSlett
 6. Hører visst til den ene prosenten, jeg også!

  Det ser morsomt ut å sy noe smekkert, men, akk, så var det å hive seg rundt og få tak i alt utstyret, da.. Mye lettere å bestille noe fra andre.

  SvarSlett
 7. Hehe.. Jeg trodde et øyeblikk at du hadde kastet deg på sybølgen du også. Jeg ble litt overrasket, men syntes ikke at det var en utenkelig tanke ;)
  Kjempefin kjole!

  SvarSlett
 8. Pia,Pia!
  Du overgår deg selv i HVERT innlegg, skulle gjerne hatt deg med på hver eneste fest og ikke minst lærerværelset da:-)
  klem

  SvarSlett
 9. Takk :) Dette var da lekkert Pia. Skikkelig fin kjole!! ;) Og ingen kunne kledd den bedre enn Henny-Lille.
  Ingen kan være flinke til alt! Du skriver suverent -og sørger for at leserne dine søler kaffe over avisa (eller annet som ligger høvelig til) i latterkulene. Takk. Du beriker min (og manges) hverdag med dine betraktninger!

  SvarSlett
 10. For all del, ikkje begynn å sy!! Vil ha deg her du er ;-)
  Eg syr ikkje, men hekler av og til, strikker berre når det er vinter!

  SvarSlett
 11. Oj, den var fiiiiin!
  Jeg er tydeligvis en av de 1 prosentene jeg da....Ikke kan jeg scrappe heller!

  SvarSlett
 12. Samme her! Har også så lyst til å sy f.eks ein kjekk liten enkel tunika til meg eller litle Elise -det er jo så enkelt! Og eg mangler kun dei 5 siste tingene på lista di :)

  SvarSlett
 13. hehe måtte smile når jeg leste gjennom bloggen din:)

  legger meg til som følger:)

  klem Christin

  SvarSlett
 14. Å! Der var kjolen jeg skimtet under smekken i det andre innlegget ditt! Kjempefin er den. Jeg syr ikke. Jeg det er bedre anvendt tid å sørge for å holde seg inne med noen som gjør det...

  SvarSlett
 15. Betre med vafler i magen enn på magen vel? ;) Fin kjole.

  SvarSlett
 16. But scrapping lasts for ever!

  SvarSlett
 17. Jeg går rundt og er evig optimist på egne vegne. En dag faller ting seg helt naturlig, og alle får hjemmesydde og strikkede kule gaver. Kanskje jeg også kan trå til med en giveaway. Jeg er helt sikker på at disse evnene er rett rundt hjørnet!

  SvarSlett
 18. Hehe, følte meg ganske mainstream nå. Har prøvd å sende deg en mail, og du har kanskje prøvd å svare om du har fått den. Muligens går gmail-folka rundt i byen med store T-skjorter og streiker. Mailen min er i alle fall ikke helt i form. Får noen mail flere dager for sent. Så vet du det!

  SvarSlett
 19. Ha ha. Det er vel ikke meningen at alle skal kunne alt? Nei, fortsett med skrivingen du, så kan andre ta seg av syingen, heklingen og broderingen.
  Nydelig kjole på nydelig jente!!!

  SvarSlett
 20. Veit du noe? Du er helt herlig! :D

  Så må jeg bare gå gjennom lista di, jeg..:
  1) Jeg har symaskin. Til og med to. Og en på hytta og en som jeg skal få så fort svigerfar får tak i et tannhjul. Men jeg har altså to symaskiner. Og jeg ønsker meg symaskin. Hvor gjør jeg det? Jo, fordi jeg er et notorisk rotehue og har somlet vekk gasspedalene til begge maskinene.
  2) Sytalent? Tja... Jeg later som at jeg er arvelig belasta og at jeg kan både sy, strikke, hekle, tegne, male, forme, dreie, treskjære og snekre. Blir slik arv testamentert bort til håpefulle etterkommere eller er det noe man burde fått inn med morsmelka? I så fall ligger jeg svett an, for jeg blei ikke amma...
  3) Sylyst har jeg! Veldig!
  4) Stoffer ja! Jeg har masse stoffer. Et eller annet sted. Kanskje sammen med gasspedalene?
  5) Tråd? Kanskje sammen med retrostoffet? Jeg har garn og hyssing, men jeg trooor ikke at det funker...
  6) Kul skrift... Veit du.. Det tror jeg du også har. Innerst inne veit du at jeg har rett... Man har da DaFont og sånt ;) Man kan jo ramle over noe kult der?

  Jøye, for en lang - og sikkert litt uinteressant - kommentar... Vel... Hei! Hyggelig å hilse på!
  Har fulgt deg en stund, men aldri sagt noe... nå klarte jeg ikke å begrense meg lenger... :P

  Søt frøken med nusselig tunika, altså! :D
  Forresten... Er du for eller imot arrangerte ekteskap? *vifte med Liten Herremann på 1 år og halvannen uke*

  (Tør jeg trykke på "Legg inn kommentar" mon tro?)

  SvarSlett
 21. Så nydelig Henny er, og ikke minst alltid velkledd. Her i huset går det mest i arv ikke minst noe fra tre gutter på Kongsberg :)
  Jeg drømmer om å kunne sy de lekreste kjoler både til megselv og datter, men når jeg våkner så skjønner jeg at drømmen ikke ble oppfylt. Symaskinen står nok dessverre og støver ned i en krok i kjelleren...men en dag kanskje.....er vel lov å leve i håpet? ;)
  Nå får jeg legge inn kommentar på ditt nyeste innlegg så jeg kan være med på giveaway. Hurra!

  SvarSlett
 22. Så flink du er :)
  Eg har også lyst til å lære meg alt sånt som eg ser rundtom i andre blogger... Det siste nyinnkjøpte her i huset er heklenåler og tråd, men det var ikkje fullt så enkelt å lage flotte mønster som eg hadde håpt. No vil eg lære meg det snart, snart sånn at eg kan hekle når vi skal på ferie... så får vi sjå om det blir noko av :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails