tirsdag 18. mai 2010

Ingenting

Noen ganger har man for eksempel ikke tid til å blogge. Eller overskudd. Som skrevet før, har jeg massevis av ferdigskrevne innlegg som jeg kan legge ut i tide og utide.

Men jeg mener at blogging også innebærer å besøke andres blogger. Jeg er litt sånn som får dårlig samvittighet hvis jeg ser at mange har vært innom min blogg, mens jeg sjøl ikke hyperaktivt har saumfart samtlige blogginnlegg som er skrevet de siste døgnene.

I dag sa jeg stolt til min mann: "Har du lagt merke til at jeg ikke engang har ÅPNA dataen i dag, eller?" Og jeg forventet at han skulle si noe sånt som "Ja, det skulle da bare mangle" eller "Flott at du viser at du ikke er helt avhengig av styggedommen".

I stedet presterer han å si, helt oppriktig og uten anstrøk av ironi "Har du ikke et innlegg på lager som du bare kan legge ut da? Du bør jo legge ut noe." Okeeei, tenker jeg.

Men nå legger jeg ikke ut et innlegg jeg allerede har skrevet. Jeg skriver kun dette, men spør samtidig: Hva synes dere om blogginnlegg som handler om INGENTING? Nå tenker jeg ikke spesifikt på akkurat min blogg og dette innlegget her, men sånn generelt? Og dere som er aktive bloggere - føler dere at dere MÅ legge ut innlegg jevnlig? Er innlegg uten særlig innhold bedre enn ingenting?

Ha en rolig kveld, med eller uten aktivitet!

24 kommentarer:

 1. Ditt ingenting-innlegg inneholdt jo langt mer enn ingenting, da. ☺ Jeg synes innlegg med ingenting gir meg lite, ja nærmest ingenting, he he. Jeg føler nok at jeg bør poste noe hver dag og noen ganger blir det kanskje litt sånn ingenting fra meg også. Som i dag... Men jeg har ennå til gode å legge ut bilde av en blomst og ønske alle en god dag....det er nok "ingenting" i mitt hode, men ikke i alle andres hode. Ellers synes jeg det er helt fint med innlegg hvor skriveren har satt seg ned og skrevet akkurat hva som ramler ned i hodet der og da for deretter å poste det med en gang. ☺ Og ja, blogging for meg handler også om å besøke andres blogger og kommentere, ikke bare poste egne innlegg. Når det er sagt (eller skrevet) så hender det selvfølgelig at en ikke har tid til den store surfinga rundt omkring, man har også andre ting å ta seg til....Og siden jeg ikke skrev så mye på egen blogg i dag, poster jeg denne lange kommentaren her hos deg som et "det som ramla ned i hodet" innlegg. HA HA. Og nå trykker jeg på knappen uten å lese gjennom for da begynner jeg sikkert å redigere og pynte på språket og sånt. Tudeluuuu

  SvarSlett
 2. hehhe, høres ut som mannen din snart burde vurdere å åpne sin egen blogg?
  Men ja, ingenting-inlegg av typen "nå skal jeg kose meg med paradise og sørlandschips" er ganske bortkasta spør du meg. Ikke det at ditt ingenting-innlegg var i den kategorien altså, du hadde jo litt innhold. Natta! =)

  SvarSlett
 3. noenganger er det fantastisk deilig med ingentinginnlegg...
  man slipper intrikat tankegang - bare nyte et bilde eller en tekst uten spesifik mål og mening!
  Jeg har nok noen innlegg på egen blogg som andre syns ingenting om ... :)
  følelsen av at jeg bør poste noe hvis det går lang tid siden sist er også veldig tilstede... men ikke til det ekstreme ;)

  Dårlig samvittighet over alle bloggene jeg ikke får tid til å besøke prøver jeg å feie under teppet - jeg hadde ikke hatt tid til jobb, barn, mann & hus hvis jeg skulle besøkt alle ! ;)

  SvarSlett
 4. jeg føler nok som Elisabeth at jeg bør poste noe hver dag. Så nå prøver jeg å la være å poste noe av og til bare for å overbevise meg selv om at dette har jeg gooooood kontroll på :D

  SvarSlett
 5. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. jeg hadde en periode hvor jeg følte at jeg måtte skrive etter annet hver dag, og jeg lurer på hvordan andre klarer å dra fine bilder, eller hvordan man får tid til å lage noe nytt hver dag osv... Men jeg har klart å få bloggingen litt på avstand nå og det kan fint gå en uke mellom hvert innlegg. Dette fordi jeg ikke vil blogge om ingenting..

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 6. Jeg kvalifiserer nok ikke i kategorien "aktive bloggere", og jeg føler heller ikke for å måtte blogge hver dag, eller jevnlig for den saks skyld. Bloggen min er mest for egen del, en artig måte å arkivere på.
  Så på egen blogg er jeg faktisk ikke så kritisk, en bloggpost kan gjerne bare være et bilde jeg er fornøyd med.
  Det samme gjelder egentlig andres blogger også; et bilde eller bare noen få ord kan være interessant nok. "Innhold" kan være så mangt.
  Men blogginnlegg som tydelig er skrevet/lagt inn utelukkende for å oppdatere bloggen er ganske uinteressant.
  Men blogginnlegg om ingenting kan det komme mye bra ut av (bare se på ditt eget hehe)!

  SvarSlett
 7. Ingenting og ingenting - hvis et innlegg eller en blogg handler om ingenting leser jeg det ikke men fyker videre! Men de aller fleste legger jo ut et bilde av og til og ønsker - helt tilfeldig selvsagt - en god 17.mai til alle som er innom! Men tanken er vel da at man ikke rekker å fyke innom "alle" kjente for å ønske det samme og slår da alle cyberf(r)(l)uene i samme smekk!

  Det der med å MÅTTE legge ut noe hver dag har jeg ikke kjent på, men det er jo fryktelig mye mer moro når man har lagt ut noe å inn å sjekke om man har fått noen kommentarer! Og da blogger man jo ofte mer igjen fordi man gjerne vil besøke de som har lagt igjen noe og da baller det jo på seg etterhvert. Jeg blogger absolutt minst når jeg ikke har noen nye innlegg ute selv! Men nå skal det jo sies at jeg har en REN hobbyblogg, og det er jo for spesielt interesserte. Du er jo i en helt annen klasse!☺

  PS! For en hyggelig og forståelsesfull mann du har! ☺ (så fikk han det klappet på skulderen som han kanskje fisket etter....☺)

  SvarSlett
 8. Hehe, jeg er også kjempestolt hvis jeg ikke har åpnet pcèn på noen timer.
  Jeg er nok i den kategorien som føler litt at jeg må poste noe hver dag. Det hender jo at jeg har dager hvor jeg ikke poster noe altså, men det kommer nok også en del lite interessante innlegg innimellom..

  SvarSlett
 9. Jeg tenker at man skal skrive når man føler for det... ikke fordi man føler at man MÅ.
  Når det er sagt...kan man jo innimellom ha innlegg som handler om ingenting også.. om det er det man føler for å skrive... :-)

  SvarSlett
 10. Hehe, jeg føler at jeg har flust av innlegg med intet, jeg. Jeg er definitivt inne i en bloggsperreperiode, men ALLIKEVEL blogger jeg nesten hver dag og da er det nødt til å bli en del tomt pjatt...

  Angående innlegg om ingenting - det kommer helt an på hvordan man presenterer ingentinget. Sånn som du la det fram her, blir det ikke tomt i det hele tatt og da er det verdt å lese! :o)

  SvarSlett
 11. Et innlegg om ingenting kan være mye morsommere å lese enn et innlegg med masse innhold.

  Jeg legger ikke ut innlegg hver dag. Noen dager har jeg pauser i dagesvis, og jeg bekymrer meg egentlig ikke så mye om disse pausene. Men får jeg en føyk over meg kan det plutselig ramle ut tre innlegg per dag. DA føler jeg meg som en ordentlig blogger da :)

  Håper dere har kommet dere etter spysyka! Hverken spying eller rallyrævv er noe særlig. Takk og LOV så har vi ikke hatt det enda i år *bank i bordet*. Men siden jeg skrev det nå så blir vi vel liggende her hele gjengen.... ;)

  SvarSlett
 12. helt greit med et "ikke" innlegg :) og pauser er lov, har mange jeg og ser at det går bra. Men man blir jo litt "junkie" da - med abstinenser hvis dataen får stå urørt en dag...
  God våruke :)
  Hilde Iren

  SvarSlett
 13. Innlegg om ingenting er jo stort sett kjedelig da.... Bortsett fra det så er det vel ikke så farlig en gang innimellom. Jeg føler jo et slags press på å legge ut innlegg jevnlig, og det er ikke alltid man har så mye på hjertet, så jeg går nok i "ingentingfellen" noen ganger. Men, men, kan ikke finne opp kruttet hver gang:-)

  SvarSlett
 14. Det er mange som har mye god erfaring med å publiesere ingenting. Ingenting var svaret da Seinfeldfolkene bele spurt om hva showet deres handlet om. Det gikk jo rimelig greit vil jeg si! Når det gjelder det å legge ut så har jeg bestemt meg for å teste ut å legge ut ofte nå, selv om jeg ikke har noe scrap å vise frem. Akkurat nå har jeg flere innlegg som ligger å presser på, men jeg har merket meg at du ikke har vært inne på mitt siste innlegg. Det er jeg ganske fornøyd med så mytt innlegg kommer etter din kommentar, he he. Det er en splitter ny Tommyregel for bloggen min det der, kommer nok ikke til å gjelde alle innlegg, men sånn er det med Tommyregler! God dag!

  SvarSlett
 15. Dine "ingenting" innlegg er jo egentlig morsomme i seg selv og handler jo om "noenting".
  Me like to read ;)

  Men om mine "ingenting" innlegg er så fryktelig spennende.. nei, det tror jeg absolutt ikke!
  Blogg er blitt en avhengighet tydeligvis, og det er godt å lese at det er flere av samme sort ;)

  SvarSlett
 16. Selv blir jeg faktisk litt "skuffa" dersom jeg klikker meg inn på et nytt innlegg bare for å lese at vedkommende ikke har noe å si. Da kan man likegodt vente til man har noe å si. Jeg følger jo ikke blogger fordi jeg vil vite at de ikke har noe å si, snarere fordi de faktisk har noe å si. Det er ikke slik at jeg mister interessen for en blogg om det er stilt en dag eller fem. Jeg forsøker imidlertid selv å få ut et innlegg hver dag/annenhver dag. Blir stresset dersom jeg ikke har noe å si på noen dager, men jeg publiserer jo ikke et innlegg bare for å si hei/hadet av den grunn. MEN, det er MEG da :-)

  SvarSlett
 17. He-he :)
  Du fikk til mye av ingenting DU da :)

  Jeg liker best og ha "noe" å komme med. Og artigst er det når jeg føler orda kommer, og jeg synes jeg har noe LITT morsomt å komme med......
  eller kreativt.

  Klem fra Anett :)

  SvarSlett
 18. Ingenting kan vere ein god start....men tankane "ballar no på seg", og ofte vert ingenting til mangen ting, som du viser i ditt innlegg.
  Men å blogge kvar dag, eg trur dokke er galne jenter!! Eller så er dokke så flinke at det berre kjem liksom...

  SvarSlett
 19. Skal si det "ingenting" innlegget ditt fikk nødda mi på gli.
  Vet du, jeg legger inn innlegg etter hva som passer. Jeg bestreber meg på å holde bloggen oppdatert, men jeg har bestemt meg for at det ikke skal være et "nei nå må jeg - sted". Keitete skrevet, men med ditt skape hode tror jeg du forstår :))
  Blogger som er levende og ærlige liker jeg storveis, de med "tvunget deadline og lite innhold" - tja ikke helt min greie. Du min venn har en strålende blogg og skriver storveis - fortsetter du slik henger jeg med!!
  Sabla kost at du er med på min GiveAway - er så knakende festlig at folk blir med :)) Skal ikke mye til for å få frem smilet hos meg *SMIL*!
  Ha en herlig uke!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 20. Jappsi, har følt presset med: NÅ MÅÅÅÅ jeg blogge, for det er for lenge siden sist! Da hender det at det er "ingenting" som kommer, men innimellom føler jeg at det er bedre enn ingenting.... hehe

  Ha en fantastisk kveld=)

  SvarSlett
 21. Hm - ja, hva er "ingenting". Jeg tenker at noen ganger har jeg innlegg som kanskje ikke er noe for mange, men noe for få. Feks hvis jeg poster et innlegg med noe ungene har sagt eller et bilde av dem, kanskje en tante langt borte ser det og smiler, eller en farmor lengre borte smiler ekstra mye den dagen..

  Selvfølgelig liker jeg å poste et innlegg hver dag, men ikke alltid at jeg er like gira på det jeg blogger om. Jeg ser at awards osv ikke gir de store mengdene kommentarer, så da føler jeg at jeg har postet "ingenting"... see?

  Ang. det med kommenteringen.. Jeg får dårlig samvittighet hvis jeg er slapp med bloggrunden. Synes det er koselig å gi en kommentar tilbake hvis noen har orket å kommentere hos meg..iallefall hvis det er nytt besøk. Hvordan skal dette gå når jeg skal tilbake på jobb?!?

  Den tid, den sorg. Nå: senga!

  Natta

  SvarSlett
 22. Og der brøt jeg min egen Tommyregel og la ut nytt innlegg!

  SvarSlett
 23. Jeg prøver å klapre ned noe hver dag, men noen ganger blir det mest svada. Det merkelige er at noen ganger er det svada-innleggene man får best respons på, mens de mer seriøse innslagene blir forbigått i stillhet.

  SvarSlett
 24. Det kommer jo helt an på hva man mener med "ingenting"..
  Så noen ganger kan det fint leses, andre ganger ikke. Dette innlegget ble i alle fall lest;)

  Og nei, jeg føler ikke at jeg må blogge jevlig. Det har jeg klart å legge fra meg, og dermed klarer jeg også å kose meg mer med bloggingen, det blir ikke en plikt ting. Jeg blogger for min egen del, ikke for leserenes. Sånn må det nesten bare være har jeg funnet ut:)

  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails