tirsdag 16. mars 2010

Baby. Og mat

Nå som vesla har passert den magiske grensen for å endelig kunne innta fast føde, er gutta i ekstase over å få fore henne med diverse kulinariske herligheter.

En baby på seks måneder kan jo begynne å spise mye "vanlig" mat, most potet eller litt brødskive med leverpostei. Og vi har såvidt begynt med litt grøt på kveldtid. For da sover de jo så godt. (Yeah, right, narr meg ikke til å le!)

Men gutta hadde gleda seg til å få handle litt ekte babymat. Ja, jeg synes det var stas selv å kunne fråtse i nudler med skinke og grønnsaker, eller pasta med tomat og squash. Nesten så jeg fikk lyst til å kjøre i meg et aldri så lite glass selv, det hørtes jo unektelig litt mer avansert ut enn tomatsuppe med makaroni, eller kjøttkaker med saus.

Da eldstemann skulle begynne med disse middagsglassene, var det liksom bare kalkun med potet eller kalkun med gulrot du kunne velge i. (Eller het det potet med kalkun?) Og alt var smakløst og så ut som en tykk saus. Og vi lærte vel fort at det var like så bra, enkelt og rimeligere å servere vanlig mat. En most potet, en most gulrot eller noe annet most.

Okei, ho smiler. Men det er nok mer på grunn av broren som hopper opp og ned og slår seg i hodet. (Nei, han har ingen form for lidelse)

Stor var forbauselsen da jeg åpnet et glass med utsøkte nudler og så at det var helt likt som den gode, gamle sausen kalkun med gulrot! Og det smakte likt!

Ja, ja, det er jo lettvint med disse glassene,da. Men nødvendig? Neppe. Så det blir nok most potet og gulrot eller noe annet snækksi på vesla også.

Ha en kulinarisk dag, med eller uten mat!

24 kommentarer:

 1. Ja denne barnmaten kan väre bra og ha, men jeg tror nok vanlig hjemmelaga er best i lengden. Fine bilder av vessla som vanligt! Önsker deg en super fin dag og håper sola skinner hos dere. klem klem

  SvarSlett
 2. Hun er jo bare så nydelig:-) Enig med deg, kjøpemiddagene er ikke særlig gode på smak. Og de setter mildest talt farge på babyklærne. Men de er greie å ha på tur - min nr. tre syntes kjøpemiddag var helt ok - og gjerne kald! Men hun er altså ingen gourmet. Og moren ville ikke DRØMME om å servere kald glassmiddag til nr. 1 eller nr. 2....

  SvarSlett
 3. hihi, skjønne bilder. Alltid moro med mat!

  Nei det er slett ikke alltid at de sover noe bedre selv om de får kveldsgrøt. Lillebror hos meg får nå grøt på kvelden, men våkner likevel etter 4 timer for å få sin dose pupp:)

  Men som du sa i går... Det går seg til (håpe håpe) :)

  SvarSlett
 4. Her kjører vi på med ferdig mat i alle former! Familien Glum spiser middag så seint, eller ikke SÅ seint, men for seint for Sofie sin middag da. Så Sofie spiser middagsglass - nå er vi over på 8 mnd og da er det ikke lenger bare saus heller. Og en annen sak er også den at da Husbonden jobber i Oslo må jeg være så ærlig å innrømme at det er lite poteter og gulerøtter her i heimen... Desverre. Det blir nok enklere mat som serveres og enkel mat er ingen god kombi med små frøkner.

  Grøt har nå vært gull for oss, men hun våkner jo rundt 4-5 og skal ha flaska si - lurer på hva som skjedde med 7?!?

  ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Hei.. He, he leste innlegget du sa, det er sånn overalt etter som jeg har forstått:) Jeg får be min tenke fotball jeg også, det er nemlig noe han kan.. Jeg har liksom lært meg over årene at vi kvinner og menn er veldig forskjellig- og det er helt ok ass. Men noen ganger tror jeg de rett og slett bare gjør seg "dumme", sånn at vi overtar det de ikke gidder. Spøsmålet jeg sitter igjen med nå, er det vi eller dem som er "dumme"??. Jeg plukker jo opp gang på gang på gang på gang på gang........ Så gøy med nytt for til lille tulla, stor stas det:) Klem Line..

  SvarSlett
 6. Så stor hun har blitt, og det er litt deilig å kunne gi litt mat... Eilene fikk bare hjemmelaget middag og frukt.. nr2 vel..ikke fullt så hjemmelaget hihi.. men hun begynte tidligere meg most middagsmat som vi spiste :)

  SvarSlett
 7. Herlig smilebilde av en skjønn unge! Og mye viktig og enkel livsvisdom her i de siste innleggene. Morsomt å lese og jeg kjenner meg godt igjen. Det kan være slitsomt mens det står på, men det går så fort over. Det føles lenge siden jeg gikk med babyen på puppen mens jeg reddet han på 18mnd ned fra hylla, e.l spennende ekspedisjoner/forsøk......
  Man må velge sine kamper ialllfall hvis en ikke liker å slåss for detaljer...

  SvarSlett
 8. Huff...her kommer den dårlige samvittigheten snikende...jeg elsker disse fancy måltidene! Later som om min Nilsen har mer godt av dette enn de kokte potetene vi aldri spiser her hjemme... Heldigvis spiser han ALT, selv tran gaper han etter og vil ha mer. Godt for meg som ikke er noen kokk :)

  SvarSlett
 9. FruLisa og EndeligMamma: kjør på med middagsglass! Det gjør vi da absolutt her i huset også! Poenget var bare at babyer også KAN spise vanlig mat;)Så vi gir most potet den ca ene gangen i uka vi har kokte poteter til middag...

  SvarSlett
 10. Middagsglass er en vidunderlig oppfinnelse! Og jeg synes faktisk at den fra Hipp er ganske god. Og om maten ikke akkurat er hjemmelaget, så er den ihvertfall økologisk.... Ikke verst bare det:-)

  SvarSlett
 11. Jeg er så enig med deg. Utrolig at det kan lages noe så smakløst! Det er jo så enkelt å lage noen glass selv - med litt kokte poteter og grønnsaker og en foodprocessor - og vips så har du mange måltider som faktisk smaker godt også!

  Uansett ser det ut som hun koste seg!

  SvarSlett
 12. Veldig greit med sånne glass av og til, men hjemmelaget er best vettu!!
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 13. hehe, heeerlig!! Førstemann i huset fikk glass, andre mann nektet å spise glassene det likte han ikke, så da måtte vi lage skikkelig :)

  SvarSlett
 14. Da mine gutter var små lagde jeg hjemmelaget "babymat" og frøs ned i porsjoner. Men spørs om jeg hadde gjort det nå.....

  SvarSlett
 15. Ser det er en del erfarne mammaer her...så... Kan jeg mose hva som helst vi har til middag til babyen? (Hun er 6 mnd) Så lenge jeg ikke salter? Hva med annet krydder? Er det ikke salt i f.eks kjøttkaker? sauser? hjeeeeelp... :(

  Fantastisk bra blogg Pia - er hekta!!

  Lise <3

  SvarSlett
 16. Herlige bilder!
  Blir enda mer sikker på at jeg skal satse på hjemmelaget mat til mine egne små en gang i fremtiden etter å ha lest dette.

  SvarSlett
 17. Deilige bilder :-)
  Og alt med måte sier jeg; ja til variasjon i hverdag og fest: av og til er det toppers å ha glassene for hånden, mens andre dager er det mye bedre å servere mors hjemmelagede (eller selvsagt også fars da såklart!). De to tuppene mine fikk både det ene og det andre alt ettersom ;-)

  SvarSlett
 18. Lise: du kan servere en del av den maten dere har, men maten skal jo inneholde minimalt med salt. Og alt av ferdigmat, sauser og sånn inneholder masse salt. Så det tryggeste er vel kun å servere grønnsaker. Ris kanskje, hvis babyen klarer å svelge det. Mais.
  Til dere alle: jeg gidder ikke å stå og diske opp de lekreste retter kun til vesla, altså, hvsi dere hadde trodd det. (Jeg disker vel ikke opp de lekreste retter til noen, egentlig...)
  Men har vi nå poteter, eller blomkål, eller mais til middag, så får vesla det også. Ellers blir det vel glass. Eller brødskive.
  Men, som jeg elsker å si: TIDA FLYR, og vips kan hun sitte der og spise normal middag. Unger på godt over året trenger ikke most mat på glass.

  Til slutt: jeg er litt overvelda over alle kommentarer. Det er liksom ikke meg å rope ut "VARME KLEMMER TIL MINE SKJØNNE LESERE". Gjør jeg noe sånt, har det definitivt tilta helt for meg. Men jeg setter pris på alle hyggelige ord.

  SvarSlett
 19. GRRR, og der oppdaga jeg en skrivefeil, men sånn er det når jeg slenger meg på kommentarbølgen i full fart....

  SvarSlett
 20. Hei og hå!

  Du var et nytt bloggbekjentskap for meg!
  Fant deg via, via, via, den og den bloggen ;)

  Skal bli moro å følge med videre på overgangen fra melk til fast føde; her har jeg en 7 mnd kar som denne uken for første gang viste noen som helst interesse for noe annet enn pupp. Puh!
  Moro når det funker; ikke så moro når de sitter der og gliser mens de spytter ut alt som nærmer seg munnpartiet :)

  Morsom blogg; gleder meg til å lese mer!

  SvarSlett
 21. Hehe, jeg flirer litt jeg Pia. Varme klemmer til deg også :) Og ja forresten, vi brukte mye ferdig grøt og middag på glass ja, til mine svigerforeldres lettere frustrasjon.. ;)

  SvarSlett
 22. Nå har jeg sittet og lest høyt fra innlegg etter innlegg til mannen min. Han er enig med meg. Du er fønni! ;D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails