fredag 2. april 2010

Søvn. Og borte.

Når vesla har passert 7 måneder, er det vel på tide å legge henne i egen seng. (Nå snakker jeg om den første økta, altså, den som varer fra ca kl 19 fram til jeg legger meg. Etter det ligger hun klistra til sin mor).

Fram til nå er hun lagt i vogna, og vi har trillet henne gjennom blogging, Frustrerte Fruer og Mythbusters på kveldstid.

Ingen suksess å legge henne i egen seng, men har vi først sagt A må vi vel bare si B. Men vi har nå fått til at hun sover, om ikke ei hel natt, så i hvertfall noen hele timer.

Det artige er jo når hun endelig finner bittelitt ro i egen seng - ja, da ødelegger vi hele opplegget ved å reise bort.

I går kveld satt jeg med ei lita trøtt og glad jente som skulle sove. Det derre med at de skal "finne roen selv" - DET har jeg aldri sett noe særlig til. Så ungen ruller og roterer, roper og romsterer, og jeg synger vuggeviser i en time og merker etterhvert at jeg har gått over til å synge "Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler!" men den passer jo ikke i påska. Etter en time burde jeg hente far, men han ligger nederst i en haug med tre påskeegghøye gutter over seg og har vansker med å slippe løs.
En baby før kveldshelvetet starter.

Så jeg tok henne opp og la henne i vogna. Og fikk lagt gutter OG sett påskekrimmen.

(Og til sånne "gode råd" som "det gjør ikke noe om de småsutrer litt der de ligger" - tro meg, vi snakker ikke småsutring. Og ikke ligging i ro)

(Og til de av dere som sitter og sier forbitret "ER det noe rart i at den ungen ikke får sove, hvis mora sitter og gauler julesanger i over en time!" : ta nå det jeg skriver med ei klype salt;)

Ha ei fortsatt god påske!

13 kommentarer:

 1. Hei!

  Utrolig morsomt innlegg! :-) 'Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler..' Utrolig bra! I dag flyttet vi minstemann over i mellomstemann sin sprinkelseng, mellomstemann overtok storesøster sin første vanlige seng, og vet du, de sover ennå!! Så langt, suksess! Spent på natta, for da pleier minstemann ligge i ene armkroken min, og de to andre i den andre armkroken! Far er forvist på eget rom for en periode........ ;)

  Men du, så bra du fikk med deg påskekrimmen!Ang. bruk av vogn: 'As long as it works' - hvorfor ikke?

  Fortsatt god påske Pia :)

  Og du, vi fikk bort mesteparten av podens egenkomponerte veggpryd! :)

  Klem,
  Lisa

  SvarSlett
 2. Jeg trekker på smilebåndet når jeg leser det du skriver her, jeg kjenner meg igjen fra da datteren vår var på samme alder. Vi fikk de samme velmenende råd og kommentarer, og jeg følte at de var like ubrukelige som du gir uttrykk for.

  Lykke til med leggerutinene! Og god helg :-)

  SvarSlett
 3. Får bare hive meg på og si jeg kjenner meg veldig godt igjen. Ikveld var det mye romstering i senga, så startet gaulinga. La ved en velbrukt genser med mammalukt, og utrolig nok sovna lillefrøkna rett etterpå.

  Herlig bilde av vesla, din, forresten!
  God påske.

  SvarSlett
 4. hehe... godt å høre at det ikke bare er her det ble "kveldshelvete" når vi reiste på påskeferie.

  Det har fungert helt supert hjemme, og tilogmed i egen seng... Men her må han ligge i vogna, og det vil han da altså ikke....
  Nei - det er ikke småsutring:) Mer heller brøling (min mann kaller han nå for Brøl-apen)
  Heldigvis bare denne og neste natt igjen så skal vi hjem.

  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hehe, jeg smiler og kjenner meg veldig igjen...
  Her sov og mini i vogna en periode (etter intens vugging for å få han til å sovne), men nå legges han i vår foreldreseng og sover stort sett til jeg legger meg ned ved siden av ham noen timer senere... Vi har prøvd masse for å få han til å sove i egen seng, men det fungere bare ikke.
  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 6. Been there, done that. Heldigvis er det bare en epoke. Håper du får deg litt søvn. :)

  SvarSlett
 7. *humre* Kan godt se for meg kvelden hjemme hos dere. Men som noen sa over her; hvorfor ikke bruke vogna så lenge det funker?
  Etter hvert har jeg bare fått mer og mer sansen for sånne "fyfy"-metoder som vognrugging, byssing, samsoving mm. De fleste vender det jo av seg av seg selv. Og hva gjør det godt for babyen at man natt etter natt prøver å få babyen til å sove på en måten den selv ikke vil (og hvorfor vil ikke babyen sove i egen seng?).

  SvarSlett
 8. Hi hi, du slår til igjen. Kos deg med tulla i senga di du,det er mitt råd...
  klem

  SvarSlett
 9. Hva? Skjønner ikke hva du snakker om...
  Hehe... Lykke til! ;)

  SvarSlett
 10. ... Vil bare hive meg innpå her og si at det gensertrikset funka her. Den genseren jeg hadde gått i om kvelden, ble tatt av og lagt rundt hodet til J, varm og "vel"duftende. Da roet han seg inne i den, etter å blitt ammet i søvn. Med H, så sovnet han i vogna, og så bar vi bagen over i sprinkelsenga. Ved 7- mnd var vi på ferie uten bagen i to uker, og han lærte å sovne i seng. Da klappet vi på hodet i begynnelsen. Har dessuten gode erfaringer med ferier, og miljøskifte. Virker som de har glemt uvanene hjemmefra etter noen dager, slik at vi har brutt de dårlige mønstrene. Lykke til og god påskeaften!

  SvarSlett
 11. Jeg digger vogn til babyer Vi har til og med drasset vår opp og ned 2 etg i ikke vet jeg hvor mange måneder. Så rett i reiseseng Et genialt konsept som jeg syntes var idiotisk da jeg fikk min første. På den måten har Waldemar lett sovet hvor som helst fra han vokste ut av vogna. Reiseseng overalt og ingen ben som setter seg fast i sprinkler! Riktig god påske til deg og dine, og klem til deg fra meg.

  SvarSlett
 12. Her skulle det vært en lang kommentar fra meg igår. Men tlf kortslutta før jeg fikk lagt inn. Gidder ik skrive om igjen...dessuten husker jeg ik hva for noe morsomt jeg skrev... Så kort kommentar: nyt vesla! Vi suller og luller m 2 x 19mnd. Bruker alle triks for å gjøre det enkelt for oss selv. Kortsiktig... Men hjelper der og da. Sukk. Blir folk av dem lell!

  SvarSlett
 13. Dette hørtes kjent ut Pia:) Som du har sagt før, - det går seg til etterhvert:)
  Lykke til på reisen til egen seng lille prinsesse:)

  Cathrine:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails