fredag 21. mai 2010

Scener fra et badekar

Noen ganger bader vi vesla. Og hun har noen leker hun kan pusle med mens hun sitter i blaut.
Jeg gikk amok med jenteklær da vesla ble født. Men ikke med jenteleker. Vi har mer enn nok leker, for å si det rett ut. Dessuten provoseres jeg (litt) av at allerede fra de er nyfødte, skal det deles inn i guttegreier og jentegreier. Gutteleker og jenteleker. Det finnes sikkert guttemat og jentemat.

Når det gjelder veslas badeleker, er det noe som skurrer. Og nei, det er IKKE det tilsynelatende maskuline lekepreget. Skurringa kommer av at samtlige badeleker egentlig ikke er egnet for baby.
 Baby skal ha babyting. Ikke spisse skarpe leker.
 Dinosaurene og haien har skarpe deler.
Actionmans slanke lemmer ender opp i skarpe, spisse føtter. Hans motstykke, den joviale lubne gladgutten ved hans side der, kan SE myk og grei ut. Men hans korte, tykke lemmer løsner lett, og er heller ikke babyvennlig.

Så vi har investert i en ny badeleke. Dere ser sikkert hvilken.
 Men vesla foretrekker dinosaurene.

Ha en rein dag, med eller uten leker!

14 kommentarer:

 1. Ha ha...vittig og herlig skrevet:)
  Er enig med vesla om at spennende dinosaur er mye gøyere enn en skjønn liten badeand:)
  God pinse til deg!
  smil og klem
  Nina

  SvarSlett
 2. Hi, hi, litt kulere med en dinosaurus enn en lekeand:-) Henny har skjønt det hun. Nydelig bilde av veslesnuppa!

  Klem

  SvarSlett
 3. Hehe, herlig!
  Utrolig stor forskjell på gutteleker og jenteleker i dag, og vesla di er vel et godt eksempel på at det trenge det absolutt ikke å være!

  SvarSlett
 4. Det forstår jeg godt:) Lurer på hva hun foretrekker når hun blir 5??
  Ha en fortreffelig helg:)

  SvarSlett
 5. Fantastiske badeleker for ei lita snupp! Herlig innlegg, og 100% enig i alt :-)

  SvarSlett
 6. Jeg elsker filmen Wall-E så den tjukke lille mannen kunne jeg ha funnet på å sette i vinduet som pyntefigur. Ellers er min erfaring at det man kjøper til småbarn vil de ikke ha. Kjøkkenting og leker for større barn derimot, se det er tingen! :)

  SvarSlett
 7. Det er vel ikke nødvendigvis et dårlig tegn at hun velger bort anda? Jeg hadde også valgt dinosausen antar jeg.

  SvarSlett
 8. Så nydelig blogg du har :)
  Moro at du vil bli med på min give away!

  Klem

  SvarSlett
 9. Mitt heteste kjønnsnøytrale tips er Ketchupflaske, men det er kanskje litt frem i tid (og litt spelt? Tenker selvfølgelig på Heintz, den økologiske!)

  SvarSlett
 10. Hihi, sånn skal det være! Og gjenbruk av leker må da bare være en fordel ;)

  SvarSlett
 11. Jenta mi på 14 mnd. får store øyne og grøsser da hun får dukker mellom hendene og sier entusiastisk "burrrrm burrrrm" da hun ser en lekebil og kjører de bortover gulvet. :D

  SvarSlett
 12. haha.. klart de kule storebarn lekene er mest spennende! Men jeg synes nå det fine gakk-gakken var søt da! Vi har en lignende gakk-gakk i rosa (!!) til guttene her, som GAKKER hver gang den kommer i kontakt med vann.. Kan love at den er populær. Heldigvis har den GAKKET så mye at den er blitt litt mindre høylytt enn hva den en gang var.. *nei så leit* ;)
  God langhelg. Klem fra Inger-Lise

  SvarSlett
 13. Må nok innrømme at det er en del biler på Sofie også. Hun har fått noen leker til jul som er rosa, men ellers går det i gutta sine leker.

  Og du - det finnes potetgull for gutter og jenter. Guttelus og Jentelus!

  Festlige innlegg under her også, jeg leser som regel hvert innlegg, men av og til med iPhonen (på ymse plasser...), og da er det så klønete å kommentere:-)

  God pinse!

  SvarSlett
 14. Her i huset var eg bevisst på at jentene skulle ha litt gutteleiker (som biler o.a.) i tillegg til dukker og sånne ting. Men så kom minstemann, og eg såg kor stor forskjell det kan vere på gutter og jenters interesse :)
  Jentene leika ein del med dukker då dei var små, og litt biler innimellom. Mens minstemann nesten berre har vore interessert i ting med hjul, og spesielt traktorer. Han kan leike med dukker i lag med jentene, men då er han "pappa" og tar med seg dukkene på traktortur :)

  Herlige jenta di.. kvifor nøye seg med ei lita badeand, når man kan få ha ein stor dinosaur?... :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails