søndag 28. mars 2010

Info. Til far.

Til min kjære:

Bare til info:

Babyen kler IKKE på seg sjøl!

Vel kan hun mye, sin unge alder til tross, men innen kategoriene personlig hygiene og påkledsel trenger hun hjelp. Mye hjelp.

Du har hver helg og fridag opplevd at baby har på seg pysj når hun står opp. Etter en tur på badet sammen med mor, kommer hun altså opp i stua, da iført body og strømpebukse. Eller designerkjole. Men det er altså JEG, din kone, som kler på henne! Jeg trodde du hadde forstått dette, men nå tviler jeg.

Når du snart skal ta over permisjonen, MÅ du faktisk begynne å kle på henne.

Klærne ligger stort sett trykket godt sammen i skuffen UNDER der vi skifter på henne. Ellers så finner du kleshauger strødd rundt på hele badet, så du burde klare det. Jeg skal ikke nevne noe om plagg som ikke matcher. Kle gjerne på henne en batman-genser i størrelse 116. Bare få på ungen klær.

Hodeplagg er helt greit. Men jeg er mest bekymra for dette med klærne. Kommer du til å klare det?

GO BOY! Og lykke til!

23 kommentarer:

 1. hehehhe, aner jeg en smule bekymret mor som gruer seg litt til å begynne å jobbe ? :=)

  SvarSlett
 2. Hehe - er mor klar til å slippe kontrollen? ;P

  SvarSlett
 3. Jeg tror fedrene har godt av sånne "aha- beskjeder" innimellom. Det er nok ganske mye de tror løser eller gjør seg selv. Men de skulle bare visst!
  Hehe.
  Ønsker deg en strålende påske.

  SvarSlett
 4. Jeg tror at mannfolk har en egen greie når det gjelder barn og klær. Har lenge hatt mistanke om at de med viten og vilje kler dem opp i de merkligste kombinasjoner rett og slett for at vi skal få panikk å gjøre det selv. Fordi vi er redde for hva folk skal si når unga våres ser ut som de har falt ned fra månen!

  SvarSlett
 5. Nå kan du vel få bruk for noen av de F...post-it lappene rundt omkring i huset? Eller, kanskje ikke så pedagogisk overfor de eldste og lesekyndige avkommene?

  SvarSlett
 6. Bra og informativt innlegg ;-)
  Jeg tror mange manner (iberegnet han her i huset) tror veldig på at denne type ting (påkledning av baby, opprydning av hverdagsrot, matpakker til barn, klesvask, tørking av klær, bretting og rydding av klær, rene gulv...)skjer kun ved tankeoverføring; altså at de tenker at det må skje snart, og så gjør det det: de skjønner ikke at det ofte er 'a mor som gjør det... dårlig teite manner da, som tror ting kan gjøre seg av seg selv!

  SvarSlett
 7. hi hi, ikke alltid lett å slippe kontrollen:) Men det er merkelig det der med menn.....når vi er i nærheten må de spør om alt,og om en spør:hva gjør du når jeg ikke er der? "jo da gjør jeg det selv".......... Lykke til med "pappa permen";)

  SvarSlett
 8. Haha, kjenner til denne ja! Her går Nilsen i pysjen stort sett hele dagen om det er pappa som har ansvaret. En våt ulykke må til for at det skal skiftes...

  Jeg prøvde meg til og med på en liten matche-leksjon jeg! Dumme meg! Ga meg fort ;)

  SvarSlett
 9. Haha....jeg må alltid sende med bruksanvisning til Mr. barnefar når han skal leke pappa. Som regel kommer ungen tilbake med akkurat samme klær som han ble sendt ut i, så det er noen ganger jeg lurer på om han faktisk vet at det skiftes litt antrekk i løpet av et døgn...
  Nei, det er kun mor som duger! ;)

  SvarSlett
 10. Ikke noe uvanlig fenomen dette med at rutiner for påkledning må inn med teskjeer. Skal bli spennende å følge utviklingen.

  Jeg må gi meg litt mer tid for å få med meg alt du har skrevet om i løpet av 3 dager, og jeg skal også innom bloggen til Øystein.

  Ha en super kveld.

  Klem

  SvarSlett
 11. Tihi, ikke greit med disse fedrene altså!

  SvarSlett
 12. hehe.. så herlig :-) kjenner godt til det.. her vet i tom i bhg hvem det er som har kledd på dem.. dersom de har på seg utvaskete,hvite( var hvertfall) ullbodyer med manchester united drakt oppå er det ikke jeg som får "æren"...

  kjøp en fotballdrakt eller to så har hun nok hvertfall alltid klær på ;-)

  Lykke til :-) klemmer

  SvarSlett
 13. Grei bruksanvisning det, vel? Det går nok bedre enn du skulle tro akkurat nå! Forøvrig syns jeg de fleste pappaer er veldig flinke jeg! Det gjelder å møtes på midten hva angår "standarden" for babystell! :-)

  SvarSlett
 14. Det er ganske rart at disse mennene tror at ting bare skjer av seg selv... Som at klær blir vasket og lagt på plass i skuffen, at koffertene pakker seg selv osv... Lurer på hva som hadde skjedd hvis alle mødre/koner hadde gått til streik.. Har lurt på om jeg skal bare vaske mine og prinsessen sine klær og se hva han gjør når f.eks undertøysskuffen hans er tom...Hadde vært artig og sett hvor lang tid det ville ha gått før de hadde bidratt litt på den fronten.

  Ha en fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 15. Gurimalla, da Anton var sånn 1,5 år var jeg 21 dager på kurs i Tslo. Thomas og Anton skulle komme og besøke meg noen dager midt inne denne perioden. Thomas hadde pakket nøyaktig antekk for 4 dager. Så fire antrekk fire dager. Mye søl og spising selv. Han hadde også pakket etter akkurat den værtypen han ønsket seg noen dager i juli. Sånne dager var det ikke. Siste dagen var det ett atrekk igjen og vi tassa rundt med ungen vår iført brunrutete (forskjellige brunfarger) skjorte, stripete snekkerbukse i fargene grønn, lyseblå, mørkeblå og hvitt. Det var det som var igjen da. Vil jo egenlig heve meg over sånt, men må innrømme at jeg var litt flau blandt de velkondisjonerte på Bekkestua. Lykke til, he he!

  SvarSlett
 16. Hva ER det med menn og praktisk ansvar?! Samme greia her i huset.... Og jeg synes det er skikkelig raust av deg å ikke nevne matchende plagg osv. Tror ikke jeg greide å holde DET inne, da mannen skulle være hjemme i 6 mnd med tvillingene. Men det blir jo fine folk av ungene, tross miss-match av bekledning. Lykke til Pia-mannen!

  SvarSlett
 17. Det er vel mye vi mammaenes ansvar, dette at de mennene blir så "hjelpesløse" når det gjelder bl.a påkledning, vi ordner det meste selv, og legger alt til rette for dem....mannen her skal snart ha 10 uker permisjon, blir meget spennende. Han har iallefall gjort det klart at da får lillemor være mye mer tålmodig enn hun er nå om dagen, jaja, vi får nå se, både på tålmodighet og påkledning....

  SvarSlett
 18. Ha, ha, synes du er skikkelig storsinnet som ikke har tenkt å kommentere ikke-matchende-klær. Her hjemme har vi holdt et lite mix-og-match-kurs, og det ga resultater. Kanskje ikke toppscore, men ihvertfall sånn noenlunde godkjent. Og mer kan man vel ikke forlange, eller?

  Klem

  SvarSlett
 19. Hehehe jeg kjenner meg så igjen.. Nå er det til og med TO han skal kle på.. My GOD!

  SvarSlett
 20. Hahaha..guri som jeg koooser meg med innleggene dine..

  SvarSlett
 21. Haha! Er det slik det skal bli altså? ;)

  Takker for kommentaren på siden min :)
  DMB er virkelig en opplevelse!
  Du må få med deg en konsert hvis du har mulighet.

  SvarSlett
 22. Hahahaha :-D Så dette gjelder flere fedre skjønner jeg!

  Hadde lagt frem klær til barnehagen idag, siden han skulle levere, men de hadde han ikke sett. Heldigvis hadde han vært fornuftig nok og merket de fine klærne han sendt med han, hoho!

  Det spørs om vi bare burde tatt på de dagsklær når de legges??

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails