torsdag 25. mars 2010

Fotosession.

Jeg er ingen linselus. Det er ikke bare i bloggen min jeg vegrer meg for å stå fram - det er sånn ellers også. Mye fordi jeg tar alle bilder i familien. Og mye fordi jeg enten har lukkede øyne, skjeler eller har trippelhaker på alle bilder. Gjerne en kombinasjon. (Okei, vanskelig å se skjelinga når øya er igjen, da.)

Men for at mine barn skal huske i ettertid at de faktisk hadde en mor, er det jo ålreit å bli foreviget en gang iblant.

Anledningen bød seg da vi var i Bergen i helga - jeg knipsa ivrig flotte, pyntede barn, og så ba jeg mannen ta bilder av meg. 

Jeg stilte meg opp ved en mur, og sa kjekt "knips i vei!!"

Og der står han og stiller inn og jeg står og venter med et falskt, stivt smil mens jeg holder magen inn og løfter hodet for å minimere antall haker. Og så tar han ETT bilde. Som han så skal se på, og vise fram til meg. Og ungene. Jeg himler med øya (samtidig som jeg skjeler), går bryskt bort til ham, stiller inn kameraet på sånn sportsfunksjon, og hveser "HOLD KNAPPEN NEDE!!!"

Og det gjorde han, gitt! Og mor ble foreviget opptil flere ganger. Tjoho!
Veldig stolt av min helt nye kjole, som jeg tilfeldigvis fant i en butikk ved navn Bånsull. Den var på halv pris!! Kjolen er laget av Siris Design - sjekk de spreke kjolene her!

Ha en vidunderlig kveld, med eller uten fotografering!

25 kommentarer:

 1. Herlige bilder av en flott dame:-) Kjolen din var knallstilig! Og så til halv pris da gitt!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så flott du er!:) Kjolen var råstilig og må være sydd med tanke på deg, så fint som den sitter. Likte fargene veldig godt. Kjenner meg veldig godt igjen i den fotosituasjonen. Er bare meg som tar bilder her også. Men jeg har jo funnet ut av all moro man kan få med selvutløser og stativ :D

  SvarSlett
 3. Å, som jeg kjenner meg igjen.
  1. Jeg tar som regel alle feriebildene
  2. Mannen må kommanderes til å ta et bilde av meg slik at det dokumenteres at jeg faktisk var med på turen.
  3. Når Mannen til slutt skal ta et bilde av meg, blir det heller lite flatterende
  4. Jeg må stille inn kameraet
  5. Bildene dine minner meg om da jeg tok bilder av Stjernetellerkjolen min.

  På minmote.no så jeg forresten nylig en artikkel om hvordan man skal posere. Et bein fram og hvil på det bakerste, haka fram osv. Mye å huske på med andre ord og jeg tviler på om det hadde sett noe bedre ut enn det stive smilet jeg bruker vanligvis... Ble dette veldig langt? Ja.

  SvarSlett
 4. Hehe... Det er visst mange av oss som har det slik... Men jeg har faktisk aldri tenkt på å bruke den "sportsfunksjonen" på meg selv, så det tipset skal jeg ta med videre! Takktakk!!

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å få se deg :-) Veldig fin kjole, og veldig fine bilder; god idé med sportsfunksjonen!

  SvarSlett
 6. hihi, herlige glad`bilder
  :)
  Jeg er heller aldri med på bilder, men her er det fordi jeg ikke er fotogen...
  Min mann sier at han må ta minst 10 bilder av meg, så blir ett bra..... (er han snill eller?)

  SvarSlett
 7. Som jeg ofte sier - til alle som vil høre - og ja, også til de som innbiit prøver å lukke ørene, - skal man gjøre noe ordentlig så må man gjøre det sjøl....!!
  Snasne bilder;)

  SvarSlett
 8. Du var jo lekker. Men ja, typisk menn egentlig å ta ETT bilde, kun på kommando.

  SvarSlett
 9. Lekker dame i lekker kjole du !!!!

  Kan med ingen måte se at hverken skjeling eller trippelhake ;) Få med mannen oftere på knipsing (bak kamera) tenker jeg :)

  Klem klem

  SvarSlett
 10. Hei, du ser da ut som en flott dame jeg kan like. Jeg ser gjerne flere bilder jeg...

  SvarSlett
 11. Min mann tar også bilder av meg; når jeg får kake på senga og det er mordag og sånn. Alt er helt koselig og uforskammet vellykket til jeg ser bildene av meg selv uten bh, i en litt sliten og kanskje ikke helt ren slåbrokk. Jeg ville på ingen måte kvalifisert til bli ny i KK med de bildene. Det er sånne; her er det virkelig ingenting som hjelper bilder. Så jeg kaster de. Fikk tips av Randi (s scrappeloft): la barna fotografere deg! Men de ble morsomme og det var jo en skikkelig gladkjole!

  SvarSlett
 12. For en herlig bildeserie av en flott dame med lekker kjole :o)

  SvarSlett
 13. syns å kjolen din va råflott :) Å på bildan va du kjempefin!!


  klem Susi <3 ;)

  SvarSlett
 14. Beate: det er vel nettopp fordi verken skjelinga eller trippelhakene kom fram at jeg tør å legge ut disse bildene...

  Men kjolen er flott - virkelig et impulskjøp, skulle jo absolutt ikke ha noe, men når det var halv pris...De hadde et par kjoler igjen, så er dere i Bergen får dere stikke innom butikken Bånsull.

  Morten : Se der var det en mann inne i denne kvinneverdenen... Takk for kompliment, men må nok skuffe deg - tror neppe det kommer så voldsomt mange flere bilder av meg...

  SvarSlett
 15. Så koselig å se bilder av deg Pia! Bildene ble jo skikkelig bra:D

  Har samme problemet her i huset. Ikke at jeg ikke liker å bli tatt bilde av, men det blir fort anstrengte bilder, og det skjer alt for sjeldent.
  Dog har jeg funnet ut at å ta bilder med selvutløser kan være artig. Særlig når jeg faktisk får ett og annet bilde av meg selv som blir bra:D

  SvarSlett
 16. Morsomme bilder av deg Pia! Stilig kjole! ♥

  Du beskriver en veldig kjent situasjon for oss scrappedamer/fotodamer, bildeboksene bugner av bilder av barna i alle aldre, situasjoner og forfatning men veldig få av pappa og nesten ingen av mamma....

  Kanskje neste burdagsgave til din og flere sin bedre halvdel må bli et fotokurs???!

  SvarSlett
 17. Herlig:)Tøffe bilder, flott dame og stilig kjole:)

  SvarSlett
 18. Fiin kjole! Syns du klarte deg bra som modell. Her er det heller (nesten) ingen bilder av meg. En gang i framtida da familiekrøniken skal oppsummeres, kommer de sikkert på å lure hvor det ble av meg!

  SvarSlett
 19. Fineste dama! (både med og uten skjeling/lukkede øyne. Trippelhake? i såfall trenger jeg briller!)

  SvarSlett
 20. Jeg smiler så av bloggen din. Pia ;). Og så smilte jeg veldig av at du blir superkvinne-entusiastisk på mine vegne. Du er god ;)! Tenk så fint at du dukket opp i livet mitt igjen.

  Fin hjertekjole, Pia. Du er sånn hjertekjoledame, virkelig. Jeg synes i grunnen alle hjertekjoler er finest på "damer" - med litt pupper, "lår" og gjerne haker. Feminint.

  - Dersom mammaer ikke tar tak i dette med å bli fotografert selv - blir det lite dokumentasjon. Jeg gikk faktisk til en fotograf jeg for noen år siden. I rød sommerkjole. Jeg har et bilde av mammaen min - tatt hos fotograf - og det er jeg så glad i. Fant ut at jeg ville at ungene mine skulle ha noe ordentlig av mammaen sin - før forfallet ble for ille.

  SvarSlett
 21. Siden jeg er en relativt ny leser hos deg var det artig og se dama, (i en fin ny kjole), bak de morsomme og til tider meget ironiske innleggene. Bildene var vel verdt å publisere!

  SvarSlett
 22. Hei Pia !! så kjempesøte bilder av ei flott dame !!!Den kjolen var vakkerfin !!
  Akkurat samme ståa her med kobinasjonen meg-bilder-mann :( Han kan knipse syv tusen bilder av ungene (og selvsalgt få sekstusenihundreog nittiåtte som er vellykka) meeens når han skal knipse meg bruker han kanskje ti bilder max, og aaaaaaldri blir de bra !!!!
  så ikke så rart at jeg sniker meg unna og bruker litt tid sammen med selvutløsern ;) (og ikke på et snuskete vis !!! ) hi hi !!
  Ønsker deg og din flotte familie ei riktig god påske !!

  klem fra Maren og ALLE dobbelthakene :-))))))

  SvarSlett
 23. Herlig. Det der er helt gjenkjennelig!Fantastisk deilig med sånne menner. knallfin kjole!
  Ha en fin påske!
  Klem

  SvarSlett
 24. Fine bilder!! koselige å se bilder av deg i bloggen også :)

  Kjenner meg SÅ igjen! Er ALLTID jeg som tar bildene. Jeg må mase på pappagemalen for å få han til å knipse litt.

  Da jeg hadde født Nilsen tok han faktisk et par bilder av meg (men da var jeg jo nydelig, akkurat presset ut en tjukkas liksom...), men da kommer det fra jordmor til meg "nå må du passe på å å ta bildene av pappaen også da, er alltid så mange bilder av mammaen"... Så jeg knipset i vei, pliktoppfyllende, resten av sykehusoppholdet. Og vi har ikke et eneste bilde av meg på samme tid... Herlighet :)

  SvarSlett
 25. Så knalltøff kjole du har fått deg Pia! Den kledde du kjempe godt!

  Klem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails